Προς το περιεχόμενο

Streaming από pc σε smart TV

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια samsung smart tv  και ψάχνω τρόπο για να παίζω τις ταινίες σωστά και με υποτίτλους (χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρω εξωτερικό δίσκο ή laptop)

Αρχικά έβαλα το plex. Πολύ καλή εφαρμογή, πολύ καλό gui, παίζουν οι ταινίες σωστά με υποτίτλους ανεξαρτήτως φορματ.  Σε 1080p άψογο.

Το πρόβλημα είναι ότι σε 4k ταινίες λόγω transcoding έχει κολλήματα.

Εβαλα το serviio το οποίο δεν κάνει transcoding. Επαιζαν κανονικά και οι 4Κ ταινίες! Σημειωτέον ότι έχω 56Mbps lan.

Το πρόβλημα είναι ότι με το serviio σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είναι πολύ κακό. Τα μενού και το gui είναι μέτριο. Δεν έχω καταφέρει να τρέξω ελληνικούς υπότιτλους ακόμη και με ίδια ονομασία με το αρχείο δεν τρέχουν. Γενικά οι υπότιτλοι παίζουν σε τελείως random καταστάσεις!

Εγω δοκιμάσει να βάλω γλώσσα gr ως προτιμώμενη, έχω δοκιμάσει γενικά όλες τις ρυθμίσεις στο μενού subtitles χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλο που δεν έχω ενεργοποιήσει να παίζει τους ενσωματωμένους, αυτό πάντα τραβάει τους ενσωματωμένους αγγλικούς (ή τους βρίσκει από κάπου αλλού δεν έχω ιδέα!).

ΥΓ: Με 300άρι LAN υπάρχει περίπτωση να παίζει 4κ το plex... ή είναι σχεδόν σίγουρο ότι το πρόβλημα είναι το transcoding;

Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα είναι στη Samsung πιστεύω και όχι στο serviio. Γενικά η Sammy είναι ιδιότροπη στους υπότιτλους. Το έχω δοκιμάσει κι εγώ και ο μόνος σίγουρος τρόπος που κατάφερα να βγάλω υπότιτλους σε Samsung με το serviio είναι με το mkvtoolnix. Φόρτωμα την ταινία, έβαζα μέσα και τους υπότιτλους, τους επέλεγα και τους όριζα default και force. Μετά αποθήκευση σε mkv και έβαζα αυτό στο serviio.

• Like 1

Το δοκίμασα αυτό που λες και πράγματι δουλεύει.

Απλά είναι λίγο ταλαιπωρία να μετατρέπεις συνέχεια την κάθε ταινία ξεχωριστά ενώ και  το forced είναι μόνιμο...

Γενικά στο smart κομμάτι πάσχει η samsung. Ακόμη και όταν τρέχω ταινίες από usb, πρέπει να κάνω μετατροπή σε unicode για να τους διαβάσει :rolleyes:

Υπάρχει κανένα φθηνό android tv box (με 4κ δυνατότητα) για να κάνω τη δουλειά μου;

Έχει στο skroutz αρκετά. Ένα καλό είναι το xiaomi MI TV box στα 50€ περίπου αλλά δεν έχει lan, μόνο wifi. Αλλιώς δες κάποιο φθηνό με s905 2 ram 16gb αποθήκευση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...