elpenor Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ θα έκανα τα εξής: α. USB από το media creation tool. β. Bios reset to factory defaults (το θεωρώ βασικό μετά από κάθε firmware update σε κάθε είδους συσκευή) και δεν θα άλλαζα τίποτα για αρχή. γ. Θα άφηνα πάνω μόνο τον SSD. δ. Στην οθόνη του windows setup που γίνεται η επιλογή δίσκου θα έκανα delete όλα τα partition πριν τον επιλέξω. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 23 minutes ago, elpenor said: Εγώ θα έκανα τα εξής: α. USB από το media creation tool. β. Bios reset to factory defaults (το θεωρώ βασικό μετά από κάθε firmware update σε κάθε είδους συσκευή) και δεν θα άλλαζα τίποτα για αρχή. γ. Θα άφηνα πάνω μόνο τον SSD. δ. Στην οθόνη του windows setup που γίνεται η επιλογή δίσκου θα έκανα delete όλα τα partition πριν τον επιλέξω. α. του έχει προταθεί από την πρώτη στιγμή. β. το έχει κάνει. γ. γιατί; δ. δεν φτάνει μέχρι την επιλογή δίσκου αν κατάλαβα καλά τα λεγόμενά του
drunkdonkey Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Όταν μου έκανε ακριβώς το ίδιο, έβγαλα απλά το usb κ το ξαναέβαλα στην ίδια θύρα χωρίς να σταματήσω την εγκατάσταση κ προχώρησε κανονικά. δοκίμασε το.
elpenor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε α. του έχει προταθεί από την πρώτη στιγμή. β. το έχει κάνει. γ. γιατί; δ. δεν φτάνει μέχρι την επιλογή δίσκου αν κατάλαβα καλά τα λεγόμενά του α. Σίγουρα δεν διαφωνώ ότι όλοι γράψανε να δοκιμάσει media creation tool. β. Bios reset δεν διάβασα να έχει κάνει και εγώ το θεωρώ απαραίτητο μετά το bios update από προσωπική εμπειρία πρόσφατα στην μητρική μου και παλαιότερα σε router. Επίσης τα default settings σε καινούργιο bios της MSI είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή για να δουλέψει το σύστημα, fine tuning μπορεί να κάνει αργότερα. γ. Γιατί κατά τη γνώμη μου οι πιθανότητες να υπάρχει hardware fault στον blue είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στον 970. δ. Έχεις δίκιο διάβασα βιαστικά και νόμιζα ότι μετά από αυτό κολλάει όχι πριν. Σε κάθε περίπτωση εγώ αν κατάφερνα να φτάσω σε αυτή την οθόνη θα έκανα delete ότι partition υπάρχουν. Μία γνώμη έγραψα για το τι ακριβώς θα έκανα εγώ, δεν ισχυρίζομαι ότι είπα κάτι πολύ διαφορετικό ούτε υπονοώ να μην κάνει και αυτά που προτείνουν οι υπόλοιποι... 1
vrethan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φίλες και Φίλοι μου, κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ, για άλλη μία φορά, για την προθυμία σας να μου προτείνετε τις σχετικές λύσεις. Όντας υποχρεωμένος που είμαι απέναντί σας, οφείλω να σας κάνω μία πρώτη ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό. Το "πρόβλημα" λύθηκε από τεχνικό υπολογιστών στο Pro Care Ηρακλείου (προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είναι προσωπικός μου φίλος και η αναφορά του απλώς αποτελεί δείγμα της εκτίμησής μου στον επαγγελματισμό του) όπου απευθύνθηκα αναγκαστικά, εξαιτίας της πίεσης του χρόνου που είχα αλλά και κάποιων έκτακτων δυσάρεστων γεγονότων που έπρεπε να αντιμετωπίσω τη δεδομένη στιγμή. Εν πάση περιπτώσει, το "πρόβλημα" βρισκόταν, όπως μου είπε τηλεφωνικά και στα γρήγορα ο φίλος μου, σε μία λανθασμένη επιλογή μου στο bios. Τώρα που και σε ποιό σημείο, θα υπάρξει αναλυτικό σημείωμα, όταν συναντηθώ μαζί του, στο εγγύς μέλλον. Εν ολίγοις, από ό,τι μου είπε, το σύστημα πάει ... "σφαίρα". Εν κατακλείδι, αφ' ενός με γοητεύει και με τιμά το γεγονός ότι αρκετοί από εσάς δείξατε την προθυμία να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία σας (αξία ανεκτίμητη κατ' εμέ ...) στα όποια θέματα που αφορούν τους υπολογιστές και αφ' ετέρου ήταν μία καλή ευκαιρία, για τον γιο μου, να δει πως υπάρχουν λύσεις αρκεί να ξέρει που και πως πρέπει να ψάχνει. Καλές Γιορτές και πάντα με ... Υγεία! Υ.Γ: α, για να μην το ξεχάσω, επειδή έγινε η αναφορά του bios reset to factory defaults, επιβεβαιώνω, τον φίλο μας GeorgeMan, ότι το 'χα κάνει και αυτό ... Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από vrethan 2
vrethan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, radiohead είπε Να το χαρείς! Να 'σαι καλά αλλά όχι εγώ αλλά ο ... γιος μου! 1
Leleouras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 θεωρητικά έτσι όπως ήταν το stick στημένο, θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί η επιλογή για legacy boot devices, παρά ταύτα καλές χαρές
vrethan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Φίλες και Φίλοι μου, Χρόνια Πολλά και Αληθινά σε όλους σας! Με αφορμή την υπόσχεση που έδωσα σχετικά με τη λύση της απορίας στην εν λόγω αδυναμία εγκατάστασης των Windows στο pc του γιου μου φαίνεται τελικά πως, το όλο θέμα, εντοπιζόταν στην πολύ απλή λύση που ήδη είχατε αναφέρει -αν όχι όλοι σας- αρκετοί από εσάς και δεν είναι άλλη από την χρήση του περιβόητου προγράμματος Media Creation Tool. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησα το εν λόγω πρόγραμμα για τις ανάγκες εγκατάστασης των Windows σε παρόμοιο pc ενός φίλου και, τα πράγματα, κύλησαν ομαλά. Εν κατακλείδι το εν λόγω προγραμματάκι έλυσε την απορία μου εντούτοις μου γεννήθηκε μία καινούργια ... Τί, πού και πώς, στην ευχή, έγινε "λάθος", στη δημιουργία του ISO στο USB stick, μέσα σε Mac περιβάλλον (όπως σας είχα περιγράψει αρχικά) που δεν έκανε το Media Creation Tool; Φυσικά, η νέα αυτή απορία μπορεί να αγνοηθεί αφού αν μη τι άλλο αφ' ενός ξεφεύγει από τα όρια της παρούσας θεματολογίας και αφ' ετέρου ... αφού βρέθηκε η λύση, γιατί να το "βασανίσουμε" περαιτέρω; Σας εύχομαι ολόψυχα το Νέο Έτος, που πρόκειται να υποδεχθείτε, να σας φέρει καλοτυχία και ζωηρή υγεία!!! Υ.Γ.: ομολογώ πως με έχει εντυπωσιάσει η σταθερότητα και ταχύτητα απόκρισης του pc του γιου μου, κατά το μισάωρο έλεγχο που έκανα τις προάλλες ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα