vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα και καλή σας βδομάδα! Έπειτα από αρκετά χρόνια (12 παρακαλώ ...) απρόσκοπτης εργασίας και χρήσης σε περιβάλλον Mac (και στο οποίο εξακολουθώ να παραμένω …) επανέρχομαι στην αγαπημένη μου, ομολογουμένως, ιστοσελίδα σας αφού προέκυψε η αφορμή της επιθυμίας του γιου μου να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές “παιχνιδιάρικο” pc. Έτσι εδέησα να θυμηθώ την παλιά μου “τέχνη” (hobby, για την ακρίβεια) και κατόπιν εμπεριστατωμένης (τρομάρα μου …) έρευνας στο διαδίκτυο, έστησα -χωρίς απρόοπτα- το pc με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Κουτί: CORSAIR CASE SPEC-OMEGA BLACK & RED Τροφοδοτικό: Corsair Rmx (2018) RM550x Μ/Β: MSI X470 Gaming Pro Carbon (*) CPU: AMD Ryzen 5 2600X With Wraith Spire Cooler RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz GPU: MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Ventus XS 6G OC SSD: Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB MZ-V7E250BW NVMe M.2 HDD: Western Digital Blue 3.5" 1TB WiFi: Asus PCE-AC56 Software: Windows 10 Home (αγορασμένα από το διαδίκτυο και εγκατεστημένα, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας, σε USB stick 32 GB) (*) Σημ.: έγινε αναβάθμιση του BIOS/UEFI στην έκδοση 7B78v2D Από τα παραπάνω, αν μπορώ να κρίνω με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται σε αρκετά sites, πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο pc και θεωρητικά με δυνατότητες απρόσκοπτης εγκατάστασης του αναφερόμενου παραπάνω λειτουργικού. Παρόλα αυτά, η εν λόγω εγκατάσταση κάθε άλλο από απρόσκοπτη ήταν και είναι για την ώρα … Δεν περίμενα να εξελιχθεί σε σωστό μαρτύριο. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης προέκυψε το εξής μήνυμα: “A media driver your computer needs is missing. This could be a DVD,USB or hard disk driver. If you have CD, DVD or USB flash drive on it, please insert it now.” Βάσει αυτού του μηνύματος, “κατέβασα” και εγκατέστησα, σε ένα USB stick, τους τελευταίους οδηγούς από την MSI αλλά φευ δεν κατόρθωσα να ξεπεράσω το πρόβλημα. Επίσης, δοκίμασα την χρήση διαφορετικής USB θύρας (από USB 3.1 σε USB 2.0) και, δυστυχώς, ούτε αυτή η λύση ευδοκίμησε. Συνεπώς, προτού αποδώσω την κατάσταση αυτή στην προσωπική μου “γκαντεμιά” και να χρειαστώ να κάνω κάνα ευχέλαιο, θα ήθελα τα “φώτα” σας … Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων και είθε να ‘χετε Καλές Γιορτές!!!
doctor2014 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δοκίμασες με το rufus; Αν ναι δοκίμασε εγγραφή στο στικάκι είτε για mbr είτε για uefi. Μπορείς επισης να αλλάξεις στο bios το uefi σε mbr ή το αντίστροφο.
Leleouras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην m/b δοκίμασες τις 2 πάνω usb θύρες δίπλα από τη θύρα PS/2 combo; επίσης στο usb stick εσύ κατέβασες τα windows εκεί; αν όχι ξανάκανε την διαδικασία σε ένα άλλο pc από δω https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Leleouras 1
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, doctor2014 είπε Δοκίμασες με το rufus; Αν ναι δοκίμασε εγγραφή στο στικάκι είτε για mbr είτε για uefi. Μπορείς επισης να αλλάξεις στο bios το uefi σε mbr ή το αντίστροφο. Rufus: Από ό,τι κατάλαβα πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα εγγραφής iso σε στικ ... Θα το δοκιμάσω και θα σας πω Αναφορικά δε με το θέμα του bios, το σύστημα βρίσκεται εξ' ορισμού σε μικτή κατάσταση και δη MBR+UEFI. Δοκίμασα σε UEFI αποκλειστικά αλλά φευ δεν "έβλεπε" το stick. Σας ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα μου. 23 λεπτά πριν, Leleouras είπε Στην m/b δοκίμασες τις 2 πάνω usb θύρες δίπλα από τη θύρα PS/2 combo; επίσης στο usb stick εσύ κατέβασες τα windows εκεί; αν όχι ξανάκανε την διαδικασία σε ένα άλλο pc από δω https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Στην m/b δοκίμασες τις 2 πάνω usb θύρες δίπλα από τη θύρα PS/2 combo; - Ναι επίσης στο usb stick εσύ κατέβασες τα windows εκεί; Όχι, "κατέβασα" πρωτίστως στο Mac και μέσω του terminal έγινε η εγγραφή του iso στο stick (https://superuser.com/questions/1503238/create-windows-10-install-usb-on-macos-catalina) Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο θέμα αυτό και θα σας ενημερώσω ελπίζω σύντομα ...
radiohead Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Διαδικασία για εγκατάσταση Windows βήμα βήμα, μετά από λίγο σκρολαρισμα προς τα κάτω στο πρώτο μήνυμα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/715657-σύνθεση-gaming-2019~1000€μίνι-οδηγός-συναρμολογησηςοδηγός-b450-bios-update/
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, radiohead είπε Καλησπέρα. Διαδικασία για εγκατάσταση Windows βήμα βήμα, μετά από λίγο σκρολαρισμα προς τα κάτω στο πρώτο μήνυμα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/715657-σύνθεση-gaming-2019~1000€μίνι-οδηγός-συναρμολογησηςοδηγός-b450-bios-update/ Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ για τον άψογο, ομολογουμένως, οδηγό αλλά, με κάθε σεβασμό, δεν φαίνεται, το πρόβλημα που έθεσα το πρωί, να σχετίζεται με αυτόν, όπως και με τα περαιτέρω σχόλια που προέκυψαν. Όπως είχα αναφέρει, αρχικά, η διαδικασία που ακολούθησα, στο στήσιμο του pc, ήταν καθόλα προσεκτική και τήρησα, τρόπον τινά, το πρωτόκολλο, καθώς και την έδειξα στο γιο μου απλά για να αποκτήσει μία ιδέα ή, τέλος πάντων, ένα ερέθισμα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του στησίματος ενός υπολογιστή. Παρόλα αυτά προέκυψε το αναφερόμενο πρόβλημα που σχετίζεται ίσως με την συμβατότητα των Windows με την αναφερόμενη σύνθεση και, για το οποίο πρόβλημα, δεν βρήκα κάποια άκρη πέραν μίας αναφοράς (https://superuser.com/questions/1237379/media-driver-required-for-second-win10-installation-on-same-machine) και, η οποία, δε με "διαφώτισε" αρκετά ... Εν πάση περιπτώσει, για άλλη μία φορά, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από vrethan
radiohead Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, vrethan είπε Κατ' αρχήν, σας ευχαριστώ για τον άψογο, ομολογουμένως, οδηγό αλλά, με κάθε σεβασμό, δεν φαίνεται, το πρόβλημα που έθεσα το πρωί, να σχετίζεται με αυτόν, όπως και με τα περαιτέρω σχόλια που προέκυψαν. Όπως είχα αναφέρει, αρχικά, η διαδικασία που ακολούθησα, στο στήσιμο του pc, ήταν καθόλα προσεκτική και τήρησα, τρόπον τινά, το πρωτόκολλο, καθώς και την έδειξα στο γιο μου απλά για να αποκτήσει μία ιδέα ή, τέλος πάντων, ένα ερέθισμα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του στησίματος ενός υπολογιστή. Παρόλα αυτά προέκυψε το αναφερόμενο πρόβλημα που σχετίζεται ίσως με την συμβατότητα των Windows με την αναφερόμενη σύνθεση και, για το οποίο πρόβλημα, δεν βρήκα κάποια άκρη πέραν μίας αναφοράς (https://superuser.com/questions/1237379/media-driver-required-for-second-win10-installation-on-same-machine) και, η οποία, δε με "διαφώτισε" αρκετά ... Εν πάση περιπτώσει, για άλλη μία φορά, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Bios update πως έκανες με ποιο τροπο; Ενικο παρακαλώ Δεν υπάρχει καμμία ασυμβατότητα στο σύστημα με το λειτουργικό. Απάντησε αν θέλεις σε παρακαλώ, κατέβασες στο media creation tool windows 10 64αρια;
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, radiohead είπε Bios update πως έκανες με ποιο τροπο; Ενικο παρακαλώ Με M-Flash αφού "κατέβασα" το τελευταίο update και το έβαλα σε άδειο στικάκι και, στη συνέχεια, στο Μ/Β φαίνεται πως "περάστηκε" άψογα η νέα του version. Υ.Γ.: Απευθύνθηκα σε σας στον πληθυντικό απλά από σεβασμό. Τώρα αν θες να σου απευθύνομαι στον ενικό, απολύτως σεβαστή η επιθυμία σου ... 😉 1
radiohead Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να περάσεις το τελευταίο πρέπει πρώτα να έχει εγκατεστημένο ένα bios γέφυρα ας το πούμε. Θα πρότεινα να κανεις τη διαδικασία εκ νέου με παλιότερο bios ιδανικά με αυτό που ήρθε ‘μαμά’ και στη συνέχεια να ξεκινήσεις τη διαδικασία μετά win. Είμαι από κιν τώρα αργότερα θα σου στείλω λινκ αν θες Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από radiohead 1
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, radiohead είπε Δεν υπάρχει καμμία ασυμβατότητα στο σύστημα με το λειτουργικό. Απάντησε αν θέλεις σε παρακαλώ, κατέβασες στο media creation tool windows 10 64αρια; Εκ παραδρομής, ξέχασα να σου απαντήσω σ' αυτό το ερώτημα που αν μη τι άλλο ανέφερα, σε προηγούμενο σχόλιο μου ως απάντηση σε άλλους φίλους χρήστες, πως χρησιμοποίησα το Terminal του Macη μου για την εγγραφή του .iso των Windows, καθώς και παρέθεσα το σχετικό link. 13 λεπτά πριν, radiohead είπε Για να περάσεις το τελευταίο πρέπει πρώτα να έχει εγκατεστημένο ένα bios γέφυρα ας το πούμε. Θα πρότεινα να κανεις τη διαδικασία εκ νέου με παλιότερο bios ιδανικά με αυτό που ήρθε ‘μαμά’ και στη συνέχεια να ξεκινήσεις τη διαδικασία. Είμαι από κιν τώρα αργότερα θα σου στείλω λινκ αν θες Τώρα αναφορικά με το θέμα του bios, εκ παραδρομής ξέχασα να αναφέρω, στο αρχικό μου post, πως το πρόβλημα προέκυψε εξαρχής με το αρχικό bios της "μαμάς" και, αφού έπειτα από κάμποσες ανεπιτυχείς προσπάθειες εγκατάστασης των Windows, θεώρησα πως έπρεπε να κάνω την αναβάθμισή του, με τη διαδικασία που σου περιέγραψα παραπάνω. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από vrethan
radiohead Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, vrethan είπε Εκ παραδρομής, ξέχασα να σου απαντήσω σ' αυτό το ερώτημα που αν μη τι άλλο ανέφερα, σε προηγούμενο σχόλιο μου ως απάντηση σε άλλους φίλους χρήστες, πως χρησιμοποίησα το Terminal του Macη μου για την εγγραφή του .iso των Windows, καθώς και παρέθεσα το σχετικό link. Τώρα αναφορικά με το θέμα του bios, εκ παραδρομής ξέχασα να αναφέρω, στο αρχικό μου post, πως το πρόβλημα προέκυψε εξαρχής με το αρχικό bios της "μαμάς" και, αφού έπειτα από κάμποσες ανεπιτυχείς προσπάθειες εγκατάστασης των Windows, θεώρησα πως έπρεπε να κάνω την αναβάθμισή, με τη διαδικασία που σου περιέγραψα παραπάνω. Πριν κανεις οτιδήποτε τότε, κατέβασε σε το σε στικάκι μέσω media creation tool είναι πανεύκολο , πράγμα που προείπε ο συμφορουμιτης @Leleouras
vrethan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, radiohead είπε Πριν κανεις οτιδήποτε τότε, κατέβασε σε το σε στικάκι μέσω media creation tool είναι πανεύκολο , πράγμα που προείπε ο συμφορουμιτης @Leleouras Το γνωρίζω αυτό πλην όμως ήμουνα, όπως αρχικά εξήγησα, σε περιβάλλον Mac και το εν λόγω προγραμματάκι "τρώει" άκυρο ... Θα δοκιμάσω παρόλα αυτά να το κάνω στο pc της δουλειάς μου. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 14 hours ago, vrethan said: Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα και καλή σας βδομάδα! Έπειτα από αρκετά χρόνια (12 παρακαλώ ...) απρόσκοπτης εργασίας και χρήσης σε περιβάλλον Mac (και στο οποίο εξακολουθώ να παραμένω …) επανέρχομαι στην αγαπημένη μου, ομολογουμένως, ιστοσελίδα σας αφού προέκυψε η αφορμή της επιθυμίας του γιου μου να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές “παιχνιδιάρικο” pc. Έτσι εδέησα να θυμηθώ την παλιά μου “τέχνη” (hobby, για την ακρίβεια) και κατόπιν εμπεριστατωμένης (τρομάρα μου …) έρευνας στο διαδίκτυο, έστησα -χωρίς απρόοπτα- το pc με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Κουτί: CORSAIR CASE SPEC-OMEGA BLACK & RED Τροφοδοτικό: Corsair Rmx (2018) RM550x Μ/Β: MSI X470 Gaming Pro Carbon (*) CPU: AMD Ryzen 5 2600X With Wraith Spire Cooler RAM: G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz GPU: MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB Ventus XS 6G OC SSD: Samsung SSD 970 Evo Plus 250GB MZ-V7E250BW NVMe M.2 HDD: Western Digital Blue 3.5" 1TB WiFi: Asus PCE-AC56 Software: Windows 10 Home (αγορασμένα από το διαδίκτυο και εγκατεστημένα, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας, σε USB stick 32 GB) (*) Σημ.: έγινε αναβάθμιση του BIOS/UEFI στην έκδοση 7B78v2D Από τα παραπάνω, αν μπορώ να κρίνω με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται σε αρκετά sites, πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο pc και θεωρητικά με δυνατότητες απρόσκοπτης εγκατάστασης του αναφερόμενου παραπάνω λειτουργικού. Παρόλα αυτά, η εν λόγω εγκατάσταση κάθε άλλο από απρόσκοπτη ήταν και είναι για την ώρα … Δεν περίμενα να εξελιχθεί σε σωστό μαρτύριο. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης προέκυψε το εξής μήνυμα: “A media driver your computer needs is missing. This could be a DVD,USB or hard disk driver. If you have CD, DVD or USB flash drive on it, please insert it now.” Βάσει αυτού του μηνύματος, “κατέβασα” και εγκατέστησα, σε ένα USB stick, τους τελευταίους οδηγούς από την MSI αλλά φευ δεν κατόρθωσα να ξεπεράσω το πρόβλημα. Επίσης, δοκίμασα την χρήση διαφορετικής USB θύρας (από USB 3.1 σε USB 2.0) και, δυστυχώς, ούτε αυτή η λύση ευδοκίμησε. Συνεπώς, προτού αποδώσω την κατάσταση αυτή στην προσωπική μου “γκαντεμιά” και να χρειαστώ να κάνω κάνα ευχέλαιο, θα ήθελα τα “φώτα” σας … Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων και είθε να ‘χετε Καλές Γιορτές!!! Καλησπέρα, έχω κάποιες απορίες. 1) Τον SSD τον αναγνωρίζει κανονικά στο uefi; Σε τι mode τον έχεις; (AHCI φαντάζομαι) 2) Το φλασάκι το αναγνωρίζει κανονικά; Bootάρει από αυτό; 3) Τι Windows έχεις περάσει σε αυτό; Ακριβώς ποια. Ελπίζω όχι κάποια random/πετσοκομμένη έκδοση που βρήκες στο διαδίκτυο. 4) Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κάνεις disable το CSM (compatibility mode, "BIOS" ή "legacy" κατά τα λοιπά); Αφού όλο σου το hardware είναι uefi ready. 5) Το πρόβλημα εμφανίζεται σε ποιο σημείο ακριβώς της διαδικασίας; Αφότου bootάρει από το φλασάκι; Την ώρα που πάει να διαβάσει τους δίσκους για να επιλέξεις σε ποιον θέλεις να εγκαταστήσεις; Κατά την αντιγραφή των αρχείων; Νομίζω πως είτε έχεις τον δίσκο σε κάνα περίεργο raid mode και ψάχνει driver, είτε έχει θέμα ο SSD, είτε (το πιθανότερο) βάζεις λάθος Windows ISO ή με λάθος τρόπο. Αν δεν είσαι σίγουρος για το ISO σου, "κάψε" ένα σε φλασάκι μέσω του Official Windows Media Creation Tool. Το κατεβάζει και στο προετοιμάζει το ίδιο το tool στο φλασάκι. Το προηγούμενο αγνόησέ το αν bootάρεις από το φλασάκι και κολλάει κάπου μετά η διαδικασία.
vrethan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Καλησπέρα, έχω κάποιες απορίες. 1) Τον SSD τον αναγνωρίζει κανονικά στο uefi; Σε τι mode τον έχεις; (AHCI φαντάζομαι) 2) Το φλασάκι το αναγνωρίζει κανονικά; Bootάρει από αυτό; 3) Τι Windows έχεις περάσει σε αυτό; Ακριβώς ποια. Ελπίζω όχι κάποια random/πετσοκομμένη έκδοση που βρήκες στο διαδίκτυο. 4) Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κάνεις disable το CSM (compatibility mode, "BIOS" ή "legacy" κατά τα λοιπά); Αφού όλο σου το hardware είναι uefi ready. 5) Το πρόβλημα εμφανίζεται σε ποιο σημείο ακριβώς της διαδικασίας; Αφότου bootάρει από το φλασάκι; Την ώρα που πάει να διαβάσει τους δίσκους για να επιλέξεις σε ποιον θέλεις να εγκαταστήσεις; Κατά την αντιγραφή των αρχείων; Νομίζω πως είτε έχεις τον δίσκο σε κάνα περίεργο raid mode και ψάχνει driver, είτε έχει θέμα ο SSD, είτε (το πιθανότερο) βάζεις λάθος Windows ISO ή με λάθος τρόπο. Αν δεν είσαι σίγουρος για το ISO σου, "κάψε" ένα σε φλασάκι μέσω του Official Windows Media Creation Tool. Το κατεβάζει και στο προετοιμάζει το ίδιο το tool στο φλασάκι. Το προηγούμενο αγνόησέ το αν bootάρεις από το φλασάκι και κολλάει κάπου μετά η διαδικασία. 1) Τον SSD τον αναγνωρίζει κανονικά στο uefi; Σε τι mode τον έχεις; (AHCI φαντάζομαι): Τον SSD δεν τον αναγνώριζε όταν βρισκόταν αποκλειστικά σε UEFI, καθώς και ήταν σεταρισμένο σε AHCI mode και έτσι αναγκαστικά "ξαναγύρισα" στη μικτή κατάσταση, όπως ήδη ήταν σεταρισμένη από τη "μαμά" 2) Το φλασάκι το αναγνωρίζει κανονικά; Bootάρει από αυτό; Bootαρε κανονικότατα και, το πιο περίεργο, από όλες τις θύρες (gen 3.1 και 2.0) 3) Τι Windows έχεις περάσει σε αυτό; Ακριβώς ποια. Ελπίζω όχι κάποια random/πετσοκομμένη έκδοση που βρήκες στο διαδίκτυο. Σε καμία περίπτωση πετσοκομμένη έκδοση αλλά από το επίσημο site της Microsoft, καθώς και δοκίμασα και τις δύο εκδοχές της και δη 1. Win10_1909_EnglishInternational_x64 και 2. Win10_1909_Greek_x64 4) Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κάνεις disable το CSM (compatibility mode, "BIOS" ή "legacy" κατά τα λοιπά); Αφού όλο σου το hardware είναι uefi ready. Ε, νομίζω πως, η απάντηση, καλύπτεται από το 1) 5) Το πρόβλημα εμφανίζεται σε ποιο σημείο ακριβώς της διαδικασίας; Αφότου bootάρει από το φλασάκι; Την ώρα που πάει να διαβάσει τους δίσκους για να επιλέξεις σε ποιον θέλεις να εγκαταστήσεις; Κατά την αντιγραφή των αρχείων; Αφότου bootάρει, φθάνουμε αισίως στην αρχική φάση των τοπικών ρυθμίσεων (γλώσσα και χώρα) και έπειτα βγάζει το μήνυμα που παρέθεσα στο αρχικό μου post. Σε καμία περίπτωση δεν προχωρά η διαδικασία παρακάτω σχετικά με τις επιλογές των δίσκων και άλλες επιμέρους ρυθμίσεις, κ.ο.κ. Νομίζω πως είτε έχεις τον δίσκο σε κάνα περίεργο raid mode και ψάχνει driver, είτε έχει θέμα ο SSD, είτε (το πιθανότερο) βάζεις λάθος Windows ISO ή με λάθος τρόπο. Αν δεν είσαι σίγουρος για το ISO σου, "κάψε" ένα σε φλασάκι μέσω του Official Windows Media Creation Tool. Το κατεβάζει και στο προετοιμάζει το ίδιο το tool στο φλασάκι. Το προηγούμενο αγνόησέ το αν bootάρεις από το φλασάκι και κολλάει κάπου μετά η διαδικασία.: α. θαρρώ πως σε κάλυψα με την απάντηση 1) και δε νομίζω πως "παίζει" κάνα περίεργο raid mode, β. τον SSD τον "βλέπει" κανονικά το M/B και εγκατέστησα, όπως ανέφερα στο αρχικό μου post, τους οδηγούς που διέθεσε η MSI. γ. νομίζω πως σε κάλυψα στο 3) και κοντολογίς το σενάριο περί της λανθασμένης επιλογής των Windows πιθανότατα δεν "παίζει". και δ. σχετικά με το επίσημο προγραμματάκι εγγραφής iso, όπως ανέφερα σε προηγούμενα post, θα το δοκιμάσω και έχει ο Θεός ... Να 'σαι καλά και σ' ευχαριστώ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Εφ' οσον bootάρει το φλασάκι και έχεις την επιλογή csm on στο bios, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τον SSD και δεν φτάνει στο menu να διαλέξεις δίσκο, τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ είναι: Hardware πρόβλημα. Οπουδήποτε. SSD; Φλασάκι; Ακόμα και μητρική. Κάτι δεν πάει καλά με το legacy mode της μητρικής σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο iso και το πώς το έχεις γράψει στο φλασάκι. Κάποια iso είναι uefi only. Αλλά συνήθως δεν θα bootαρε από το φλασάκι αν κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό. Εγώ θα δοκίμαζα να αφαιρέσω τον SSD (σημαντικό, όχι απλά να τον παρακάμψω) και να τα εγκαταστήσω στον HDD προσωρινά έτσι απλά για δοκιμή (για να αποκλείσω το θέμα iso/φλασάκι/file integrity). Επίσης θα δοκίμαζα με τον πατροπαράδοτο τρόπο, να τα γράψω σε DVD και να τα εγκαταστήσω με οποιαδήποτε cdιέρα έχω (internal sata ή ακόμα και USB cdιέρα). Σημ: Μία φορά που είχα τέτοιο θέμα ακριβώς (να μην αναγνωρίζει τον nvme ssd σε uefi only mode - αλλά σε εμένα δούλευε σε legacy), τα έπαιξε μετά από κάνα 3μηνο ο SSD. Τυχαίο; Δεν έμαθα ποτέ, μπορεί... Μπορεί και απλά να ήταν κάποια άγνωστη ασυμβατότητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα