Pankar95 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Όσο φασιστικός είναι ο νόμος για το κάπνισμα άλλο τόσο είναι και το όριο ταχύτητας. Τι όχι; Δικό μου είναι το αμάξι, εγώ το πληρωσα όπως και τις βενζίνες. Γιατί να μην μπορώ να πάω με 200 μέσα σε πόλη; Με το έτσι γουστάρω μου λέει πόσο θα μπορώ να πατήσω γκάζι; Τι εναλλακτική μου δίνει το κράτος; Θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε λεωφόρο και μια ειδική άδεια πίστα για εμάς τους extreme τύπους. Prove me wrong. 4
ADHD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ λενε, αλλος ενας φασιστικος νομος, καθίστε λιγο ρε μαγκες εγω ειμαι μεγαλο αλανι και θελω 2 μπουκαλια τσονι για να κανω λιγο κεφαλι θα ερθει το κρατος να μου πει αν μπορω να οδηγησω η οχι? με το δικο μου αμαξι που εγω πληρωσα? τι πραγματα ειναι αυτα ρε?? Μου λενε να φοραω ζώνη επισης? τι ειναι αυτο? ενα πραγμα που σε κραταει δεμενο στη θεση σου? εγω δεν κρατιεμαι με τιποτα ρε τι ειναι αυτα, τι φασισμος ειναι αυτος που ζουμε εμεις τα μεγαλα αλανια της ζωης. 1
Ablaoublas_542 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μονο στην Ελλαδα οταν δεν σου αρεσει ο νομος επιλεγεις... να μην τον τηρησεις. Αν ειναι τοσο λογικη η λυση των μαγαζιων καπνιζοντων και μη, σιγουρα θα υπηρχε καποιο κομμα που το εξέφρασε σαν θεση στις εκλογες. Και σιγουρα απευθυνθηκατε στους νομιμα εκλεγμενους εκπροσωπους σας για να κανετε γνωστο πως νιωθετε. Σιγουρα το να καπνιζετε μετα τις 12 οταν βγαινουν τα τασακια, ειναι λυση αναγκης ενω εχετε εξαντλησει τα νομιμα μεσα που υπαρχουν για να αλλαξετε την κατασταση. Τι, οχι? 😆😆 Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Ablaoublas_542
hid3 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, alexioannou είπε Μόνο ο ελληναρας αντιδρά σε νόμους .....άσχετους για το μέλλον του και την επιβίωση του...... Οι καπνιστές-φραπεδιαρηδες γέμιζαν τα μαγαζιά,2-3 καφέδες την μέρα και 1-2 πακετα η καθημερινότητα τους....... Μετακίνηση με το αμάξι από καφετέρια σε καφετέρια......😅😂🤣😅😂🤣😅😂🤣 Το δράμα τους ξεκινάει αν η καφετέρια είναι υπερηψωμενη.....πρέπει να ανέβουν 10 σκαλιά........περιπέτεια και ηρωισμός...... Προσπαθείς κατανοεισεις τι μυαλό κουβαλάει ένας κσπνιστης....... Ξέρει τις επιπτώσεις,τις νιώθει τις ζει και συνεχίζει....... νομίζει ότι καπνίζει και ηρεμεί,αλλά ουσιαστικά δίνει την "πρέζα" που θέλει ο οργανισμός του και του λείπει...... Η Μαριέλ Χεμινγουέη, είδωλο για πολλούς νέους, ανησυχεί που βλέπει εφήβους να καπνίζουν. Είπε: «Μου φαίνεται ότι είναι κάποιο είδος επανάστασης, αλλά είναι τόσο ανόητο. Κάθε φορά που βλέπω νέους να καπνίζουν δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην πω, ‘Πώς, στην ευχή, γίνεται να καπνίζεις; Μεγάλωσες σε μια κοινωνία όπου ήξερες ότι αυτό είναι φονικό!’» Ο καπνός σκοτώνει 13 φορές περισσότερους Αμερικανούς απ’ όσους σκοτώνουν τα ισχυρά ναρκωτικά», έλεγε, «και οχτώ φορές περισσότερους απ’ όσους σκοτώνουν τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα». Αφαιρεί περισσότερες ζωές Αμερικανών κάθε χρόνο απ’ όσες χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση του Worldwatch έκανε επίσης την εξής παρατήρηση: «Οι κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας σώματα ασφαλείας, διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της παραγωγής και της μεταφοράς μαριχουάνας ή οπίου, αλλά όχι εναντίον του καπνού, που είναι μια πολύ πιο θανατηφόρα συγκομιδή» Η καρδιά ενός καπνιστή εργάζεται σκληρότερα από την καρδιά ενός μη καπνιστή. Αυτό σημαίνει, κατά μέσο όρο, οχτώ έως δέκα χτύπους περισσότερους κάθε λεπτό στη διάρκεια της μέρας και τρεις έως πέντε περισσότερους στη διάρκεια του ύπνου. Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science δήλωνε: «Το κάπνισμα του τσιγάρου είναι από μόνο του η μεγαλύτερη γνωστή αιτία θανάτων από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και η συμβολή του καπνού σε όλους τους θανάτους από καρκίνο υπολογίζεται ότι είναι 30 τοις εκατό». Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του 30 τοις εκατό έχει σαν αιτία τον καρκίνο του πνεύμονα. Στη Νότια Αφρική, η συνήθεια ενός καπνιστή να καπνίζει 90 τσιγάρα την ημέρα τού κατάστρεψε το οπτικό νεύρο και τον άφησε τυφλό—θύμα αμβλυωπίας από τον καπνό. Η σύγχρονη γυναίκα, που τώρα είναι απελευθερωμένη, καπνίζει περισσότερο και θερίζει μεγαλύτερη συγκομιδή. Ο καρκίνος του στήθους ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος δολοφόνος των Αμερικανών γυναικών—τώρα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Από το 1950 έχει ανεβεί στο ύψος των 500 τοις εκατό· θανάτωσε πάνω από 38.000 γυναίκες πέρυσι. Επίσης οι καρδιακές παθήσεις ανέρχονται και στις γυναίκες. Το κάπνισμα καταπονεί την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα, και κάθε χρόνο 800.000 γυναίκες παθαίνουν ή καρδιακή προσβολή ή ημιπληγία. Οι γυναίκες με χρόνια βρογχίτιδα που καπνίζουν έχουν κερδίσει τώρα την αμφίβολης αξίας διάκριση να υπερτερούν σε αριθμό από τους άντρες κατά ένα εκατομμύριο περιπτώσεις. Χημικά που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου επιφέρουν γενετική βλάβη που θα μπορούσε να γίνει η αρχή καρκίνου για τις έγκυες γυναίκες και τα έμβρυά τους. Η σύγχρονη γυναίκα απελευθερωμένη; Μήπως είναι απελευθερωμένη αλλά οδηγημένη από τον καπνό σε υποδούλωση μαζί με τους άρρενες της εποχής της; Οι καπνιστές διακινδυνεύουν όχι μόνο τη δική τους υγεία, αλλά και την υγεία των άλλων. Πάνω από δέκα μελέτες που έγιναν πέρυσι, έδειχναν ότι το έμμεσο κάπνισμα—η εισπνοή καπνού από τα τσιγάρα των άλλων—γινόταν αιτία για καρκίνο του πνεύμονα στους μη καπνιστές γαμήλιους συντρόφους των καπνιστών. Έρευνες στην Ιαπωνία, τη Δυτική Γερμανία, την Ελλάδα, και τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι «η πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα είναι δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερη για τους γαμήλιους συντρόφους των καπνιστών παρά για τους συντρόφους των μη καπνιστών». Μια μελέτη «υπολόγισε ότι το έμμεσο κάπνισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται αιτία περισσότερων θανάτων από καρκίνο από ό,τι όλη μαζί η νόμιμη βιομηχανική μόλυνση του αέρα». Καναδοί επιστήμονες ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ασφαλές όριο για το έμμεσο κάπνισμα. Περιέχει «πάνω από 50 γνωστά καρκινογόνα και 3.800 χημικά συστατικά». Ένα ιατρικό έντυπο είπε: «Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνει ανάλογα με τον αριθμό των καπνιστών με τους οποίους έχουμε συγκατοικήσει». Και υπάρχει κάτι περισσότερο από τον καπνό που εκπνέει κάποιος, που μολύνει τον αέρα που εισπνέουν οι άλλοι. Από τη μια ρουφηξιά μέχρι την άλλη τα τσιγάρα αναδίδουν αφιλτράριστο καπνό, είτε κρατιούνται στο χέρι, είτε βρίσκονται στο σταχτοδοχείο. Αυτές οι αναθυμιάσεις ευθύνονται για τα 85 τοις εκατό του καπνού που υπάρχει σε ένα δωμάτιο με καπνιστές. Αυτός περιέχει ερεθιστικές ουσίες όπως είναι η φορμαλδεΰδη, η αμμωνία, η ακρολεΐνη, το υποξείδιο του αζώτου, οι υδρογονάνθρακες και διάφορα μόρια ύλης. Αυξάνει τα καρκινογόνα που εισπνέουν οι μη καπνιστές που βρίσκονται κοντά κατά 50 φορές. Τα παιδιά που έχουν γονείς καπνιστές αρρωσταίνουν περισσότερο από κρυολογήματα, γρίπη, βρογχίτιδα, άσθμα και πνευμονία. Η ικανότητα μάθησης των παιδιών με μητέρες καπνίστριες είναι ελαττωματική. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι διαβάζουν πολύ πιο αργά, και στο σχολείο μπορεί να μένουν πίσω από τα παιδιά των μη καπνιστών κατά πολλούς μήνες. g86 22/7 σ. 15 Γιατί οι Άνθρωποι Καπνίζουν και Γιατί Δεν Πρέπει να Καπνίζουν Η πείνα στην Αφρική κατέλαβε την πρώτη θέση στη δημοσιότητα το 1985, όμως το κάπνισμα των τσιγάρων ήταν που σκότωσε πάνω από δυο εκατομμύρια ανθρώπους. Η πείνα έκανε κυριολεκτικά πάταγο και κινητοποίησε ολόκληρο τον κόσμο, όμως το κάπνισμα μόλις και μετά βίας δημιούργησε ένα ψίθυρο. Αν έμπαινε τέλος στη χρήση του καπνού, αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη νίκη κατά των ναρκωτικών που κατορθώθηκε ποτέ, αλλά μη σας πιάνει η έξαψη περιμένοντας να συμβεί αυτό. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που εναντιώνονται σε κάτι τέτοιο. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ έχει γίνει μια παγκόσμια επιδημία. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν πέντε τρισεκατομμύρια τσιγάρα το χρόνο. Ο γενικός χειρούργος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Κ. Έβερετ Κουπ, έδωσε προειδοποίηση το 1964 για τους κινδύνους του καπνίσματος. Από τότε, το ποσοστό των Αμερικανών καπνιστών έχει μειωθεί, αλλά η χρήση του καπνού έχει αυξηθεί κατά 20 τοις εκατό. Η παγκόσμια χρήση του καπνού αυξήθηκε κατά 75 τοις εκατό. Στις προηγμένες χώρες βρίσκεται σε επίπεδα επιδημίας και στα αναπτυσσόμενα έθνη αυξάνει ραγδαία. Αρρώστιες που αποδίδονται στο κάπνισμα αφαιρούν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Πέντε τοις εκατό των θανάτων στον κόσμο έχουν σχέση με τον καπνό. Στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ο ετήσιος φόρος θανάτου από τον καπνό είναι 20 τοις εκατό του γενικού συνόλου θανάτων. Στον Καναδά είναι 17 τοις εκατό των θανάτων ενηλίκων. Και η μεγαλύτερη ειρωνεία της τραγωδίας αυτής είναι η αλήθεια σχετικά με το κάπνισμα την οποία ανέφερε ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας): «Το πιο σημαντικό πρόβλημα υγείας στον κόσμο που μπορεί όμως να προληφθεί». Τότε γιατί συνεχίζουν οι άνθρωποι να καπνίζουν και να θερίζουν τη θανατηφόρα συγκομιδή του καπνού; Το γιατί δεν θα έπρεπε να καπνίζουν είναι ευνόητο. Το γιατί όμως καπνίζουν είναι ένα θέμα που πάει λίγο πιο βαθιά. Μια καλά τεκμηριωμένη έκθεση για το κάπνισμα που παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο απ’ το Worldwatch Institute in Washington, D.C., (Γουερλντγουάτς Ίνστιτιουτ ιν Ουάσιγκτον, D.C.) δίνει τις παραπάνω πληροφορίες, και πολύ περισσότερες. «Ο καπνός σκοτώνει 13 φορές περισσότερους Αμερικανούς απ’ όσους σκοτώνουν τα ισχυρά ναρκωτικά», έλεγε, «και οχτώ φορές περισσότερους απ’ όσους σκοτώνουν τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα». Αφαιρεί περισσότερες ζωές Αμερικανών κάθε χρόνο απ’ όσες χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκθεση του Worldwatch έκανε επίσης την εξής παρατήρηση: «Οι κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας σώματα ασφαλείας, διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της παραγωγής και της μεταφοράς μαριχουάνας ή οπίου, αλλά όχι εναντίον του καπνού, που είναι μια πολύ πιο θανατηφόρα συγκομιδή». Όσο περισσότερα μαθαίνει η επιστήμη, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται η φονική δύναμη του καπνού. Κάθε χρόνο πάνω από δυο εκατομμύρια καπνιστές πεθαίνουν από καρδιακές αρρώστιες, καρκίνο των πνευμόνων, και εμφύσημα. Η καρδιά ενός καπνιστή εργάζεται σκληρότερα από την καρδιά ενός μη καπνιστή. Αυτό σημαίνει, κατά μέσο όρο, οχτώ έως δέκα χτύπους περισσότερους κάθε λεπτό στη διάρκεια της μέρας και τρεις έως πέντε περισσότερους στη διάρκεια του ύπνου. Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science δήλωνε: «Το κάπνισμα του τσιγάρου είναι από μόνο του η μεγαλύτερη γνωστή αιτία θανάτων από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και η συμβολή του καπνού σε όλους τους θανάτους από καρκίνο υπολογίζεται ότι είναι 30 τοις εκατό». Μαζί σου με χίλια. Για ποιο λόγο λοιπόν το επιτρέπουν ακόμα στην ελεύθερη αγορά? Γτ δεν το απαγορεύουν όπως τα υπόλοιπα ναρκωτικά? 3
papoys1 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δεν είμαι καπνιστής εδώ και 8 χρόνια φυσικά και με βολεύει θα έλεγα το μέτρο αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι και καπνιστές έχουν τελείως άδικο και δεν θα είχα αντίρηση να υπάρχουν καταστήματα καπνιζόντων και μη καπνιζόντων και ο καθένας ας έκανε την επιλογή του να πάει σε ποιο γουστάρει. Το ερώτημά μου άλλο είναι.Το κάνουν γιατί ξαφνικά οι Κυβερνώντες κόφτηκαν τόσο πολύ για την υγεία μας;;;;;;;; Μήπως το κάνουν γιατί αυτά τα καταστήματα τα θεωρούν χαμένη υπόθεση ως προς την είσπραξη φόρων επειδή συνήθως οι πελάτες μαύρα πληρώνουν;;;;; Μήπως τους ενοχλούν γιατί τους είναι εμπόδιο να κάνουν τους θαμώνες τους ζόμπι όπως και τους υπόλοιπους που ζουν μόνιμα πίσω από μία οθόνη βλέποντας τις αηδίες τους αναπαράγοντας και παπαγαλίζονταςν ότι ακούνε από τον κάθε από τον κάθε ρουφιάνο αλήτη μπιπ............................... ;;;;; Όπως είπα δεν είμαι καπνιστής ούτε με ενδιαφέρει αν υπάρχουν καταστήματα καπνιζόντων και μη καπνιζόντων αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το μένος κάποιων που δεν είναι καπνιστές και δεν γουστάρουν καθόλου να λειτουργούν καταστήματα καπνιζόντων. Μην πας ρε αδερφέ σε αυτά να πηγαίνεις στα καθαρά που θα λειτουργούν πλέον ως μη καπνιζόντων και όχι στα υπόλοιπα που μόλις περάσει ο έλεγχος θα βγουν παράνομα μεν αλλά θα βγουν τα τασάκια στα τραπεζάκια και θα είσαι υποχρεωμένος να φύγεις.Να πας στα άλλα που δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει κανένας μα κανένας με τον καπνό του.
xp-user Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ λέσχη καπνιζοντων η ταβλαδόρων η ψαράδων η οτιδήποτε άλλο, μπορούν κάλλιστα τα μέλη να καπνίζουν η να κυκλοφορανε ξεβράκωτοι η να σηκώνουν το πόδι και να κατουράνε στη γωνία.Επιχείρηση που εχει άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος -ταμειακή -κλπ...κλπ θα φάει προστιμο όποιος το κάνει που θα βελαξει.
thanasisxask Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hid3 είπε Μαζί σου με χίλια. Για ποιο λόγο λοιπόν το επιτρέπουν ακόμα στην ελεύθερη αγορά? Γτ δεν το απαγορεύουν όπως τα υπόλοιπα ναρκωτικά? Ήμαστε πολύ πάνω σε αυτή την μπάλα, ας αποθάνει και κανένας, αλλά αυτοί που πάνε γυρεύοντας ας πάνε μια ώρα αρχύτερα. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει καπνιστής που να μην ξέρει τι κακό κάνει το κάπνισμα, τόσο γιαυτόν όσο για τους άλλους γύρω του. Όλα αυτά που βλέπω πλέον (με τις απαιτήσεις των καπνιστών) πιστεύω ότι είναι της φιλοσοφίας "αφού βάζω εγώ τον καρκίνο μέσα μου, βάλτον και εσύ και στους 0ρχ3ις μου" να ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή. @papoys1 για ρώτα κανέναν θεριακλη Ελληναρα, όταν πάει στην Ευρώπη παραπονιέται γιατί βγαίνει έξω να σκάσει ένα τσιγάρο; Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από thanasisxask 1 1
adi32 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα έχουμε πει 100 φορές. Δεν γίνεται να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη. Γιατι τότε όλοι θα πάνε να τα κάνουν καπνιζόντων όπως έγινε πριν 5 χρόνια και γιατί υπάρχουν σε αυτά εργαζόμενοι που δε φταίνε σε τίποτα να αναπνέουν το ντουμανι μέρα νύχτα Μην ψάχνουμε να βρούμε κόλπα δικαιολογίες κλπ για να διατηρούμε μια τραγική συνήθεια άλλων εποχών Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από adi32 3 1
REPLAY33 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Απαγορεύεται το κάπνισμα γιατι κάνει κακό στην υγεία μας αλλα επιτρέπεται να πουλάμε τσιγάρα γιατι κάνει καλο στην τσέπη του κράτους,να μην το εισάγουν καθολου αφού κάνει κακό στην υγεία κ να απαγορευτεί όπως τα ναρκωτικά, τωρα σε οτι αφορά τα μαγαζιά θεωρώ οτι ο νόμος δεν ειναι ολοκληρωμένος και εχει πολλα κενά,ο άλλος έδωσε π.χ 200.000ευρω το 2009 που δεν υπηρχε ο νόμος να ανοίξει ενα μπαρ που εχει θαμώνες εδώ κ 10 χρόνια καπνιστές κ πότες και έρχεσαι εσυ να του το κλείσεις με το ετσι θέλω;να λέμε κ του στραβού το δίκιο! (Σαν να σκας 30.000 ευρώ να πάρεις ντίζελ αυτοκίνητο στην Αθήνα και από αρχες τους έτους να βγάλει νόμο να σου απαγορεύει τα ντίζελ στην Αθήνα) ειμαι υπέρ των μη καπνιστών και μου αρέσουν τα καθαρά από καπνά μαγαζιά αλλα εχει πολλα κενά ο νόμος,
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, hid3 είπε Συγγνώμη φίλε μου για την παρέμβαση άλλα αν το κάπνισμα είναι κάτι κακο και και και και ότι και να πεις συμφωνώ παρότι μανιακός καπνιστής να μην το πουλάνε στα περίπτερα. Απο την στιγμή που το πουλάνε οπως τις τσίχλες δεν υπάρχει δικαίωμα για κανένα περιορισμό. Όλο το θέμα είναι καθαρά εισπρακτικό. Συμφωνω με τον φίλο παραπάνω που λέει να διαλέγει ο μαγαζάτορας τι θα είναι το μαγαζί του ,όχι με χώρους και λοιπές βλακείες που το 90% των καταστημάτων δεν έχουν υποδομή άλλα εξολοκλήρου. Η ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Η ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. Και δώσε και ένα κίνητρο στα μαγαζιά που θα επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο με μειωμένο ΦΠΑ και ότι άλλη διευκόλυνση πιστεύεις σαν κράτος για να εξισωσεις την μειωμένη κίνηση. Αν και με τόσο ντόρο που γίνεται αυτά τα μαγαζιά θα πρέπει να θησαυρίσουν. Και όποιον πιάνουν να παραβαίνει τον νόμο σε τέτοια μαγαζιά κοψτου τον...ξέρεις. Μου θυμίζει το σκηνικό με τις πλαστικές σακούλες που για "περιβαλλοντικους" λόγους την χρέωσαν 7 λεπτά. Λες και ο άλλος που ψωνίζει 10 ευρώ σούπερ μαρκετ( δεν σου λέω 100) παίρνει και 3-4 να υπάρχουν. Αν σε νοιάζει το περιβαλλοντικο σαν κράτος βγάλτες από παντού. Να εχει μόνο χάρτινες ή υφασμάτινες. Άλλα έτσι πάει το 7λεπτο. Και το πιρούνι το πουλάνε παντού αν όμως στο καρφώσω στο μάτι δεν νομίζω να πεις "το πουλάνε παντού οπότε δεν μπορώ να του πω κάτι". Το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα αντικείμενα. http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya88202_09.htm YΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 88202/2009 - ΦΕΚ 1286/Β'/30.6.2009 Τότε ο νόμος έλεγε για όλα όσα ζητάνε τώρα τα καταστήματα δηλαδή χώρο για καπνίζοντες κλπ. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, όταν τους έδιναν την δυνατότητα το έπαιζαν μάγκες και έκαναν ό,τι ήθελαν , τώρα ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες και να δείξουν πόσο τσάμπα μάγκες είναι. Το γιατί δεν γίνεται να επιλέγει ο καθένας αν θα είναι μη καπνιστών ή όχι έχουν ειπωθεί.. Περι διευκολύνσεων κλπ δεν τα σχολιάζω γιατί εκεί ανοίγουμε άλλο τεράστιο κεφάλαιο. 6 ώρες πριν, alfagama είπε Πραγματικά για γέλια, διάβασα μετά βίας 15-20 σχόλια... πάτε καλά? ο άλλος λέει ότι οι καπνιστές κάνουν κάτι κακό οπότε καλώς βγαίνουν στο κρύο, ο άλλος ειρωνικά, λέει "θα το συνηθίσετε" δλδ ρε ΑΤΙΑ, από την μια άκρη (παντού κάπνα και καμιά πρόβλεψη για μη καπνιστές) θα πάμε στην άλλη? Απαγόρευση (με φασιστικό τρόπο) της επιλογής ή/και διάθεσης χώρου για καπνιστές? δλδ πόσο ρατσιστές είστε?που αν δείτε καπνιστή τον σταυρώνετε... έχει κάποιος ένα μαγαζί, και θα του πείτε εσείς αν επιτρέψει ή όχι να καπνίζουν? σπίτι σας είναι? Ρε ΞΥΠΝΗΣΤΕ, γιατί αν γυρίσουν τα πράγματα κάποια στιγμή (Ελλάδα είμαστε) θα σας/μας ντουμανιαζουν χωρίς αύριο. Δεν καπνίζω, αλλά όπως και να το δεις, αυτός ο νόμος και ειδικά ο τρόπος εφαρμογής, είναι το λιγότερο ηλίθιος, αντισυνταγματικός, ρατσιστικός και φασιστικός. Αυτά. Δες τι έγραψα απο πάνω. Οταν δεν ηταν καθολική απαγόρευση τότε δεν θέλανε τωρα θα αναγκαστούν Επίσης, γιατί το να μην καπνίζετε σε μαγαζιά (δηλαδή το νόμιμο) είναι "φασιστικό" ενώ το να καπνίζετε (παράνομο) δεν είναι; 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Νομοι υπαρχουν για την προστασια του συνολου. Οπως στο ποτο για ανηλικους, στα χαρτια για να μην χανονται περιουσιες κτλ. Εδω ο νόμος ομως είναι οντως λιγο φασιστικος διότι δεν δινει εναλλακτικές. Το απαγόρεψαν γιατι ετσι γουσταρουν, τοσο απλα. Δεν το θέλει ουτε ο ιδιοκτήτης ουτε ο πελατης καπνιστής. Εκει ειναι και το λαθος τους. Γιαυτο και θα ακυρωθει στην πραξη. Οπως τοσοι και τοσοι νομοι είναι και αυτος κακογραμμενος. Οτι έγραψα στους απο πάνω. Ο ιδιοκτήτης το μόνο που θέλει ειναι κέρδος αν αυτο θα ερθει με τσιγάρο ή χωρίς ή οτιδήποτε αλλο δεν τον απασχολεί. Λίγοι είναι αυτοί που ειχαν άκαπνα μαγαζιά λόγω ιδεολογίας. 5 λεπτά πριν, REPLAY33 είπε Απαγορεύεται το κάπνισμα γιατι κάνει κακό στην υγεία μας αλλα επιτρέπεται να πουλάμε τσιγάρα γιατι κάνει καλο στην τσέπη του κράτους,να μην το εισάγουν καθολου αφού κάνει κακό στην υγεία κ να απαγορευτεί όπως τα ναρκωτικά, τωρα σε οτι αφορά τα μαγαζιά θεωρώ οτι ο νόμος δεν ειναι ολοκληρωμένος και εχει πολλα κενά,ο άλλος έδωσε π.χ 200.000ευρω το 2009 που δεν υπηρχε ο νόμος να ανοίξει ενα μπαρ που εχει θαμώνες εδώ κ 10 χρόνια καπνιστές κ πότες και έρχεσαι εσυ να του το κλείσεις με το ετσι θέλω;να λέμε κ του στραβού το δίκιο! (Σαν να σκας 30.000 ευρώ να πάρεις ντίζελ αυτοκίνητο στην Αθήνα και από αρχες τους έτους να βγάλει νόμο να σου απαγορεύει τα ντίζελ στην Αθήνα) ειμαι υπέρ των μη καπνιστών και μου αρέσουν τα καθαρά από καπνά μαγαζιά αλλα εχει πολλα κενά ο νόμος, Αυτος τότε να τα βάλει με το διπλα μαγαζι που παρανομεί και έτσι του "κλέβει" πελατεία γιατι όταν όλοι παίζουν με ίδιους κανόνες τότε όλα είναι καλά.. Οταν δεν έχεις επιλογή μαγαζιού για να καπνίσεις τότε θα πας εκει που θα πήγαινες και πριν, ενω αν υπήρχε κάποιο που σε αφήνει να καπνίσεις θα πήγαινες εκει και ας μην σου άρεσε οπότε ξανά λέω να τα βάλουν με τον δίπλα και οχι με το νόμο 1 1
hid3 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Και το πιρούνι το πουλάνε παντού αν όμως στο καρφώσω στο μάτι δεν νομίζω να πεις "το πουλάνε παντού οπότε δεν μπορώ να του πω κάτι". Το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα αντικείμενα. http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/ya88202_09.htm YΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 88202/2009 - ΦΕΚ 1286/Β'/30.6.2009 Τότε ο νόμος έλεγε για όλα όσα ζητάνε τώρα τα καταστήματα δηλαδή χώρο για καπνίζοντες κλπ. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, όταν τους έδιναν την δυνατότητα το έπαιζαν μάγκες και έκαναν ό,τι ήθελαν , τώρα ήρθε η ώρα να υποστούν τις συνέπειες και να δείξουν πόσο τσάμπα μάγκες είναι. Το γιατί δεν γίνεται να επιλέγει ο καθένας αν θα είναι μη καπνιστών ή όχι έχουν ειπωθεί.. Περι διευκολύνσεων κλπ δεν τα σχολιάζω γιατί εκεί ανοίγουμε άλλο τεράστιο κεφάλαιο. Δες τι έγραψα απο πάνω. Οταν δεν ηταν καθολική απαγόρευση τότε δεν θέλανε τωρα θα αναγκαστούν Επίσης, γιατί το να μην καπνίζετε σε μαγαζιά (δηλαδή το νόμιμο) είναι "φασιστικό" ενώ το να καπνίζετε (παράνομο) δεν είναι; Οτι έγραψα στους απο πάνω. Ο ιδιοκτήτης το μόνο που θέλει ειναι κέρδος αν αυτο θα ερθει με τσιγάρο ή χωρίς ή οτιδήποτε αλλο δεν τον απασχολεί. Λίγοι είναι αυτοί που ειχαν άκαπνα μαγαζιά λόγω ιδεολογίας. Ακριβώς το ίδιο θέλει το κράτος (κερδος) από το τζιρο με τα πρόστιμα. Αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις. Αν το μέτρο είχε σκοπό την υγεία σου θα είχε άλλο τρόπο εφαρμογής ώστε να καταφέρει να γίνει και μόνιμο. Τώρα τα περί τζάμπα μαγκιάς κλπ καλο είναι να μην λέγονται γτ εδώ θα μαι και γω και συ να συζητάμε σε ένα χρόνο γτ δεν εφαρμόστηκε το μέτρο και θα ναι λάθος να λέω εμ μαγκιες θέλαν να μην καπνίζει κανένας πουθενά ας το υποστούν τώρα να καπνίζουν παντού και πάντα. Το θέμα είναι να βρεθεί μια λύση που θα καλύπτει και τις 2 πλευρές γτ θα ναι και η μόνη που θα μπορέσει να γίνει μόνιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις