Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν ο πατέρας μου αποφάσισε να αγοράσει άδεια + καζάνι για να κάνει τσίπουρο. 

Το καζάνι που πήρε (120 λίτρα) ήθελε επισκευές γιατί ήταν παλιό σχετικά (2004) και του το είχε προαναγγείλει αυτός που του πούλησε την άδεια και του πρότεινε να το πάει στο εργαστήριο όπου το είχε αγοράσει ο ίδιος. 

Ο υπεύθυνος εκει του είπε οκ να μην ανησυχεί θα το τακτοποιήσει το θέμα.. 

Μετά απο μερικές μέρες όμως του δίνει σούμα περί τα 9.000 ευρώ.... 

Εγώ μόλις το άκουσα δεν μου κάθισε και τόσο καλά (ήδη έδωσε 5000 ευρώ για την άδεια + καζάνι) βέβαια όμως δεν έχω καμία σχέση με το άθλημα... 

Αναρωτιέμαι όμως γιατί 9000 ευρώ μου φαίνονται αρκετά για να αγοράσεις καινούργιο καζάνι όχι για να κάνεις μικροαλλαγές σε υπάρχον... 

Τιμές δεν βρήκα για καινούργια μόνο για μεταχειρισμένα αλλά και πάλι ήταν μικρότερες σε σχέση με αυτά που καλείται να πληρώσει ο πατέρας μου.. και βάσει βάρος να το πάει κάποιος με πες 4-5 ευρώ το κιλό ο χαλκός πάλι φαίνεται πολύ.. (οκ εννοείται δεν λέω να πληρώσουμε μόνο τα υλικά αλλά πχ αν τα υλικά ειναι 500 ευρώ δεν ειναι υπερβολή να χρεωθούν 8500 για την δουλειά; και ο καλύτερος μάστορας να ήταν δεν ειναι και έργο τέχνης... ) 

Είμαι υπερβολικός;

Έχεις κανείς καζάνι εδώ; πόσο το αγόρασε καινούργιο (εννοώ ολοκληρωμένο όχι μόνο την φούσκα) ; 

Μπορείτε όσοι έχετε εμπειρία στο θέμα να μου δώσετε συμβουλές για να αξιολογήσω αν οι επισκευές που γίνανε όντως αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε; 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Δεν ξερω ποσο εχει το καζανι αλλα αυτο που συγκρίνεις τα υλικα με την εργασια δεν εχει καμία λογική, και το κανουν ολοι δυστυχώς

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που σου λέει ο Νίκος + για να ζητάει τόσα ο τεχνίτης κάτι θα ξέρει-βλέπει, οπότε δύσκολα να ζητάει αυτός 9000 και να βρεις με πχ 6000.

Λογικά θα υπάρχει μεγάλο κόστος επισκευής στο υπάρχων καζάνι σας. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ξερω ποσο εχει το καζανι αλλα αυτο που συγκρίνεις τα υλικα με την εργασια δεν εχει καμία λογική, και το κανουν ολοι δυστυχώς

2 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

(οκ εννοείται δεν λέω να πληρώσουμε μόνο τα υλικά αλλά πχ αν τα υλικά ειναι 500 ευρώ δεν ειναι υπερβολή να χρεωθούν 8500 για την δουλειά; και ο καλύτερος μάστορας να ήταν δεν ειναι και έργο τέχνης... ) 

Δημοσ.

Δεν ξέρω που βρίσκεσαι αλλά η τιμή είναι εξωπραγματική.πριν 3 χρόνια είχα βρεθεί σε καζαναδες στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης για συντήρηση παλαιού και αγορά καινούργιου και το νούμερο για ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ μεγάλο καζάνι με καυστήρα υγραερίου και όλα τα παραφερναλια,δηλαδή πλήρες,ήταν δεν ήταν 1.000€,χίλια ευρώ για να μην γίνει παρανόηση του γραπτού λόγου.ψαξε λίγο καζάνια απόσταξης νόμος Θεσσαλονίκης και θα βρεις πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το αγόραζα εγω  το καζανι και ηξερα οτι θελει επισκευή, πρωτα θα ρωταγα για το κοστος και μετα θα το έπαιρνα, πέραν αυτού εσεις δεν ρωτησατε ουτε καν ποσο στοιχίζει ενα καινούργιο αλλα ουτε ποσο στοιχίζει η επισκευη, για να έχετε μια άποψη

Τωρα βέβαια ειναι αργα το εχετε αγοράσει και εχει επισκευαστεί κιολας, αρα τι μένει; Πληρώνετε την επισκευή.

Δεν φταίνε πάντα οι αλλοι.

Αντε και καλα καζανέματα, με 4 ευρω το λίτρο κάποτε θα κανεις απόσβεση :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

αν τα υλικά ειναι 500 ευρώ δεν ειναι υπερβολή να χρεωθούν 8500 για την δουλειά;

Η γνώση πληρώνεται και ο χρόνος που χρειάστηκε για να αποκτηθεί.

Αν οι γνώστες είναι λίγοι τότε η επισκευή είναι ακριβή.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.

Για μία επισκευή ενός καζανιού 120 λίτρων η τιμή φαίνεται εξωπραγματική εκτός και αν το καζάνι ήταν σε άθλια κατάσταση και ήθελε ολική επισκευή αλλά και πάλι 9000 ευρώ πολλά φαίνονται.

Από την άλλη αν δεν έχεις σχέση με αυτή τη δουλειά δεν ξέρεις τι γίνεται.Το καλύτερο να ρωτήσεις σε μέρη που ασχολούνται με το αντικείμενο να πάρεις μία γνώμη και να ξέρεις τουλάχιστον αν και πόσο σε έκλεψε ή τιμή που έδωσε είναι αυτή που παίζει στην πιάτσα.

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου θα σου πω και γω την άποψη μου επειδή έχω σχέση με το αντικείμενο. Γνωστή εταιρεία κατασκευής καζανιών, με κατοχυρωμένη πατέντα για το συγκεκριμένο που είδα με μοτερ με θερμόμετρα με λέβητα (πέλλετ - υγραερίου- πετρελαίου κ.α.) με χίλια δυο παρελκόμενα 500 λίτρα ήταν αν θυμάμαι καλά (μπορεί και τόνος) πολύ ωραίο καζάνι  το έδινε στα 13- 14 Χιλ. Τώρα στην δική σου περίπτωση δεν ξέρω δεν μπορώ να πω ότι είναι πολλες οι 9000 ίσως να ήθελε πολύ δουλεια. Πάντως σου προτείνω να το ψάξεις γιατί ακούγονται πολλά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να σου απαντήσω τεκμηριωμένα γιατί είμαι άσχετος με το αντικείμενο, αλλά για να βάλω λίγο τροφή για σκέψη. Δώσε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες περί τίνος καζανιου μιλάμε. Λες 120 λίτρα, οκ. Το καζάνι είναι από χαλκό; Πόσα κιλά η όγκος χαλκου απαιτείται για επισκευή καθώς και το συνολικό κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιήσει ο τεχνίτης; Άλλο πράγμα που δεν λες είναι το παχος των τοιχωμάτων καθως και αν εκεί πέρα πρέπει να βρίσκεται κάποιο υγρό υπό μεγαλη πίεση. Διαφορετική αντοχή σε πιέσεις επιβάλλει πιο προσεγμένο τρόπο και τεχνική επιδιόρθωσης προβλημάτων. Τέλος σημαντικό είναι να δεις πόσο κάνει ένα καινούργιο καζάνι και να συγκρίνεις. Η γνώση του τεχνιτη σίγουρα είναι κάτι που κοστολογείται ανάλογα την δυσκολία και το αντικείμενο, σίγουρα πάντως τα 9000 φαίνονται πάρα πολλα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται απόδειξη ή ειναι μαύρα. Ρωτήσατε αλλά εργαστήρια επισκευής και τεχνιτες; 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Και σε μένα μου φαίνεται υπερβολικό το ποσό, και οπωσδήποτε χρειάζονται αρκετές διευκρινήσεις. Με τόσα χρήματα αγοράζει κάποιος σύγχρονο φορητό ελαιοτριβείο.

Δημοσ.

Κόψιμο τορναρισμα πρεσαρισμα κόλληση δοκιμες συν ότι άλλο χρειάζεται γιατί είναι χάλκινος και άμα περάσει χαλκός στο ποτό, σας βλέπω στον Άγιο Πέτρο.  Επίσης ο χαλκός πρέπει να είναι 💯%  καθαρός... Σίγουρα δεν είναι φτηνά αυτά... Αλλά για 9000 δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...