Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, arsenal είπε

Τι θα διεκδικήσω; Να τον τρομάξω, να τον τρέξω, να αγχωθεί,να φάει πρόστιμο όχι να πάρω εγω καποια λεφτά, να καταλάβει πόσο μεγάλη μ@@@ έκανε, πόσο άσχημα με έκανε να νιώσω όταν πήγα στην εταιρεία και όλοι ήξεραν ότι κάποιος πήρε να ρωτήσει για εμένα επειδή έστειλα ένα βιογραφικό και αναζητώ εργασία. Στην τελική , ίσως απλά να τον πάρω τηλέφωνο και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε. Επίσης επιμένεις να τονίζεις το θέμα χρήμα, πόσα θα βάλω στη τσέπη μου, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

Μην πολυαγχωνεσαι παντως .Εξαλλου υπαρχει και η εργοδοτικη θεωρια που λεει οτι αυτος που δεν κοιταζει εναλλακτικες ειναι κακος υπαλληλος γιατι του αρεσει η....στασιμοτητα , δεν εχει φιλοδοξιες και δημιουργικες ανησυχιες.:D

Γραφτους ολους κανονικα και τους νυν και τους επομενους.

• Like 2
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ειναι πρωτιστως παραβιαση του επαγγελματικου απορρητου. Αυτο αρκει, δε χρειαζεται να μπουμε στα βαθια πηγαδια των προσωπικων δεδομενων.

• Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, archer100 είπε

https://el.wikipedia.org/wiki/Προσωπικά_Δεδομένα

Δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Kαθένας έχει δικαίωμα να ζητήσει από το αρμόδιο κάθε φορά δικαστήριο την άμεση αναστολή ή μη εφαρμογή πράξης ή απόφασης που τον θίγει, την οποία έχει λάβει διοικητική αρχή, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου ή ένωση προσώπων ή φυσικό πρόσωπο αποκλειστικά με αυτοματοποιημένη επεξεργασία στοιχείων, εφόσον η επεξεργασία αυτή αποβλέπει στην αξιολόγηση της προσωπικότητάς του και ιδίως της αποδοτικότητάς του στην εργασία, της οικονομικής φερεγγυότητάς του, της αξιοπιστίας του και της εν γένει συμπεριφοράς του.

θα μας πει ο @Snoob αλλα όπως το διαβάζω αυτο το "αυτοματοποιημένη" κάνει τη διαφορά. 

Δημοσ.

Νομιζω κακως το παει εκει . Σκεψου οτι εμενα στη πρωτη μου δουλεια ειχε παρει μια πατσουρα απο την εφορια να παραπονεθει οτι τη πρηζω και να ζητησει απολυση ! Απλα γελασαν και τη στολισαν ... επρεπε να αρχισω μηνυσεις ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Από το ίδιο λήμμα:

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου, όπως: το όνομα και το επάγγελμά του, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες.

Ποιο προσωπικό δεδομένο διέρρευσε από το τηλεφώνημα του υποψήφιου εργοδότη το οποίο δεν είχε ήδη στη διάθεσή του ο νυν εργοδότης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Snoob είπε

Έκανε καλά που ρώτησε στο νυν εργοδότη; Για μένα, όχι. Βασικά, δεν έκανε καλά που ασχολήθηκε με βιογραφικό χωρίς συστάσεις, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Η διαδικασία της συνέντευξης για οποιαδήποτε καινούργια θέση, ακολουθεί κάποια τυπικά βήματα σε όλο το πλανήτη στις νορμάλ εταιρίες (και νορμαλ χώρες). Οτιδήποτε "made in Greece" πέρα από αυτό δεν μπαίνει σε κανόνες, άρα δεν έχει νόημα σχολιασμού (και να πλακώσει στο ξύλο τον TS το αφεντικό θα μπορούσε που λέει ο λόγος αν μάθαινε ότι ψάχνει δουλεια... ).

1. Δημοσιεύεται η θέση, οι απαιτησεις, τι ζητάνε κτλ
2. Στέλνει ο κόσμος τα βιογραφικά του, το letter of interest, το application με reference list στο οποίο επιλέγει και ποιος θα ερωτηθεί άμεσα ή ποιον μπορούν να ρωτήσουν μετά το offer (αν υπάρχει αυτή η λίστα). Συνήθως αφήνεις να ρωτησουν ελέυθερα τους παλιούς εργοδότες, όχι την τωρινό προφανώς.
3. Το HR δίνει τα CV στο εξειδικευμένο προσωπικό που θα επιλέξει και θα δουλέψει μαζί με τον νέο εργαζόμενο
4. Όποιος τους ενδιαφέρει, τον καλούνε σε συνέντευξη προφανώς χωρίς να πάρουν τηλέφωνα στα references (σιγά μην κάνεις τηλέφωνα για 50 interviews, τσάμπα χάσιμο χρόνου)
5. Πας κάνεις το interview στο οποίο σε "εξετάζουν" οι άνθρωποι που θα δουλέψεις μαζί για τα προσόντα σου, αποφασίζουν αν τους κάνεις ή όχι και περνάς στο επόμενο βήμα της διαδικασίας αν τα πας καλά. Μπορεί και να σε ρωτήσουν για τα references, αν τα έχεις πάει καλά, μπορεί και να μην το αναφέρουν καν αν έχεις συμπληρώσει τα πάντα στη φόρμα.
6. Καπου παρακάτω έχουν φιλτράρει 2-3 υποψήφιους για να πάρουν έναν από αυτούς. ΕΚΕΙ μπορεί να τηλεφωνήσουν στα references (ίσως και όχι ακόμα). ΕΚΕΙ θα γίνει ενα μικρό interview με το HR για να δουν αυτοί μήπως είσαι τρελός, μπορεί να δημιουργήσεις θέμα κτλ (το HR δεν έχει γνώμη για το αντικείμενο δουλειάς, εκτός αν είναι θέση HR!). Θα σε ρωτήσουν και τι λεφτά θες, για να το μεταφέρουν παραπάνω στην ιεραρχεια.
7. Όταν όλα ξεκαθαρίσουν, ο διευθυντής του τμήματος θα ερωτηθεί για 1-2 υποψήφιους, θα συνενοηθεί με όσους σοθυ έκαναν συνέντευξη και θα βγει απόφαση για να συνταχθεί offer.
8. ΑΝ σου γίνει offer και το δεχτείς, σειρά έχουν background check και φυσικά αν θελουν μιλάνε με την προηγούμενη δουλειά σου (έχουν και δικαίωμα να κάνουν πίσω ακόμα και εκεί).
9. Πήρες την θέση συγχαρητηρια ... πας στο αφεντικό σου της τωρινής δουλειάς και του λές .... σε ένα, δύο τρεις μήνες φέυγω (ανάλογα το notice στο υπάρχον συμβόλαιο σου προφανώς)

Και όπως λέω εγώ για πλάκα .... "Ο πόλεμος, οι εκλογές και η αλλαγή εργασίας δεν ανακοινώνονται ποτε εκ των προτέρων"
Επειδή τώρα η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση .... κάνει ο καθένας ότι γουστάρει, πήρε ο άλλος τηλέφωνο αμέσως. Πάει λοιπόν ο TS και λέει αντίστοιχα .... "και που να ξέρω εγώ αφεντικούλι που με βρήκε, από το Linkedin θα είναι" :D

Επεξ/σία από gthe
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Snoob είπε

Προσωπικό δεδομένο είναι το όνομά μου, η οικογενειακή μου κατάσταση κτλ.

Όχι το ότι έχω συντάξει βιογραφικό.

Ποιο προσωπικό δεδομένο του TS διέρρευσε ο εργοδότης; Πώς το χρησιμοποίησε; 

Έκανε καλά που ρώτησε στο νυν εργοδότη; Για μένα, όχι. Βασικά, δεν έκανε καλά που ασχολήθηκε με βιογραφικό χωρίς συστάσεις, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Υπαρχει το επαγγελματικο απορρητο. Δε χρειαζεται να κοινοποιησεις καποιο δεδομενο οπως ηλικα η ονομα κλπ

Ειναι σαν καποιος τραπεζικος κοινοποιει οτι εχεις δανειο στην τραπεζα τους. Δε χρειαζεται να πει ποσο, ετος χορηγησης, αριθμο λογαριασμου κλπ Και μονο η λεξη "χρωσταει" ειναι αρκετη να τον στειλει στα δικαστηρια

Το ιδιο και ενας γιατρος που θα πει οτι "τον Snoob" του εχω δωσει και εγω φαρμακα

Δε χρειαζεται να πει τι φαρμακα, ποτε στα εδωσε, καθε ποτε τα επαιρνες, η τι ασθενεια αφορουσαν. Αν ειναι πχ ψυχιατρος η καποιος περιεργος γιατρος, και μονο η φραση "του εδωσα φαρμακα" τον καταστρεφει

Το ιδιο και εδω. Η φραση "Ο υπαλληλος σας  Αντωνης Παπαδοπουλος (αν θες εδω μπαινουν και τα προσωπικα δεδομενα) εστειλε αιτηση για δουλεια στην εταιρια μας" αρκει για να μπουν σε περιπετειες

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές είναι καθόλα αντιεπαγγελματικο αυτό που έγινε. Νομίζω ότι όλοι συμφωνουμε. Για συστατική επιστολή δεν είναι αναγκαίο να στέλνεις σε όλος πλην εάν και εφόσον αναφέρεται εξ αρχής. 
Τωρα ο Snoob δεν έχει άδικο στο τι θα κερδίσεις όμως από την άλλη αν δεν απευθυνθείς σε κάποιο δικηγόρο κανείς δεν ξέρει. Μπορεί λέω να υπάρχει κάποιου είδους νομοθεσία και εν μέρει να καλυπτεσαι. Σε πολλές υποθέσεις δεν είναι ανάγκη να συμβεί το «κακό» για να κερδίσει κάποιος τη διαμάχη αλλά και μόνο η προθεση. Αυτά τα ξέρουν φυσικά οι δικηγόροι. 
Η άποψη μου είναι η εξής προσωπικά θα μάθαινα ποια εταιρεία κάλεσε των εργοδότη μου και θα του έτριζα λίγο τα δοντια. Ο καθένας με το τρόπο του. Τώρα να κινηθείς νομικά χμμμμ ξέρω ‘γώ λίγο δύσκολο αλλά ρωτά μια άποψη από δικηγοεο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TitanX είπε

Σε γενικές γραμμές είναι καθόλα αντιεπαγγελματικο αυτό που έγινε. Νομίζω ότι όλοι συμφωνουμε. Για συστατική επιστολή δεν είναι αναγκαίο να στέλνεις σε όλος πλην εάν και εφόσον αναφέρεται εξ αρχής. 
Τωρα ο Snoob δεν έχει άδικο στο τι θα κερδίσεις όμως από την άλλη αν δεν απευθυνθείς σε κάποιο δικηγόρο κανείς δεν ξέρει. Μπορεί λέω να υπάρχει κάποιου είδους νομοθεσία και εν μέρει να καλυπτεσαι. Σε πολλές υποθέσεις δεν είναι ανάγκη να συμβεί το «κακό» για να κερδίσει κάποιος τη διαμάχη αλλά και μόνο η προθεση. Αυτά τα ξέρουν φυσικά οι δικηγόροι. 
Η άποψη μου είναι η εξής προσωπικά θα μάθαινα ποια εταιρεία κάλεσε των εργοδότη μου και θα του έτριζα λίγο τα δοντια. Ο καθένας με το τρόπο του. Τώρα να κινηθείς νομικά χμμμμ ξέρω ‘γώ λίγο δύσκολο αλλά ρωτά μια άποψη από δικηγοεο

Ολοι ξερουμε οτι δε μπορει να κερδισει κατι δικαστικα, οχι επειδη δεν εχει δικιο, αλλα επειδη ειμαστε μπανανια σε θεματα εργασιας.

Ειναι οπως με τις αγγελιες με ηλικιακο οριο, που ειναι χιλιαδες και κανεις δεν τιμωρειται ποτε, παροτι υπαρχει σχετικος νομος.

Αν αναρτησεις αγγελια στην Αγγλια με ηλικιακο οριο, η αν απορριψεις καποιον απο δουλεια με αιτιολογικο την ηλικια του (πλην εξαιρεσεων φυσικα) σε κοψαν τον πωπο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ποιο προσωπικό δεδομένο διέρρευσε από το τηλεφώνημα του υποψήφιου εργοδότη το οποίο δεν είχε ήδη στη διάθεσή του ο νυν εργοδότης;

Σίγουρα το ονοματεπώνυμό του, όταν ρώτησε για αυτόν χωρίς την άδειά του, στο τηλεφώνημά του.
Και επίσης το σημαντικότερο ίσως. Αυτό της άποψης κρίσης εκτίμησης πρόθεσης (στην προκειμένη να αλλάξει δουλειά). Επίσης είναι προσωπικό δεδομένο.

Η αποστολή του βιογραφικού έγινε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο στον εργοδότη. Οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια όπως να καλεί ανθρώπους, οι οποίες μάλιστα ΔΕΝ είναι στη reference list, πρέπει να γίνεται κατόπιν ενημέρωσης και χορήγησης άδειας από τον ίδιο.

Επεξ/σία από dio3
missing work
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ολοι ξερουμε οτι δε μπορει να κερδισει κατι δικαστικα, οχι επειδη δεν εχει δικιο, αλλα επειδη ειμαστε μπανανια σε θεματα εργασιας.

Ειναι οπως με τις αγγελιες με ηλικιακο οριο, που ειναι χιλιαδες και κανεις δεν τιμωρειται ποτε, παροτι υπαρχει σχετικος νομος.

Αν αναρτησεις αγγελια στην Αγγλια με ηλικιακο οριο, η αν απορριψεις καποιον απο δουλεια με αιτιολογικο την ηλικια του (πλην εξαιρεσεων φυσικα) σε κοψαν τον πωπο

Αρκει να αποδείξεις οτι τον εκοψε λόγω ηλικίας και δεν προφασίστηκε κάτι άλλο.

Δημοσ.

Για το καλό της τσέπης σου, καλύτερα να ξεδιαλέξεις το thread ανάμεσα στα 20 άτομα που γράφουν το μακρύ τους και το κοντό τους και στο ένα άτομο που έχει κάτσει κι έχει αφιερώσει τον χρόνο του ξανά και ξανά να σε φέρει στην πραγματικότητα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κανεις τιποτα απολυτως ts.Ξεθυμανε και ξεχασε το .Αυτος που πηρε τηλεφωνο μπορει να μην εχει καταλαβει καν  τι εγινε.Μπορει να πιστευει οτι εδειξε και γαματο ενδιαφερον σε αντιθεση με αλλους που πετανε τα βιογραφικα

Προσπερναω το οτι το ''εμαθαν ολοι'' δηλαδη για το τι μπανανες ειναι στο γραφειο προσωπικου οπου δουλευεις τωρα , σιγουρα μεταξυ καφεδακιου και  cl (η next top m )   μιλανε πηγαδακι και για τα ''νεα'' της εταιρειας.Αν καποιος ειναι δυσαρεστημενος, αν καποια πηρε πολλα κιλα , αν καποιος πατησε τα 50 και ειναι κομα εργενης και αλλα τετοια :D

Προσπερναω και τους συν...αδελφους σου γιατι δεν θελουν και σοβαρο λογο να μπηξουν το μαχαιρι.Ενταξει σε λιγες μερες θα το μπηξουν στην γαλοπουλα και θα ξεχαστουν :D

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
3 ώρες πριν, duende είπε

δε ξερω πως παιζει εξω, αλλα δυστυχως στο ελλαντα παιζει συχνα αυτο. ειναι εντελως γιδια αυτοι που το κανουν, ειδικα αν γραφεις ξεκαθαρα στο βιογραφικο οτι ακομα δουλευεις στον ταδε εργοδοτη. 

Kαι αγγλία πάιζει,Σε εμένα πήραν τηλέφωνο και στην τελευταία μου εργασία στην Ελλάδα αλλά και στους δύο φίλους που έβαλα για συστάσεις.

Επειδή όμως τους είπα αν είναι να μην με προσλάβουν να μην καλέσουν στην εργασία μου και την χάσω, πρώτα μου έδωσαν το ΟΚ ότι μονο αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει και ρώτησαν αν μπορούν να καλέσουν.Είπα οκ και ολα καλά,δλδ όχι και τόσο καλά για το παλιό αφεντικό που του κακοφάνηκε.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Snoob είπε

Να το πιάσω από το τέλος:

Όχι, δεν είμαι εργοδότης. Λυπάμαι που δεν σου προσφέρω μια εύπεπτη, επαρκώς παρωπιδική ερμηνεία του γιατί δεν σου χαϊδεύω τα αυτιά.

Γιατί, ναι, το καταλαβαίνω πως σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, αλλά το μόνο εύκολο σε κάτι τέτοια νήματα είναι να γράψεις στον άλλο "τρέχα, κυνήγα τον, παρ' του τα σώβρακα, θα τον τσακίσουν στα πρόστιμα".

Το δύσκολο, αυτό που σε φέρνει με μαθηματική ακρίβεια αντιμέτωπο με διάφορους απίθανους που πετάνε νούμερα από τη γκλάβα τους, είναι να ρωτήσεις:

"Τι θα διεκδικήσεις;"

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε, αποδείξιμη βλάβη δεν έχεις υποστεί. Ούτε κανείς σου μίλησε άσχημα στην εταιρία, ούτε απολύθηκες, ούτε τίποτε. Το "στεναχωρέθηκα", δεν το υποτιμώ καθόλου, αλλά δεν αποδεικνύεται, κι αν βρεθεί "δικηγόρος" να σου πει "έλα να του καταθέσουμε αγωγή για ψυχική οδύνη", θα τα κλαις τα λεφτά σου.

Η μόνη απόδειξη που έχεις ότι τηλεφώνησε ο τύπος είναι το παιδί από τη γραμματεία που σου το είπε. Μάντεψε ποιες είναι οι πιθανότητες να επιβεβαιώσει με ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο αυτό το πράγμα.

Δεν λέω πως έκανε καλά ο τύπος που τηλεφώνησε στη δουλειά σου. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αν άνοιγες νήμα "παιδιά, έκανε καλά ο τύπος που τηλεφώνησε;" εφόσον απαντούσα, θα σου έγραφα όχι και τίποτε άλλο.

Εσύ, όμως, ρωτάς αν μπορείς να κινηθείς νομικά. Για ψυχική οδύνη; Πεταμένα λεφτά κι αν πρέπει να θυμώσεις οπωσδήποτε με κάποιον, μη θυμώνεις μαζί μου, ούτε με τον τύπο που τηλεφώνησε στη δουλειά σου, αλλά με το σκιτζή που θα σε δαγκώσει για να καταθέσει τέτοια αγωγή.

Εσύ, όμως, προτιμάς να βάζεις θετικές στις ασυναρτησίες με τα εκατοντάδες χιλιάρικα.

Κι είμαι εγώ ο τραγικός; Μήπως να σταθείς μπροστά σε κανέναν καθρέφτη;

Πραγματικά Snoob, ο εγκέφαλος (;) σου έχιε κολλήσει στα χρήματα άντε και καλή σου μέρα.

Και απαντώντας στη τελευταία σου ερώτηση ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...