Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετσι κι αλλιως ειναι κοροιδια και αισχος να ζητας ειδικα απο ΑΜΕΑ να κανουν ηλεκτρονικη αιτηση για να παρουν ενα οποιοδηποτε επιδομα (οχι μονο το μερισμα εν προκειμενω)... δηλαδη αν δεν κανουν αιτηση δεν θα το παρουν ποτε???... Ή θα πρεπει να τρεχουν (οι ιδιοι ή οι γονεις τους αν ειναι ανηλικα προστατευομενα μελη) στις ΔΟΥ για να αποδειξουν τα αυταποδεικτα??? Αρκετα προβληματα καλουνται ηδη να αντιμετωπισουν καθημερινα, ελεος...

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Ετσι κι αλλιως ειναι κοροιδια και αισχος να ζητας ειδικα απο ΑΜΕΑ να κανουν ηλεκτρονικη αιτηση για να παρουν ενα οποιοδηποτε επιδομα (οχι μονο το μερισμα εν προκειμενω)... δηλαδη αν δεν κανουν αιτηση δεν θα το παρουν ποτε???... Ή θα πρεπει να τρεχουν (οι ιδιοι ή οι γονεις τους αν ειναι ανηλικα προστατευομενα μελη) στις ΔΟΥ για να αποδειξουν τα αυταποδεικτα??? Αρκετα προβληματα καλουνται ηδη να αντιμετωπισουν καθημερινα, ελεος...

Ετσι ακριβώς αυτά θα έπρεπε να γίνονται αυτόματα,συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς λόγο αντί να τον διευκολύνουν, το ίδιο ισχύει και για ηλικιωμένα άτομα πχ 80αριδες που οι περισσότεροι έχουν και κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν λόγο γνώσεων (δεν μπορούν να χειριστούν υπολογιστή ακόμη και σε κινητά η στο ΑΤΜ έχουν πρόβλημα κάποιοι να το χειριστούνε) και ηλικίας να έχουν το νου και την ικανότητα  να κάνουν κάποια πράγματα που για τους περισσότερους θεωρούνται εύκολα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φέτος έγινε χαμος με το κοινωνικο μέρισμα, όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δεν γκρίνιαζαν αλλά τώρα έβαλαν να τσακώνονται μεταξύ τους οι ΑΜΕΑ μεταξύ του οπεκα και του εφκα. Αυτό που είπε κάποια χρήστης για Αλβανούς και Ρομα δεν ισχύει 100%, πρέπει να διακριβωθει αν και που είναι η μόνιμη κατοικία σου, το λέω γιατί κοντά στο θείο μου έμενε ένας άστεγος σε μια οικοδομή και αιτηθηκε για το μέρισμα, ήρθανε κάποιοι από τον Δήμο και ρωτούσαν τους γείτονες αν ήταν αυτή η μόνιμη κατοικία του ή είχε στην ιδιοκτησία του άλλο σπίτι, βέβαια αν είχε προφανώς θα έμενε σε εκεινο και όχι σε εγκαταλειμμενο. Πιστεύω καλύτερα να μην ξαναδώσει καμία κυβέρνηση μέρισμα και να τελειώνουν κάποια στιγμή αυτά τα καραγκιοζιλικια που γίνονται κάθε χρονο με τις γκρινιες την απογοήτευση αλλά και τις ανούσιες συγκρίσεις μεταξύ πολιτών με βάση κριτήρια τα οποία αναγκαστικά πρέπει να μπουν γιατί δεν γινεται αλλιώς. Καλύτερα τα χρήματα που θα γλιτώσει το κράτος να τα μετατρέψει σε μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων, όσοι αντιμετωπιζουν προβλήματα ας κοιτάξουν να πάρουν κάποια από τα υπάρχοντα επιδόματα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Φέτος έγινε χαμος με το κοινωνικο μέρισμα, όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δεν γκρίνιαζαν αλλά τώρα έβαλαν να τσακώνονται μεταξύ τους οι ΑΜΕΑ μεταξύ του οπεκα και του εφκα. Αυτό που είπε κάποια χρήστης για Αλβανούς και Ρομα δεν ισχύει 100%, πρέπει να διακριβωθει αν και που είναι η μόνιμη κατοικία σου, το λέω γιατί κοντά στο θείο μου έμενε ένας άστεγος σε μια οικοδομή και αιτηθηκε για το μέρισμα, ήρθανε κάποιοι από τον Δήμο και ρωτούσαν τους γείτονες αν ήταν αυτή η μόνιμη κατοικία του ή είχε στην ιδιοκτησία του άλλο σπίτι, βέβαια αν είχε προφανώς θα έμενε σε εκεινο και όχι σε εγκαταλειμμενο. Πιστεύω καλύτερα να μην ξαναδώσει καμία κυβέρνηση μέρισμα και να τελειώνουν κάποια στιγμή αυτά τα καραγκιοζιλικια που γίνονται κάθε χρονο με τις γκρινιες την απογοήτευση αλλά και τις ανούσιες συγκρίσεις μεταξύ πολιτών με βάση κριτήρια τα οποία αναγκαστικά πρέπει να μπουν γιατί δεν γινεται αλλιώς. Καλύτερα τα χρήματα που θα γλιτώσει το κράτος να τα μετατρέψει σε μειώσεις φόρων και επιβαρύνσεων, όσοι αντιμετωπιζουν προβλήματα ας κοιτάξουν να πάρουν κάποια από τα υπάρχοντα επιδόματα. 

Σωστός.

Για τους Ρομά δεν τίθεται θέμα μονίμου κατοικίας. Παίρνουν τα επιδόματα ούτως η αλλιώς εφόσον ειναι καταγεγραμένοι. Και αυτό ειναι και το βασικότερο. Πως έχουν αυτό που θέλουν.

Γνωρίζω πάντως οτι υπάρχει μια προσπάθεια ελέγχου στο χάος αυτό που έχει δημιουργηθεί με τους συγκεκριμένους, αλλά ακόμα βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο.Άλλωστε μιλάμε για 500 χιλιάδες άτομα πάνω κάτω στην Ελλάδα που καμία Ευρωπαική χώρα δεν έχει καταφέρει να εντάξει.

Επίσης, ήμαρτον με τους Αλβανούς. 30 χρόνια ειναι στην Ελλάδα οι άνθρωποι. Τους βάλαμε στις δουλειές μας, γίναμε φίλοι , συγγενέψαμε. Ακόμα κάποιοι τους βλέπουν με μισό μάτι; 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Νομίζω το βρήκα .Στο Ε1 έπρεπε να δηλωθεί αυτόματα το εισόδημα από προνοιακά επιδόματα. Αν δεν υπάρχει αυτόματη συμπλήρωση θα πρέπει να το συμπληρώσεις μόνος. Πράγμα που εγώ δεν έκανα. Από τη στιγμή που το προνοιακό επίδομα έχει εισφορά αλληλεγγύης δε με συμφέρει. Φαντάσου για τι χώρα μιλάμε, ο ανάπηρος πρέπει να πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης.....

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/203389/ta-aforologita-eisodimata-kai-epidomata-alla-pou-symplironoun-tin-eisfora-allileggyis

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ptwma είπε

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο είναι η αλήθεια. Ευτυχώς δεν μου είναι αναγκαία τα χρήματα. Ίσως διορθώσουν κάτι και τους συμπεριλάβουν.

Τι εννοείς ότι δεν σου είναι αναγκαία τα χρήματα; Από τη στιγμή που εμμέσως πλην σαφώς δηλώνεις ότι έχεις μεγαλύτερο εισόδημα που δεν πληροί το κατώτατο ταβάνι εισοδήματος, τί το ψειρίζεις με άχρηστα σχόλια εδώ; Άλλο πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τα εισοδηματικά κριτήρια και άλλο τα (μάλλον προφανώς κρυφά) κριτήρια με τα οποία αποκλείονται άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη τα χρήματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ελλάδα η χώρα της λαμογιάς. Δεν μου είναι αναγκαία τα χρήματα αλλά να τα πάρω.. Εις βάρος προφανώς κάποιου άλλου παιδιου/ενηλικα ΑμεΑ ή μη που μπορεί οντως να μην έχει στον ήλιο μοίρα..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχ ο νόμος δεν γράφει για εισοδηματικά κριτήρια για ΑΜΕΑ. Οπότε και αυτός που έχει ανάγκη και είναι ΑΜΕΑ θα τα πάρει. Και ναι γιατί να μην τα πάρω , όταν μου παίρνει τόσα λεφτά για την εισφορά αλληλεγγύης με ρώτησε; 

Όσοι κόβονται προς το παρών δε ξέρουν γιατί. Περιμένουν μια απάντηση. Μιλάμε πάντα για ΑΜΕΑ που είναι γκρι ζώνη.

Επεξ/σία από ptwma
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptwma είπε

Νομίζω το βρήκα .Στο Ε1 έπρεπε να δηλωθεί αυτόματα το εισόδημα από προνοιακά επιδόματα. Αν δεν υπάρχει αυτόματη συμπλήρωση θα πρέπει να το συμπληρώσεις μόνος. Πράγμα που εγώ δεν έκανα. Από τη στιγμή που το προνοιακό επίδομα έχει εισφορά αλληλεγγύης δε με συμφέρει. Φαντάσου για τι χώρα μιλάμε, ο ανάπηρος πρέπει να πληρώσει εισφορά αλληλεγγύης.....

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/203389/ta-aforologita-eisodimata-kai-epidomata-alla-pou-symplironoun-tin-eisfora-allileggyis

Η εισφορά αλληλεγγύης επιβαλλεται σε συνολικό εισόδημα πάνω από ένα όριο, 10 η 12k ευρώ. Τα επιδόματα αναπηριας δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση αυτό το ύψος εκτός κι αν έχεις αλλά εισοδήματα από μη εργασιακές δραστηριότητες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις έχετε χαζέψει εντελώς? Ο άνθρωπος λέει ότι έχει καλό εισόδημα δικό του και έχει ένα παιδί που είναι αμεα και παίρνει προνοιακο επίδομα. Η κυα του μερισματος ΔΕΝ ορίζει ανώτατο όριο εισοδήματος(κακώς) δηλαδή το παίρνουν όλα τα αμεα(η αυτός που τα δηλώνει προστατευομενα) οπότε και αυτος. Σύμφωνα και με τον νόμο δηλαδή το δικαιούται αν και δεν το έχει ανάγκη, δεν πεινάει με λίγα λόγια. 20 σχόλια κανονική ανακύκλωση. 10 μονάδες έπεσε το IQ μου σε αυτό το θέμα. 

Επίσης καλό είναι να λείπουν τα υποκριτικα σχόλια τύπου γιατί κυνηγάς να το πάρεις. Οι περισσότεροι θα κάνατε φασαρία για 50 ευρώ που δεν δικαιούστε. Ο άνθρωπος δικαιούται και με τον νόμο 700 ευρώ και καλά κάνει και τα κυνηγάει. Αφού δεν έβαλαν ανώτατο όριο εισοδήματος πολύ καλά κάνει. 

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν ναι μπερδεύτηκα με άλλο θέμα. Δε μπορώ να καταλάβω το ζόρι κάποιων. Στην τελική πληρώνω ένα σκασμό λεφτά. Είναι και λίγο δικαιοσύνη να πάρω κάτι πίσω. Και ήμουν ξεκάθαρος, μακάρι να μην είχα παιδί ΑΜΕΑ και ας έδινα τα διπλά. Ψάχνοντας βρήκα επίσης πως δεν είχα δηλώσει το ΑΦΜ του παιδιού για αυτό δεν μπορούν να τον βρούν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...