Imperia Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μετά 10 χρονια θέλω να αλλάξω το ηχοσύστημα σε Atmos Δε μου αρέσουν τα μεγάλα ηχεία και κατέληξα στο Bose Acoustimass 10 Series V Από τα λίγα που κατάλαβα δε χρειάζεται να υποσηρίζουν τα ίδια τα ηχεία Dolby Atmos αλλα ο ενισχυτής. Ας πούμε ότι βρήκα και το ηχοσύστημα και τον ενισχυτή (Denon 3600-Yamaha 870) Η μεγάλη ερώτηση είναι: σε ποιον να απευθυνθώ να τα στήσει σε κατάστημα από Θεσσαλονίκη. Μου πρότειναν το Art Sounds and Lights Θέλω να το στήσω σωστά και μου είπανε ότι μέχρι και σε ταβάνια πιθανόν να τοποθετηθούνε τα ηχεία. Διαθέτω 2.500 euro εκτος του στησίματος.
TEOKOS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Επειδή διαθέτεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό πρόσεχε τις κινήσεις σου. Πρώτα από όλα ψάξε και βρες σωστό καταξιωμένο καλιμπράτορα. Βάλτον να σου μετρήσει τον χώρο σου και να σου προτείνει διορθώσεις αυτού όπως και του συστήματος που είναι κατάλληλο για αυτόν . Μην βιαστείς και να είσαι επιφυλακτικός σε προσωπικά μυνήματα που σκοπό έχουν τάχα μου-τάχα να σε βοηθήσουν. Αυτα και καλές και σωστές επιλογές εύχομαι να κάνεις.... 4 1
mitspetr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Πρώτα δες πόσα ηχεία θέλεις. Από αυτούς τους δύο ενισχυτές ο ένας μπορεί να παίξει μέχρι 5.1.2 (7 κανάλια) και ο άλλος 5.1.4 (9 κανάλια) και με προοπτική να φτάσει μέχρι τα 11. Βέβαια αν κρίνω από τα ηχεία που κοιτάς, ό,τι και να πάρεις δεν έχει σημασία. Σε περίπτωση που θέλεις lifestyle ηχεία, απέφυγε αυτά που κοιτάς και δες κάποιο Focal ή κάποιο Q Acoustics που έχουν τουλάχιστον σχεδίαση σαν κανονικά ηχεία που συνδέονται επάνω στον ενισχυτή και όχι επάνω σε sub. Βλέπω επίσης ότι θέλεις και εγκατάσταση, αυτό που θες να φτιάξεις δεν είναι το ίδιο με εγκατάσταση καφετέριας ή μπαρ ή κλαμπ έχε υπ' όψη. Θα χρειαστείς όπως είπε και ο από πάνω, βοήθεια σε pm.
dmyl Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Imperia είπε Μετά 10 χρονια θέλω να αλλάξω το ηχοσύστημα σε Atmos Δε μου αρέσουν τα μεγάλα ηχεία και κατέληξα στο Bose Acoustimass 10 Series V Από τα λίγα που κατάλαβα δε χρειάζεται να υποσηρίζουν τα ίδια τα ηχεία Dolby Atmos αλλα ο ενισχυτής. Ας πούμε ότι βρήκα και το ηχοσύστημα και τον ενισχυτή (Denon 3600-Yamaha 870) Η μεγάλη ερώτηση είναι: σε ποιον να απευθυνθώ να τα στήσει σε κατάστημα από Θεσσαλονίκη. Μου πρότειναν το Art Sounds and Lights Θέλω να το στήσω σωστά και μου είπανε ότι μέχρι και σε ταβάνια πιθανόν να τοποθετηθούνε τα ηχεία. Διαθέτω 2.500 euro εκτος του στησίματος. Να ψαξεις να ρωτησεις να μαθεις γις καλιμπρατορα με εμπειρια σε ατμος στην περιοχη σου η στην ευρυτερη περιοχη που μενεις. μην μπλεξεις μ καταστηματα και εγκαταστατες προς το παρον. ακολουθα τη συμβουλη του μελους teokos και δεν θα βγεις χαμενος. Δεν το γνωριζω το μελος αλλα παντα εκτιμαω τις απαντησεις του που συνηθως συγκλινουν κ με τις δικες μου. 1
Imperia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. . Είναι και κάποια αλλα καταστήματα που διατείνονται ότι γνωρίζουν από ήχο. Όταν θα βγάλω άκρη θα ενημερώσω μήπως και βοηθήσω κάποιον άλλο. (τυχερός ο ανηψιός ....θα πάρει δώρο το αγαπημένο μου Pioneer LX03) Επίσης όπως είπε ο ΤΕΟΚΟΣ οποιος γνωρίζει κάποιον καλιμπράτορα ας το γράψει εδώ με όνομα και επίθετο,δεν είναι κακό ούτε διαφήμιση. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Imperia
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ασε τον εγκαταστατη για το τελος.Που εδω που τα λεμε, τι να τον κανεις κιολας, να σου βιδωσει δυο ηχεια στο ταβανι ? (να πεις οτι ηταν χωνευτα, ηθελε γυψοσανιδες κλπ ).Αλλα οκ, δικο σου θεμα αυτο Το πιο σημαντικο θεμα ειναι, οτι εχεις ενα σεβαστο ποσο και μαλλον θα κανεις φτωχη επιλογη (που ειναι και 5.1 ) Δηλαδη με τοσα λεφτα παιρνεις γαματο sub , καλυτερο κεντρικο και καλυτερους δορυφορους 15 ώρες πριν, Imperia είπε Θέλω να το στήσω σωστά και μου είπανε ότι μέχρι και σε ταβάνια πιθανόν να τοποθετηθούνε τα ηχεία. Οχι μεχρι και σε ταβανια , σε ταβανι θα μπουν τα δυο ηχεια.Ειναι ο καλυτερος τροπος Αλλος τροπος ειναι να μπουν πανω απο τα μπροστινα και ουσιαστικα να σου ερχεται ο ηχος μεσω αντανακλασης στο ταβανι ceiling (σου ερχεται κατευθειαν απο ψηλα, ο καλυτερος αλλα και πιο μπελαλιδικος , απο αποψη βιδωματος , καλωδιων τροπος) http://www.elianthony.com/tc/IMG_4221.jpg upfiring (diy φαση) (ανακλαση ηχου στο ταβανι ) https://i.redd.it/zju3hvmh0bu21.jpg upfiring ( κανονικη φαση) https://www.audiovisualonline.co.uk/media/jamo/studio-home-cinema/s-8-atm/black/s-8-atm-blk_l_3-medium.jpg front height (ψευδαισθησιακη φαση, ειναι ψηλα και ετσι ) https://europe.yamaha.com/en/files/gui-front_7b9d5bbde2c572ec64947d7a94cb1007.jpg Στην ανακλαση του ηχου, δεν χρειαζεται να ειναι καποιος επιστημονας , προφανως παιζει μικρο, μεγαλο, ουσιαστικο ρολο το υλικο.Αν ο ταβανι ειναι τσιμεντενιο, ξυλινο, γυψοσανιδα με επενδυση.Προφανως αυτο ειναι σημαντικο και για το αν μπορουν να βιθωθουν (εστω και μικρα ) ηχεια στο ταβανι η οχι Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack 1
mitspetr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αλλά κυρίως δες αν έχεις χώρο πίσω από τη θέση που θα κάθεσαι. Αν δεν έχεις τότε πας για δύο ηχεία από πάνω. Αλλιώς αξίζει να βάλεις 4 ηχεία. Αν δεν σε πολυενδιαφέρει το αποτέλεσμα, μπορείς να τα κάνεις μόνος σου. Αν σε ενδιαφέρει όμως, πρέπει να μπουν στις σωστές θέσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές, που σημαίνει ότι οι αποστάσεις υπολογίζονται στη βάση της τοποθέτησης των υπόλοιπων ηχείων. Και στο τέλος όλα αυτά να ρυθμιστούν από κάποιον που να ξέρει. Μην αγχώνεσαι πάντως, αφού πρόκειται για σαλόνι. Δεν πρόκειται να πετύχεις τον απόλυτο ήχο. Θα πετύχεις όμως ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέτρο του δυνατού. Τα ηχεία τύπου lifestyle είναι το bottleneck της ιστορίας. Αλλά και πάλι όλο αυτό έχει να κάνει με το πως ζυγίζεις αυτό που θες να έχεις. Αν η ζυγαριά γέρνει προς το αισθητικό του πράγματος ή όχι και είναι ευχαριστημένος με το να έχει καλύτερο ήχο σε σχέση με πριν που δεν είχε καθόλου, τότε μια χαρά θα του είναι και τα lifestyle ηχεία.
Imperia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, bluesattack είπε Ασε τον εγκαταστατη για το τελος.Που εδω που τα λεμε, τι να τον κανεις κιολας, να σου βιδωσει δυο ηχεια στο ταβανι ? (να πεις οτι ηταν χωνευτα, ηθελε γυψοσανιδες κλπ ).Αλλα οκ, δικο σου θεμα αυτο Το πιο σημαντικο θεμα ειναι, οτι εχεις ενα σεβαστο ποσο και μαλλον θα κανεις φτωχη επιλογη (που ειναι και 5.1 ) Δηλαδη με τοσα λεφτα παιρνεις γαματο sub , καλυτερο κεντρικο και καλυτερους δορυφορους Γνωρίζω ότι αν παω σε μεγάλα ηχεία θα έχω καλύτερο ήχο και άπειρες επιλογές. Καλύτερα να μείνω με τις συγκεκριμένες επιλογές γιατί αν παω σε κάτι ψαγμένο από το καλο στο λίγο καλύτερα στο τέλος θα διπλασιάσω το ποσο και είναι κάτι που θέλω να το αποφύγω. Έχω διαβάσει ότι για Atmos σύστημα αν θέλεις να έχεις πραγματικό Atmos πρέπει να στηθεί σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μετά είναι και θέμα αισθητικής,δε θέλω να βλέπω μεγάλα ηχεία μπροστά και πίσω μου.
dmyl Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Γενικες γνωσεις θα παρεις και απο εδω https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-home-theater-installation-guidelines.pdf προσπαθησε να το κατανοησεις οσο πιο πολυ γινεται και θα ειναι συμβουλος σου σε αυτην την αρχη π κανεις
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Imperia Μα δεν λεω να παρεις μεγαλα ηχεια (ουτε απαραιτητα μεγαλο κεντρικο ).Μπορεις να παρεις μικρους δορυφορους καλυτερους) Και τελωσπαντων στις ταινιες το Α και το Ω ειναι το sub.(αν ειναι τυχερος ο θεατης πετυχαινει και ταινια οπου ο σκηνοθετης/παραγωγος ειναι μερακλης με τα εφε και κανει χρηση ολων των καναλιων... .Και δεν παιζουν τα περιφερειακα..3 δευτερολεπτα ) Τωρα με 2.500 χιλιαδες, σορρυ αλλα μπορεις να βρεις πολυυυ καλυτερο sub.Aλλα οκ, ολα ειναι υποκειμενικα , οπως και το μπασο που ευχαριστει τον καθενα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack
Imperia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, dmyl είπε Γενικες γνωσεις θα παρεις και απο εδω https://www.dolby.com/us/en/technologies/dolby-atmos/dolby-atmos-home-theater-installation-guidelines.pdf προσπαθησε να το κατανοησεις οσο πιο πολυ γινεται και θα ειναι συμβουλος σου σε αυτην την αρχη π κανεις Ευχαριστώ,θα το ξαναδιαβάσω μετά από καιρό αλλα το θέμα είναι να ξέρει ο ειδικός και όχι εγώ. 8 λεπτά πριν, bluesattack είπε @Imperia Μα δεν λεω να παρεις μεγαλα ηχεια (ουτε απαραιτητα μεγαλο κεντρικο ).Μπορεις να παρεις μικρους δορυφορους καλυτερους) Και τελωσπαντων στις ταινιες το Α και το Ω ειναι το sub.(αν ειναι τυχερος ο θεατης πετυχαινει και ταινια οπου ο σκηνοθετης/παραγωγος ειναι μερακλης με τα εφε και κανει χρηση ολων των καναλιων... .Και δεν παιζουν τα περιφερειακα..3 δευτερολεπτα ) Τωρα με 2.500 χιλιαδες, σορρυ αλλα μπορεις να βρεις πολυυυ καλυτερο sub.Aλλα οκ, ολα ειναι υποκειμενικα , οπως και το μπασο που ευχαριστει τον καθενα. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο όπως το είπες lifestyle σύστημα ευχαρίστως. Ναι έχω ενδιαφερθεί και για τα Focal. https://www.skroutz.gr/c/3061/set-hxeia-home-cinema/m/932/Focal.html?price_max=2000.0&price_min=1000.001 Αν κάποιος γνωρίζει ότι είναι πραγματικά καλύτερα τότε θα παω εκεί. Για το sub του Bose έχω διαβάσει κάποια αρνητικά στο Amazon αλλα δε τρελαίνομαι να γκρεμίζουν τα πατώματα.
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Eπισης το θεμα του εγκαταστατη/καλιμπρατορα ειναι λιγο μπερδεμενο.Αναφερθηκαν και οι δυο λεξεις Αλλο να σου βιδωσει καποιος 2 ηχεια στον τοιχο με ουπα, αλλο να εγκαταστησει 15 ηχεια ταβανιου σε κλαμπ , αλλο να τον βαλεις..να σου δειξει το μενου του ενισχυτη , αλλο να σου πει σε τι υψος και σε τι μοιρες μπαινουν τα ηχεια (αυτο το λεει και το pdf της dolby) και αλλο να σου ''καλιμπραρει'' τον χωρο ηχητικα ..Γιατι υποψιαζομαι οτι εσυ καπου ακουσες για <προδιαγραφες > .Aυτο ειναι σπορ ακριβο , , που μπορει να επιβαλλει ολοκληρη χωροταξικη αλλαγη και χρηση υλικων στους τοιχους ταβανια κλπ.Αστο καλυτερα.Αν θες βεβαια να διαβασεις για αυτο, θεματσ που εμπεριεχουν και ενα ...σκασμο θεωρια , ριξε καμμια ματια στο avsite.gr Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack 2
Imperia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, bluesattack είπε Eπισης το θεμα του εγκαταστατη/καλιμπρατορα ειναι λιγο μπερδεμενο.Αναφερθηκαν και οι δυο λεξεις Αλλο να σου βιδωσει καποιος 2 ηχεια στον τοιχο με ουπα, αλλο να εγκαταστησει 15 ηχεια ταβανιου σε κλαμπ , αλλο να τον βαλεις..να σου δειξει το μενου του ενισχυτη , αλλο να σου πει σε τι υψος και σε τι μοιρες μπαινουν τα ηχεια (αυτο το λεει και το pdf της dolby) και αλλο να σου ''καλιμπραρει'' τον χωρο ηχητικα ..Γιατι υποψιαζομαι οτι εσυ καπου ακουσες για <προδιαγραφες > .Aυτο ειναι σπορ ακριβο , , που μπορει να επιβαλλει ολοκληρη χωροταξικη αλλαγη και χρηση υλικων στους τοιχους ταβανια κλπ.Αστο καλυτερα.Αν θες βεβαια να διαβασεις για αυτο, θεματσ που εμπεριεχουν και ενα ...σκασμο θεωρια , ριξε καμμια ματια στο avsite.gr Είμαι στο AVClub.gr. Θα ενημερώσω αν βρω κάποιον ειδικό. Καλή Κυριακή να έχουμε .....αύριο δευτερα PP
Zerg13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 45 λεπτά πριν, Imperia είπε Είμαι στο AVClub.gr. Ειναι αλλο site αυτο με αλλη φιλοσοφια. Δεν εβγαλα παντα ακρη εγω εκει. Για να μην πω το αναποδο. Αλλη ιστοσελιδα σου ειπε ο φιλος. καλη τυχη. 1
Imperia Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Ειναι αλλο site αυτο με αλλη φιλοσοφια. Δεν εβγαλα παντα ακρη εγω εκει. Για να μην πω το αναποδο. Αλλη ιστοσελιδα σου ειπε ο φιλος. καλη τυχη. Ωραία, το γνωρίζω και το άλλο site. Έγραψα μονο ένα δυο μηνύματα τόσα χρονια...ούτε που θυμάμαι το nickname. Θα κάνω ερώτηση εκεί. Γνωρίζουν πολύ καλά από προβολείς από ότι θυμάμαι (άσχετο) Όπως έχει αναφερθεί εκατοντάδες φορες το όνομα του Καστρουνή για TVs μάλλον θα πάρω απάντηση για ηχοσύστημα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Imperia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα