Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, μόλις πήρα ένα  κουταβάκι 2,5μηνών (boxer), θα  ήθελα να ρωτήσω  εάν πρέπει να  πάω σε καλή συσκευασμένη  οι οποίες είναι και λίγο ακριβές

π.χ  Royal Cain,  Ambrosia κτλ. οι οποίες πάνε περίπου 4.50 με 5,50ευρό το κιλό (12kg)  ή έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάποια αξιόλογη οικονομική ξηρά τροφή,, επίσης εάν  κάποιος έχει άποψη και για χύμα  τροφή.

Να τονίσω ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία.

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις , ειδικά στις τροφές, και κυρίως για κουτάβι ειναι παρα πολυ σημαντικό να επιλέξεις μια αναγνωρισμένη εταιρεία. Επ ουδενι μην πας σε χύμα τροφηή σε «φθηνή και καλή» δεν υπάρχει τετοιο πράγμα! Οι σωστές πρώτες ύλες, οι έρευνες, οι έλεγχοι ποιότητας κλπ κοστίζουν. 

Μεγαλωσε το κουτάβι σου με μια επώνυμη ξηρά τροφή για κουτάβια μεγαλόσωμων φύλων. Εξαιρετική η royal canin

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλή μεγάλη προσοχή στην τροφή σε οποιοδήποτε κατοικίδιο, πόσω δε μάλλον μικρής ηλικίας. κακές τροφές μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία, δυστυχώς το έχω δει να συμβαίνει. διάβασε στο ίντερνετ, μίλησε με τον κτηνίατρό σου κλπ, ενημερώσου όσο περισσότερο γίνεται. καλύτερα να αποφύγεις τις φτηνές - σκέψου πώς θα ένοιωθες εσύ αν δεν έτρωγες σωστά κάθε μέρα.. και μακρυά από τις χύμα, ποτέ δε ξέρεις τι είναι. πολλήπ ροσοχή και στις κονσέρβες, έχω δει no-name κονσέρβα να λέει στα ψιλά γράμματα από πίσω ότι είναι 80% νερό..

όσο περισσότερο προσέξεις τώρα τόσο καλύτερη ζωή θα έχει, θα αποφύγεις προβλήματα αργότερα και το γεγονός ότι ρωτάς σημαίνει ότι έχεις σωστό σκεπτικό. από εμάς εξαρτώνται τα κατοικίδια για την σίτησή τους και φέρουμε μεγάλη ευθύνη.

για μένα, κάνε το καλύτερο που μπορείς σε επώνυμη τροφή εφόσον ανέλαβες την ευθύνη. εάν το καλυτερο που μπορείς δεν είναι αρκετό, κοιτάς να το δώσεις σε κάποιον που μπορεί το συντομότερο.

Επεξ/σία από spirit)earth)aflame
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη τα pet city Που πουλανε χυμα επωνυμη,μπορει να μην ειναι οσο καλη ειναι η συσκευασμενη?

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Shadows είπε

Δηλαδη τα pet city Που πουλανε χυμα επωνυμη,μπορει να μην ειναι οσο καλη ειναι η συσκευασμενη?

Δεν ξερω για αυτά ,αλλά υπάρχουν πολλά μαγαζιά που ανοίγουν επώνυμες τροφές.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω αυτο πιστευω,ειδικα σε μεγαλες συσκευασιες χονδρικης θα εχουν το περιθωριο να πουλησουν αρκετα φτηνοτερα απο τις μικρες συσκευασιες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Shadows είπε

Και εγω αυτο πιστευω,ειδικα σε μεγαλες συσκευασιες χονδρικης θα εχουν το περιθωριο να πουλησουν αρκετα φτηνοτερα απο τις μικρες συσκευασιες.

Μην νομίζεις.Οταν ανοίγει σακί δεν στο δίνει με τιμή κιλού απο το σακί,υπολογίζει και την χασουρα που έχει.Πιθανότερο  αν παρεις κιλο κιλο όλο το σακί να πληρωσεις παραπάνω απο το να το έπαιρνες μια και έξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ΜΗΝ παρεις ακριβη τροφη.

Ειναι μεν συνηθως ''καλυτερες'' αλλα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα παραπανω λεφτα που δινεις δεν τα παιρνεις αντιστοιχως σε ποιοτητα.

Ασε που επιπλεον, οι ακριβες τροφες ''δουλευονται'' απο τα μαγαζια με ΠΟΛΥ μεγαλο κερδος που ισως φτανει κοντα στο 100% σε καποιες περιπτωσεις. Δηλαδη αυτο που νομιζεις οτι πληρωνεις σε ποιοτητα, ουσιαστικα το πληρωνεις για να κονομαει χοντρα το μαγαζι, οπως επισης και ο κατασκευαστης πριν απο αυτον.

Υπαρχουν πολυ καλες οικονομικες τροφες (υπαρχουν και κακες ασφαλως) και δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να ξοδευεσαι για χαζομαρες.

ΥΓ. Μην με ρωτατε δεν προκειται να σας προτεινω συγκεκριμενες τροφες (να μην μου στειλετε ουτε pm δεν προκειται να απαντησω) για να μην πεταχτει κανενας εξυπνακιας και πει πως κανω διαφημιση. Πατε δοκιμαστε, ρωτηστε και επιλεξτε.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Εγω πάντως απο ΣΜ αγοράζω ,Friskies συγκεκριμένα .Ξερω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά τουλάχιστον δεν είναι και το χώμα που πουλάνε άλλες εταιρίες.Την ξηρά τροφή την δίνω συμπληρωματική,το κύριο είναι  κοτόπουλο,συνήθως μπουτια κατεψυγμένα ή χοιρινό .

Σε pet shop επειδή όντως βαράνε στις τιμές δεν πάω καν."Φίλος" με pet shop αγόραζε απο AMAZON,τις έβρισκε πιο χαμηλή τιμή απο εκείνη που αγόραζε απο την εισαγωγική εταιρία.Πχ Purina .

Φυσικά δεν τις πούλαγε φτηνότερα.Εφαγε μαυρο .

Δημοσ.

Προσωπικά στο ροτβαιλερακι μου εδινα και δινω svestonof. Αρκετα γνωστή τροφή στον κυνηγετικό χωρο , εχω μεινει ικανοποιημένος και σε πολυ καλη τιμή. Γυρω στα 35€ αν δε κανω λάθος. Την δίνουν και αλλοι γνωστοί και είμαστε ολοι ευχαριστημένοι. 

Κατα τα αλλα καλη τροφη και οικονομική σε σχεση με αλλες (γυρω στα 45€) ειναι η sam's field και η brit και λιγο πιο πάνω οικονομικά η belcando.  

Από αποψη συστατικών υπάρχουν 5-10 καλες τροφές, το ζητούμενο ειναι τι θα κατσει καλα στον σκυλο σου . Και προσπάθησε να μην του κανεις συχνές αλλαγες τροφης διότι επηρεάζεται το στομαχακι τους. 

Εύχομαι να ειναι γερό και να περάσετε ομορφες στιγμες

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...