Προς το περιεχόμενο

Αγορά Hone Cinema

nosstrom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας σχεδιάζω εδώ και μέρες τον συνδυασμό κομματιών και την αγορά ενός Home Cinema για χώρο περίπου 50 τετραγωνικά .

Το budget μου είναι γύρω στα 1000-1500€.Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες και ελάχιστη μουσική .

Εχω σκεφτεί για ενισχυτή τον denon avr2600h

κεντρικό Dali pico vocal , αριστερά δεξια zensor 5, και surround zensor 1 με βάσεις . Sub δεν ενδιαφέρομαι προς το παρών 

θα ήθελα να μου πείτε εντυπώσεις διορθώσεις η αν κάποιο περσινό μοντέλο πχ denon avr2500h

είναι προτιμότερο βέβαια διάβασα ότι ζεστενεται υπερβολικά .

Επεξ/σία από nosstrom
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε hc πρώτα κοιτάμε- μελετάμε τον χώρο μας μετά παίρνουμε Τα κατάλληλα sub και μετά βλέπουμε για ενισχυτικά και ηχεία.

Χονδρικά το κόστος των sub να είναι ίσο η και μεγαλύτερο όλων των προς αγορά δορυφόρων.

Λίγοι ξεκινάνε έτσι αλλά αυτοί είναι που στο τέλος έχουν ένα καλό αποτέλεσμα και δεν κλαίνε τα λεφτά τους.

Για τα ενισχυτικά ίσως σου πούνε κάποιοι ότι ο 2600 έχει κάποια μπλιμπλίκια και κοκοκόψαρα παραπάνω αλλά δεν είναι αυτή η ουσία για ένα πετυχημένο στήσιμο ενός hc

• Like 2

Τον 2600Η εννοείται σε σχέση με τον 2500Η. Ειδικά επειδή θα μείνεις με 5 ηχεία όπως λες γιατί έχει άλλα DSP που δεν έχει ο 2500Η. Και κάτι άλλα έχει επίσης, όπως eARC που είναι και αυτό σημαντικό.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2019 στις 12:22 ΜΜ, chios είπε

Home theater χωρίς sub δεν λέει, πρώτα θα κοιτάξεις sub και μετά τα υπόλοιπα ηχεία. 

Γενικά καλό ειναι να ξεκινάμε αναποδα? 

Στις 14/12/2019 στις 9:27 ΠΜ, TEOKOS είπε

Σε hc πρώτα κοιτάμε- μελετάμε τον χώρο μας μετά παίρνουμε Τα κατάλληλα sub και μετά βλέπουμε για ενισχυτικά και ηχεία.

Χονδρικά το κόστος των sub να είναι ίσο η και μεγαλύτερο όλων των προς αγορά δορυφόρων.

Λίγοι ξεκινάνε έτσι αλλά αυτοί είναι που στο τέλος έχουν ένα καλό αποτέλεσμα και δεν κλαίνε τα λεφτά τους.

Για τα ενισχυτικά ίσως σου πούνε κάποιοι ότι ο 2600 έχει κάποια μπλιμπλίκια και κοκοκόψαρα παραπάνω αλλά δεν είναι αυτή η ουσία για ένα πετυχημένο στήσιμο ενός hc

Καλησπέρα σε ευχαριστώ για τις συμβουλές 😃 να πω την αληθεια προτίμησα τον 2600 ως καλό midrange , δεν ενδιαφέρομαι για airplay , internet, dab και άλα μπλιμπλίκια ουτε 4k upscale κλπ σε σχέση με τον 2500 που θεωρητικά ειναι παλιότερο και διάβασα πολλούς και σε ξένα forum που είχανε θεμα με θερμοκρασία.Ποιο πολύ σαν ένα σύστημα oπου σε όσους έχω διαβάσει έχουν μείνει ικανοποιημένοι σαν σύνολο με dali-denon, να σου πω την αλήθεια sub δε βάζω σε αυτο που έχω τώρα με κουράζει λίγο και ενοχλεί και τους διπλα, μάλλον ειναι all in one  το συστημα γι αυτό..

Μελετη χώρου... έχετε δίκιο...

Γιατι όμως λετε οτι πρώτα sub και μετα τα υπόλοιπα, είναι ο κανονας με τη τιμή και το συνολο με twiter κλπ στανταρ "αρχή"  ?Να σου πω την αλήθεια τσεκαρα πρώτα τα 2 μπροστινα μετα ενισχυτη μετα τα suround.

Sub και αυτο dali αλλά αργοτερα οχι τώρα.

Επεξ/σία από nosstrom

50 λεπτά πριν, chios είπε

Εγώ θα ξεκινουσα με sub και δύο μπροστά ηχεία και μετά θα πήγαινα σε κεντρικό και πίσω.

Ναι έχει μια λογική πρώτα τα τετραγωνικά και μετά τα sub,  το θέμα ειναι γιατι? Είναι ο κανόνας ? 

Ξεκινάμε δλδ απο ηχειο που παίζει με τη χαμηλότερη συχνότητα και ανεβαίνουμε? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Ναι έχει μια λογική πρώτα τα τετραγωνικά και μετά τα sub,  το θέμα ειναι γιατι? Είναι ο κανόνας ? 

Αυστηρους κανονες δεν δεχομεθα :D

Οτι ειπωθηκε πριν.Οτι ταινιες (προφανως ταινιες με εφε) χωρις sub δεν λεει.Οποτε ξεκινα αν θες απο τα μπροστινα.Βλεπεις, σε καλυπτει το μπασο που εχουν ? Επειδη κατα πασα πιθανοτατα δεν θα σε καλυψει, το καλυτερο ειναι να πας μετα σε sub.Αν υπαρχει καποιος ''κανονας'' ειναι οτι ειναι απολαυστικοτερο να νιωθεις  τις χαμηλες συχνοτητες (δηλαδη μια εκρηξη), εφε που στο κατω κατω ειναι συχνοτερα, εντονοτερα και ..διαρκεστερα, παρα να ακουμε μια σφαιρα να ερχεται απο το πισω surround για μερικα δευτερολεπτα

1 ώρα πριν, nosstrom είπε

σύνολο με dali-denon, να σου πω την αλήθεια sub δε βάζω σε αυτο που έχω τώρα με κουράζει λίγο και ενοχλεί και τους

Αυτο ειναι αλλο, αν  ενοχλει συγκατοικους η  γειτονες ...

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1

Πολύ χοντρικά και πρόχειρα

Οι χαμηλές συχνότητες είναι οι πιο απαιτητικές σε pure power άρα και σε κόστος.

Επίσης είναι και οι πιο δύσκολες στο καλιμπραριστούν καθώς είναι άμεσα συσχετισμένες με τον χώρο.

Έχοντας  εξασφαλίσει σωστό χαμηλό στην θέση ακρόασης, ακόμη και σε πολύ χαμηλές εντάσεις ακούς *γεμάτα* και ευχάριστα.

• Like 1

Δεν υπάρχει κανόνας, στο δικό μου σύστημα όταν βλέπω ταινία και κλείσω το sub απλά χάνετε όλη η μαγεία του ήχου σε σημείο να θες να το κλείσεις όλο το σύστημα. Φτιάξε πρώτα ένα σύστημα 2.1 και μετά προχώρα στα υπόλοιπα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, TEOKOS είπε

Πολύ χοντρικά και πρόχειρα

Οι χαμηλές συχνότητες είναι οι πιο απαιτητικές σε pure power άρα και σε κόστος.

Επίσης είναι και οι πιο δύσκολες στο καλιμπραριστούν καθώς είναι άμεσα συσχετισμένες με τον χώρο.

Έχοντας  εξασφαλίσει σωστό χαμηλό στην θέση ακρόασης, ακόμη και σε πολύ χαμηλές εντάσεις ακούς *γεμάτα* και ευχάριστα.

Με κάλυψες.. σε ευχαριστώ.

Πείρα τα dali Zensor 5 με pico κεντρικο(ηταν σε καλή τιμή) και dennon 2600h , πίσω έλεγα για pico πάλι είναι και πιο μικρά και μια χαρα για πισω αλλα είδα και τα spektor 2 νομίζω είναι λίγο περισοτερο για μουσική η διαφορά στη τιμή τους ειναι στα 20€. Μετά είδα τo spector vocal και η διαφορά είναι στα 50 ευρώ με το pico vocal. Δε ξέρω αν αξίζει το 70-100€ παραπάνω μπορώ να τα βάλω + να πάρω και ενα sub 

H αλήθεια ειναι θα το δω να το δουλέψω να ακουσω και μετα θα πάρω sub όπως ξεκινησα τώρα θα πορευτώ οσο το δυνατότερο μικρό σε ογκο πάλι dali . 

Τα πείρα πριν διαβασω δυστηχώς και ίσως η ομορφια ειναι κομμάτι-κομμάτι καλά πραγματα ένα -ενα να δένει στο χώρο , με αυτα που ακουω και διαβάζω γύρω γύρω θα είναι οκ ήταν και σε προσφορά....😋

13 ώρες πριν, chios είπε

Δεν υπάρχει κανόνας, στο δικό μου σύστημα όταν βλέπω ταινία και κλείσω το sub απλά χάνετε όλη η μαγεία του ήχου σε σημείο να θες να το κλείσεις όλο το σύστημα. Φτιάξε πρώτα ένα σύστημα 2.1 και μετά προχώρα στα υπόλοιπα.

Σε ευχαριστώ.

17 ώρες πριν, bluesattack είπε

Αυστηρους κανονες δεν δεχομεθα :D

Οτι ειπωθηκε πριν.Οτι ταινιες (προφανως ταινιες με εφε) χωρις sub δεν λεει.Οποτε ξεκινα αν θες απο τα μπροστινα.Βλεπεις, σε καλυπτει το μπασο που εχουν ? Επειδη κατα πασα πιθανοτατα δεν θα σε καλυψει, το καλυτερο ειναι να πας μετα σε sub.Αν υπαρχει καποιος ''κανονας'' ειναι οτι ειναι απολαυστικοτερο να νιωθεις  τις χαμηλες συχνοτητες (δηλαδη μια εκρηξη), εφε που στο κατω κατω ειναι συχνοτερα, εντονοτερα και ..διαρκεστερα, παρα να ακουμε μια σφαιρα να ερχεται απο το πισω surround για μερικα δευτερολεπτα

Αυτο ειναι αλλο, αν  ενοχλει συγκατοικους η  γειτονες ...

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από nosstrom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα τα παρέλαβα και τα έστησα εχτές,  μπορω να πω οτι σαν πρώτο άκουσμα ο ήχος απο το κεντρικό dali PICO vocal (87€ καλή τιμή λόγος αγοράς τιμή και όγκος + οτι δένει με το σύστημα) και τα dali Zensor 5 είναι πάρα πάρα πολύ καλός και καθαρός, τα πίσω ηχεία Spektor 1, ήθελα pico για πισω αλλά δε τα έβρισκα πουθενα σε μαυρο να δέσει με το σύνολο. Εισαγωγικά μεν αλλά όπως έχω διαβάσει ενδίκνεινται για surround είναι και μικρά σε όγκο και το θέμα με το bass που έχουν βελτιώνεται κατα μια έννοια αν τα βάλεις κοντα σε τοίχο όπως και αναγκαστικά λόγω χώρου πίσω απο το καναπέ τα έχω.. Θέλω να τα συνδέσω για να κάνω calibration με audyssey

Περνάω εικόνα μέσα απο ενισχυτή αξίζει το κόπο η παραπάνω θερμοκρασία για τον ενισχυτη θεση ARC? Δεν είδα και διαφορά στο upscale που να πω οτι θα μπορουσα να το αφησω.Θα ηταν προτιμοτερο να παίξω με οπτική και το hdmi απευθείας στη tv?

Η καλωδίωση για τα surround ειναι μέσα στο τοίχο διατομής 1.5-2 mm  διάφανο γύρω στα 15 μετρα και το θέμα είναι οτι δε λέει κάπου + - και δεν έχει κάποιο άλλο διακριτικό όπως πχ μαυρη γραμμη,  πως μπορώ να βρώ τις άκρες των καλλωδίων έχει κάποιο κάποιος καμιά ιδέα? 

Επεξ/σία από nosstrom

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, nosstrom είπε

Περνάω εικόνα μέσα απο ενισχυτή αξίζει το κόπο η παραπάνω θερμοκρασία για τον ενισχυτη θεση ARC? Δεν είδα και διαφορά στο upscale που να πω οτι θα μπορουσα να το αφησω.Θα ηταν προτιμοτερο να παίξω με οπτική και το hdmi απευθείας στη tv?

Οχι μωρε , τι θερμοκρασια απο καλωδια κλπ.Αν ληξει η εγγυηση του ενισχυτη (γενικως ζεσταινονται ) μπορεις να βαλεις και ενα ανεμιστηρι μεσα , εγω ετσι το εχω .

Με οπτικη δεν θα εχεις hd format ηχου 

Επεξ/σία από bluesattack

Η καλωδίωση για τα surround ειναι μέσα στο τοίχο διατομής 1.5-2 mm  διάφανο γύρω στα 15 μετρα και το θέμα είναι οτι δε λέει κάπου + - και δεν έχει κάποιο άλλο διακριτικό όπως πχ μαυρη γραμμη,  πως μπορώ να βρώ τις άκρες των καλλωδίων έχει κάποιο κάποιος καμιά ιδέα? 

Με μια μπαταρία. Προφανώς αν το ηχείο είναι μακριά θα χρειαστεί κάποιον να βλέπει την κίνηση του κώνου του μεγαφώνου αν κινείται προς τα μέσα ή προς τα έξω.

https://www.techguys.ca/howto/speaker.html

• Like 1

Η καλύτερη μέθοδος με την μπαταρία, όταν ο κώνος του ηχείου βγαίνει προς τα έξω είναι η σωστή πολικότητα, οπότε έχεις βρει τον θετικό πόλο και τον μαρκάρεις με μια κόκκινη μονωτική ταινία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...