bdelygma Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω εδώ μερικά πράγματα συγκεκριμένα για την αίτηση του σχετικού επιδόματος για μέλη ΑΜΕΑ που λαμβάνουν μηνιαία το προνιακό επίδομα αναπηρίας, ως μονάδα δηλαδή σας γράφω και όχι ως οικογένεια. Στην τηλεόραση είπαν να ρωτήσουμε στα ΚΕΠ. Το πρώτο ΚΕΠ που πήρα τηλέφωνο δεν ήξερε καν για την ύπαρξη του επιδόματος οπότε πήρα κάποιο άλλο. Μου είπαν ότι πρέπει να κάνω αίτηση. Ξέρω κατα 90% ότι το δικαιούμαι καθώς όλα τα άρθρα στο internet αναφέρουν ότι τα άτομα με αναπηρίες που λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας το δικαιούνται, και είπαν στην τηλεόραση ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας (είμαι 27), αλλά θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για την αίτηση και για να βεβαιωθώ ότι θα το πάρω ως τις 31 Δεκέμβρη. Αρχικά, προφανώς και είμαι άνεργος εφόσον παίρνω επίδομα αναπηρίας μηνιαία, γιατί το αντίθετο απαγορεύεται νομικά. Έχω τις φορολογικές δηλώσεις μου κανονικά, οι οποίες βέβαια είναι μηδέν ευρώ το χρόνο. Τι άλλο θα χρειαστώ ως ανάπηρος για να κάνω την αίτηση και να πάρω το επίδομα; Ο πατέρας μου μου είπε ότι έχει τον φόβο ότι μπορεί να μην το δικαιούμαι επειδή θεωρούμαι προστατευόμενο μέλος οικογενείας επειδή μένω με τους γονείς μου αλλά πρώτον αυτό δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο καθώς θα κάνω την αίτηση ως ανάπηρη μονάδα (lol), και όχι ως οικογένεια, και επίσης έψαξα στο internet και δε βρήκα κάτι σχετικό για αυτό. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω, η βοήθεια του θα μου ήταν χρήσιμη. Πρέπει να κάνω την αίτηση διαδικτυακά όταν ανοίξει το site https://www.koinonikomerisma.gr/ ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω στον ΟΠΕΚΑ, που αναλαμβάνει τα αναπηρικά επιδόματα; Θα προτιμούσα διαδικτυακά.
Vangelis_D9 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Έτσι κι αλλιώς όπου και να πας ή το κάνεις σπίτι, πάλι διαδικτυακά γίνεται η αίτηση. Περίμενε ν' ανοίξει η ιστοσελίδα και θα ξέρεις σίγουρα από κει τι χρειάζεται να συμπληρώσεις στην αίτηση. Κατέβασε το ΦΕΚ καλού κακού να το έχεις όλο στο τέλος της σελίδας γιατί το θέμα του προστατευόμενου μέλους μού είναι και μένα λίγο ασαφές αλλά απ' ότι καταλαβαίνω δικαιούσαι το μέρισμα.
andrapos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ(αν έχω καταλάβει καλά)πιστεύω ότι το επίδομα θα το πάρει αυτός που σε φιλοξενεί και όχι εσύ.Το λέω γιατί το ΚΕΑ διδεται ανά νοικοκυριό και όχι ανά άτομο.Οποτε αυτός που έχει το σπίτι που μένεις(και φιλοξενεί ΑΜΕΑ ) μπορεί να κάνει αίτηση για το μέρισμα.
bdelygma Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δε ξέρω, έχω διαβάσει αυτό: " 4) Ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ. Οι ωφελούμενες μονάδες που ανήκουν σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες πρέπει επιπλέον να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια για να κριθούν δικαιούχοι χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος: α) Ο/η υπόχρεος, ή/και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία επτά (7) έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία επταετία. β) Τόσο ο/η υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι, με βάση της δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. γ) Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο: Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100. Το μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο ορίζεται ως το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων, του ημερολογιακού έτους 2018, όπως δημοσιεύεται στο Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος." και με έχει μπερδέψει λίγο.
Vangelis_D9 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσέξτε ότι στο ΦΕΚ χρησιμοποιείται η έκφραση "εξαρτώμενο μέλος" για τους ΑΜΕΑ οπότε θα το καταλάβετε καλύτερα όταν ανοίξει η ιστοσελίδα για τις αιτήσεις. Ακόμη κι αν δεν εκπληρώνει κάποιος μερικούς όρους, δεν χάνεις κανείς να την κάνει την αίτηση. Λίγες μέρες ακόμα να ξεκαθαρίσουν τα πράματα γιατί τα αλλάζουν συνέχεια λόγω της έντονης (και δικαιολογημένης) δημόσιας κριτικής των προηγούμενων ημερών. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Vangelis_D9
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έπρεπε να το δώσει καν. Ας έκανε μια δράση για να βοηθήσει μόνιμα τους ανθρώπους, όχι ελεημοσύνη.
Lanike71 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Δεν έπρεπε να το δώσει καν. Ας έκανε μια δράση για να βοηθήσει μόνιμα τους ανθρώπους, όχι ελεημοσύνη. Πολύ σωστά. Σε σοβαρές χώρες, τα ΑΜΕΑ βοηθιούνται να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους ανοίξουν πόρτες για δουλειά. Αλλά επειδή ξέρουν ότι δε μπορούν να το κάνουν αυτό, ρίχνουν ψίχουλα για να αισθανθείς ικανοποιημένος. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Lanike71
Pariis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον τύπο. Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100. Ένα παράδειγμα;
fastnq2 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, bdelygma είπε Δε ξέρω, έχω διαβάσει αυτό: " 4) Ωφελούμενες μονάδες με τουλάχιστον ένα μέλος ΑΜΕΑ. Οι ωφελούμενες μονάδες που ανήκουν σε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες πρέπει επιπλέον να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα κριτήρια για να κριθούν δικαιούχοι χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος: α) Ο/η υπόχρεος, ή/και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης, διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία επτά (7) έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία επταετία. β) Τόσο ο/η υπόχρεος, όσο και ο/η σύζυγος ή μέρος του συμφώνου συμβίωσης είναι, με βάση της δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2019, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. γ) Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο: Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100. Το μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο ορίζεται ως το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα καταθέσεων, του ημερολογιακού έτους 2018, όπως δημοσιεύεται στο Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας της Τράπεζας της Ελλάδος." και με έχει μπερδέψει λίγο. Συμφωνα με αυτο που εστειλες θα γινει η αιτηση.Με μικρη επιφυλαξη,οι γονεις σου θα κανουν την αιτηση. 6 ώρες πριν, Pariis είπε Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον τύπο. Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100. Ένα παράδειγμα; με αυτον τον τυπο προσδιοριζονται οι καταθεσεις σου.Το μεσο καταθετικο επιτοκιο περσι θα ηταν σιγουρα κατω απο 1% οποτε πρεπει να εχεις κατω απο 200 ευρω τοκους απο καταθεσεις.τωρα αν το μεσο καταθετικο επιτοκιο ηταν περσι 0.50%(περσι μπορει να ηταν και τοσο,δεν το βρηκα με ενα γκουγκλαρισμα)τοτε πρεπει να εχεις κατω 100 ευρω τοκους.Γενικα αν εχεις μηδενικους τοκους η καποιο πολυ μικρο ποσο δεν σε αφορα αυτο.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, Lanike71 είπε Πολύ σωστά. Σε σοβαρές χώρες, τα ΑΜΕΑ βοηθιούνται να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους ανοίξουν πόρτες για δουλειά. Αλλά επειδή ξέρουν ότι δε μπορούν να το κάνουν αυτό, ρίχνουν ψίχουλα για να αισθανθείς ικανοποιημένος. Υπάρχουν ΑΜΕΑ που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΥΓ. Ανάλογα, βέβαια, το θέμα έχουν.
funbreaker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει το εξής ζήτημα: Είναι ΑΜΕΑ για χρόνα και ξαναπέρασε επιτροπή τον Δεκέμβριο. Η πληρωμή του διακόπηκε για 2 μήνες μέχρι να βγει το καινούριο αποτέλεσμα. Με βάση το αποτέλεσμα της επιτροπής, παραμένει ΑΜΕΑ και δεν υπάρχει χρονικο κενό. Δηλαδή η προηγούμενη απόφαση σταματούσε στο τέλος Οκτωβρίου και η νέα ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου. Τους 2 μήνες διακοπής θα τους πληρωθεί αναδρομικά, όπως γίνεται συνήθως. Όλη αυτή η ιστορία όμως είχε ως συνέπεια να μην είναι καταγεγραμμένος ως ΑΜΕΑ στους καταλόγους του ΗΔΙΚΑ στις 30/11 και να μην πάρει το κοινωνικό μέρισμα. Έχω κάνει ένσταση και πήρα τηλέφωνα στον ΗΔΙΚΑ όπου μου είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να περιμένω το αποτέλεσμα της ένστασης. Αντιμετωπίζει κανείς παρόμοιο ζήτημα ή έχει κάποια πληροφορία για το τι θα γίνει τελικά με τις ενστάσεις;
czarjuly Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Ειχα κανει αιτηση τον Δεκεμβριο και αρχικα με ειχε απορριψει το συστημα, τωρα μπαινω παλι και κοιταω και μου βγαζει οτι ειμαι δικαιουχος αλλα η υποβολη των αιτησεων εχει ληξει!! Σε συνεννοηση που ειχα με την λογιστρια μου ειπε οτι επικοινωνησε με το ηδικα και της ειπανε να μπαινουμε καθε μερα μεχρι τις 15 του Γεναρη που ληγουν οι ενστασεις και να κοιταμε γιατι μαλλον θα ξανανοιξει η πλατφορμα. Το γραφω εδω για οσους απορριφθηκαν την πρωτη φορα να το ξαναελεγξουν
funbreaker Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2020 Του πατέρα μου παραμένει στην ίδια κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα