mchrisober Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 παιδια ειναι τελειως απαραδεκτο να παιρνεις τηλεφωνο να ρωτησεις ενω ο αλλος δουλευει σε αυτην την δουλεια. Στο εξωτερικο δεν θα το εκαναν ποτε, ειναι σαν αγραφος κανονας. Αυτο το λεω γιατι εχουμε χασει τελειως την αξιοπρεπεια εδω στην Ελλαδα και ο καθενας κατι οτι του κατεβει χωρις να σκεφτει τις επιπτωσεις. Δεν θα συζητησω για τα νομικα κτλ, γιατι εδω ολοι δικηγοροι το παιζουν χωρις να ειναι. Αυτο ας παει ο φιλος να το ρωτησει σε καποιον που ξερει απο τετοια θεματα. 3
FilipposMD Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Η εμπειρία μου είναι από το εξωτερικό βέβαια, αλλά συνήθως στα βιογραφικά γράφουν "references available upon request" ή γράφουν συγκεκριμένα ονόματα. Αν έχεις γράψει όνομα για άτομο που μπορεί να δώσει συστάσεις, μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό να πάρει ο άλλος τηλέφωνο τα άτομα που προτείνεις για να ρωτήσει. Αν όμως δεν έχεις δώσει ονόματα είναι μεγάλη ανοησία να πάρει έτσι ξεκάρφωτα ο άλλος τηλέφωνο τον εργοδότη σου. Για πολλούς λόγους. Δε χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα σε απολύσει, αλλά ο καθένας έχει δικαίωμα να ρυθμίσει πότε και πώς θα το πει στον εργοδότη του. Νομικά αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει κάτι, αλλά ως συμπεριφορά του "νέου" εργοδότη είναι εντελώς αντιεπαγγελματική, εφόσον βέβαια το έκανε χωρίς αντίστοιχη ένδειξη στο βιογραφικό. 9
johnyboy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Αν οσοι ηθελαν να φυγουν απο τη δουλεια τους τελικα το εκαναν τοτε πανω απο το 70% θα εφευγε. Με τους μισθους που επικρατουν, οι υπαλληλοι στο συνολο τους, θελουν να αλλαξουν δουλεια αλλα αυτοι που το καταφερνουν ειναι πολυ λιγοτεροι. Δε παει να πει οτι επειδη θελει να φυγει καποιος, δε θα τον χαλασει αν αυτο δε γινει με τον τροπο και τη χρονικη περιοδο που θελει. Δε παιζουμε με τις ζωες των αλλων. Στην ελλάδα ναι ισχύει αυτό που λες, στο εξωτερικό όχι. Στην δουλειά που ήμουν πέρασαν 14 ατομα σε 2 χρόνια και εγώ ήμουν ο 15ος σε εταιρεία 20-25 ατόμων. Απλά στην ελλάδα και να φύγεις που να πας, αφού το ίδιο χάλι θα βρεις παντού, ζούμε εργασιακό (και όχι μόνο) μεσαίωνα.
arsenal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Snoob είπε Παρενθετικά, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα έσερνες του ανθρώπου που ρώτησε αν σε έπαιρνε για μία εβδομάδα από τη δουλειά σου και μετά σου έλεγε, "δεν μου κάνεις, φύγε". Φίλε Snoob, δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Με ξέρεις προσωπικά; ή θεωρείς ότι έχω σαν σκοπό να βγάλω χρήματα από αυτή την ιστορία; υ.γ Δεν θα του έσερνα τίποτα απλώς θα έλεγα ευχαριστώ και γεια σας Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από arsenal
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, arsenal είπε Φίλε Snoob, δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Με ξέρεις και προσωπικά, ή θεωρείς ότι έχω σαν σκοπό να βγάλω χρήματα από αυτή την ιστορία; υ.γ Δεν θα του έσερνα τίποτα απλώς θα έλεγα ευχαριστώ και γεια σας Eίπα εγώ τίποτε για χρήματα; Λέω το εξής απλό: Αν σκέφτεσαι να κινηθείς νομικά εναντίον ενός ανθρώπου που απλά ρώτησε για σένα και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε καμία αρνητική συνέπεια δεν είχες από αυτή την ερώτηση, (άρα, μα τω Βούδα, ειλικρινά απορώ τι θα διεκδικούσες αν "κινούσουν νομικά εναντίον του" και πού θα στήριζες την κίνησή σου αυτή) είμαι παράλογος να υποθέσω πως θα αντιδρούσες πολύ χειρότερα αν σε έπαιρνε μία εβδομάδα από τη δουλειά σου και μετά σου έλεγε δεν μου κάνεις;
mclein² Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, arsenal είπε Φίλε Snoob, δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Με ξέρεις προσωπικά; ή θεωρείς ότι έχω σαν σκοπό να βγάλω χρήματα από αυτή την ιστορία; υ.γ Δεν θα του έσερνα τίποτα απλώς θα έλεγα ευχαριστώ και γεια σας νομιζω οτι πρεπει να πεις ευχαριστω και γεια σας και στον μελλοντικο εργοδοτη που καλεσε στο νυν εργοδοτη... 3
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, johnyboy είπε Στην ελλάδα ναι ισχύει αυτό που λες, στο εξωτερικό όχι. Στην δουλειά που ήμουν πέρασαν 14 ατομα σε 2 χρόνια και εγώ ήμουν ο 15ος σε εταιρεία 20-25 ατόμων. Απλά στην ελλάδα και να φύγεις που να πας, αφού το ίδιο χάλι θα βρεις παντού, ζούμε εργασιακό (και όχι μόνο) μεσαίωνα. Καλα η ανεργια ειναι παντου, αλλα δεν ειπα αυτο που ειπα για να τονισω τον εργασιακο μεσαιωνα ή τους μισθους, αλλα την αποψη που διαβασα οτι αφου θελει να φυγει δε θα τον πειραξει τον ts αν τελικα τον διωξουν. Ο ts θελει να φυγει με τον τροπο που εχει στο μυαλο του και οταν ο ιδιος το αποφασισει. 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Eίπα εγώ τίποτε για χρήματα; Λέω το εξής απλό: Αν σκέφτεσαι να κινηθείς νομικά εναντίον ενός ανθρώπου που απλά ρώτησε για σένα και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε καμία αρνητική συνέπεια δεν είχες από αυτή την ερώτηση, (άρα, μα τω Βούδα, ειλικρινά απορώ τι θα διεκδικούσες αν "κινούσουν νομικά εναντίον του" και πού θα στήριζες την κίνησή σου αυτή) είμαι παράλογος να υποθέσω πως θα αντιδρούσες πολύ χειρότερα αν σε έπαιρνε μία εβδομάδα από τη δουλειά σου και μετά σου έλεγε δεν μου κάνεις; Σε εμενα θα απαντησεις που περιμενω..😀
johnyboy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Curtis76 είπε Καλα η ανεργια ειναι παντου, αλλα δεν ειπα αυτο που ειπα για να τονισω τον εργασιακο μεσαιωνα ή τους μισθους, αλλα την αποψη που διαβασα οτι αφου θελει να φυγει δε θα τον πειραξει τον ts αν τελικα τον διωξουν. Ο ts θελει να φυγει με τον τροπο που εχει στο μυαλο του και οταν ο ιδιος το αποφασισει. πάντα το έχεις αυτό στο μυαλό σου ότι μπορεί να συμβεί οπότε το σκέφτεσαι πριν στείλεις πως θα το χειριστείς.
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, johnyboy είπε πάντα το έχεις αυτό στο μυαλό σου ότι μπορεί να συμβεί οπότε το σκέφτεσαι πριν στείλεις πως θα το χειριστείς. Οπως βλεπεις ο ts δεν το ειχε οπως και αλλοι πιστευω. Το θεμα ειναι, ειναι ηθικη αυτη η πρακτικη και αν υπαρχει καποιος νομος που προστετευει απο αυτη την ενεργεια. Αυτο κουβεντιαζουμε εδω.
ptwma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ πάντως πριν φύγω και ενώ ήμουν σε interviews επικοινώνησα πρώτα με την εταιρεία που εργαζόμουν. Τους ενημέρωσα πως ίσως και να φύγω. Η νέα εταιρεία με ενημέρωσε πως μπορεί και να καλέσουν 2-3 εργοδότες , συμφώνησα και όταν πήραν τηλέφωνο τους είπαν τα καλύτερα. Δε μπορώ να καταλάβω τη μυστικοπάθεια. Δε σου αρέσει η δουλειά , τους ενημερώνεις κομψά πως ψάχνεις και κάτι καλύτερο , ή είσαι ανοιχτός σε προτάσεις.
FilipposMD Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ptwma είπε Εγώ πάντως πριν φύγω και ενώ ήμουν σε interviews επικοινώνησα πρώτα με την εταιρεία που εργαζόμουν. Τους ενημέρωσα πως ίσως και να φύγω. Η νέα εταιρεία με ενημέρωσε πως μπορεί και να καλέσουν 2-3 εργοδότες , συμφώνησα και όταν πήραν τηλέφωνο τους είπαν τα καλύτερα. Δε μπορώ να καταλάβω τη μυστικοπάθεια. Δε σου αρέσει η δουλειά , τους ενημερώνεις κομψά πως ψάχνεις και κάτι καλύτερο , ή είσαι ανοιχτός σε προτάσεις. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Πχ διεκδικείς προαγωγή στην εταιρεία που δουλεύεις. Θέλεις να μείνεις, αλλά σκέφτεσαι ότι αν δε σου δώσουν την προαγωγή μπορεί και να αποφασίσεις να πας αλλού αν βρεις καλές συνθήκες. Εκεί δε θέλεις να ενημερώσεις από νωρίς την εταιρεία σου, γιατί μπορεί και να σκεφτούν ότι αυτός είναι φευγάτος και να δώσουν την προαγωγή στον άλλο που θα μείνει στην εταιρεία. Ή μπορεί να θέλεις να το πεις για να δείξεις ότι σε θέλουν και από αλλού και αν δεν πάρεις προαγωγή θα σε χάσουν. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις. Εσύ πολύ καλά έκανες και η νέα εταιρεία επίσης. Απλή συνεννόηση χρειάζεται. Αν ο νέος εργοδότης ρωτούσε τον ts αν είναι ΟΚ να πάρει τηλέφωνο, θα είχαν συνεννοηθεί και δε θα υπήρχε πρόβλημα.
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, ptwma είπε Εγώ πάντως πριν φύγω και ενώ ήμουν σε interviews επικοινώνησα πρώτα με την εταιρεία που εργαζόμουν. Τους ενημέρωσα πως ίσως και να φύγω. Η νέα εταιρεία με ενημέρωσε πως μπορεί και να καλέσουν 2-3 εργοδότες , συμφώνησα και όταν πήραν τηλέφωνο τους είπαν τα καλύτερα. Δε μπορώ να καταλάβω τη μυστικοπάθεια. Δε σου αρέσει η δουλειά , τους ενημερώνεις κομψά πως ψάχνεις και κάτι καλύτερο , ή είσαι ανοιχτός σε προτάσεις. Ναι αλλα υπαρχει και η αποψη που λεει, τι φοβος ειναι αυτος και τι ελλειψη εμπιστοσυνης υπαρχει, αφου ο ts εστειλε βιογραφικο που γραφει τι ξερει και τι οχι, επιπλεον γραφει και το τηλεφωνό του και μπορουν να τον ρωτησουν... Αυτοι γκοογκαραν να βρουν το τηλεφωνο του εργοδοτη του ts να ρωτησουν αφου τον εμπιστευονται περισσοτερο. 1
ptwma Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, FilipposMD είπε Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Πχ διεκδικείς προαγωγή στην εταιρεία που δουλεύεις. Θέλεις να μείνεις, αλλά σκέφτεσαι ότι αν δε σου δώσουν την προαγωγή μπορεί και να αποφασίσεις να πας αλλού αν βρεις καλές συνθήκες. Εκεί δε θέλεις να ενημερώσεις από νωρίς την εταιρεία σου, γιατί μπορεί και να σκεφτούν ότι αυτός είναι φευγάτος και να δώσουν την προαγωγή στον άλλο που θα μείνει στην εταιρεία. Ή μπορεί να θέλεις να το πεις για να δείξεις ότι σε θέλουν και από αλλού και αν δεν πάρεις προαγωγή θα σε χάσουν. Αλλά αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις. Εσύ πολύ καλά έκανες και η νέα εταιρεία επίσης. Απλή συνεννόηση χρειάζεται. Αν ο νέος εργοδότης ρωτούσε τον ts αν είναι ΟΚ να πάρει τηλέφωνο, θα είχαν συνεννοηθεί και δε θα υπήρχε πρόβλημα. Δεκτόν αλλά αν η νέα εταιρεία ρωτούσε "Να πάρουμε τηλέφωνο;" Τι θα έλεγες; Το όχι ίσως και να είναι ύποπτο. 2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Ναι αλλα υπαρχει και η αποψη που λεει, τι φοβος ειναι αυτος και τι ελλειψη εμπιστοσυνης υπαρχει, αφου ο ts εστειλε βιογραφικο που γραφει τι ξερει και τι οχι, επιπλεον γραφει και το τηλεφωνό του και μπορουν να τον ρωτησουν... Αυτοι γκοογκαραν να βρουν το τηλεφωνο του εργοδοτη του ts να ρωτησουν αφου τον εμπιστευονται περισσοτερο. Δεν είναι φόβος. Για εμένα η θέση που πήρα ήταν ΠΑΡΑ πολύ δύσκολη , σε εταιρεία που δεν προσλαμβάνει και μιλάμε για σχεδόν 5 χιλιάρικα μισθό. Τι θα έλεγε ο εργοδότης; Ε εντάξει τον πιστεύουμε μωρέ. Θα είναι καλός για να τα γράφει.... Και όπως καταλαβαίνεις και στην προηγούμενη δουλειά ήμουν στα 3 χιλιάρικα. Υπήρχε κατανόηση για το λόγο που φεύγω. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από ptwma
pontez2 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Εντάξει δεν ειναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά αν και ειναι εντελώς λανθασμένο από το hr του υποψήφιου εργοδότη και επίσης θα ηταν και λάθος από το hr το τορινού εργοδότη να κάνει την οποιαδήποτε συζήτηση, ενω είσαι εργαζόμενός τους. Υπο φυσιολογικές συνθήκες καμία συνέπεια δε πρέπει να έχεις. Αν ηταν έτσι, όποιος έχει λογαριασμό στο linkdin θα έπρεπε να ειναι δακτυλοδεικτούμενος
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ptwma είπε Δεκτόν αλλά αν η νέα εταιρεία ρωτούσε "Να πάρουμε τηλέφωνο;" Τι θα έλεγες; Το όχι ίσως και να είναι ύποπτο. Δεν νομιζω να ειπε καπου ο ts οτι τον πηραν τηλεφωνο. Μα καλα τοσος φοβο εχουν οι εταιρειες? τι υποπτο βρισκεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις