Chrisgs Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, Έχω ένα παλιό 22ρι μόνιτορ και αποφάσισα ότι είναι καιρός να το αλλάξω. Θέλω ένα καινούριο, μέχρι 200€ και η χρήση που θέλω να του κάνω είναι να βλέπω σειρές/ταινίες/anime και να παίζω και κανα παιχνιδάκι που και που. Έχω μια gtx970 την οποία θέλω να κρατήσω για τουλάχιστον 3-4 χρόνια ακόμα. Άρα ψάχνω κάτι το οποίο θα είναι τουλάχιστον στα 1080p, θα προτιμούσα να είναι IPS αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Το 1080p είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες μου. Το θέμα που έχω και θέλω να αλλάξω την οθόνη είναι ότι δεν με βολεύει να βλέπω πράγματα ή να παίζω παιχνίδια από τον καναπέ, ο οποίος έχει απόσταση περίπου 2.5 μέτρα απο την οθόνη. Γι'αυτό λοιπόν το κύριο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το τι μέγεθος οθόνης θα μου προτείνατε να πάρω. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα για μερικές οθόνες. Ιδανικά θα ήθελα να πάρω κάποια από αυτές που θα γράψω κάτω αλλά και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι δεκτή! Η 2η οθόνη δεν είναι θέμα, μιας και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την 22ρα που ήδη έχω ως 2ο μόνιτορ. LG 32 inch η συγκεκριμένη μεγάλη αλλά δεν ξέρω πως θα φαίνονται τα 1080p σε μια 32ρα από κοντινή απόσταση, καθώς και το αν θα με βολεύει να δουλεύω ώρες μπροστά από μια τόσο μεγάλη οθόνη. Phillips 27" μιας και η 32ρα μου φαινόταν υπερβολή, σκέφτηκα αν μια 27ρα θα είναι αρκετά βολική για να την χρησιμοποιώ από κοντά και να βλέπω με άνεση από μακριά. LG Ultrawide 29" η επόμενη οθόνη που βρήκα, που σύμφωνα με όσα διαβάζω είναι ιδανική για gaming/σειρές. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι είδα σε κάτι video του linus ότι μερικές ταινίες μπορεί να φαίνονται άσχημα λόγω του μεγάλου ratio της. Ισχύει αυτό; AOC 24" (dual) τέλος, η λύση που φαίνεται και αυτή αρκετά οκ είναι να πάρω 2 τέτοιες και να τις κοτσάρω δίπλα δίπλα, ή αν είναι βολική να κρατήσω μόνο αυτή και να βάλω τη παλιά μου οθόνη για 2ο μόνιτορ. Για εμένα, η ιδανική λύση θα ήταν ή η 27ρα ή η 29ρα ultrawide. Απλώς επειδή δεν σκαμπάζω απί οθόνες θα ήθελα και μια 2η άποψη. Ευχαριστώ πολύ!!
Zengar Zombolt Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Εφόσον θα βλέπεις τις σειρές σου και θα παίζεις από τον καναπέ στα 2,5 μετρα προτείνω να πάρεις την πρώτη την 32" LG. Και εγώ την γλυκόκοιτάζω καιρό τώρα.
Chrisgs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Zengar Zombolt είπε Εφόσον θα βλέπεις τις σειρές σου και θα παίζεις από τον καναπέ στα 2,5 μετρα προτείνω να πάρεις την πρώτη την 32" LG. Και εγώ την γλυκόκοιτάζω καιρό τώρα. ρε συ φαινεται ερωτας, αλλα μηπως ειναι too much για να καθεσαι κοντα της;
Zengar Zombolt Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Chrisgs είπε ρε συ φαινεται ερωτας, αλλα μηπως ειναι too much για να καθεσαι κοντα της; Παίζει ρόλο και πόσο καλή όραση έχεις αν έχεις τέλεια όραση θα πρέπει να είναι η οθόνη 1m+ μακριά απο τα ματια σου για να μην βλέπεις τα pixel. Για απλό γραφείο που έχει βάθος 60 70 cm 32 ίντσες 1080p είναι too much. Αν έχεις κανένα μέτρο απόστάση πιστεύω θα εισαι κομπλε Για τα 2,5 m απόσταση θεωρώ πως είναι μικρή η 32αρα για 2,5 m οι περισσότεροι παίρνουνε 50-55 ίντσες τηλεόραση. 1
Chrisgs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε Παίζει ρόλο και πόσο καλή όραση έχεις αν έχεις τέλεια όραση θα πρέπει να είναι η οθόνη 1m+ μακριά απο τα ματια σου για να μην βλέπεις τα pixel. Για απλό γραφείο που έχει βάθος 60 70 cm 32 ίντσες 1080p είναι too much. Αν έχεις κανένα μέτρο απόστάση πιστεύω θα εισαι κομπλε Για τα 2,5 m απόσταση θεωρώ πως είναι μικρή η 32αρα για 2,5 m οι περισσότεροι παίρνουνε 50-55 ίντσες τηλεόραση. Από όραση τα πάμε αρκετά καλά Συνήθως η οθόνη θα είναι ή στα 40-50 εκατοστά ή στα 2.5 μέτρα. Τα reviews λένε ότι ίσως δεν υπάρχει πιξέλιασμα. Νομίζω έχω έναν γνωστό που έχει το συγκεκριμένο μόνιτορ, ίσως περάσω αύριο να του ρίξω μια ματιά! Γενικά γι'αυτό έλεγα για την 27-29ρα uw, που είναι νορμάλ σχετικά μέγεθος και θα φαίνεται και ανθρώπινα απο μακριά Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Chrisgs 1
Zengar Zombolt Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στα 40-50 cm θα το σκεφτόμουν πολυ ακόμα και για 27ρα 1080p Ιδανική για αυτή την απόσταση είναι 24 οθόνη 1080p. Απλά το πρόβλημά σου τώρα είναι ότι 27-32 άρα 1080p είναι πολύ μεγάλη για την κοντινή απόσταση των 40 50 cm και επίσης οι ίδιες ίντσες στα 2,5 μέτρα είναι πολύ μικρές. Ιδανικό θα ήταν για σενα μία 24αρα για υπολογιστή και μία 50 άρα τηλεόραση για ταινίες anime σειρές αλλά εκεί ξεφεύγουμε από το μπάτζετ των 200 ευρώ Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Zengar Zombolt 1
Chrisgs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Άτιμη φτώχια.. Νομίζω ότι τα 2 24ρια θα ήταν μια αρκετά καλή επιλογή εν τέλει για να τελειώνω. Δυστυχως δεν έχω και χώρο για να χωρέσω 2 έξτρα TV
Zengar Zombolt Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Chrisgs είπε Άτιμη φτώχια.. Νομίζω ότι τα 2 24ρια θα ήταν μια αρκετά καλή επιλογή εν τέλει για να τελειώνω. Δυστυχως δεν έχω και χώρο για να χωρέσω 2 έξτρα TV Στα δύο 24άρια θα έχεις μόνιμα μία μαύρη γραμμή στη μέση από τα πλαστικα της οθόνης Εγώ προσωπικά δεν το συνιστώ για προβολή σειρών ταινιών anime στα οποία θα έχω μόνιμα μία μαύρη γραμμή στη μέση. Ούτε για gaming τα συνιστώ να πω την αληθεια αντε αμα έβαζες 3 άντε πες παλεύετε για gaming γιατί θα έχεις κεντρική οπτική στά δυο όμως που θα κοιτάς;
Chrisgs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε Εγώ προσωπικά δεν το συνιστώ για προβολή σειρών ταινιών anime στα οποία θα έχω μόνιμα μία μαύρη γραμμή στη μέση. Φιλέ μου όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι! Η ultra wide φαίνεται το πιο safe στο τέλος της ημέρας.
Zengar Zombolt Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Chrisgs είπε Φιλέ μου όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι! Η ultra wide φαίνεται το πιο safe στο τέλος της ημέρας. Για gaming είναι φοβερές οι ultrawide Για σειρές και γενικά βίντεο ή θα έχεις μαύρες μπάρες αριστερά δεξιά ή θα στρετσάρεται πολύ η εικονα Αν μπορούσες να ανεβάσεις στο budget κάνα κατοστάρικο θα σου πρότεινα να έπαιρνες καμία 24 στα 100 με 120 ευρώ για την κοντινή χρήση και μία 40 43 άρα στα 170 για τη μακρινή Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Zengar Zombolt
Chrisgs Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δυστυχώς έτσι όπως είναι το δωμάτιο με το ζόρι χωράει μια 32ρα, δεδομένου ότι θα την βάλω στη θέση της βασικής μου οθόνης. Γενικά διαβάζω ότι το περισσότερο content είναι για 16:9 Άρα υποθέτω ότι πρέπει να βρω μια 27 ίντσες με κάπως καλύτερη ανάλυση. Θα χάσω σε απόλαυση από απόσταση αλλά τουλάχιστον θα κάνει και για τις 2 χρήσεις
leros2004 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, Chrisgs είπε Δυστυχώς έτσι όπως είναι το δωμάτιο με το ζόρι χωράει μια 32ρα, δεδομένου ότι θα την βάλω στη θέση της βασικής μου οθόνης. Γενικά διαβάζω ότι το περισσότερο content είναι για 16:9 Άρα υποθέτω ότι πρέπει να βρω μια 27 ίντσες με κάπως καλύτερη ανάλυση. Θα χάσω σε απόλαυση από απόσταση αλλά τουλάχιστον θα κάνει και για τις 2 χρήσεις https://www.skroutz.gr/s/13617560/AOC-Q3279VWF.html 1
RedPanda Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μην το ψάχνεις άλλο. Ήμουν ακριβώς στην ίδια περίπτωση με εσένα Τις έχω δοκιμάσει και τις δύο. Σχεδόν μηδενικό back light bleed, καταπληκτικό contrast, καταπληκτικά χρώματα. Σε games ποτέ δεν πρόσεξα θέμα με input lag ή motion blur. https://www.skroutz.gr/s/13211878/BenQ-EW277HDR.html https://www.skroutz.gr/s/10499599/BenQ-EW2775ZH.html
Chrisgs Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα