Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, logistoulis είπε στο θέμα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει πρόβλημα; σου λέω εσένα που χειρίζεσαι προσωπικά δεδομένα ότι εργάζομαι εκεί, αυτη τη πληροφορία στη δίνω για να κάνεις κάποια αξιολόγηση (του βιογραφικού) και τίποτα παραπάνω , όχι να παίρνεις τηλέφωνα, να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις τι; επίσης δεν έχει κανένα νόημα ένα τέτοιο τηλέφωνο εκτός αν παίρνεις γνωστό σου και φυσικά μιλάμε για εμπιστευτική κουβέντα, αν έχει φτάσει να το μάθει ο υπάλληλος κάτι είναι στραβό αλλά ειλικρινά έχω περιέργεια στο θέμα των προσωπικών δεδομένων τι παίζει, βλάβες κτλ δύσκολα στέκουν, και το θέμα με τα δεδομένα δηλαδή δύσκολα αποδεικνύεται, αλλά αν στη όποια δική σου συναλλαγή με μια επιχείρηση μπλεχτεί και 3ο μέρος (ας είναι ο τωρινός σου εργοδότης και ας αφορά αυτόν δε νομίζω ότι έχει σημασία), υπάρχει πρόβλημα ή όχι; η τράπεζα πχ για να δανείσει σου ζητάει φορολογική ενημερότητα δεν παίρνει στην εφορία να μάθει αν είσαι καλός με τις υποχρεώσεις σου, κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό , ο,τι θέλει με συστατικές Όταν έχεις εμπιστευτική πληροφορία, πρώτα ενημερώνεις και μετά την κοινοποιείς. Τώρα, το "σας στέλνω εμπιστευτικά το βιογραφικό μου", χωρίς συστάσεις ή ονόματα για να επικοινωνήσω, εγώ δεν θα ασχολούμουν καν. Όμως, το ερώτημα του TS που βάζει θετικές σε όποιον του χαϊδεύει τα αυτιά κι ας γράφει άρες μάρες κουκουνάρες, αλλά στη δική μου απλή ερώτηση δεν απαντάει, είναι το εξής: Τι θα διεκδικήσεις; Γιατί, κόντρα στις ομορφιές των ινστρουχτόρων του δικαίου του εργάτη, ο TS δεν έχει ισχυριστεί ότι φοβάται στη δουλειά του, ότι έχει υποστεί την όποια αρνητική εξέλιξη ή, γενικά, την όποια βλάβη από την ερώτηση του υποψηφίου εργοδότη. Τα νούμερα που αμολάει από τη γκλάβα του ο καθένας, λες και είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στραγάλια (άτιμες αμερικλανιές, έχετε κάψει κόσμο) δεν λένε τίποτε, γιατί το ερώτημα του ΤS δεν αφορά τη νυν εταιρία, αλλά το αν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του υποψήφιου εργοδότη. Ρωτάω εδώ και τέσσερις σελίδες, να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τι; Και διαβάζω μανιφέστα καταπίεσης και ανορθόγραφες "θληψεις" και μια ρημάδα απάντηση στο απλό που ρωτάω δεν έχω πάρει. "Διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου"; Καλή του τύχη. Ελπίζω αυτοί που του χαϊδεύουν τα αυτιά με μανιφέστα της πλάκας και εκατοντάδες χιλιάδες στον αέρα, να τσοντάρουν κανένα πενηντάρι για τα λεφτά που θα πετάξει στο δικηγόρο. 6
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δυστυχώς ο Snoob φαίνεται να έχει δίκιο... Τι χαρτιά έχεις; Προφανώς κάποιος από την νυν εταιρεία σου είπε ότι μίλησε με την εταιρεία που έστειλες το βιογραφικό. Σωστά; Στη χώρα του "έχασα το στικάκι" περιμένεις να βγάλεις άκρη... Βρίσκουμε μια ηλίθια δικαιολογία και κουκουλωνουμε τα πάντα. Δε θέλω να σε αποτρέψω, αλλά βλέπω ότι δεν έχεις"φύλλα".
logistoulis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Snoob είπε Όταν έχεις εμπιστευτική πληροφορία, πρώτα ενημερώνεις και μετά την κοινοποιείς. Τώρα, το "σας στέλνω εμπιστευτικά το βιογραφικό μου", χωρίς συστάσεις ή ονόματα για να επικοινωνήσω, εγώ δεν θα ασχολούμουν καν. Όμως, το ερώτημα του TS που βάζει θετικές σε όποιον του χαϊδεύει τα αυτιά και γράφει άρες μάρες κουκουνάρες, αλλά στη δική μου απλή ερώτηση δεν απαντάει, είναι το εξής: Τι θα διεκδικήσεις; Γιατί, κόντρα στις ομορφιές των ινστρουχτόρων του δικαίου του εργάτη, ο TS δεν έχει ισχυριστεί ότι φοβάται στη δουλειά του, ότι έχει υποστεί την όποια αρνητική εξέλιξη ή, γενικά, την όποια βλάβη από την ερώτηση του υποψηφίου εργοδότη. Τα νούμερα που αμολάει από τη γκλάβα του ο καθένας, λες και είναι οι εκατοντάδες ευρώ στραγάλια (άτιμες αμερικλανιές, έχετε κάψει κόσμο) δεν λένε τίποτε, γιατί το ερώτημα του ΤS δεν αφορά τη νυν εταιρία, αλλά το αν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του υποψήφιου εργοδότη. Ρωτάω εδώ και τέσσερις σελίδες, να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τι; Και διαβάζω μανιφέστα καταπίεσης και ανορθόγραφες "θληψεις" και μια ρημάδα απάντηση στο απλό που ρωτάω δεν έχω πάρει. "Διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου"; Καλή του τύχη. Ελπίζω αυτοί που του χαϊδεύουν τα αυτιά με μανιφέστα της πλάκας και εκατοντάδες χιλιάδες στον αέρα, να τσοντάρουν κανένα πενηντάρι για τα λεφτά που θα πετάξει στο δικηγόρο. καλά για αγωγή κτλ δεν το συζητώ, δεν έχει νόημα και δεν συμφέρει και δεν έχει και ιδιαίτερο αντικείμενο (επίσης δεν θεωρώ ότι σε βλάπτει να ξέρουν ο,τι ψάχνεσαι με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένους κλάδους που όλοι ξέρονται μεταξύ τους και οι άνθρωποι διστάζουν να ψαχτούν ανοικτά) αλλά σε ο,τι αφορά τη διαχείριση δεδομένων και τυχόν πρόστιμα που υπάρχουν περί αυτού, είναι άλλο θέμα το οποίο δεν το γνωρίζω και ιδιαίτερα οπότε αναρωτιέμαι.. το ότι δίνεις σε κάποιον τα δεδομένα σου δεν ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι γίνεται εμπιστευτικά; ίσα ίσα όταν τα δίνεις κάπου συναινείς στο να τα χρησιμοποιήσουν, τηρήσουν κτλ αν πρόκειται να γίνει με όλες τις τιμές και σωστά αλλά ως προς το πώς θα τα χρησιμοποιήσουν δεν υπάρχουν περιορισμοί; το πού δουλεύω είναι προσωπικό μου δεδομένο, στο λέω εσένα για να με προσλάβεις (το ότι ψάχνω δουλειά δεν είναι επίσης προσωπικό δεδομένο; το οποίο άλλωστε τεκμαίρεται από την αποστολή του βιογραφικού) , εσύ το λές κάπου αλλού (δεν έχει σημασία πού, αλλά κάπου αλλού) έχουμε ή δεν έχουμε κάποιου είδους παράβαση; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
archer100 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Spect~ είπε 1) Το οποιο θα είχε νομική υπόσταση, αν ισχύει αυτο που λες, μόνο στην περίπτωση που ο εργοδότης έδινε σε καποιον τρίτο το βιογραφικό του TS. 3) Ξέρεις οτι για να καταδικαστεί κάποιος δεν αρκεί να πεις ότι έγινε κάτι άλλα να μπορείς να αποδείξεις αυτο το κάτι. Αλλιώς θα ηταν ολοι στις φυλακές. 4) Και λιθοβολισμο στην αριστοτελους 5) Γιατι θεωρείται οτι ο HR έκανε κακο στον υποψήφιο και οχι ο ιδιος στον εαυτό του; Πιστεύετε οτι ενας HR που θα δει πως ενας υποψηφιος χειρίζεται μια κατασταση με τέτοιο τρόπο δεν θα του ρίξει άκυρο; Είναι οπως με τις σχέσεις, αν κανεις κάποιον να χωρίσει τον/την σύντροφο του για να ειναι μαζι σου να περιμενεις να κανει το ιδιο σε σενα για καποια αλλη/ον οποτε.. Επισης, αν ο TS στο βιογραφικό του εγραφε πχ εργασία ΙΝΣΟΜΝΙΑ Δεκ 2015 - Δεκ 2019 και οχι μεχρι σήμερα πως θα ξέρει οτι δουλεύει ακομη ή οχι; Θελω να πω οτι κρινεται με θεωρητικα δεδομένα τα οποία ο TS μπορεί να τα πει κιολας οπως θελει για να φανει οτι ειναι ο καλός της υπόθεσης. ΥΓ: πολυ snowflakes ειστε μερικοι.. 1. Αστειευσαι φανταζομαι ε; Η πληροφορια οτι απεστειλε βιογραφικο δεν ειναι σημαντικη κατ εσε; Βασικα αυτο αρκει. Μια μηνυση για κοινοποιηση προσωπικων δεδομενων (γεγονος αποστολης βιογραφικου) και παραβιαση επαγγελματικου απορρητου και ας ακολουθησει η υποθεση τη δικαστικη οδο. Οσοι ενδιαφερεστε, μπορειτε να πατε στη δικη σαν μαρτυρες υπερασπισης του HR και να λετε οτι καλως τηλεφωνησε. Μαλιστα καλο θα ηταν να δημιουργηθει και ενα σαιτ οπου θα αναρτωνται ολες οι αποστολες βιογραφικων πανελλαδικα, για να τις βλεπουν ολοι Μην περιμενετε να συμφωνησουμε κι ολας Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από archer100
arsenal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Snoob είπε Όταν έχεις εμπιστευτική πληροφορία, πρώτα ενημερώνεις και μετά την κοινοποιείς. Τώρα, το "σας στέλνω εμπιστευτικά το βιογραφικό μου", χωρίς συστάσεις ή ονόματα για να επικοινωνήσω, εγώ δεν θα ασχολούμουν καν. Όμως, το ερώτημα του TS που βάζει θετικές σε όποιον του χαϊδεύει τα αυτιά κι ας γράφει άρες μάρες κουκουνάρες, αλλά στη δική μου απλή ερώτηση δεν απαντάει, είναι το εξής: Τι θα διεκδικήσεις; Γιατί, κόντρα στις ομορφιές των ινστρουχτόρων του δικαίου του εργάτη, ο TS δεν έχει ισχυριστεί ότι φοβάται στη δουλειά του, ότι έχει υποστεί την όποια αρνητική εξέλιξη ή, γενικά, την όποια βλάβη από την ερώτηση του υποψηφίου εργοδότη. Τα νούμερα που αμολάει από τη γκλάβα του ο καθένας, λες και είναι οι εκατοντάδες ευρώ στραγάλια (άτιμες αμερικλανιές, έχετε κάψει κόσμο) δεν λένε τίποτε, γιατί το ερώτημα του ΤS δεν αφορά τη νυν εταιρία, αλλά το αν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του υποψήφιου εργοδότη. Ρωτάω εδώ και τέσσερις σελίδες, να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει τι; Και διαβάζω μανιφέστα καταπίεσης και ανορθόγραφες "θληψεις" και μια ρημάδα απάντηση στο απλό που ρωτάω δεν έχω πάρει. "Διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου"; Καλή του τύχη. Ελπίζω αυτοί που του χαϊδεύουν τα αυτιά με μανιφέστα της πλάκας και εκατοντάδες χιλιάδες στον αέρα, να τσοντάρουν κανένα πενηντάρι για τα λεφτά που θα πετάξει στο δικηγόρο. Τι θα διεκδικήσω; Να τον τρομάξω, να τον τρέξω, να αγχωθεί,να φάει πρόστιμο όχι να πάρω εγω καποια λεφτά, να καταλάβει πόσο μεγάλη μ@@@ έκανε, πόσο άσχημα με έκανε να νιώσω όταν πήγα στην εταιρεία και όλοι ήξεραν ότι κάποιος πήρε να ρωτήσει για εμένα επειδή έστειλα ένα βιογραφικό και αναζητώ εργασία. Στην τελική , ίσως απλά να τον πάρω τηλέφωνο και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε. Επίσης επιμένεις να τονίζεις το θέμα χρήμα, πόσα θα βάλω στη τσέπη μου, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ. Το τραγικό Snoob είναι ότι πολλοί αυτό το θεωρούν φυσιολογικό, μέσα και εσυ (αν κατάλαβα καλά). Μια ερώτηση με όλο το θάρρος, αν θες απαντάς, είσαι εργοδότης? Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από arsenal 5
Psaris Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 σαν να βλέπω την κατάσταση για δεδομένα Ελλάδας πως έγινε : βλέπει το βιογραφικό σου και σε ποια Εταιρία δουλεύεις... "α μωρέ ο Κωστάκης ο χοντρός δεν είναι διευθυντής εκεί? ας πάρω να πω γεια και να ρωτήσω..." 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, archer100 είπε 1. Αστειευσαι φανταζομαι ε; Η πληροφορια οτι απεστειλε βιογραφικο δεν ειναι σημαντικη κατ εσε; Βασικα αυτο αρκει. Μια μηνυση για κοινοποιηση προσωπικων δεδομενων (γεγονος αποστολης βιογραφικου) και παραβιαση επαγγελματικου απορρητου και ας ακολουθησει η υποθεση τη δικαστικη οδο. Οσοι ενδιαφερεστε, μπορειτε να πατε στη δικη σαν μαρτυρες υπερασπισης του HR και να λετε οτι καλως τηλεφωνησε. Μην περιμενετε να συμφωνησουμε κι ολας Τα χεις μπερδέψει νομίζω. Μου στέλνεις εμένα το βιογραφικό σου και εγω αποφασίζω οτι θα πάρω τηλέφωνο στην Χ εταιρεία να μάθω για σένα. Αφήνω το ηθικό κομμάτι εκτός, σε ποιό σημείο ακριβώς παραβιάζω τα προσωπικά σου δεδομένα; Κοινοποίησα πουθενά το βιογραφικό σου; Επεξεργάστηκα τα στοιχεία σου και τα πούλησα σε κάποιον; 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, logistoulis είπε καλά για αγωγή κτλ δεν το συζητώ, δεν έχει νόημα και δεν συμφέρει και δεν έχει και ιδιαίτερο αντικείμενο αλλά σε ο,τι αφορά τη διαχείριση δεδομένων και τυχόν πρόστιμα που υπάρχουν περί αυτού, είναι άλλο θέμα το οποίο δεν το γνωρίζω και ιδιαίτερα το ότι δίνεις σε κάποιον τα δεδομένα σου δεν ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι γίνεται εμπιστευτικά; ίσα ίσα όταν τα δίνεις κάπου συναινείς στο να τα χρησιμοποιήσουν αλλά ως προς το πώς θα τα χρησιμοποιήσουν δεν υπάρχουν περιορισμοί; το πού δουλεύω είναι προσωπικό μου δεδομένο, στο λέω εσένα για να με προσλάβεις, εσύ το λές κάπου αλλού. έχουμε ή δεν έχουμε κάποιου είδους παράβαση; Προσωπικό δεδομένο είναι το όνομά μου, η οικογενειακή μου κατάσταση κτλ. Όχι το ότι έχω συντάξει βιογραφικό. Ποιο προσωπικό δεδομένο του TS διέρρευσε ο εργοδότης; Πώς το χρησιμοποίησε; Έκανε καλά που ρώτησε στο νυν εργοδότη; Για μένα, όχι. Βασικά, δεν έκανε καλά που ασχολήθηκε με βιογραφικό χωρίς συστάσεις, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ρωτάει ο TS αν μπορεί να κινηθεί νομικά; Να διεκδικήσει, δηλαδή, κάποιου είδους αποζημίωση (όχι φυσικά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φαντασιώνονται ορισμένοι, λες και έπιασαν το Τζόκερ) για διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσα από τηλεφώνημα σε άνθρωπο που έχει ήδη στην κατοχή του όλα τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στο βιογραφικό; Τι να πω, αν βρεθεί δικηγόρος να πάρει λεφτά για να τρέξει αυτό το πράγμα, καλή τύχη στον TS. 4
logistoulis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Psaris είπε "α μωρέ ο Κωστάκης ο χοντρός δεν είναι διευθυντής εκεί? ας πάρω να πω γεια και να ρωτήσω..." ε ναι αυτό πιστεύω κι εγώ πώς παίζει, αλλά ίσως θα έπρεπε να το κρατάνε για τον εαυτό τους..
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 HRουρας της..εθνικης οδου.Ελα με πηρε τηλ ενα παλικαρι, λεει τιποτα σαν υπαλληλος ? Παω στοιχημα οτι μπαινει και στα φορουμ και κλαιγεται οτι οι εργοδοτες δεν βρισκουν καλο υπαλληλο η οτι η φορμα του βιογραφικου ειναι μαπα και η περιγραφη του ..κοινωνικων δεξιοτητων και των ..ηγετικων ικανοτητων του υπαλληλου ελλειπης Και για να προλαβω, δεν ειμαι εκτος θεματος , τουλαχιστον οχι περισσοτερο απο το..law & order επεισοδιο που παρακολουθουμε για το αν εχει η δεν εχει νομικη υποσταση
logistoulis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Snoob είπε Ρωτάει ο TS αν μπορεί να κινηθεί νομικά; Να διεκδικήσει, δηλαδή, κάποιου είδους αποζημίωση (όχι φυσικά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φαντασιώνονται ορισμένοι, λες και έπιασαν το Τζόκερ) για διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσα από τηλεφώνημα σε άνθρωπο που έχει ήδη στην κατοχή του όλα τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στο βιογραφικό; Τι να πω, αν βρεθεί δικηγόρος να πάρει λεφτά για να τρέξει αυτό το πράγμα, καλή τύχη στον TS. σε αυτό συμφωνώ μαζί σου και δε νομίζω ότι κάποιος σοβαρός δικηγόρος θα του έπαιρνε λεφτά για κάτι που δε θα βγάλει πουθενά εδώ για πράγματα που είναι φως φανάρι τρομάζεις να βρεις το δίκιο σου, όχι για κάτι τέτοιο
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, archer100 είπε 1. Αστειευσαι φανταζομαι ε; Η πληροφορια οτι απεστειλε βιογραφικο δεν ειναι σημαντικη κατ εσε; Βασικα αυτο αρκει. Μια μηνυση για κοινοποιηση προσωπικων δεδομενων (γεγονος αποστολης βιογραφικου) και παραβιαση επαγγελματικου απορρητου και ας ακολουθησει η υποθεση τη δικαστικη οδο. Οσοι ενδιαφερεστε, μπορειτε να πατε στη δικη σαν μαρτυρες υπερασπισης του HR και να λετε οτι καλως τηλεφωνησε. Μαλιστα καλο θα ηταν να δημιουργηθει και ενα σαιτ οπου θα αναρτωνται ολες οι αποστολες βιογραφικων πανελλαδικα, για να τις βλεπουν ολοι Μην περιμενετε να συμφωνησουμε κι ολας Ξερεις οτι αυτο που λες λέγεται linkedin ε; Στο εγραψα και στο προηγούμενο ποστ τα εχεις μπερδεψει κανεις δεν κοινοποίησε τιποτα. ΥΓ: κάποια στιγμη οταν ηταν να βγάλω πιστωτική πηραν τηλέφωνο να επιβεβαιώσουν οτι οντως δουλεύω στην ταδε εταιρεία, αυτο θεωρείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων για εσενα; 1
Dinos1973 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δυστυχώς την πάτησε, και δεν μπορει να κανει τίποτα!!!!! Εγω σαν εργοδότης δεν θα τον εμπιστευόμουν όταν ξερω ότι θέλει να φυγει. Έχουμε ολοι περάσει από το στάδιο να ψάχνουμε για δουλειά ενώ εργαζόμαστε και παίρνουμε τις προφυλάξεις για να μην διαρρεύσει, όταν μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι γνωρίζεις τα ρίσκα....... τώρα η συζήτηση είναι απλως φιλολογική....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, arsenal είπε Τι θα διεκδικήσω; Να τον τρομάξω, να τον τρέξω, να αγχωθεί,να φάει πρόστιμο όχι να πάρω εγω καποια λεφτά, να καταλάβει πόσο μεγάλη μ@@@ έκανε, πόσο άσχημα με έκανε να νιώσω όταν πήγα στην εταιρεία και όλοι ήξεραν ότι κάποιος πήρε να ρωτήσει για εμένα επειδή έστειλα ένα βιογραφικό και αναζητώ εργασία. Στην τελική , ίσως απλά να τον πάρω τηλέφωνο και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε. Επίσης επιμένεις να τονίζεις το θέμα χρήμα, πόσα θα βάλω στη τσέπη μου, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ. Το τραγικό Snoob είναι ότι πολλοί αυτό το θεωρούν φυσιολογικό, μέσα και εσυ (αν κατάλαβα καλά). Μια ερώτηση με όλο το θάρρος, αν θες απαντάς, είσαι εργοδότης? Να το πιάσω από το τέλος: Όχι, δεν είμαι εργοδότης. Λυπάμαι που δεν σου προσφέρω μια εύπεπτη, επαρκώς παρωπιδική ερμηνεία του γιατί δεν σου χαϊδεύω τα αυτιά. Γιατί, ναι, το καταλαβαίνω πως σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, αλλά το μόνο εύκολο σε κάτι τέτοια νήματα είναι να γράψεις στον άλλο "τρέχα, κυνήγα τον, παρ' του τα σώβρακα, θα τον τσακίσουν στα πρόστιμα". Το δύσκολο, αυτό που σε φέρνει με μαθηματική ακρίβεια αντιμέτωπο με διάφορους απίθανους που πετάνε νούμερα από τη γκλάβα τους, είναι να ρωτήσεις: "Τι θα διεκδικήσεις;" Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε, αποδείξιμη βλάβη δεν έχεις υποστεί. Ούτε κανείς σου μίλησε άσχημα στην εταιρία, ούτε απολύθηκες, ούτε τίποτε. Το "στεναχωρέθηκα", δεν το υποτιμώ καθόλου, αλλά δεν αποδεικνύεται, κι αν βρεθεί "δικηγόρος" να σου πει "έλα να του καταθέσουμε αγωγή για ψυχική οδύνη", θα τα κλαις τα λεφτά σου. Η μόνη απόδειξη που έχεις ότι τηλεφώνησε ο τύπος είναι το παιδί από τη γραμματεία που σου το είπε. Μάντεψε ποιες είναι οι πιθανότητες να επιβεβαιώσει με ένορκη κατάθεση σε συμβολαιογράφο αυτό το πράγμα. Δεν λέω πως έκανε καλά ο τύπος που τηλεφώνησε στη δουλειά σου. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αν άνοιγες νήμα "παιδιά, έκανε καλά ο τύπος που τηλεφώνησε;" εφόσον απαντούσα, θα σου έγραφα όχι και τίποτε άλλο. Εσύ, όμως, ρωτάς αν μπορείς να κινηθείς νομικά. Για ψυχική οδύνη; Πεταμένα λεφτά κι αν πρέπει να θυμώσεις οπωσδήποτε με κάποιον, μη θυμώνεις μαζί μου, ούτε με τον τύπο που τηλεφώνησε στη δουλειά σου, αλλά με το σκιτζή που θα σε δαγκώσει για να καταθέσει τέτοια αγωγή. Εσύ, όμως, προτιμάς να βάζεις θετικές στις ασυναρτησίες με τα εκατοντάδες χιλιάρικα. Κι είμαι εγώ ο τραγικός; Μήπως να σταθείς μπροστά σε κανέναν καθρέφτη; 6
archer100 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Spect~ είπε Τα χεις μπερδέψει νομίζω. Μου στέλνεις εμένα το βιογραφικό σου και εγω αποφασίζω οτι θα πάρω τηλέφωνο στην Χ εταιρεία να μάθω για σένα. Αφήνω το ηθικό κομμάτι εκτός, σε ποιό σημείο ακριβώς παραβιάζω τα προσωπικά σου δεδομένα; Κοινοποίησα πουθενά το βιογραφικό σου; Επεξεργάστηκα τα στοιχεία σου και τα πούλησα σε κάποιον; https://el.wikipedia.org/wiki/Προσωπικά_Δεδομένα Δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Kαθένας έχει δικαίωμα να ζητήσει από το αρμόδιο κάθε φορά δικαστήριο την άμεση αναστολή ή μη εφαρμογή πράξης ή απόφασης που τον θίγει, την οποία έχει λάβει διοικητική αρχή, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου ή ένωση προσώπων ή φυσικό πρόσωπο αποκλειστικά με αυτοματοποιημένη επεξεργασία στοιχείων, εφόσον η επεξεργασία αυτή αποβλέπει στην αξιολόγηση της προσωπικότητάς του και ιδίως της αποδοτικότητάς του στην εργασία, της οικονομικής φερεγγυότητάς του, της αξιοπιστίας του και της εν γένει συμπεριφοράς του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις