Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη  σας σε ένα θέμα. 

Έχω αποφασίσει να σπουδάσω ξανά( ψυχολογία) ,γιατί κατάλαβα ότι η δουλειά μου(εκπαιδευτικός) δε μου αρέσει. Ωστόσο μιας και δεν έχω οικονομική στήριξη ,θα πρέπει ταυτόχρονα να δουλεύω .

Θεωρείτε , από τις εμπειρίες σας ή από τις εμπειρίες γνωστών σας , πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Στην Ελλάδα τα τμήματα ψυχολογίας έχουν τετραετή φοίτηση με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις( σε εναν σημαντικο αριθμό μαθημάτων) και δεν ξέρω αν αυτό θα μου επιτρέψει να δουλεύω ταυτόχρονα. Από την άλλη,  έχοντας ήδη ζήσει στο εξωτερικό,  σκέφτομαι μήπως ξαναβγω με σκοπό να βρω μια εργασία και ταυτόχρονα να σπουδάσω αυτό που θέλω. Σε κάποιες χώρες οι σπουδές ψυχολογίας δεν έχουν δίδακτρα και διαρκούν τρία έτη. 

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη ανθρώπων που το έχουν κάνει ή γνωρίζουν ανθρώπους με ανάλογες εμπειρίες. 

Δημοσ.

ετσι οπως τα λες και με δεδομενο οτι δεν εργαζεσαι και οτι εχεις δουλεψει εξωτερικο, το εξω ακουγεται σαν το πιο ρεαλιστικο σεναριο

βεβαια μπορει να μεινεις ελλαδα, να βρεις μια δουλεια σαν εκπαιδευτικος και να αποφασισεις οτι δεν ειναι και τοσο ασχημα τελικα. Τι σε κανει να νομιζεις οτι η ψυχολογια ειναι καλυτερη/πλεον προσοδοφορα σαν επιλογη;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Que sera sera είπε

ετσι οπως τα λες και με δεδομενο οτι δεν εργαζεσαι και οτι εχεις δουλεψει εξωτερικο, το εξω ακουγεται σαν το πιο ρεαλιστικο σεναριο

βεβαια μπορει να μεινεις ελλαδα, να βρεις μια δουλεια σαν εκπαιδευτικος και να αποφασισεις οτι δεν ειναι και τοσο ασχημα τελικα. Τι σε κανει να νομιζεις οτι η ψυχολογια ειναι καλυτερη/πλεον προσοδοφορα σαν επιλογη;

Ευχαριστώ για την απάντηση, πολλά σενάρια είναι ρεαλιστικά. 

Είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω,  με αυτό ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια και ας μην είμαι πτυχιούχος ψυχολόγος,  οπότε σχεδιάζω τον δρόμο για να πετύχω τον στόχο μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...