Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τί είδους συσκευή μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μετατρέψω μία πρίζα ethernet σε wifi. Πρακτικά χρειάζομαι κάτι σαν αυτό που κάνουν τα windows 10 κάνοντας το laptop hotspot. Πρόκειται για μία "μοιρασμένη σύνδεση", δηλαδή υπάρχει ένα ρούτερ προφανώς κάπου σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο και στον χώρο μου υπάρχει μόνο μια παροχή ethernet. Φυσικά οποιασήποτε παρέμβαση στο ρούτερ δεν είναι δυνατή, ώστε για παράδειγμα να δημιουργήσω μέσω bridging.  Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. 

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να πάρεις access point. Πάρε ένα παλιό router που έχεις και σετάρισε το να λειτουργεί σαν access point. Κούμπωσε ένα καλώδιο στην μπρίζα και στο router και καθάρισες

Δες ΕΔΩ ένα άρθρο που λέει πως να το κάνεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Και τί δηλαδή αφήνει ο admin του internet να κουμπώνει όποιος γουστάρει ό,τι γουστάρει στα πριζάκια του?

Δεν νομίζω...

Δυστυχώς κάποιες εταιρίες (και μεγάλες μάλιστα) λειτουργούν με ενεργοποιημένους τους dhcp servers και χωρίς mac access list στο δίκτυό τους.

Τώρα χάριν ευκολίας... αδιαφορίας... δεν ξέρω... διάλεξε ένα από τα δύο.

Δημοσ.

Για όλα υπάρχουν λύσεις. Αν η πρίζα είναι κλειδωμένη από τον διαχειριστή για συγκεκριμένη συσκευή, μπαίνει ένα κανονικό WiFi Router και λύνεται το θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, jkoukos είπε

Αν η πρίζα είναι κλειδωμένη από τον διαχειριστή για συγκεκριμένη συσκευή, μπαίνει ένα κανονικό WiFi Router και λύνεται το θέμα.

Γράψε καμιά λεπτομέρεια παραπάνω για να μαθαίνουμε και μείς.

Δηλαδή έτσι παρακάμπτεται το κλείδωμα που εφαρμόζει o admin στα πριζάκια του?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.

Το "κλείδωμα" της πρίζας μπορεί να γίνει με την ΙΡ ή/και την MAC. Οποιοδήποτε Wifi Router (όχι DSL Router) μπορεί να τα ξεπεράσει και τα 2.

Η WAN του Router θα είναι η ΙΡ που περιμένει ο server να συνδεθεί στην πρίζα. Η LAN του router θα είναι σε εντελώς διαφορετικό υποδίκτυο, άρα όσες συσκευές συνδέονται ενσύρματα ή ασύρματα σε αυτόν, θα παίρνουν ΙΡ από το δικό του εύρος διευθύνσεων και θα βγαίνουν προς τον server του κύριου δικτύου μέσω την ίδιας WAN IP.

Όσον αφορά την MAC, αν χρησιμοποιείται και αυτό το κλείδωμα, σχεδόν όλα τα router έχουν δυνατότητα ορισμού της, οπότε βάζεις αυτή που περιμένει ο server. Και για τον λόγο αυτό δεν πιστεύω ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο κλειδώματος ο διαχειριστής του δικτύου.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Το "κλείδωμα" της πρίζας μπορεί να γίνει με την ΙΡ ή/και την MAC. Οποιοδήποτε Wifi Router (όχι DSL Router) μπορεί να τα ξεπεράσει και τα 2.

Η WAN του Router θα είναι η ΙΡ που περιμένει ο server να συνδεθεί στην πρίζα. Η LAN του router θα είναι σε εντελώς διαφορετικό υποδίκτυο, άρα όσες συσκευές συνδέονται ενσύρματα ή ασύρματα σε αυτόν, θα παίρνουν ΙΡ από το δικό του εύρος διευθύνσεων και θα βγαίνουν προς τον server του κύριου δικτύου μέσω την ίδιας WAN IP.

Όσον αφορά την MAC, αν χρησιμοποιείται και αυτό το κλείδωμα, σχεδόν όλα τα router έχουν δυνατότητα ορισμού της, οπότε βάζεις αυτή που περιμένει ο server. Και για τον λόγο αυτό δεν πιστεύω ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο κλειδώματος ο διαχειριστής του δικτύου.

Επεξηγηματικός όπως πάντα.

Άρα υπάρχει κι' άλλος τρόπος κλειδώματος όπου ένα wifi router δεν μπορεί να ξεπεράσει?

Παρεμπιπτόντως μπορείς να αναφέρεις ένα τέτοιο wifi ρούτερ διότι το θέμα μου αρέσει και θέλω να πειραματιστώ.

π.χ με αυτό θα μπορώ να κάνω δοκιμές?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...