Imperia Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Μην βιαστείς , θα το μετανιώσεις .... Δεν ξέρω αν βοηθήσει αλλά προσωπικά ,περιμένοντας να κάνω ανακαίνιση του χώρου μου την άνοιξη ,θα φωνάξω έναν καλιμπράτορα από αυτούς τους 2 https://perfectimage.gr/contact-us/ https://www.avsite.gr/forum/members/alex_zapantis.22477/#about Από ότι έχω διαβάσει και έχω ακούσει δουλειά του ενός από αυτούς ,θα τους εμπιστευόμουν Τον ξέρω το Μανώλη Καστρουνή με την έννοια ότι μίλησα μαζί του πριν μήνες για να μου σεταρει την AF8 Sony όταν θα έρθει επάνω. Μετά το άφησα εγώ και ο ίδιος. Είναι πολύ ευγενικός. Θα τηλεφωνήσω πάλι να μου προτείνει γιατί σίγουρα θα ξέρει. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από Imperia 1
Imperia Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μίλησα μόλις τώρα με το Μανώλη Καστρουνή. Νόμιζα ότι ήταν ειδικός μονο στην εικόνα. Είχε αποθηκευμένο το νούμερο και το όνομα μου (αυτό σημαίνει επαγγελματίας) Θα του στείλω φωτογραφίες από το χώρο και χωρίς βιασύνη όλα θα γίνουν. Μάλλον θα παω σε 5.1.2. https://www.focal.com/en/home-audio/home-theater/dome/512-packs/dome-flax-512 https://www.ihoekfrasi.gr/Audio/Speakers/Home-Cinema-Set.html/focal-dome-5-1-2-flax-and-sub-air-black.html Αυτά τα δυο επάνω από το sub τα γυμνά στη φωτογραφία είναι αυτά που μπαίνουν στο ταβάνι χωνευτά σε γυψοσανίδα. Σε περίπτωση που δε θέλω να κάνω μια μικρή κατασκευή μου είπε να παραγγείλω αν υπάρχουν δυο extra από τα κάτω που έχουν βάση. Μου έκανε ενδελεχή ανάλυση και με άλλους τρόπους τοποθέτησης. Αυτά μέχρι στιγμής. Ευχαριστώ ΤΕΟΚΟΣ για την υπενθύμιση. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από Imperia
TEOKOS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, Imperia είπε Μίλησα μόλις τώρα με το Μανώλη Καστρουνή. Νόμιζα ότι ήταν ειδικός μονο στην εικόνα. Είχε αποθηκευμένο το νούμερο και το όνομα μου (αυτό σημαίνει επαγγελματίας) Θα του στείλω φωτογραφίες από το χώρο και χωρίς βιασύνη όλα θα γίνουν. Μάλλον θα παω σε 5.1.2. https://www.focal.com/en/home-audio/home-theater/dome/512-packs/dome-flax-512 https://www.ihoekfrasi.gr/Audio/Speakers/Home-Cinema-Set.html/focal-dome-5-1-2-flax-and-sub-air-black.html Αυτά τα δυο επάνω από το sub τα γυμνά στη φωτογραφία είναι αυτά που μπαίνουν στο ταβάνι χωνευτά σε γυψοσανίδα. Σε περίπτωση που δε θέλω να κάνω μια μικρή κατασκευή μου είπε να παραγγείλω αν υπάρχουν δυο extra από τα κάτω που έχουν βάση. Μου έκανε ενδελεχή ανάλυση και με άλλους τρόπους τοποθέτησης. Αυτά μέχρι στιγμής. Ευχαριστώ ΤΕΟΚΟΣ για την υπενθύμιση. Ωραία αφού πάρει τις φωτο και σου κάνει προτάσεις ,άρχισε να το ψάχνεις καλύτερα και σε πολλά επίπεδα. Πρώτον πρότασεις χωρίς να σου μετρήσει τον χώρο για την γνώμη μου δεν στέκουν. Δεύτερον αν σου πρότεινε το συγκεκριμένο μαγαζί κοίτα και λίγο παραπέρα π.χ από μια πρόχειρη αναζήτησή https://www.amazon.de/Focal-Dôme-Flax-5xDome-weiss/dp/B00X7XTJYA Τρίτον και το πιο σημαντικό ρώτα και αλλού. Σου έγραψα ακόμη έναν πιο πάνω. Ο συγκεκριμένος είναι και έμπορος αλλά από ότι διαβάζω κάνει και προτάσεις που δεν εμπορεύεται αν είναι να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα σε περίεργους χώρους(που εγώ αυτό το εκτιμώ) Δεν ξέρω τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά διαθέτεις ένα budget που δεν σε παίρνει να κάνεις λάθος επιλογές και το αποτέλεσμα να μην ικανοποιητικό
Imperia Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Ωραία αφού πάρει τις φωτο και σου κάνει προτάσεις ,άρχισε να το ψάχνεις καλύτερα και σε πολλά επίπεδα. Πρώτον πρότασεις χωρίς να σου μετρήσει τον χώρο για την γνώμη μου δεν στέκουν. Δεύτερον αν σου πρότεινε το συγκεκριμένο μαγαζί κοίτα και λίγο παραπέρα π.χ από μια πρόχειρη αναζήτησή https://www.amazon.de/Focal-Dôme-Flax-5xDome-weiss/dp/B00X7XTJYA Τρίτον και το πιο σημαντικό ρώτα και αλλού. Σου έγραψα ακόμη έναν πιο πάνω. Ο συγκεκριμένος είναι και έμπορος αλλά από ότι διαβάζω κάνει και προτάσεις που δεν εμπορεύεται αν είναι να υπάρχει σωστό αποτέλεσμα σε περίεργους χώρους(που εγώ αυτό το εκτιμώ) Δεν ξέρω τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά διαθέτεις ένα budget που δεν σε παίρνει να κάνεις λάθος επιλογές και το αποτέλεσμα να μην ικανοποιητικό Θα στείλω μήνυμα και στον Alex που μου πρότεινες.
basilis_k6 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 δυστυχως ελάχιστες μίξεις ταινίων έχουν καλο ατμος ωστε να αξίζει η επένδυση. τα πρόμο μαμάνε αλλα οι ταινίες που έχουν καλό ατμος ειναι μετρημένες στα δαχτυλα. Πάντως με εναν καλο atmos ενισχυτη χτιζεις σιγα σιγα το δωματιο. ξεκινας με τα βασικα και σιγα σιγα προσθέτεις. σιγουρα μετράει πολύ να βάλεις top ηχεια γιατι χωρις αυτα οντως δεν εχεις atmos 2
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε δυστυχως ελάχιστες μίξεις ταινίων έχουν καλο ατμος ωστε να αξίζει η επένδυση. τα πρόμο μαμάνε αλλα οι ταινίες που έχουν καλό ατμος ειναι μετρημένες στα δαχτυλα. Πάντως με εναν καλο atmos ενισχυτη χτιζεις σιγα σιγα το δωματιο. ξεκινας με τα βασικα και σιγα σιγα προσθέτεις. σιγουρα μετράει πολύ να βάλεις top ηχεια γιατι χωρις αυτα οντως δεν εχεις atmos Νομιζω τα ηχεια ειναι πιο σημαντικη επενδυση. Ενισχυτη μπορει να αλλαζεις καθε 3-4 χρονια επειδη βγαινουν καινουριες τεχνολογιες, ηχεια ποτε. 1
basilis_k6 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Νομιζω τα ηχεια ειναι πιο σημαντικη επενδυση. Ενισχυτη μπορει να αλλαζεις καθε 3-4 χρονια επειδη βγαινουν καινουριες τεχνολογιες, ηχεια ποτε. Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι 20 χρονια τωρα. Μόνο το ατμος είναι καινούργιο.
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι 20 χρονια τωρα. Μόνο το ατμος είναι καινούργιο. ο ενισχυτης που εχω τωρα δεν υποστηριζει eARC (μονο arc) δεν υποστηριζει passthrough hdmi 2.0 (μονο 1.4) 1
nosstrom Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά θα έκανα μελέτη χώρου πρώτα και μετα θα επέλεγα αριθμό καναλιών, ηχεία και ενισχυτη. Μπορει σε κάποιο χώρο πχ να δουλέψει το 7.1 μπορει και οχι μπορεί να δουλέψει το atmos μπορει και οχι, αναλογα ποσα έχει και που, πισω, μέση , μπροστα,αντανακλάσεις, ακόμα μπορεί και το woofer ένταση ποιότητα, να σου γεμισει το τελικό αποτέλεσμα η να στο χαλάσει. Προσωπικά είμαι fan των upfiring και δένουν στο χώρο μου, είναι εύκολα στη τοποθέτηση, μπορεί να έχουν μια ανικανότητα στο να εντοπισω που ειναι το σημειο ακριβώς του ήχου στο ταβάνι αλλα πχ σε εφε οπως βροχή γεμίζει ωραία ο χώρος και αυτό ήθελα, πελιβάλλον ,ατμόσφαιρα, κλπ θεωρώ οτι η ουσία του atmos δεν ειναι μόνο περνάει ένα αεροπλάνο απο πανω το καταλαβαινω και το ακουω να περνάει εκεί.... (αν πήγαινα σε 5.1.4 τότε ναι θα έβαζα ceiling) δε θεωρω πως το 7.1 θα μου έδεινε το κάτι τις παραπάνω δε θα έκανε διαφορά ΤΟΣΟ αισθητη σε σχέση΄με το 5.1 οπότε για εμένα το 5.1.2 ήταν το κάτι παραπάνω που θα έκανε μια κάποια διαφορά στα χρήματα που διέθεσα. Το σχήμα του σαλονιού ειναι λίγο περίεργο σε εμενα, ναι μεν ουσιαστικά τετραγνωνίζει αλλα ειναι τραπεζο-σαλονο-κουζινα, απο το σημειο θέασης αριστερα ανοιγει ένας χώρος που παει στο υπολοιπο με τετραγωνο χωλ και δεξια ειναι τραπεζαρια και μετα κουζινα. Για να καταλάβω όσο μπορώ το atmos, ανγκάστικα να μειωσω τα suround κατα 2-3db και επίσης έβαλα τα atmos sta 150-180hz. Δεν ασχολουμαι χρόνια με το είδος απλά δεν έχω καιρό που έχω στήσει το δικό μου HT, απλά απο test που έκανα έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Επίσης κάτι άλλο που πρεπει να δει κάποιος, ειναι η διαφορά τιμής που έχει ένας 7.2 και ενας 9.2 και ας δίνει o 9.2 , 11 με 2 καναλια asignable, κάνει για το χώρο του? αξίζει πχ τα 600-700€ παραπανω στον ενισχυτη + τα ηχεία? Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από nosstrom 1
Imperia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Τα μυαλά είναι για να αλλάζουν. Κοίταξα σε μεγάλο μέγεθος ηχείων σύστημα και κατέληξα. https://www.focal.com/en/home-audio/home-theater/chora/chora-826-d Chora 826D-Center-Surround-Sub 600. Το sub γραφει θα είναι την άνοιξη διαθέσιμο. Μίλησα με κατάστημα το πρωί (Αθηνα) και περιμένω τιμές σε λίγες μέρες γιατί είναι νέο προϊόν. Περίπου θα στοιχίσουν 3000 + τον ενισχυτή ο οποιος μάλλον θα είναι Marantz 5014. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και κυρίως τον @bluesattack γιατί ήμουνα απότομος μαζί του χωρίς λόγο. Όταν θα έχω νέα θα ενημερώσω. (τελικά έγινε αυτό που δεν ήθελα να παω στα 4000 euro)
nosstrom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έχω στήσει 5.1.2 και έχω κάνει μερικές επανατοποθετήσεις στα atmos μιας και είναι alteco , από upfiring σε front height και back height χωρίς να έχει την επιλογή ο ενισχυτης βέβαια τα δήλωσα top middle. Ο καναπες είναι κολητά σχεδόν στον τοιχο 20cm ευτυχως και έτσι μπορώ να τοποθετησω τα surround λίγο πλάγια πισω. Το μόνο που μου έκανε διαφορά είναι το back height ας πουμε αλλά δεν με έπειθε 100% ότι ο ήχος έρχετε από πάνω. Μόνο στα upfiring με έπειθε πχ στη βροχή γέμιζε ωραία ο χώρος αλλά ώς εκεί το ταβάνι είναι 3 μετρα… θέλω να τοποθετήσω με βάση τα alteco στο ταβανι ποια είναι η πιο σωστη θέση ? λίγο πιο μπροστά από τον καναπε σε ευθεία με τα μπροστα ηχεία? με τα πίσω ηχεία, πόσο μπροστά? Τα σχέδια της dolby αφορούνν χωρο ιδανικό αλλά όταν μιλάμε για οικεία και σαλόνι τα πράγμτα αλλάζουν. Καποια πρόταση, κάποιά η εμπειρία? Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από nosstrom
physvlog Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Διαβαστε τι επαθε ο αυτος ο κακομοιρακος απο τον mitspetr "internet τσογλανο" οπως ο ιδιος τον αποκαλει. https://www.avsite.gr/forum/threads/Το-συστημα-μου-παιζει-πολυ-ασχημα.176776/#post-2544387 Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2020 από physvlog
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Στις 10/1/2020 στις 1:05 ΜΜ, Imperia είπε Τα μυαλά είναι για να αλλάζουν. Κοίταξα σε μεγάλο μέγεθος ηχείων σύστημα και κατέληξα. https://www.focal.com/en/home-audio/home-theater/chora/chora-826-d Chora 826D-Center-Surround-Sub 600. Το sub γραφει θα είναι την άνοιξη διαθέσιμο. Μίλησα με κατάστημα το πρωί (Αθηνα) και περιμένω τιμές σε λίγες μέρες γιατί είναι νέο προϊόν. Περίπου θα στοιχίσουν 3000 + τον ενισχυτή ο οποιος μάλλον θα είναι Marantz 5014. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και κυρίως τον @bluesattack γιατί ήμουνα απότομος μαζί του χωρίς λόγο. Όταν θα έχω νέα θα ενημερώσω. (τελικά έγινε αυτό που δεν ήθελα να παω στα 4000 euro) Θα φάει τρελό ζόρι ο Marantz για να οδηγήσει όλα αυτά τα ηχεία 1
nosstrom Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα έχω στήσει 5.1.2 και έχω κάνει μερικές επανατοποθετήσεις στα atmos μιας και είναι alteco , από upfiring σε front height και back height χωρίς να έχει την επιλογή ο ενισχυτης βέβαια τα δήλωσα top middle. Ο καναπες είναι κολητά σχεδόν στον τοιχο 20cm ευτυχως και έτσι μπορώ να τοποθετησω τα surround λίγο πλάγια πισω. Το μόνο που μου έκανε διαφορά είναι το back height ας πουμε αλλά δεν με έπειθε 100% ότι ο ήχος έρχετε από πάνω. Μόνο στα upfiring με έπειθε πχ στη βροχή γέμιζε ωραία ο χώρος αλλά ώς εκεί το ταβάνι είναι 3 μετρα… θέλω να τοποθετήσω με βάση τα alteco στο ταβανι ποια είναι η πιο σωστη θέση ? λίγο πιο μπροστά από τον καναπε σε ευθεία με τα μπροστα ηχεία? με τα πίσω ηχεία, πόσο μπροστά? Τα σχέδια της dolby αφορούνν χωρο ιδανικό αλλά όταν μιλάμε για οικεία και σαλόνι τα πράγμτα αλλάζουν. Καποια πρόταση, κάποιά η εμπειρία?
TEOKOS Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2020 Ευθεία με τα μπροστινά ,65-100 μοίρες από την θέση ακρόασης Το πόσο καλά θα παίζουν εξαρτάται από το πρόγραμμα ισοστάθμισης που έχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα