Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω καινούριο PC και έχω καταλήξει με γνώμονα την οικονομία και όσο το δυνατόν απόδοση/αντοχή στον χρόνο    στα παρακάτω :

Cougar MX330-G + 2-3 ανεμιστηράκια  ίσως RGB !

AMD ryzen 5 2600

MSI b450-A Pro Max

Corsair Vegeance LPX 16 GB DDR-4 3000MZ (CMK16GX4M2B3000C15)

Kingstone A2000 500gb M2

Sapphire RX 580 NITRO+ 4GB ή RX 570 4GB ( Σκέφτομαι αγορά μεταχειρισμένης από εδώ μέσα)

Corsair  VS 450W 80 plus ( Υπάρχει από παλαιότερο σύστημα. Έχω αυτό με τα πορτοκαλί γράμματα)

Επίσης υπάρχει και μια οθόνη LG 1920x1080! 

Οι απορίες μου είναι

1. Το τροφοδοτικό με καλύπτει?

2. Στη σελίδα της MSI γράφει ότι τις μνήμες τις διαβάζει ως 3000 αλλά single και οχι dual  δηλαδή δεν θα είναι dual chanel ?

Αυτό έχει επιπτώσεις στην απόδοση?

3. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής κλοκάρεται η μονο ο RΥΖΕΝ 2600Χ?

4. Αν κλοκάρεται, η  συγκεκριμένη μητρική-τροφοδοτικο  κάνει για αυτή την δουλεια? (μιλάμε για ελαφρύ-μέτριο κλοκάρισμα)!

Πρώτη φορά θα φτιάξω PC AMD! 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βάλεις τον AMD R5 3600

Θα βάλεις τον ADATA XPG 8200 PRO  για NVME

Θα βάλεις CRUCIAL LT GREY 16GB DDR4 3200Mhz  ( 2 x 8gb για dual channel ) = θα παίζουν στα 3200Mhz μέσω XPM profiles.

Θα βάλεις μεγαλύτερο τροφοδοτικό , από 550watt και επάνω.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Σίγουρα φίλος αυτά που μου προτείνεις είναι καλύτερα υποσυστήματα,

αλλά το VFM πάει περίπατο

+80 εuro o επεξεργαστής

+15 euro οι μνημες

Τροφοδοτικό +50 ευρο τουλάχιστον !

+12 euro o m2

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, BERBIS είπε

Καλησπέρα σκέφτομαι να φτιάξω καινούριο PC και έχω καταλήξει με γνώμονα την οικονομία και όσο το δυνατόν απόδοση/αντοχή στον χρόνο    στα παρακάτω :

Cougar MX330-G + 2-3 ανεμιστηράκια  ίσως RGB !

AMD ryzen 5 2600

MSI b450-A Pro Max

Corsair Vegeance LPX 16 GB DDR-4 3000MZ (CMK16GX4M2B3000C15)

Kingstone A2000 500gb M2

Sapphire RX 580 NITRO+ 4GB ή RX 570 4GB ( Σκέφτομαι αγορά μεταχειρισμένης από εδώ μέσα)

Corsair  VS 450W 80 plus ( Υπάρχει από παλαιότερο σύστημα. Έχω αυτό με τα πορτοκαλί γράμματα)

Επίσης υπάρχει και μια οθόνη LG 1920x1080! 

Οι απορίες μου είναι

1. Το τροφοδοτικό με καλύπτει?

2. Στη σελίδα της MSI γράφει ότι τις μνήμες τις διαβάζει ως 3000 αλλά single και οχι dual  δηλαδή δεν θα είναι dual chanel ?

Αυτό έχει επιπτώσεις στην απόδοση?

3. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής κλοκάρεται η μονο ο RΥΖΕΝ 2600Χ?

4. Αν κλοκάρεται, η  συγκεκριμένη μητρική-τροφοδοτικο  κάνει για αυτή την δουλεια? (μιλάμε για ελαφρύ-μέτριο κλοκάρισμα)!

Πρώτη φορά θα φτιάξω PC AMD! 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Πες μας τι χρήματα διαθέτεις. Αυτό που πρότεινε ο @adtakhs είναι πολύ καλές επιλογες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, BERBIS είπε

Σίγουρα φίλος αυτά που μου προτείνεις είναι καλύτερα υποσυστήματα,

αλλά το VFM πάει περίπατο

+80 εuro o επεξεργαστής

+15 euro οι μνημες

Τροφοδοτικό +50 ευρο τουλάχιστον !

+12 euro o m2

Πόσα χρήματα δίνεις ?

Δεν είναι τόσο μεγάλα τα ποσά.  Πχ ένα Thermaltake Smart RGB 600  δεν έχει +50€ ........

Εσύ ψάχνεις κάτι VFM ή κάτι απλά VALUE ?

Αν ψάχνεις το VFM αυτά που σου προτείνω έχουν νόημα.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Όσο το δυνατόν λιγότερα ( 400-500 ευρο) αλλά όταν βλέπω τον ryzen 2600 να έχει πάει στα 115 euro τον θεωρώ super VFM!

Δέν είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, BERBIS είπε

Όσο το δυνατόν λιγότερα ( 400-500 ευρο) αλλά όταν βλέπω τον ryzen 2600 να έχει πάει στα 115 euro τον θεωρώ super VFM!

Δέν είναι?

Όχι. Δεν θα το δεις το VFM έτσι αλλά επι του συνόλου του συστήματος.

Πχ.  Αν ένας επεξεργαστής κοστίζει 100 και ο άλλος 200€ είναι 100% πάνω σε κόστος για πχ 30% πάνω σε απόδοση.

Αν όμως το πάμε διαφορετικά, δηλαδή πως δίνεις 1000€  και 900€ αντίστοιχα για το σύνολο του συστήματος , τότε  ο ακριβός επεξεργαστής των 200€ σου δίνει 30% παραπάνω απόδοση για περίπου 10% παραπάνω κόστος ... άρα είναι VFM ο ακριβός και όχι ο φτηνός.  🤗

Οι επιλογές που σου έδωσα έχουν λόγο ύπαρξης.

1) Ο 3600 είναι ο καλυτερος επεξεργαστής σε απόδοση κόστος για γενική χρήση. Πολύ καλό IPC, πολύ καλό Multithread, χαμηλή κατανάλωση, καλός memory controller.

2) Οι RYZEN θελουν υψηλά χρονισμένες μνήμες για να αποδόσουν. Από 3200 και επάνω.  Να ξέρεις πως ο controller τους παίζει εύκολα στα 3700+Mhz .

3) Ο NVME που σου είπα , μαζί με τους PNY SC3030 , Corsair MP510 είναι οι πιο καλοί της αγοράς που δεν ξεφεύγουν σε κόστος.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Είναι καλό vfm γενικά. Απλά είναι νεότερος ο 3600 και θα σε βγάλει περισσότερο στο μέλλον. Επίσης έχει καλύτερο ipc. Γενικά μπορείς να πας στα 

Ryzen 2600 : 115€

ram : https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html 73€

mobo https://www.skroutz.gr/s/19763511/MSI-B450-Gaming-Plus-Max.html85€

ssd:

https://www.skroutz.gr/s/16602097/Adata-XPG-SX8200-Pro-512GB.html73€

psu : https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M.html65€

Συνολο περίπου 411. Υπολόγισε μια μεταχειρισμένη rx580 8gb όχι περισσότερο από 150-160€

νομιζω αξίζει . Είναι ποιοτικά όλα τα κομμάτια για τα χρήματα που διαθέτεις

Δημοσ.

Με μπέρδεψες!

Εγώ φίλος όταν λέω VFM εννοώ ότι για αυτό που προσφέρει και αυτό που κοστίζει  Συμφέρει! 

και λέω τώρα όταν ο 2600 κοστίζει 115  ευρό! Δεν είναι VFM?

Όχι ότι o 3600 δεν είναι καλός προφανώς και είναι ΠΟΛΥ καλύτερος αλλά για τα 185 που ζητάει είναι VFM?

Δημοσ.

Κοιτα είναι τρελό vfm για αυτά που δίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όμως στα χρήματα που εσύ πχ μπορείς να διαθέσεις αυτή τη στιγμή και ο 2600,x είναι πάρα πολύ καλός imo

Μόλις τώρα, BERBIS είπε

Με μπέρδεψες!

Εγώ φίλος όταν λέω VFM εννοώ ότι για αυτό που προσφέρει και αυτό που κοστίζει  Συμφέρει! 

Όχι ότι o 3600 δεν είναι καλός προφανώς και είναι ΠΟΛΥ καλύτερος αλλά για τα 185 που ζητάει είναι VFM?

Δημοσ.

H Μητρική που μου προτείνεις έχει τρελές διαφορες με την MSI b450-A Pro Max?

Οι μνήμες που μου προτείνεις κάθονται στην   MSI b450-A Pro Max?

και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τροφοδοτικό μου δεν κάνει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, BERBIS είπε

Με μπέρδεψες!

Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο , αγοράζεις μόνο την μηχανή  του  ώστε να κρίνεις το VFM μόνο σε ότι αφορά την μηχανή ?

Προφανώς όχι ...

Αρα το VFM δεν μπορείς να το βρεις από την διαφορά  απόδοσης/κόστους μόνο των επεξεργαστών .... Θα πρέπει να το κρίνεις από την διαφορά κόστους/ απόδοσης των 2 υποτιθέμενων ΣΕΤ (δυο συνόλων parts) που δημιουργούνται .

Για να μην σε μπερδεύω, το ίδιο VFM είναι και οι δυο συνδυασμοί, μόνο που με 3600 έχεις πιο δυνατό σύστημα, ειδικά σε περίεργα σενάρια χρήσης, αν και λιγο πιο ακριβό.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, BERBIS είπε

H Μητρική που μου προτείνεις έχει τρελές διαφορες με την MSI b450-A Pro Max?

Οι μνήμες που μου προτείνεις κάθονται στην   MSI b450-A Pro Max?

και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τροφοδοτικό μου δεν κάνει!

Όσο για το τροφοδοτικό σου , δεν θα ήθελες να ρισκάρεις σε εντελώς νέο σύστημα να πας με παλιότερο τροφοδοτικό . Αυτό που πρότεινα είναι πολύ ποιοτικό ακόμα και αν στο μέλλον αλλάξεις κάρτα γραφικών και πας σε μεγαλύτερη . Τώρα αν θες δοκιμάζεις το δικό σου και βλέπεις. 

Δημοσ.

Δεν αναφέρει για τι χρήση τον θέλει. Πιθανόν ο 3600 να είναι overkill, αλλά από την άλλη αναφέρει ότι θέλει να ασχοληθεί με OC και μάλιστα με οριακό PSU. Οπότε ας πάρει τον 2600X που έχει και καλύτερη ψύξη και ρολόγια και κρατώντας το υπάρχων PSU να μην ασχοληθεί με OC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...