Προς το περιεχόμενο

Εργασία στην Ολλανδία;;

Skandalf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απευθύνομαι  σε φίλους που βρίσκονται στο εξωτερικό (Ολλανδία και συγκεκριμένα Άμστερνταμ - Λάιντεν )

Ο αδερφός μου είναι μόνιμα εκεί για Διδακτορικό και ψάχνει part/full time δουλειά  για να καλύπτει τα έξοδα του ή μέρος αυτών

Αν γνωρίζει κάποιος συμ-forum-ίτης κάτι και μπορεί να βοηθήσει ή να δώσει κάποια συμβουλή  παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ.

Ευχαριστώ Πολύ και συγγνώμη αν σας ζάλισα/ενόχλησα με το άνοιγμα του νέου θέματος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλαει ολλανδικά , αγγλικά σίγουρα μπορεί κάποια στιγμή να βρει μεσω fb την ελληνική κοινότητα της πόλης στην οποία μένει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως σερβιτόρος πχ σε ελληνικό καφέ. Οι Έλληνες είναι αλληλέγγυοι στο εξωτερικό θα έλεγα. 

Έπειτα η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης εργασίας είναι το ίντερνετ,  μέσω indeed.com neuvoo.com  μπορεί να ψάξει τα πάντα. Επίσης,  η σχολή του και το πανεπιστήμιο γενικώς βοηθά τους φοιτητές που ψάχνουν για εργασία. 

• Like 2

18 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ αντίθετα θα έλεγα μακρυά από ελληνικά αφεντικά.

Ελληνικά αφεντικά και Έλληνες συναδέλφους θα έλεγα. 

Πολύ μπαμπεσιά.

Τουλάχιστον από αυτά που είδα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο άνθρωπος ρωτάει συμβουλές από άτομα που βρίσκονται και ζούνε Ολλανδία,όχι από άτομα που ζούνε Ελλάδα και απλά έχουν ακούσει ιστορίες αμφιβόλου αξιοπιστίας και ότι γνωρίζουν είναι μέσα από το διαδίκτυο όπου ο καθένας γράφει ανώνυμα ότι του κατέβει.

Σχετικά με Έλληνες αφεντικά και συναδέλφους,είναι μια από τα ίδια με εδώ Ελλάδα,υπάρχουν οι σωστοί, υπαρχουν και οι κάφροι,εκτός αν νομίζετε ότι τα αφεντικά και οι συνάδελφοί εδώ είναι όλοι άψογοι στη δουλειά τους και στις υποχρεώσεις τους.Εχω γνωρίσει Έλληνες στα 30 χρόνια που πηγαίνω-ερχομαι Γερμανία,είτε ελεύθερους επαγγελματίες είτε υπάλληλους που ήταν από όλη τη γκάμα της συμπεριφοράς,από φανταστικά άτομα έως να μην τους έχεις ούτε για φτύσιμο.Οπως το ίδιο και εδώ Ελλάδα.

Όπως και έχω γνωρίσει ξένα αφεντικά και ξένους υπαλλήλους με το ίδιο αποτέλεσμα.Και μην νομίζετε ο ξένος θα έχει εσένα τον Έλληνα στα πούπουλα,όλα έχουν σχέση με το τι εκπαίδευση και γνωσεις έχεις,όσο πιο ανώτερη και πιο πολλες τόσο πιο καλή αντιμετώπιση.

Αν πας λατζιερης,είτε σε ελληνικό είτε σε ολλανδικό εστιατόριο την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις,καλή αν έχεις σωστό αφεντικό,κακή αν είναι σκαρτο,είτε Έλληνας είτε ντόπιος είτε άλλης εθνικότητας.Ξερει ότι πήγες εκεί λόγω ανάγκης,και αν είναι αλήτης θα κοιτάξει να σε εκμεταλλευτεί.

Και κακά τα ψέμματα,όταν πας σε μια ξένη χώρα,άτομα της ίδιας εθνικότητας θα σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα πιο πολύ.Εχουμε όμως δυστυχώς το μικρόβιο της διχόνοιας.

Επεξ/σία από jmmys

15 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ο άνθρωπος ρωτάει συμβουλές από άτομα που βρίσκονται και ζούνε Ολλανδία,όχι από άτομα που ζούνε Ελλάδα και απλά έχουν ακούσει ιστορίες αμφιβόλου αξιοπιστίας και ότι γνωρίζουν είναι μέσα από το διαδίκτυο όπου ο καθένας γράφει ανώνυμα ότι του κατέβει.

Σχετικά με Έλληνες αφεντικά και συναδέλφους,είναι μια από τα ίδια με εδώ Ελλάδα,υπάρχουν οι σωστοί, υπαρχουν και οι κάφροι,εκτός αν νομίζετε ότι τα αφεντικά και οι συνάδελφοί εδώ είναι όλοι άψογοι στη δουλειά τους και στις υποχρεώσεις τους.Εχω γνωρίσει Έλληνες στα 30 χρόνια που πηγαίνω-ερχομαι Γερμανία,είτε ελεύθερους επαγγελματίες είτε υπάλληλους που ήταν από όλη τη γκάμα της συμπεριφοράς,από φανταστικά άτομα έως να μην τους έχεις ούτε για φτύσιμο.Οπως το ίδιο και εδώ Ελλάδα.

Όπως και έχω γνωρίσει ξένα αφεντικά και ξένους υπαλλήλους με το ίδιο αποτέλεσμα.Και μην νομίζετε ο ξένος θα έχει εσένα τον Έλληνα στα πούπουλα,όλα έχουν σχέση με το τι εκπαίδευση και γνωσεις έχεις,όσο πιο ανώτερη και πιο πολλες τόσο πιο καλή αντιμετώπιση.

Αν πας λατζιερης,είτε σε ελληνικό είτε σε ολλανδικό εστιατόριο την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις,καλή αν έχεις σωστό αφεντικό,κακή αν είναι σκαρτο,είτε Έλληνας είτε ντόπιος είτε άλλης εθνικότητας.

Και κακά τα ψέμματα,όταν πας σε μια ξένη χώρα,άτομα της ίδιας εθνικότητας θα σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα πιο πολύ.Εχουμε όμως δυστυχώς το μικρόβιο της διχόνοιας.

Δεν μπορεί ΟΛΑ να είναι ψέμματα.Και ναι απο συμπατριώτες περιμένεις να σε βοηθήσουν ,όχι να σε κοιμήζουν σε αποθηκη ή να μην σε πληρώνουν.Η να βγάζουν δάνεια στο ονομα σου.Και ακομα χειρότεροι είναι οι συγγενεις.Εχω παράδειγμα απο την οικογενεια μου σε αυτό.

Δεν ζήτησε κανείς χάρες .

21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και ακομα χειρότεροι είναι οι συγγενεις.Εχω παράδειγμα απο την οικογενεια μου σε αυτό.

Σε αυτό θα συμφωνήσω 1000%.

Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα σε τι άτομα θα πέσεις.Και φυσικά δεν είναι όλα ψέμματα,αλλά πολλές φορές υπερβολικά.

Μιλάμε πάντα για εστιατόρια μιας και στις 99% των περιπτώσεων όπου λένε μην πας ποτέ σε Έλληνα αφεντικό είναι για δουλειά εστιατορίου.Ας ρωτήσουν και άλλους πως είναι για έναν ανειδίκευτο η δουλειά σε χώρο εστίασης με αφεντικό Γερμανο,Ολλανδό,Τούρκο,Κινέζο κλπ.

Ξαναλέω όσο πιο χαμηλά είσαι στη κλίμακα γνώσεων και ειδίκευσης και όσο πιο πολύ ανάγκη έχεις,ΔΥΣΤΗΧΩΣ αυξανονται οι πιθανότητες οπου θα υπάρχουν οι αλήτες που θα κοιτάξουν να σε γδαρουν,και πίστεψε με δεν είναι μόνο Έλληνες τέτοιοι.

5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Σε αυτό θα συμφωνήσω 1000%.

Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα σε τι άτομα θα πέσεις.Και φυσικά δεν είναι όλα ψέμματα,αλλά πολλές φορές υπερβολικά.

Μιλάμε πάντα για εστιατόρια μιας και στις 99% των περιπτώσεων όπου λένε μην πας ποτέ σε Έλληνα αφεντικό είναι για δουλειά εστιατορίου.Ας ρωτήσουν και άλλους πως είναι για έναν ανειδίκευτο η δουλειά σε χώρο εστίασης με αφεντικό Γερμανο,Ολλανδό,Τούρκο,Κινέζο κλπ.

Ξαναλέω όσο πιο χαμηλά είσαι στη κλίμακα γνώσεων και ειδίκευσης και όσο πιο πολύ ανάγκη έχεις,ΔΥΣΤΗΧΩΣ αυξανονται οι πιθανότητες οπου θα υπάρχουν οι αλήτες που θα κοιτάξουν να σε γδαρουν,και πίστεψε με δεν είναι μόνο Έλληνες τέτοιοι.

+1000

Για αυτό είναι απαραίτητο να ξέρεις την γλώσσα της χώρας που θα πας.

Τι είδους δουλειά ψάχνει; Κάτι μου λέει οτι δεν γνωρίζει την γλώσσα. Τίποτα πάνω στις γνώσεις/σπουδές του δεν μπορεί να κάνει;

21 λεπτά πριν, Skandalf είπε

Δεν πληρώνεται στο διδακτορικό , Ολλανδικά έχει ξεκινήσει μαθήματα..

Συγγνώμη για την αντίδραση αλλά πώς και δεν πληρώνεται στο διδακτορικό στο Leiden; Μέσες άκρες τα μικτά είναι κάπου στα 2300 το μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...