Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 300€

) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;                      Ελλάδα, για XIaomi με εγγύηση
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;                      Όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;                 Καινούριες
5) Μέγεθος οθόνης;                        Πάνω από 5.5 "
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);                       2sim+1SD
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;                                 Πάρα πολύ
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;                          Πάρα πολύ
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;                     Μόνο Android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)                       browsing, Photos, Mails, τηλέφωνα, 

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά πιστεύω πως είναι το Xiaomi Mi 9T Pro (64GB) (μιλάω μόνο για τα Xiaomi μοντέλα, για τα άλλα δεν έχω ασχοληθεί). Δεν παίρνει SD, μόνο 2 sim και γενικά τα περισσότερα μοντέλα έτσι είναι, το μόνο που ξέρω να τα έχει όλα είναι το redmi note 8. Πάντως δεν πιστεύω πως χρειάζεται να δώσεις τόσα λεφτά, με λιγότερα χρήματα πας στο Xiaomi Mi 9 lite 128 GB με καλύτερη κάμερα άσχετα από τα megapixels (τα megapixels δεν παίζουν μεγάλο ρόλο) και ένα πολύ τίμιο κινητό για τα χρήματά του. Βέβαια καλό θα ήταν να περιμένεις να ακούσεις και άλλες γνώμες.

• Like 2
Δημοσ.

Εάν το βασικό κριτήριό σου είναι η μπαταρία τότε με 215 ευρώ παίρνεις από Ελλάδα Xiaomi Mi 9 Lite (64 gb). Το οποίο έχει και καλή κάμερα και παίρνει και sd.

Έχει snapdragon και AMOLED οθόνη, οπότε κάνει καλύτερη διαχείριση στην κατανάλωση μπαταρίας. Με μία φόρτιση βγάζεις 1,5 ημέρα άνετα.

• Like 2
Δημοσ.

Και τα δύο με ενδιαφέρουν. Σπάνια θα παίξω κανένα παιχνίδι και είναι σχεδόν απίθανο να παίξω κάποιο υψηλών απαιτήσεων οπότε μπορώ να κάνω λίγο πίσω στον επεξεργαστή. Φωτογραφίες όμως βγάζω συχνά και μπαταρία θέλω δυνατή γιατί το χρησιμοποιώ συχνά πυκνά, ανοίγω μεηλς, πολλά tabs στο chrome και ξέχασα να το πω, συνέχεια το gps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mi9lite και αν θες να δώσεις λιγότερα και προτιμάς μικρότερη οθόνη και Android one παίρνεις mia3 και σου μένουν πολλά στην τσέπη 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τον  @adi32, γιατί και εγώ που έχω το Α3 έχει πολύ καλές κάμερες, όμως του Mi 9 lite είναι ανώτερες και επειδή σε ενδιαφέρει πολύ αυτό το κομμάτι σου πρωτινά αυτό το μοντέλο. Αν όμως τα θέλεις απλώς για απλές φώτο με καλή ανάλυση στο αυτόματο το Α3 είναι μια πολύ καλή λύση το μόνο θέμα που απασχολεί τους μισούς από αυτούς που κοιτούσαν αυτήν την αγορά είναι το ότι η οθόνη είναι Amoled 720p αν και προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου. Το λογισμικό είναι Android One, που έχει λιγότερα πράγματα από αυτά που έχουν τα άλλα κινητά από τις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, οπότε πάει και άνετα (βέβαια και το Μi 9 lite πάει άνετα). Το Mi 9 lite από την άλλη είναι σαφώς καλύτερο και σε επεξεργαστή και σε κάμερα. Μπορείς να δεις αυτό το  review για να βοηθηθείς. Να πω κάτι τελευταίο για το Α3, έχω παρατηρήσει σε 2 άτομα πως είχαν θέμα με το βίντεο της κάμερας, μετά από 3 λεπτά συνεχόμενης λήψης περίπου προσπαθούσε να κάνει autofocus πολλαπλές φορές με αποτέλεσμα να χαλάει το βίντεο, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στο δικό μου με τόση ώρα (μέχρι 1,5 λεπτό δεν είχα θέμα με αρκετά πίσω μπρος για να δω αν ζορίζεται το autofocus και τα πήγε μια χαρά),  και ούτε ξέρω αν το θέμα λύνεται με gcam ή με κάποιο μελλοντικό update. Αυτό που λέω μπορεί να μην είναι τίποτα και να λύνεται εύκολα, ή απλά σε αυτά τα 2 άτομα να έτυχε αυτό το θέμα, όμως όφειλα να στο πω. Σίγουρα βέβαια θα το κοιτάξω στο μέλλον. Για να καταλάβεις το βίντεο σε αυτούς που είχαν θέμα φαινόταν έτσι . 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Συμφωνώ και εγώ με τον  @adi32, γιατί και εγώ που έχω το Α3 έχει πολύ καλές κάμερες, όμως του Mi 9 lite είναι ανώτερες και επειδή σε ενδιαφέρει πολύ αυτό το κομμάτι σου πρωτινά αυτό το μοντέλο. Αν όμως τα θέλεις απλώς για απλές φώτο με καλή ανάλυση στο αυτόματο το Α3 είναι μια πολύ καλή λύση το μόνο θέμα που απασχολεί τους μισούς από αυτούς που κοιτούσαν αυτήν την αγορά είναι το ότι η οθόνη είναι Amoled 720p αν και προσωπικά δεν με ενόχλησε καθόλου. Το λογισμικό είναι Android One, που έχει λιγότερα πράγματα από αυτά που έχουν τα άλλα κινητά από τις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, οπότε πάει και άνετα (βέβαια και το Μi 9 lite πάει άνετα). Το Mi 9 lite από την άλλη είναι σαφώς καλύτερο και σε επεξεργαστή και σε κάμερα. Μπορείς να δεις αυτό το  review για να βοηθηθείς. Να πω κάτι τελευταίο για το Α3, έχω παρατηρήσει σε 2 άτομα πως είχαν θέμα με το βίντεο της κάμερας, μετά από 3 λεπτά συνεχόμενης λήψης περίπου προσπαθούσε να κάνει autofocus πολλαπλές φορές με αποτέλεσμα να χαλάει το βίντεο, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στο δικό μου με τόση ώρα (μέχρι 1,5 λεπτό δεν είχα θέμα με αρκετά πίσω μπρος για να δω αν ζορίζεται το autofocus και τα πήγε μια χαρά),  και ούτε ξέρω αν το θέμα λύνεται με gcam ή με κάποιο μελλοντικό update. Αυτό που λέω μπορεί να μην είναι τίποτα και να λύνεται εύκολα, ή απλά σε αυτά τα 2 άτομα να έτυχε αυτό το θέμα, όμως όφειλα να στο πω. Σίγουρα βέβαια θα το κοιτάξω στο μέλλον. Για να καταλάβεις το βίντεο σε αυτούς που είχαν θέμα φαινόταν έτσι . 

Νομίζω τις ίδιες ακριβώς κάμερες έχουν και τα 2.

Εγώ και βίντεο με gcam βγάζω και δεν έχει πρόβλημα 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Νομίζω τις ίδιες ακριβώς κάμερες έχουν και τα 2.

Εγώ και βίντεο με gcam βγάζω και δεν έχει πρόβλημα 

Στα ΜP ναι, αλλά το Μi 9 lite έχει ƒ/1.79 που είναι καλύτερο από A3 που έχει ƒ/2.2 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ναι έχεις δίκιο, έβλεπα τα στοιχεία από το bangood και στο Mi 9 lite ανέλυε μόνο το f από την κύρια κάμερα του ενώ στο A3 είχε και για τις 3 κάμερες και πήρα το f από την 2η κάμερά του. Sorry για την παραπληροφόρηση. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2019 στις 10:23 ΠΜ, malthampoukos είπε

) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;                      Ελλάδα, για XIaomi με εγγύηση

Και οι τρεις συσκευές που σου λένε τα παιδιά, θα σε καλύψουν σε αυτά που ζητάς και με το παραπάνω ( Redmi Note 8 pro, Mi 9 lite και Mi a3 ).

Οι διαφορές που έχει το Mi 9 lite από το Mi a3 είναι: Μεγαλύτερη οθόνη και ανάλυση οθόνης, καλύτερο επεξεργαστή Snapdragon 710 vs 655 και μεγαλύτερη μνήμη 6gb vs 4gb. Κατά τα άλλα είναι ίδια και είναι κινηταρες και τα δύο.

Εσύ ζητάς και 2 χρόνια εγγύηση Xiaomi. Δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της Xiaomi, οπότε ή θα ψάξεις εγγύηση infoquest που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ή θα πάρεις εγγύηση καταστήματος. Η εγγύηση θέλει λίγο ψάξιμο.

Το Mi 9 lite δεν έρχεται επίσημα στην Ελλάδα, οπότε δεν θα το βρεις με εγγύηση Infoquest. Καλύτερη 2ετή εγγύηση καταστήματος είναι μάλλον από e-shop https://www.e-shop.gr/kinito-xiaomi-mi-9-lite-64gb-6gb-dual-sim-black-gr-p-TEL.092364.    Θα το βρεις και πιο φθηνό, αλλά με 1 χρόνο εγγύηση καταστήματος.

Στα άλλα 2 θα βρεις εγγύηση Infoquest στα μεγάλα καταστήματα - αλυσίδες, αλλά θα τα πληρώσεις παραπάνω. Το mi a3 στα 279 ευρώ και το Redmi Note 8 pro 64gb στα 289 και Redmi Note 8 pro 228gb στα 319 ευρώ.

Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι αγόρασα με 2ετή εγγύηση Infoquest από σκρουτζομάγαζα. Το Mi a3  https://www.foxbox.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=24710&skr_prm=WyIxNDNiZTA1ZS1kNjFlLTQ1MWYtYTIyMi01NDk0ODk3NzA0ZDYiLDE1NzY0MTIwMzU1MDMseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsInRhZ3MiOiIifV0

Και το Redmi Note 8 pro  https://www.cosmodata.gr/product/333444/

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βέβαια με Gcam το Note 8 έχει καλύτερη κάμερα από το 8 pro, αν και γενικά το 8 pro έχει κατώτερο f από τα υπόλοιπα + έχει και mediatek επεξεργαστή που έχω ακούσει καλά σχόλια μεν αλλά λόγω του κακού ιστορικού που έχει θα περίμενα να περάσουν μερικές γενιές για να τον εμπιστευτώ (έχει και IPS οθόνη, καλύτερα να πάει σε amoled). Για μένα ανώτερο από όλα είναι το Mi 9 lite πάντως, το review που έχω πιο πάνω σίγουρα βοηθά. 

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 14/12/2019 στις 10:23 ΠΜ, malthampoukos είπε

3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα;                      Όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;                 Καινούριες
5) Μέγεθος οθόνης;                        Πάνω από 5.5 "
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ);                       2sim+1SD
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;                                 Πάρα πολύ
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;                          Πάρα πολύ
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;                     Μόνο Android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά)                       browsing, Photos, Mails, τηλέφωνα, 

Για μένα φίλε πήγαινε honor view 20 φοβερές κάμερες και πολύ καλή οθόνη και μπαταρια!! 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, καταλήγω στο mi 9 lite, αν και σκέφτομαι αν αξίζει την τόσο μεγάλη διαφορά στα χρήματα σε σχέση με το mi a3 και το ρίσκο μη εγγύησης αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει μαγαζί που να σε καλύπτει. Μάλλον θα περιμένω και λίγο να δω αν θα το φέρει κανένα μαγαζί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...