Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως τι εννοώ...και τι διερευνώ!
Λοιπόν. Όλα τα χρόνια σε συζητήσεις, με ανθρώπους του κλάδου(πχ αρχιτέκτονες) αλλά και απλούς ανθρώπους,
άκουγα ότι η τάση, η μόδα, αλλά και η πρακτικότητα (σε αυτό όμως εγώ προσωπικά ενίσταμαι!),
επιβάλει σε μεγαλύτερα σπίτια, να έχουν έναν τουλάχιστον μεγάλο ενιαίο χώρο,
σαν καθιστικό-σαλόνι, σαλονοτραπεζαρία, και τα σχετικά συναφή.
Η τάση για πολλά μικρά δωμάτια, όλοι λένε, ότι ανήκει στο αρκετά παλιό κατασκευαστικά παρελθόν, πριν πολλές δεκαετίες,
και δεν θα πω ότι έχουν άδικο. Γι'αυτο άλλωστε εδώ και δεκαετίες, υπάρχουν και οι γνωστές συρρόμενες πόρτες εντός σπιτιών, που ενώνουν ή χωρίζουν χώρους.

Ωστόσο, πέρα από το τι συμβαίνει σήμερα ή παλιά,
τελικά καταλήγω ότι βασικοί παράγοντες για το τι προτιμά ο καθένας είναι τελικά:
- τι εξυπηρετεί/βολεύει τον καθέναν
- πως μπορεί καλύτερα να καλύψεις τις ανάγκες του, σύμφωνα με τα δικά του γούστα και προτιμήσεις.

Εν προκειμένω, έχω βρεθεί και στο παρελθόν, και θα βρεθώ μάλλον σύντομα και στο προσεχές μέλλον,
να ζήσω σε σπίτια με σχετικά πολλά τετραγωνικά, πχ 140. Μιλώ για κανονικές-συμβατικές κατασκευές, με τουβλα-μπετόν κλπ.
Ωστόσο, ενώ έχω προσωπική ανάγκη & προτίμηση για πολλά μικρά δωμάτια,
τα υπάρχοντα μεμονωμένα δωμάτια δεν μου αρκούν, για όλες τις ανάγκες που θα ήθελα να καλύψω.
Κοινώς, θέλω-επιλέγω-θα προτιμούσα, πολλά μικρά δωμάτια!
Και το θέμα είναι ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι με το οποίο αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε μια μεγάλη ενιαία υπάρχουσα κατασκευή ενός υπάρχοντος ενιαίου χώρου,
αν κάποιος θέλει να εξετάσει εναλλακτικές πέρα ίσως από γκρεμίσματα/χτισίματα/πολεοδομίες-άδειες κλπ.

Θα ήθελα σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο σαλονιού-τραπεζαρίας (δεν μπορώ άμεσα να εκτιμήσω τετραγωνικά βέβαια-αλλα χωρά άνετα να δημιουργούνταν 2 μεγάλα δωμάτια),
αντί αυτού του χώρου, αν μπορούσα να δημιουργήσω δύο, πραγματικά χρηστικά δωμάτια.
Υπάρχει δηλαδή ένας χώρος επισκέψεων που είναι ζήτημα με τις σημερινές συνθήκες ζωής αν όντως χρησιμοποιείται δυο-τρεις φορές τον χρόνο.
ενώ αντιθέτως πιο καίριες (κατά την δική μου ιεράρχηση) ανάγκες για μια χωροθέτηση, παραμένουν παραμελημένες, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα.

Δεν το έχω ψάξει το θέμα ιδιαίτερα, αλλά ξέρω ότι στο insomnia με τον κόσμο του, μπορούν ίσως να καταγραφούν αρκετές (ελπίζω!) χρήσιμες εναλλακτικές ιδέες.
Πιθανώς πχ από ειδικού τύπου επιπλώσεις(εικασία ή πραγματικότητα;), μέχρι πρόχειρα ψευδοχωρίσματα κλπ

Βέβαια, αν θα μπορούσα με το λιγότερο δυνατό κόστος, να έχω την μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία (πχ αν το μετανιώσω στο μέλλον, εύκολα να ξανά-ενοποιήσω τον χώρο), και την καλύτερη δυνατή αυτόνομη χωροθέτηση δωματίων (πχ να μην φαίνεται ο φωτισμός του ενός δωματίου, έξω από το δωμάτιο, ή όσο το δυνατόν, να υπάρχει έστω στοιχειώδης ηχομόνωση-έστω κάτι), αυτό θα ήταν ότι το καλύτερο.

Νομίζω με όλα όσα περιέγραψα παραπάνω, πρέπει να έγινε κατανοητό τι ψάχνω και τι θα ήθελα.
Περιμένω να ακούσω τις σκέψεις και τις προτάσεις σας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ωστόσο, πέρα από το τι συμβαίνει σήμερα ή παλιά,
τελικά καταλήγω ότι βασικοί παράγοντες για το τι προτιμά ο καθένας είναι τελικά:
- τι εξυπηρετεί/βολεύει τον καθέναν
- πως μπορεί καλύτερα να καλύψεις τις ανάγκες του, σύμφωνα με τα δικά του γούστα και προτιμήσεις.

Μια χαρα τα λες μαστορα :D

Πχ, μπορει καποιος να ..κληρονομησε ενα μεγαλο ενιαιο χωρο , μια σαλονοτραπεζαρια με ψηλα ταβανια .Εντυπωσιακο θα πει καποιος, ανοιχτος χωρος , που δειχνει ακομα μεγαλυτερος λογω των ταβανιων

Τον ρωτησε ομως καποιος αν θελει να δινει ενα καρο λεφτα για θερμανση, αν δεν εχει γραφειο η αν θα ηθελε ενα χαμηλοταβανο δωματιο για game/cinema room ? :D

Και το θέμα είναι ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι με το οποίο αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε μια μεγάλη ενιαία υπάρχουσα κατασκευή ενός υπάρχοντος ενιαίου χώρου,
αν κάποιος θέλει να εξετάσει εναλλακτικές πέρα ίσως από γκρεμίσματα/χτισίματα/πολεοδομίες-άδειες κλπ.

Η πιο φθηνη λυση ειναι γυψοσανιδες με μονωση, με εξυπνη και δημιουργικη προσπαθεια πχ μπορει να ειναι και ψιλοβιβλιοθηκη η ψιλοραφιερα , ωστε να μην μοιαζει το σπιτι με ...escpare room project

Η ακριβη λυση, οτι μπορει να φανταστει καποιος , γυαλι (διαφανες, που να σκοτεινιαζει με ενα κουμπι η φωνητικη εντολη ), μεταλλο,  ξυλα , πανελ απο πετρα , ζωντανα πανελ με φυτα , συρομενα κολπα, λεφτα να εχει καποιος να..δωσει σε designer :D

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χωρος επισκέψεων? καλα εσυ ζεις στο 1960 που ειχανε τετοια αχαχα

πλεον ο κοσμος φτιαχνει μια μεγαλη σαλοκουζινα, με μεγαλο χωρο και τηλεόραση-ηχοσυστημα. Τα δωματια ειναι μονο για τον υπνο/γραφειο με pc. Σου προτεινω να αναθεωρησεις.

Επεξ/σία από Lumini
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Υπάρχει δηλαδή ένας χώρος επισκέψεων που είναι ζήτημα με τις σημερινές συνθήκες ζωής αν όντως χρησιμοποιείται δυο-τρεις φορές τον χρόνο.
ενώ αντιθέτως πιο καίριες (κατά την δική μου ιεράρχηση) ανάγκες για μια χωροθέτηση, παραμένουν παραμελημένες, με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητα.

Kαι πολλες ειπες.Πηγαινε πακετο με τον πολυελαιο , το βαζακι με τα σοκολατακια και τους...συγγενεις που ερχονταν στην ονομαστικη εορτη και συζητουσαν για κληρονομικα, κομματα,παντρολογηματα, κηδειες ,αρραβωνιασματα  :D

H ενιαια σαλονοτραπεζαρια δεν λεει μια, καλυτερα να φυγει η τραπεζαρια και να μπει μικρο τραπεζι μπιλιαρδου και η σαλονοκουζινα δεν λεει και πολλα , εκτος αν το ζευγαρι εχει παιδια η η γυναικα (η ο ανδρας μαγειρας, 2019 εχουμε ) νιωθει αποκλεισμενος σε ενα απομονωμενο δωματιο :D

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως τι εννοώ...και τι διερευνώ!
Λοιπόν. Όλα τα χρόνια σε συζητήσεις, με ανθρώπους του κλάδου(πχ αρχιτέκτονες) αλλά και απλούς ανθρώπους,
άκουγα ότι η τάση, η μόδα, αλλά και η πρακτικότητα (σε αυτό όμως εγώ προσωπικά ενίσταμαι!),
επιβάλει σε μεγαλύτερα σπίτια, να έχουν έναν τουλάχιστον μεγάλο ενιαίο χώρο,
σαν καθιστικό-σαλόνι, σαλονοτραπεζαρία, και τα σχετικά συναφή.

Βασικα τριχες ξερουν οι πελατες .Αν ηξεραν τι σημαινει πρακτικοτητα δεν θα ειχαν ενα τεραστιο σαλονι αλλα μονο ενα μπανιο η χωρις ενα χολακι εισοδου (με αποτελεσμα να βγαζουν τα παπουτσια με τις λασπουρες και τα αδιαβροχα στο σαλονι η στην κουζινα ) 

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Δεν το έχω ψάξει το θέμα ιδιαίτερα, αλλά ξέρω ότι στο insomnia με τον κόσμο του, μπορούν ίσως να καταγραφούν αρκετές (ελπίζω!) χρήσιμες εναλλακτικές ιδέες.
Πιθανώς πχ από ειδικού τύπου επιπλώσεις(εικασία ή πραγματικότητα;), μέχρι πρόχειρα ψευδοχωρίσματα κλπ

Εξαρταται τι εννοεις προχειρα ψευδοχωρισματα .Δηλαδη σε καλυπτει ενα παραβαν η μια βιβλιοθηκη ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα τα διαμορφωναν οι παλαιοτεροι.μπαινεις στην σαλοκουζινα που αναβει το τζακι,και η γυναικα βραζει πατσα για το καμαρι της.με 5 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια,καλυτερα να βγεις στο μπαλκονι και να κανεις τσιγαρο τριφυλλο,και ας μην εισαι καπνιστης.....ειχατε και στο χωριο σας σαλικιυζινα,τρομαρα σας....καιρο ειχες να γραψεις μεντορα...

Επεξ/σία από dollyyy19
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindreader είπε

τα υπάρχοντα μεμονωμένα δωμάτια δεν μου αρκούν, για όλες τις ανάγκες που θα ήθελα να καλύψω.

Οταν λέμε πολλά; με πόσα θα ήσουν ευχαριστημένος?

Δημοσ.

Αν και πολλοί βολεύονται με χωρισμό δωματίων σε επαγγελματικους χώρους, εγώ είναι κατά του να γινεται αυτό και να μένουν οι χώροι όπως είναι από κατασκευής του κτιρίου. Βέβαια αν δεν βολεύουν έτσι όπως είναι δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...