skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 ifaist : Τα ρομπότ της βόρειας ευρώπης, επειδή τα έχω ζήσει, σκέφτονται όλη την ώρα αν κάτι που θα κάνουν να ενοχλήσει κάποιον άλλο. Εδώ έχουμε το αντίθετο φαινόμενο. Ο παρτάκιας θα προσπαθήσει κάθε στιγμή της ζωής του να ζήσει όσο το δυνατόν πιο πολύ μπορεί εις βάρος του άλλου. 13 1 1
akisdom Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, gorilas13 είπε Δεν σε υποχρεώνει κανένας, θα πηγένεις να πίνεις το τσάι σου σε μαγαζί μη καπνιζόντων. Ποσα μαγαζιά μη καπνιστών ήξερες μέχρι τώρα ????? Πες μου ένα , όχι πολλά . Βλέπεις λοιπόν οτι για να βγω είμαι υποχρεωμένος να εισπνεύσω τόσο καπνό όσο όλοι κάπνιζαν μέχρι τώρα σε ένα μαγαζι. Και το θέμα ειναι οτι αυτό δεν ήταν μόνο για την διασκέδαση μου αλλα και οπουδήποτε ήμουν υποχρεωμένος να πάω , ήμουν υποχρεωμένος να εισπνέω και καπνό ! 4
skiabox Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, fotisdra είπε Ισχύει φίλε 8 μέτρα μακρυά από παράθυρα και πόρτες;κάπου το έχω διαβάσει.να έρθει και εδώ σιγά σιγά . Ελπίζω να αντέξει το μέτρο μέχρι να έρθει το καλοκαιράκι μεχρι τότε θα έχουμε αντιδράσεις. Και κάτι ακόμα, τόσες καφετέριες τις χρειαζόμαστε; Ας γίνει ξεκαθάρισμα (να μείνουν όσοι κάνουν καλό καφέ όχι όσοι επιτρέπουν το κάπνισμα στην ζούλα) Υπάρχει ακόμα ένα χτύπημα που μπορεί να είναι το τελειωτικό για τον Ελληνάρα. Η οδήγηση. 4
militarist Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Έλληνας καπνιστής, η μεγαλύτερη γάγγραινα της Ευρώπης. 3
fotisdra Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, skiabox είπε Υπάρχει ακόμα ένα χτύπημα που μπορεί να είναι το τελειωτικό για τον Ελληνάρα. Η οδήγηση. Αυτό ήταν χτύπημα κατω από την μέση. Να λειτουργήσουν οι κάμερες αλλιώς μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα πηγαίνω απτή λεωφορειολωρίδα για να φτάσω 2 λεπτά νωρίτερα σπίτι μου και άμα λάχει θα περάσω και 4-5 πορτοκαλοκόκκινα κορνάροντας στον μπροστινό να μην κόψει 2
akisdom Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θυμάμαι όταν η κόρη μου ήταν μικρή , ντυνόμασταν στολιζόμασταν φεύγαμε απο το σπίτι και αφου γυρνούσαμε όσα μαγαζιά μπορείτε να φανταστείτε επιστρέφαμε σπίτι και παράγγέλναμε. Καιρός να το κάνουν οι καπνιστές για καμία τριανταριά χρονια πλέον και μετά βλέπουμε !! Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από akisdom 6
hid3 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Lumini είπε αυτο που δεν καταλαβαινει το εξαρτιμενο μυαλο του καπνιστη, ειναι οτι δεν ειναι θεμα επιλογης του μαγαζατορα. Το καπνισμα ειναι κακο γιατι βρομαρει ο τοπος και γιατι σκοτωνει. Οι καπνιστες κανουν κατι κακο και γιαυτο τιμωρία θα βγαινουν εξω να καπνιζουν - αυτο ειναι το νοημα του νομου, να καταλάβετε και εσεις οτι αυτο που κανετε ειναι κακο. Να στο πω πιο απλα, το παιδακι που σε βλεπει να βγαινεις εξω να καπνισεις, καταλαβαινει οτι αυτο δεν πρεπει να το κανει γιατι θα απομονωθει. Οταν καπνιζεις με την παρεα σου, τοτε το παιδακι σκεφτετε αυτο ειναι κατι θελκτικο. Ειναι σαν τα 10 σεντς που πληρωνεις την σακουλα καθε φορα στο ταμειο του σουπερ μαρκετ. Πολλοι ειπαν να μπει μεσα στην τιμη. ΟΧΙ, θα το πληρωνεις καθε φορα εξτρα για να σου θυμιζει οτι το πλαστικο ειναι κακο πραγμα. Συγγνώμη φίλε μου για την παρέμβαση άλλα αν το κάπνισμα είναι κάτι κακο και και και και ότι και να πεις συμφωνώ παρότι μανιακός καπνιστής να μην το πουλάνε στα περίπτερα. Απο την στιγμή που το πουλάνε οπως τις τσίχλες δεν υπάρχει δικαίωμα για κανένα περιορισμό. Όλο το θέμα είναι καθαρά εισπρακτικό. Συμφωνω με τον φίλο παραπάνω που λέει να διαλέγει ο μαγαζάτορας τι θα είναι το μαγαζί του ,όχι με χώρους και λοιπές βλακείες που το 90% των καταστημάτων δεν έχουν υποδομή άλλα εξολοκλήρου. Η ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Η ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. Και δώσε και ένα κίνητρο στα μαγαζιά που θα επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο με μειωμένο ΦΠΑ και ότι άλλη διευκόλυνση πιστεύεις σαν κράτος για να εξισωσεις την μειωμένη κίνηση. Αν και με τόσο ντόρο που γίνεται αυτά τα μαγαζιά θα πρέπει να θησαυρίσουν. Και όποιον πιάνουν να παραβαίνει τον νόμο σε τέτοια μαγαζιά κοψτου τον...ξέρεις. Μου θυμίζει το σκηνικό με τις πλαστικές σακούλες που για "περιβαλλοντικους" λόγους την χρέωσαν 7 λεπτά. Λες και ο άλλος που ψωνίζει 10 ευρώ σούπερ μαρκετ( δεν σου λέω 100) παίρνει και 3-4 να υπάρχουν. Αν σε νοιάζει το περιβαλλοντικο σαν κράτος βγάλτες από παντού. Να εχει μόνο χάρτινες ή υφασμάτινες. Άλλα έτσι πάει το 7λεπτο. 3 1 2
skiabox Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, fotisdra είπε Αυτό ήταν χτύπημα κατω από την μέση. Να λειτουργήσουν οι κάμερες αλλιώς μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα πηγαίνω απτή λεωφορειολωρίδα για να φτάσω 2 λεπτά νωρίτερα σπίτι μου και άμα λάχει θα περάσω και 4-5 πορτοκαλοκόκκινα κορνάροντας στον μπροστινό να μην κόψει Για αυτό το πόσταρα. Για να καταδείξω ότι υπάρχουν και άλλες άρρωστες πλευρές και μπορεί κάποιος στο ένα post να παραδεχθεί ότι είναι μεγάλη αρρώστια το κάπνισμα και στο επόμενο να δείξει ότι μπορεί άνετα να είναι Ελληνάρας σε κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα και λέγεται υποκρισία. 5
acomaedo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, hid3 είπε Συγγνώμη φίλε μου για την παρέμβαση άλλα αν το κάπνισμα είναι κάτι κακο και και και και ότι και να πεις συμφωνώ παρότι μανιακός καπνιστής να μην το πουλάνε στα περίπτερα. Απο την στιγμή που το πουλάνε οπως τις τσίχλες δεν υπάρχει δικαίωμα για κανένα περιορισμό. Όλο το θέμα είναι καθαρά εισπρακτικό. Συμφωνω με τον φίλο παραπάνω που λέει να διαλέγει ο μαγαζάτορας τι θα είναι το μαγαζί του ,όχι με χώρους και λοιπές βλακείες που το 90% των καταστημάτων δεν έχουν υποδομή άλλα εξολοκλήρου. Η ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Η ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. Και δώσε και ένα κίνητρο στα μαγαζιά που θα επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο με μειωμένο ΦΠΑ και ότι άλλη διευκόλυνση πιστεύεις σαν κράτος για να εξισωσεις την μειωμένη κίνηση. Αν και με τόσο ντόρο που γίνεται αυτά τα μαγαζιά θα πρέπει να θησαυρίσουν. Και όποιον πιάνουν να παραβαίνει τον νόμο σε τέτοια μαγαζιά κοψτου τον...ξέρεις. Μου θυμίζει το σκηνικό με τις πλαστικές σακούλες που για "περιβαλλοντικους" λόγους την χρέωσαν 7 λεπτά. Λες και ο άλλος που ψωνίζει 10 ευρώ σούπερ μαρκετ( δεν σου λέω 100) παίρνει και 3-4 να υπάρχουν. Αν σε νοιάζει το περιβαλλοντικο σαν κράτος βγάλτες από παντού. Να εχει μόνο χάρτινες ή υφασμάτινες. Άλλα έτσι πάει το 7λεπτο. α) Και προφυλακτικά έχει στο περίπτερο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού... β) Αν δεις στα σουπερμάρκετ έχουν και υφασμάτινες σακούλες. Αν θες πάρε και επαναχρησιμοποίησε την! 5 1
hid3 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, acomaedo είπε α) Και προφυλακτικά έχει στο περίπτερο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού... β) Αν δεις στα σουπερμάρκετ έχουν και υφασμάτινες σακούλες. Αν θες πάρε και επαναχρησιμοποίησε την! Η απάντηση στο δεύτερο επιχείρημα σου είναι το "ΚΑΙ" που χρησιμοποιείς. Γιατί "και" και όχι "μονο"? Όσο για το πρώτο προφανώς και δεν είναι το προφυλακτικό που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις παντού αλλά η πράξη οπότε ανήκει σε άλλη κουβέντα. Η ολη κουβέντα πάνω σε αυτό γίνεται. Ότι οι καπνιστές θέλουν το "και" και οι μη καπνιστές το "μονο". Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από hid3
akisdom Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, hid3 είπε Η απάντηση στο δεύτερο επιχείρημα σου είναι το "ΚΑΙ" που χρησιμοποιείς. Γιατί "και" και όχι "μονο"? Όσο για το πρώτο προφανώς και δεν είναι το προφυλακτικό που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις παντού αλλά η πράξη οπότε ανήκει σε άλλη κουβέντα. Η ολη κουβέντα πάνω σε αυτό γίνεται. Ότι οι καπνιστές θέλουν το "και" και οι μη καπνιστές το "μονο". Θέλουν το ΚΑΙ τώρα. Μέχρι τώρα ήταν το ΜΟΝΟ για αυτούς φιλε μου. 2
acomaedo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, hid3 είπε Η απάντηση στο δεύτερο επιχείρημα σου είναι το "ΚΑΙ" που χρησιμοποιείς. Γιατί "και" και όχι "μονο"? Όσο για το πρώτο προφανώς και δεν είναι το προφυλακτικό που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις παντού αλλά η πράξη οπότε ανήκει σε άλλη κουβέντα. Η ολη κουβέντα πάνω σε αυτό γίνεται. Ότι οι καπνιστές θέλουν το "και" και οι μη καπνιστές το "μονο". Μα και εδώ δεν απαγορεύουν το να κρατάς τα τσιγάρα μαζί σου, την πράξη απαγορεύουν 6
fotisdra Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, skiabox είπε Για αυτό το πόσταρα. Για να καταδείξω ότι υπάρχουν και άλλες άρρωστες πλευρές και μπορεί κάποιος στο ένα post να παραδεχθεί ότι είναι μεγάλη αρρώστια το κάπνισμα και στο επόμενο να δείξει ότι μπορεί άνετα να είναι Ελληνάρας σε κάτι άλλο. Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα και λέγεται υποκρισία. Και τι περίμενες δηλαδή ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα με μιας;σε λίγο θα μας πεις ότι δεν πρέπει να παίζουμε ξύλο στα γήπεδα και ότι δεν ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε ραουνταπ στα χορτάρια. Και πως θα καούν κοιτάζοντας τά;
hid3 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, akisdom είπε Θέλουν το ΚΑΙ τώρα. Μέχρι τώρα ήταν το ΜΟΝΟ για αυτούς φιλε μου. Φίλε μου δεν νομίζω πως κανεις καπνιστης θέλει κάτι 100 %. Ούτε πριν ούτε τώρα ούτε πότε. Για τον οποιονδήποτε λόγο είτε αυτό είναι παιδί είτε για όποιον άλλο λόγο θες ακόμα και ο καπνιστής θέλει κάποια στιγμή να βγει κάπου που δεν καπνίζουν και δεν υπάρχει ντουμανι και τσιγαριλα. Το θέμα είναι γτ να υπάρχει μόνο το άσπρο η το μαύρο. Το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει αυτός ο τρόπος επιβολής θα ναι το γνωστό. Για λίγο καιρό θα πέσουν τα προστιματακια να πληρωθεί και κάνα επίδομα, και σε 6 μήνες ούτε καν 2 χρόνια, θα γίνονται απλά τα στραβά μάτια. Δώσε το ελεύθερο στον επιχειρηματια να κάνει ότι θέλει, βοήθησε αυτόν που θα διαλέξει τον δρόμο του μη καπνιστη με φοροελαφρυνσεις και άλλες παροχές, και σε 5 χρόνια πχ αυστηριοποιησε τα κριτήρια. Να γίνει σταδιακή αλλαγή και νοοτροπίας. Γτ το απότομο και το απόλυτο πότε δεν πιάνει. 16 λεπτά πριν, acomaedo είπε Μα και εδώ δεν απαγορεύουν το να κρατάς τα τσιγάρα μαζί σου, την πράξη απαγορεύουν Η αληθεια είναι πως με αποστομωσες αλλά χαλάλι γτ γέλασα! 😂😂😂Αν και είτε με είτε χωρίς αν το κάνεις εκεί που δεν πρέπει θα σε μπουζουριασουν οπότε δεν είναι το προφυλακτικό το θέμα!😎 Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από hid3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις