Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα μια βοήθεια για να αναβαθμίσω το σύστημα μου καθώς το έστησα το 2014 και πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα..

εχω εναν παπου amd fx6300..καρτα γραφικων έχω rx570 (εχω και οθονη 144hz που υποστιρίζει freesync μονο με amd για αυτο την προτιμαω)

δεν ειναι αναγκαία η αναβαθμιση αλλα θελω να την κανω κάποια στιγμή..παιζω μοναχα cs go,tekken 7,αντε και κανενα ποδοσφαιρακι,χαλαρα πραγματα.

εχω μητρικη που υποστιριζει μονο amd fx επεξεργαστες,και 16γιγα ραμ ddr3.

παμε λοιπον:

Ποσό που διαθέτουμε : οσο το δυνατων πιο φθηνα

Χρήση υπολογιστή :  gaming και ελαχιστο video rendering

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: sony vegas

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. εχω ηδη 144hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? τα εχω ολα

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δραμα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν με ενδιαφερει καθολου, αγοραζω ακομη και μεταχειρισμενα για να ριξω το κοστος

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στησω εγω

συνοψιζοντας, παρολο που ειναι παιχνιδι 10ετιας, το cs go δε τρεχει smooth 144 σε ολα τα μαπ και με εκνευριζει ειναι ο βασικος λογος που θελω να κανω την αναβαθμιση, εχω καρτα γραφικων σκληρο και κουτι μεγαλο atx,θελω να μου προτεινετε επεξεργαστη,μητρικη και καλες ραμ 16 γιγα ειτε 12, το τροφοδοτικο μου ειναι 600αρι

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Το csgo είναι cpu based game,που σημαίνει οτι θέλεις έναν επεξεργαστή με δυνατό single core performance.cpu:https://www.skroutz.gr/s/19344850/AMD-Ryzen-5-3600-Box.html

ram https://www.skroutz.gr/s/7380408/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3200MHz-CMK16GX4M2B3200C16R.html μητρική https://www.skroutz.gr/s/15578573/Asrock-B450-Pro4.html

Αυτό το build θα σου κρατήσει για κάποια χρόνια,αν θες ακόμα πιο φθηνό που όμως παίζει το csgo στα 144 παίρνεις την ίδια μητρική και ραμ με https://www.skroutz.gr/s/14650950/AMD-Ryzen-5-2600X-Box.html

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, maparios είπε

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα μια βοήθεια για να αναβαθμίσω το σύστημα μου καθώς το έστησα το 2014 και πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα..

εχω εναν παπου amd fx6300..καρτα γραφικων έχω rx570 (εχω και οθονη 144hz που υποστιρίζει freesync μονο με amd για αυτο την προτιμαω)

δεν ειναι αναγκαία η αναβαθμιση αλλα θελω να την κανω κάποια στιγμή..παιζω μοναχα cs go,tekken 7,αντε και κανενα ποδοσφαιρακι,χαλαρα πραγματα.

εχω μητρικη που υποστιριζει μονο amd fx επεξεργαστες,και 16γιγα ραμ ddr3.

παμε λοιπον:

Ποσό που διαθέτουμε : οσο το δυνατων πιο φθηνα

Χρήση υπολογιστή :  gaming και ελαχιστο video rendering

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: sony vegas

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. εχω ηδη 144hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? τα εχω ολα

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Δραμα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν με ενδιαφερει καθολου, αγοραζω ακομη και μεταχειρισμενα για να ριξω το κοστος

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στησω εγω

συνοψιζοντας, παρολο που ειναι παιχνιδι 10ετιας, το cs go δε τρεχει smooth 144 σε ολα τα μαπ και με εκνευριζει ειναι ο βασικος λογος που θελω να κανω την αναβαθμιση, εχω καρτα γραφικων σκληρο και κουτι μεγαλο atx,θελω να μου προτεινετε επεξεργαστη,μητρικη και καλες ραμ 16 γιγα ειτε 12, το τροφοδοτικο μου ειναι 600αρι

ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα cpu  : core i5 9400f (145 ευρώ στο σκρουτζ)

mobo: asrock h310CM- HDV ( 55 ευρώ στο σκρουτζ) ή Asus Prime H310 Plus ( 75 ευρώ για full atx)

ram: G.Skill Aegis 16GB DDR4-3000MHz ( 60 ευρώ στο σκρουτζ)

σύνολο 260 ή 280 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Εφόσον δεν θέλεις να αλλάξεις κάρτα γραφικών, πιστεύω ότι αυτά έχουν καλό value, αν σκοπός σου είναι το gaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παιχνιδια που θες να παιξεις παιζουν και με i3 σε 144hz.

Συνολο: ~265 ευρώ

Η μητρικη ειναι πολυ καλη.

Επεξ/σία από redmedusa
  • Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, redmedusa είπε

Τα παιχνιδια που θες να παιξεις παιζουν και με i3 σε 144hz.

Συνολο: ~265 ευρώ

Η μητρικη ειναι πολυ καλη.

+1 και αν μπορείς πουλάς τα δικά σου πραγματακια , και έχεις και κάποια χρήματα στην άκρη για μελλοντική αναβάθμιση αν θες σε κάποιο κομμάτι

• Like 1
Δημοσ.

Video rendering με τον 9400 δύσκολα. Το vfm είναι αυτός για να σου μείνει και χρόνια. https://www.skroutz.gr/s/14650951/AMD-Ryzen-7-2700-Box.html

Η καλύτερη επιλογή μέχρι τα 200 για gaming και futureproof ξεκάθαρα είναι  ο 3600 αλλά λες ότι θες με όσα το δυνατόν λιγότερα χρήματα όποτε ο 2600 ειναι οκ. Και 9900k να πάρεις πάντως με την 570 δεν θα δεις διαφορά.

Μνημες να προτιμήσεις αυτές https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html

και μια πρόταση σε μητρική https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 2600 είναι αρκετά πιο κάτω από τον 9400f σε FPS  για Gaming κατά μέσο όρο. Στο csgo που αναφέρεις συγκεκριμένα έχει 10 τοις εκατο χειρότερη απόδοση.  Τώρα για video, δεν μπορώ να σου πω, δεν το έχω μελετήσει, δεν έχω άποψη. Ο 3600 είναι ισοδύναμος σχεδόν( για την ακρίβεια 2 τοις εκατό χειρότερος σύμφωνα με το userbenchmark) με τον 9400f  στο gaming  αλλά 40 ευρώ πιο ακριβός. 

Επεξ/σία από Fredman
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Fredman είπε

Ο 2600 είναι αρκετά πιο κάτω από τον 9400f σε FPS  για Gaming κατά μέσο όρο. Στο csgo που αναφέρεις συγκεκριμένα έχει 10 τοις εκατο χειρότερη απόδοση.  Τώρα για video, δεν μπορώ να σου πω, δεν το έχω μελετήσει, δεν έχω άποψη. Ο 3600 είναι ισοδύναμος σχεδόν( για την ακρίβεια 2 τοις εκατό χειρότερος σύμφωνα με το userbenchmark) με τον 9400f  στο gaming  αλλά 40 ευρώ πιο ακριβός. 

1.Με την 570 ούτε 1% δε θα έχει διαφορά ο 2600 ο οποίος είναι φθηνότερος. Επίσης κλοκαρεται έχει ht και παίρνει performance και από μνήμες συγκριτικά με έναν ιντελ κλειδωμένο με non z μητρικη. Συν ότι θα πάρει άλλη μια γενιά αναβάθμιση.
2. Δεν υπάρχει καλύτερο overall cpu από τον 3600 και για gaming και για rendering εφόσον κάποιος  θελει να κρατήσει καιρό το σύστημα. Βλέπε 6500 7400 κλπ έναντι των i7. Με την h310 τι θα βάλει πάνω μετα;  anyway έχει επιλογές. Εδώ ένα συγκριτικό με ένα ολοκαίνουργιο game

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άμα θέλεις αποκλειστικά για e-sports, 9600KF αν είναι να τον τεζάρεις @ 5.1 5.2 (αν είσαι τυχερός και ανεβαίνει)

Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα έναντι του συνολικού value του 2600(Χ) / 3600(Χ) και γενικά της am4 πλατφόρμας.

Για να είσαι με τον 6300 υποθέτω ότι μένεις καιρό χωρίς αλλαγές με το σύστημα σου, ένας λόγος παραπάνω για am4.

Εγώ που είμαι Intel fanμπόης για csgo, lol κλπ για σύστημα 2ετίας θα έπαιρνα ξεκλείδωτο i5. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

1.Με την 570 ούτε 1% δε θα έχει διαφορά ο 2600 ο οποίος είναι φθηνότερος. Επίσης κλοκαρεται έχει ht και παίρνει performance και από μνήμες συγκριτικά με έναν ιντελ κλειδωμένο με non z μητρικη. Συν ότι θα πάρει άλλη μια γενιά αναβάθμιση.
2. Δεν υπάρχει καλύτερο overall cpu από τον 3600 και για gaming και για rendering εφόσον κάποιος  θελει να κρατήσει καιρό το σύστημα. Βλέπε 6500 7400 κλπ έναντι των i7. Με την h310 τι θα βάλει πάνω μετα;  anyway έχει επιλογές. Εδώ ένα συγκριτικό με ένα ολοκαίνουργιο game

Στη h310 μπορεί κάλλιστα να βάλει μέχρι κλειδωμενο ι9 9900 και να είναι μια χαρά αν θέλει να αναβαθμίσει, χωρίς να χρειάζεται να κλοκάρει μνήμες ή να κάνει oc για καλύτερη απόδοση και γενικότερα όλες τις "customies"  για να γίνει κάτι καλύτερο απ'ότι είναι out of the box. Σε perfomance για gaming, ο 9400f είναι μια χαρά για την δουλειά που τον θέλει.  Βέβαια με την 570, οντως θα είναι ελάχιστη η διαφορά, όποιον κι αν αποφασίσει να βάλει. Άρα καταλήγουμε στο ότι είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fredman είπε

Στη h310 μπορεί κάλλιστα να βάλει μέχρι κλειδωμενο ι9 9900 και να είναι μια χαρά αν θέλει να αναβαθμίσει, χωρίς να χρειάζεται να κλοκάρει μνήμες ή να κάνει oc για καλύτερη απόδοση και γενικότερα όλες τις "customies"  για να γίνει κάτι καλύτερο απ'ότι είναι out of the box. Σε perfomance για gaming, ο 9400f είναι μια χαρά για την δουλειά που τον θέλει.  Βέβαια με την 570, οντως θα είναι ελάχιστη η διαφορά, όποιον κι αν αποφασίσει να βάλει. Άρα καταλήγουμε στο ότι είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης.

Ρητορική ήταν η ερώτηση αλλά anyway.

Συμφωνώ στα υπόλοιπα. 

Τουλάχιστον πρότεινέ του μητρική με ψυκτρες στα vrms η 310 είναι max για τον 9400 χωριά που θα χρειαστεί σιγά σιγά και aftermarket cooler γιατί το στοκ είναι απογοητευση συνάμα σε θόρυβο και απόδοση.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, radiohead είπε

Ρητορική ήταν η ερώτηση αλλά anyway.

Συμφωνώ στα υπόλοιπα. 

Τουλάχιστον πρότεινέ του μητρική με ψυκτρες στα vrms η 310 είναι max για τον 9400 χωριά που θα χρειαστεί σιγά σιγά και aftermarket cooler γιατί το στοκ είναι απογοητευση συνάμα σε θόρυβο και απόδοση.

ο ενδιαφερόμενος απουσιάζει οπότε μάλλον τζάμπα συζητάμε... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...