Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, arsenal είπε Συγγνώμη όταν στο μέιλ επισημάνω ότι "Καλημέρα, επισυνάπτω με απόλυτη εμπιστευτικότητατα το βιογραφικό μου σημείωμα στο οποίο θα βρείτε λεπτομέρειες για τα προσόντα και τις ικανότητές μου. Τι δεν καταλαβαίνει; Ξέρεις τι γίνεται, όμως; Από κάπου πρέπει να συλλέξει κι αυτός πληροφορίες. Δηλαδή, του λες πρακτικά "ψάχνω για δουλειά αλλά δεν πρέπει να το μάθουν οι νυν μου". Οκ, αυτός τι να κάνει τώρα; Να σε κόψει από χέρι; Ή να ρωτήσει; Να το θέσω αλλιώς το θέμα, μήπως σε βοηθήσω στις αποφάσεις σου: Εσύ, στη θέση του υποψηφίου εργοδότη, τι θα έκανες; Πάντως, στο θέμα σου, δύο περιπτώσεις υπάρχουν: Ή τους κάνεις στην τωρινή δουλειά, οπότε θα κοιτάξουν να σε κρατήσουν, ή δεν τους κάνεις (ή απλά σκοροκαΐλα τους), οπότε θα πιουν ένα ποτήρι στην υγεία σου που τους γλιτώνεις από την αποζημίωση. 3 2
merkon Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, duende είπε δε ξερω πως παιζει εξω, αλλα δυστυχως στο ελλαντα παιζει συχνα αυτο. ειναι εντελως γιδια αυτοι που το κανουν, ειδικα αν γραφεις ξεκαθαρα στο βιογραφικο οτι ακομα δουλευεις στον ταδε εργοδοτη. Στο εξωτερικό ζητάνε συστατικές επιστολές κλπ ή ονόματα προϊσταμένων ή συναδέλφων για συστάσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα επικοινωνήσουν μαζί τους μόνο εάν έχεις job offer ή αν δεχτείς την θέση. Δε νοείται να καλέσει εργοδότης ή κάποιος από το HR άλλης εταιρείας να ρωτήσει για σένα εάν εσύ ακόμα εργάζεσαι για τον προηγούμενο εργοδότη σου. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από merkon 11
arsenal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Snoob είπε Ξέρεις τι γίνεται, όμως; Από κάπου πρέπει να συλλέξει κι αυτός πληροφορίες. Δηλαδή, του λες πρακτικά "ψάχνω για δουλειά αλλά δεν πρέπει να το μάθουν οι νυν μου". Οκ, αυτός τι να κάνει τώρα; Να σε κόψει από χέρι; Ή να ρωτήσει; Να το θέσω αλλιώς το θέμα, μήπως σε βοηθήσω στις αποφάσεις σου: Εσύ, στη θέση του υποψηφίου εργοδότη, τι θα έκανες; Πάντως, στο θέμα σου, δύο περιπτώσεις υπάρχουν: Ή τους κάνεις στην τωρινή δουλειά, οπότε θα κοιτάξουν να σε κρατήσουν, ή δεν τους κάνεις (ή απλά σκοροκαΐλα τους), οπότε θα πιουν ένα ποτήρι στην υγεία σου που τους γλιτώνεις από την αποζημίωση. Μα είναι δυνατόν να μου λες ότι "από κάπου έπρεπε να συλλέξει πληροφορίες" και να το βρίσκεις αυτό σαν δικαιολογία ? Ας με δοκίμαζε μια εβδομάδα για λίγες ώρες, ας μου έκανε αναλυτική συνέντευξη η κάτι άλλο οτιδήποτε για να είναι σίγουρος για τα skills μου. Αυτό που έκανε ήταν ανεπίτρεπτο και πρωτάκουστο,προσωπικά για εμένα. 11
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Ωραία, κινήσου νομικά και έλα να μας πεις τι έγινε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, arsenal είπε Μα είναι δυνατόν να μου λες ότι "από κάπου έπρεπε να συλλέξει πληροφορίες" και να το βρίσκεις αυτό σαν δικαιολογία ? Ας με δοκίμαζε μια εβδομάδα για λίγες ώρες, ας μου έκανε αναλυτική συνέντευξη η κάτι άλλο οτιδήποτε για να είναι σίγουρος για τα skills μου. Αυτό που έκανε ήταν ανεπίτρεπτο και πρωτάκουστο,προσωπικά για εμένα. Παρενθετικά, δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα έσερνες του ανθρώπου που ρώτησε αν σε έπαιρνε για μία εβδομάδα από τη δουλειά σου και μετά σου έλεγε, "δεν μου κάνεις, φύγε". 3
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Εμπιστευτικό, δεν ξέρω. Ας πούμε ότι είναι. Εδώ, όμως, μιλάμε για γνωστοποίηση αποστολής βιογραφικού. Άρα, πρέπει είτε να απολυθεί, είτε να αρχίσουν να του φέρονται "άσχημα" (σε μία δουλειά όπου ο ίδιος δηλώνει ότι ήδη δεν ήταν ευχαριστημένος) και ο TS να αποδείξει με κάποιον τρόπο ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της έμμεσης γνωστοποίησης στους νυν εργοδότες του ότι αναζητούσε αλλού εργασία. Μηνύσεις, γίνονται. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να υποβάλεις μήνυση ή αγωγή. Η δική μου η απορία είναι, πώς μπορεί να θεωρηθεί βάσιμο αυτό. Λ.χ. αυτός ο πρώην συνάδελφός σου, πώς μπορεί να αποδείξει πως ο λόγος που δεν τον παίρνουν εκεί που στέλνει βιογραφικά είναι επειδή τον κακολογούν οι πρώην εργοδότες; Του λένε οι υποψήφιοι "θα σε έπαιρνα αλλά μου είπαν κακά λόγια οι πρώην σου": Το αποκλείω. Ένα "θα σας ειδοποιήσουμε" και καθάρισαν, σιγά μη μπαίνουν σε τέτοιες συζητήσεις. Υ.Γ. Απαραίτητη υποσημείωση, όχι για το χρήστη duende, με αφορμή το μήνυμα του οποίου γράφω τα παραπάνω, αλλά για τυχόν αυτόκλητους υπερασπιστές του δίκιου του εργαζόμενου: ΔΕΝ ισχυρίζομαι πως μια αρνητική περιγραφή της πορείας ενός εργαζομένου από τον πρώην εργοδότη του μπορεί να κλείσει πόρτες. Η απορία μου είναι, τι διεκδικείς σε μια τέτοια περίπτωση και, πολύ περισσότερο, πώς το αποδεικνύεις. Κατσε snoob να τα παρουμε λιγο με τη σειρα για να σε καταλαβω. Θεωρεις οτι καλα εκανε και ρωτησε τον εργοδοτη ο αλλος εργοδοτης? Θεωρεις οτι απλα ειναι γιδι οπως ειπε ο απο πανω ή οτι θα επρεπε να υπαρχει νομος που να το απαγορευει? Υπαρχει νομος? Το θεμα του πως μπορει να αποδειχθει αυτο, μαζι σου ειμαι δε ξερω πως μπορει να γινει. Δεν εχω καταλαβει δηλαδη αν σου αρεσουν αυτες οι πρακτικές ή οχι.
masteripper Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα έτσι είναι στο Ελλάντα...σε κλειστές καταστάσεις όπως εδω πάνω στα βόρεια γίνεται ακόμα χειρότερα...ειδικά στα χαμηλά κλιμάκια...αν κάποιος δημιουργήσει πρόβλημα δεν βρίσκει εύκολα δουλειά αλλού καθώς είναι "σταμπαρισμένος"....τα εργοστάσια έχουν "άτυπες" συμφωνίες...θα πρέπει να φύγεις μόνος σου σε καλό κλίμα για να μην υπάρχει "στάμπα" ...και πάλι παίζει...ένας να πει μια κουβέντα τον "ηπιες" Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από masteripper 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Κατσε snoob να τα παρουμε λιγο με τη σειρα για να σε καταλαβω. Θεωρεις οτι καλα εκανε και ρωτησε τον εργοδοτη ο αλλος εργοδοτης? Θεωρεις οτι απλα ειναι γιδι οπως ειπε ο απο πανω ή οτι θα επρεπε να υπαρχει νομος που να το απαγορευει? Υπαρχει νομος? Το θεμα του πως μπορει να αποδειχθει αυτο, μαζι σου ειμαι δε ξερω πως μπορει να γινει. Δεν εχω καταλαβει δηλαδη αν σου αρεσουν αυτες οι πρακτικές ή οχι. Εγώ θέτω μια σειρά από ερωτήματα: 1. Έχει την οιαδήποτε νομική ισχύ το "σας στέλνω αυτό εμπιστευτικά"; Εγώ, ας πούμε, που χειρίζομαι εμπιστευτικά υλικό, υπογράφω συμβάσεις με σχετικές ρήτρες. 2. Έστω ότι ενδιαφέρεται ο πιθανός εργοδότης, από πού πρέπει να συλλέξει πληροφορίες; 3. Έστω ότι προκύπτει κάτι αρνητικό στην τωρινή εργασία του TS, πώς αποδεικνύεται ότι προέκυψε επειδή ρώτησε ένας πιθανός εργοδότης; 4. Τι διεκδικείς σε μια τέτοια περίπτωση; 5. Τι λόγο έχει ένας εργοδότης να απολύσει κάποιον ενώ ξέρει πως ψάχνεται να φύγει από μόνος του; Και, για να σας κάνω την άποψή μου μια σούμα: Η όποια συζήτηση τώρα είναι εντελώς πρόωρη, αφού δεν έχει προκύψει καμία αρνητική εξέλιξη. Και να προκύψει αρνητική εξέλιξη, θεωρώ εξόχως δύσκολο να αποδειχτεί το οτιδήποτε. 2
johnyboy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Όσα βιογραφικά έχω στείλει εγώ ενώ δούλευα αλλού, ελεγε στο τέλος της αγγελίας ότι τα βιογραφικά θα είναι εμπιστευτικά. Φυσικά είχα στο νου μου ότι μπορει να γίνει κάτι τέτοιο και να με θάψουν (παιζει και να έγινε βέβαια), αλλά έτσι και αλλιώς θα έφευγα οπότε δεν με απασχολούσε και πολύ τι θα πει. Βέβαια αντι να θάψεις κάποιον που θέλει να φυγει επειδή εισαι ........ φρόντισε να τον κάνεις να θέλει να μείνει. εταιρεία (ας την πούμε έτσι) που παίρνει να ρωτήσει αν είσαι καλός χωρίς καν να παίξει συνέντευξη δεν αξίζει καν να πας. 3
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Snoob είπε Εγώ θέτω μια σειρά από ερωτήματα: 1. "Έχει την οιαδήποτε νομική ισχύ το σας στέλνω αυτό εμπιστευτικά"; Εγώ, ας πούμε, που χειρίζομαι εμπιστευτικά υλικό, υπογράφω συμβάσεις με σχετικές ρήτρες. 2. Έστω ότι ενδιαφέρεται ο πιθανός εργοδότης, από πού πρέπει να συλλέξει πληροφορίες; 3. Έστω ότι προκύπτει κάτι αρνητικό στην τωρινή εργασία του TS, πώς αποδεικνύεται ότι προέκυψε επειδή ρώτησε ένας πιθανός εργοδότης; 4. Τι διεκδικείς σε μια τέτοια περίπτωση; 5. Τι λόγο έχει ένας εργοδότης να απολύσει κάποιον ενώ ξέρει πως ψάχνεται να φύγει από μόνος του; Και, για να σας κάνω την άποψή μου μια σούμα: Η όποια συζήτηση τώρα είναι εντελώς πρόωρη, αφού δεν έχει προκύψει καμία αρνητική εξέλιξη. Και να προκύψει αρνητική εξέλιξη, θεωρώ εξόχως δύσκολο να αποδειχτεί το οτιδήποτε. Δεν απαντησες ομως σε αυτο που ρωτησα. Και για να μην χαθει η κουβεντα απαντησε πρωτα σε αυτα που ρωταω και θα τα πιασω ενα ενα και τα δικα σου. Εισαι υπερ αυτων των πρακτικων?
mclein² Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Snoob είπε Εγώ θέτω μια σειρά από ερωτήματα: 1. Έχει την οιαδήποτε νομική ισχύ το "σας στέλνω αυτό εμπιστευτικά"; Εγώ, ας πούμε, που χειρίζομαι εμπιστευτικά υλικό, υπογράφω συμβάσεις με σχετικές ρήτρες. 2. Έστω ότι ενδιαφέρεται ο πιθανός εργοδότης, από πού πρέπει να συλλέξει πληροφορίες; 3. Έστω ότι προκύπτει κάτι αρνητικό στην τωρινή εργασία του TS, πώς αποδεικνύεται ότι προέκυψε επειδή ρώτησε ένας πιθανός εργοδότης; 4. Τι διεκδικείς σε μια τέτοια περίπτωση; 5. Τι λόγο έχει ένας εργοδότης να απολύσει κάποιον ενώ ξέρει πως ψάχνεται να φύγει από μόνος του; Και, για να σας κάνω την άποψή μου μια σούμα: Η όποια συζήτηση τώρα είναι εντελώς πρόωρη, αφού δεν έχει προκύψει καμία αρνητική εξέλιξη. Και να προκύψει αρνητική εξέλιξη, θεωρώ εξόχως δύσκολο να αποδειχτεί το οτιδήποτε. 1. σιγουρα δεν εχει νομικη ισχυ αλλα εχει ηθικη. 2. απο συστατικη επιστολη ή ζητωντας την αδεια να καλεσει τον προϊσταμενο αυτου που θελει να προσλάβει. 3. δεν προκυπτει αλλα μπορει να ισχυριστει συκοφαντικη δυσφημιση και οπου βγει. 4. ηθικη ικανοποιηση & οποια χρηματικη αποζημιωση μπορει να κερδισει ο δικηγορος για οσο μεινει ανεργος. (αν μεινει)! 5. αυτο ειναι το σημαντικοτερο ερωτημα & το πιο ευστοχο κατα τη γνωμη μου. αφου ο φιλος ψαχνεται να φυγει, οι αλλοι θα γλιτωσουν την αποζημιωση οποτε του λενε στο καλο & να μας γραφεις. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από mclein²
masteripper Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, johnyboy είπε Όσα βιογραφικά έχω στείλει εγώ ενώ δούλευα αλλού, ελεγε στο τέλος της αγγελίας ότι τα βιογραφικά θα είναι εμπιστευτικά. Φυσικά είχα στο νου μου ότι μπορει να γίνει κάτι τέτοιο και να με θάψουν (παιζει και να έγινε βέβαια), αλλά έτσι και αλλιώς θα έφευγα οπότε δεν με απασχολούσε και πολύ τι θα πει. Βέβαια αντι να θάψεις κάποιον που θέλει να φυγει επειδή εισαι ........ φρόντισε να τον κάνεις να θέλει να μείνει. εταιρεία (ας την πούμε έτσι) που παίρνει να ρωτήσει αν είσαι καλός χωρίς καν να παίξει συνέντευξη δεν αξίζει καν να πας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό σημείο...το πανέξυπνο "παλικάρι" που πήρε μόνος του χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα είναι "μπαγλαμάς" με περικεφαλαία... Αν σου πούνε τίποτα στην δουλειά...πες ότι βρήκε το Profile σου απο το LinkedIN
Curtis76 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, johnyboy είπε Όσα βιογραφικά έχω στείλει εγώ ενώ δούλευα αλλού, ελεγε στο τέλος της αγγελίας ότι τα βιογραφικά θα είναι εμπιστευτικά. Φυσικά είχα στο νου μου ότι μπορει να γίνει κάτι τέτοιο και να με θάψουν (παιζει και να έγινε βέβαια), αλλά έτσι και αλλιώς θα έφευγα οπότε δεν με απασχολούσε και πολύ τι θα πει. Βέβαια αντι να θάψεις κάποιον που θέλει να φυγει επειδή εισαι ........ φρόντισε να τον κάνεις να θέλει να μείνει. εταιρεία (ας την πούμε έτσι) που παίρνει να ρωτήσει αν είσαι καλός χωρίς καν να παίξει συνέντευξη δεν αξίζει καν να πας. Αν οσοι ηθελαν να φυγουν απο τη δουλεια τους τελικα το εκαναν τοτε πανω απο το 70% θα εφευγε. Με τους μισθους που επικρατουν, οι υπαλληλοι στο συνολο τους, θελουν να αλλαξουν δουλεια αλλα αυτοι που το καταφερνουν ειναι πολυ λιγοτεροι. Δε παει να πει οτι επειδη θελει να φυγει καποιος, δε θα τον χαλασει αν αυτο δε γινει με τον τροπο και τη χρονικη περιοδο που θελει. Δε παιζουμε με τις ζωες των αλλων.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, mclein² είπε 1. σιγουρα δεν εχει νομικη ισχυ αλλα εχει ηθικη. 2. απο συστατικη επιστολη ή ζητωντας την αδεια να καλεσει τον προϊσταμενο αυτου που θελει να προσλάβει. 3. δεν προκυπτει αλλα μπορει να ισχυριστει συκοφαντικη δυσφημιση και οπου βγει. 4. ηθικη ικανοποιηση & οποια χρηματικη αποζημιωση μπορει να κερδισει ο δικηγορος για οσο μεινει ανεργος. (αν μεινει)! 5. αυτο ειναι το σημαντικοτερο ερωτημα & το πιο ευστοχο κατα τη γνωμη μου. αφου ο φιλος ψαχνεται να φυγει, οι αλλοι θα γλιτωσουν την αποζημιωση οποτε του λενε στο καλο & να μας γραφεις. Το σημαντικότερο και το πιο εύστοχο, δεν είναι το 5. Είναι το 1. Εφόσον στο 1 η απάντηση είναι αυτή που δίνεις, τότε τα 2, 3, 4, 5 κτλ. δεν έχουν καμία σημασία γιατί χωρίς νομική βάση το μόνο που θα καταφέρει είναι να πετάξει χρήματα σε κάποιο δικηγόρο. Για να το πω πιο αναλυτικά: Για να έχει η όποια συζήτηση νόημα, πρέπει να προκύψει αρνητική εξέλιξη για τον TS εκεί που εργάζεται τώρα. Οπότε: Α. Εναντίον αυτού που ρώτησε "χωρίς την άδειά του" αν κινηθεί θα πρέπει να αποδείξει ότι η αρνητική εξέλιξη προέκυψε λόγω της ερώτησης. Πράγμα που δεν αποδεικνύεται γιατί δεν συμφέρει αυτόν που θα τον έχει απολύσει να το παραδεχτεί, θα ισχυριστεί άλλο λόγο (λ.χ. ανεπάρκεια στην εργασία). Β. Εναντίον αυτού που τον απέλυσε θα πρέπει να αποδείξει ότι τον απέλυσε επειδή έμαθε ότι ψάχνει αλλού για δουλειά. Πράγμα που δεν αποδεικνύεται γιατί ο εργοδότης θα ισχυριστεί άλλο λόγο. Γ. Ο νυν εργοδότης δεν έχει κανένα λόγο να απολύσει τον TS και να μπλέξει στις καταστάσεις που περιγράφω στο Β αφού ξέρει ότι ψάχνεται ήδη μόνος του να φύγει (άρα γλιτώνει την αποζημίωση). Δ. 'Αρα, να κινηθεί εναντίον του υποψηφίου εργοδότη για διαρροή "εμπιστευτικού" βιογραφικού; Ας κινηθεί νομικά και να μας πει την κατάληξη, τι άλλο να πω. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις