Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/3/2020 στις 9:16 ΜΜ, TEOKOS είπε

Ευθεία με τα μπροστινά ,65-100 μοίρες από την θέση ακρόασης

Το πόσο καλά θα παίζουν εξαρτάται από το πρόγραμμα ισοστάθμισης που έχεις

δεν έχω τρελό ενισχυτή denon 2600h είναι με Audyssey MultEQ XT.   καλό θα είναι να μετρησω την αποσταση βάση 65-100 μοιρών και ύψος από σημείο θέασης, βάση τύπου? μου βγάζει 35cm στο ταβανι από θέση ακρόασης να φανταστώ ότι αυτό είναι για χωνευτα που ο ηχος σκαει κατω? αν βάλω τα ηχεια alteco ποσο πρεπει να τα βαλω.. ? να τα βάλω 0.80 εώς 1μ από MLP και να παίξω με τη κλίση της βασης?

Επεξ/σία από nosstrom
  • 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/3/2020 στις 9:16 ΜΜ, TEOKOS είπε

Ευθεία με τα μπροστινά ,65-100 μοίρες από την θέση ακρόασης

Το πόσο καλά θα παίζουν εξαρτάται από το πρόγραμμα ισοστάθμισης που έχεις

τα ηχεία τα έβαλα στο ταβάνι, αισθητικά δεν ειναι άσχημα συνηθιζεται δίνοντας τους και μια κλίση πλάγια προς τη θέση ακρόασης. Απο άποψη ακρόασης ειναι παρα παρα πολύ καλά και γεμίζει άψογα ο χώρος σε συνεργασία με τα μπροστά γεμίζει το κενό περιέργος και μπροστά και πίσω, τα όρισα ώς top middle πχ ο ήχος απο βροχή γεμίζει το ταβάνι και το πέρασμα  αεροπλάνου είναι ευδιακριτο ωραίο απλά λειπουν τα 2 κανάλια για να γίνει η τοποθεσία του πιο συγκεκριμένη  δλδ στο μπροστα πίσω ειναι ευδιακριτο στο αριστερα δεξια ειναι λίγο αόριστος.Φυσικά το 5.1.4 θα ήταν εκπληκτικό απλά θεωρώ οτι ο χώρος μου δε μπορεί να το υποστηρίξει. Tα atmos δεν ειναι ακριβώς απο πάνω μου ειναι λίγο μποστα απο θέση ακρόασης 70cm έτσι έβγαινε το τύπος σε σχεση με υψος ακροασης και ηχεία στις 65-100, Επίσης η Dolby δείχνει 65-80-100 αλλά κεντράρει στις 80 μοίρες περίεργο, υπολόγισα στις 65-70 μοίρες, αν το βάλω στις 80 μοίρες υψος ακρόασης 1,75 cm μου δείχνει σχεδον 30cm μπροστά απο θέση ακρόασης, να έπεσα τόσο έξω?  Τα ηχεία Suround θελουν περισοτερο υψος πάνω απο τη θεση ακρόσασης 20cm - 40 cm τώρα ειναι σχεδόν στο υψος των αυτιών και τα μπροστά μια κλίση προς τα πίσω και θεωρώ οτι ειναι το ιδανικό θα δώσει ένα συνολικό καλό αποτέλεσμα για μενα ως ερασιστέχνη που απλά το ψάχνει .Σε γενικές γραμμες ειμαι ευχαριστημενος. 

Επεξ/σία από nosstrom
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα Ισχύει οτι το υψος των suround ηχειων πρεπει να ειναι τουλάχιστον 30-60cm πάνω απο τη θέση ακρόασης? θα έχει διαφορά η τσάμπα καίει η λάμπα?

Δημοσ.
Στις 22/6/2020 στις 11:48 ΠΜ, nosstrom είπε

Καλησπέρα Ισχύει οτι το υψος των suround ηχειων πρεπει να ειναι τουλάχιστον 30-60cm πάνω απο τη θέση ακρόασης? θα έχει διαφορά η τσάμπα καίει η λάμπα?

Τσάμπα καίει η λάμπα θα έλεγα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

υποτιθεται οτι λεει θέλει πιο ψηλα το surround να γεμίζει ο χώρος, σε σχέση με τα μπροστά, το έβαλα 30cm πανω απο θέση ακρόασης θα το χαμηλώσω κι αλλο ίσως στο ύψος των αυτιών;

Επεξ/σία από nosstrom
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/6/2020 στις 8:52 ΜΜ, TEOKOS είπε

Καλησπέρα και πάλι, ξεκίνησα να παλευω με το home cinema έκανα και κάποιες αλλάγες στα ηχεία και βρήκα και τη συχνότητα του crossover που με ικανοποιεί επιτέλους. Έχει διαφορά στα 90 απο 80hz που έπαιζα και 100hz τα atmos, τα έχω όλα 90hz και 100hz τα atmos.Μου αρέσει ο ήχος,πιο καθαρός και τα μπάσα πιο ωράια αφού κατέβασα λίγο την ένταση και βρήκα και τα db που πρέπει να το έχω για να είναι καλό γεμάτο οχι κουραστικό, καθώς επίσης έπαιξα λίγο με το distance των suround γιατι η θέση ακρόασης ειναι 50cm απο το πίσω τοίχο και επίσης και με το subwoofer και μπορώ να πω οτι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο απο πρίν΄, η βαθμονόμηση έγινε με iphone και decibel X app, τα αποτελέσματα που μου έδωσε ειναι ιδια με το μικρόφωνο του audyssey και στα αυτιά μου ακούγετε πιο καλά πλέον δε θεωρώ οτι ένα dbμετρο των 20 -100€ θα κάνει κάποια αξιοσημειωτη διαφορά για να το παρω. Το θέμα μου ειναι το εξής:  Πείρα μετρήσεις πάλι προχτές με το multieq audysey με μικρόφωνο και ο ήχος δε με ικανοποίησε επίσης έβγαλα και το midrange compensation δεν είμαι σίγουρος αν έκανε διαφορά, το sub βγήκε λίγο καλύτερα απ οτι ήταν στα παλιότερα γραφήματα ... ίσως να το έχουμε ξαναπεί αλλα γίνετε να διορθώσω λίγο τα γραφήματα, εκτός κινητού?  στο κινητό δεν έχει λεπτομέρεια...  επίσης το compensation midrange πρέπει να βγεί...???

σκέφτομαι να πάω σε 5.1.4 αλλα τα top middle τα έχω βάλει σε 50-60 cm μπρόστα απο θέση ακρόασης δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ και χωράει να βάλω πίσω τα άλλα 2 atmos, μπορώ να τα βάλω όμως σε μορφή height πανω απο το left and right η θα ειμαι εκτός sound stage στο atmos?

Επεξ/σία από nosstrom
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, nosstrom είπε

Καλησπέρα και πάλι, ξεκίνησα να παλευω με το home cinema έκανα και κάποιες αλλάγες στα ηχεία και βρήκα και τη συχνότητα του crossover που με ικανοποιεί επιτέλους. Έχει διαφορά στα 90 απο 80hz που έπαιζα και 100hz τα atmos, τα έχω όλα 90hz και 100hz τα atmos.Μου αρέσει ο ήχος,πιο καθαρός και τα μπάσα πιο ωράια αφού κατέβασα λίγο την ένταση και βρήκα και τα db που πρέπει να το έχω για να είναι καλό γεμάτο οχι κουραστικό, καθώς επίσης έπαιξα λίγο με το distance των suround γιατι η θέση ακρόασης ειναι 50cm απο το πίσω τοίχο και επίσης και με το subwoofer και μπορώ να πω οτι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο απο πρίν΄, η βαθμονόμηση έγινε με iphone και decibel X app, τα αποτελέσματα που μου έδωσε ειναι ιδια με το μικρόφωνο του audyssey και στα αυτιά μου ακούγετε πιο καλά πλέον δε θεωρώ οτι ένα dbμετρο των 20 -100€ θα κάνει κάποια αξιοσημειωτη διαφορά για να το παρω. Το θέμα μου ειναι το εξής:  Πείρα μετρήσεις πάλι προχτές με το multieq audysey με μικρόφωνο και ο ήχος δε με ικανοποίησε επίσης έβγαλα και το midrange compensation δεν είμαι σίγουρος αν έκανε διαφορά, το sub βγήκε λίγο καλύτερα απ οτι ήταν στα παλιότερα γραφήματα ... ίσως να το έχουμε ξαναπεί αλλα γίνετε να διορθώσω λίγο τα γραφήματα, εκτός κινητού?  στο κινητό δεν έχει λεπτομέρεια...  επίσης το compensation midrange πρέπει να βγεί...???

σκέφτομαι να πάω σε 5.1.4 αλλα τα top middle τα έχω βάλει σε 50-60 cm μπρόστα απο θέση ακρόασης δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ και χωράει να βάλω πίσω τα άλλα 2 atmos, μπορώ να τα βάλω όμως σε μορφή height πανω απο το left and right η θα ειμαι εκτός sound stage στο atmos?

Για να διορθώσεις τα γραφήματα εκτός κινητού για το audyssey δες εδώ 

https://www.avsforum.com/threads/announcing-ratbuddyssey-a-tool-for-tweaking-audyssey-multeq-app-files.3006886/

προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το ratbuddyssey αλλά άμα ασχοληθείς , πές και σε μας τις εντυπώσεις σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Για να διορθώσεις τα γραφήματα εκτός κινητού για το audyssey δες εδώ 

https://www.avsforum.com/threads/announcing-ratbuddyssey-a-tool-for-tweaking-audyssey-multeq-app-files.3006886/

προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει το ratbuddyssey αλλά άμα ασχοληθείς , πές και σε μας τις εντυπώσεις σου

λοιπόν το ratbuddyssey το έχω χρησιμοποιήσει ειναι buggy και κολαγε απ οτι θυμάμαι στις αρνητικές τιμές, επίσης το αξιοσημείωτο και περίεργο είναι οτι στο τελος του γραφήματος αν έβγαζε το midrange compensation απο πρίν σου έκανε μετα απο κάποια hz εώς τα 20000 ποιο δυναμικό ας πούμε, θα με βόλευε μόνο και να δώ με περισότερη λεπτομέρεια τα γραμήματα πράγμα που το app δε το κάνει/ Πλέον ανοίγουν το .ady αρχείο σε Notepad  και έχουν φτιάξει και ένα excel spreadsheet το οποίο κάνουν απο εκεί τις όποιες διορθώσεις.Επίσης απλά μπορεις να κοιτάς απο το ratbuddyssey να ανοίξεις το notepad και με searching να βρείς το "customTargetCurvePoints" βρίσκεις τις συχνότητες και τις φτιάχνεις αναλόγως.

Θα ήθελα να ξεκινήσω πάλι ένα calibration με το volume στο subwoofer και μετα να στρωθώ στο να βελτιώσω τα γραφήματα με το τρόπο του notepad,

μπορείς να μου επισημάνεις κάτι?

Μπορώ να βρώ περιπου για το subwoofer με spl metter πόσο περίπου πρέπει να ανεβάσω το volume πίσω απο το sub έχοντας 0 db στον AVR δλδ όταν δω 75db να σταματήσω εκεί το τριμ . Λογικά αν μπορέσω να το κάνω έτσι ίσως όταν κάνω calibration σε αυτο το volume να βγει πιο ομαλό το γράφημα. Επίσης το sub με volume στο μισό μου βγάζει μετα το calibration -12db στον ενισχυτη λίγο πιο χαμηλά μου βγάζει 11db....γι αυτό λέω αν βρώ το σωστό volume στα 75db για το χώρο μου να μπορέσει το γράφημα να ειναι πιο βατό, δεν ειναι εφεικτ;o βέβαια να αλλάξω και μέρος στο sub😬

Επεξ/σία από nosstrom
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα! Αναμεσα στα 2 συστηματα ποιο θεωρειτε καλυτερο?

Συστημα 1:
SVS PRIME BOOKSHELF BLACK ASH
SVS PRIME CENTER BLACK ASH
SVS PRIME SATELLITE BLACK ASH
SVS PRIME ELEVATION BLACK ASH
SVS SB-2000 PRO
SVS SOUNDPATH ISOLATION SYSTEM
DENON 3700

Συστημα 2(εναλλακτικο, πιο οικονομικο):

5x Satellite Speaker S 600 FCR

System 6 THX "5.2>7.2-Upgrade Set Direct" | Teufel

System 6 THX "5.2>7.2-Upgrade Set Direct" from 364,99 € (15/02/2021): 7.2 extension set for System 6 THX and similar. Discover now
lu.teufelaudio.com lu.teufelaudio.com

Για ατμος:
Reflekt

Reflekt | Teufel

Reflekt from 299,99 € (15/02/2021): A pair of speakers with Dolby Atmos-enabled speaker certification for expanding a home-cinema set. Discover now
lu.teufelaudio.com lu.teufelaudio.com

Subwoofer:
SUB 12.17 EDGE
Eνισχυτης:
DENON 3700

Το 2ο συστημα ερχεται περιπου 500 ευρω πιο οικονομικα εναντι του 1ο.
Το πρωτο βεβαια ειναι ολα απ τον ιδιο κατασκευαστη με 5 χρονια εγγυηση.
Aξιζει το πρωτο εναντι του 2ου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...