ptwma Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, pontez2 είπε https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/281170/koinoniko-merisma-kataigida-orgis-ektos-xiliades-anergoi-kai-amea-sto-skotadi-oi-polites-apo-tin-idika Δεν θα βγάλεις άκρη διότι δεν προβλέφθηκε να μπορεις να βγάλεις άκρη. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο είναι η αλήθεια. Ευτυχώς δεν μου είναι αναγκαία τα χρήματα. Ίσως διορθώσουν κάτι και τους συμπεριλάβουν. 1
afragorn Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, ptwma είπε Δεν έβγαλα άκρη , διαβάζω δεξιά και αριστερά οτι αρκετοί ΑΜΕΑ κόπηκαν. Πάντως εγώ παίρνω ΟΠΕΚΑ για το παιδί. Δεν έχει λογική. Δεν έχω ούτε καταθέσεις ούτε τίποτα στο όνομά μου. Απλά έχω μεγάλο εισόδημα, το οποίο όμως δε μετράει κανονικά για ΑΜΕΑ. Θα κάνω και ένα τηλέφωνο το λογιστή γιατί κάτι δε μου αρέσει. Επειδή έχω δουλέψει σε λογιστήριο, θα σου πω να το κυνηγήσεις εσύ όσο μπορείς γιατί και ο λογιστής δεν είναι θεός να έχει μία απάντηση για όλα. Δε θα μπορεί να σου εξηγήσει το γιατί ένας λογιστής όταν δε μπορεί να βγάλει άκρη το ίδιο το κράτος. Που οι άχρηστοι έβγαλαν το μέρισμα μέσα στις γιορτές για να τρέχουν όλοι και να μη φθάνουν! 3
ptwma Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, afragorn είπε Επειδή έχω δουλέψει σε λογιστήριο, θα σου πω να το κυνηγήσεις εσύ όσο μπορείς γιατί και ο λογιστής δεν είναι θεός να έχει μία απάντηση για όλα. Δε θα μπορεί να σου εξηγήσει το γιατί ένας λογιστής όταν δε μπορεί να βγάλει άκρη το ίδιο το κράτος. Που οι άχρηστοι έβγαλαν το μέρισμα μέσα στις γιορτές για να τρέχουν όλοι και να μη φθάνουν! Ναι δεν λέω οτι φταίει ο λογιστής για το κράτος. Τι να σου κάνει και αυτός. Εδώ δεν έχουν τηλέφωνο επικοινωνίας ή email ή κάτι τέλος πάντων. 3
afragorn Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, ptwma είπε Ναι δεν λέω οτι φταίει ο λογιστής για το κράτος. Τι να σου κάνει και αυτός. Εδώ δεν έχουν τηλέφωνο επικοινωνίας ή email ή κάτι τέλος πάντων. Ναι δυστυχώς έχουν γίνει οι λογιστές οι άμισθοι υπάλληλοι του Υπουργείου και πρέπει να έχουν γνώσεις για τα πάντα. Από μισθοδοσία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κ.λπ. μέχρι αιτήσεις για οικογενειακό γιατρό ή εγγραφές σε σχολεία! Ζούμε μία τρέλα με όλα αυτά! Το πρωί στο Παπαδάκη άκουγα τόσα παράπονα για τις άκυρες αιτήσεις και δε μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί. Κανείς δε ξέρει τίποτα και έχουμε σε 1 εβδομάδα τη λήξη της προθεσμίας! 1
pontez2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, afragorn είπε Ζούμε μία τρέλα με όλα αυτά! Το πρωί στο Παπαδάκη άκουγα τόσα παράπονα για τις άκυρες αιτήσεις και δε μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί. Κανείς δε ξέρει τίποτα και έχουμε σε 1 εβδομάδα τη λήξη της προθεσμίας! Οντως υπάρχουν φρικτά παράπονα για το θέμα, αλλά νομιζω οτι όλα έχουν να κάνουν με τη 13η σύνταξη που ειναι προ των πυλών. 1
alan2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Σύμφωνα με ενημέρωση στην ιστοσελίδα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα: Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.
ptwma Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, alan2 είπε Σύμφωνα με ενημέρωση στην ιστοσελίδα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα: Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα. Μπα και αυτό το κάναμε. Εξάλλου μιλάμε για παιδιά κάτω των 18 κυρίως που βλέπω γκρίνια στο Internet. Τους έστειλα και email να δω τι θα πουν.
kostis76 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θεωρω απαραδεκτο εν ετει 2019 το site/εφαρμογη του κοινωνικου μερισματος να μην αναφερει τον/τους λογους για τους οποιους απορριπτεται η αιτηση ενος πολιτη που πληροι (ή δεν πληροι ενδεχομενως εν αγνοια του) τις προϋποθεσεις του νομου... https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/281170/koinoniko-merisma-kataigida-orgis-ektos-xiliades-anergoi-kai-amea-sto-skotadi-oi-polites-apo-tin-idika Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από kostis76 1
Damned7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Κοιτάνε να πετάξουν έξω από το μέρισμα κόσμο μπας και τους μείνει τίποτα.
alan2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι ότι θα δημιουργηθούν ουρές στις εφορίες με άτομα που νομίζουν ότι δικαιούται. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από alan2
vaggelisgkl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα εμένα ο γιος μου παίρνει προνοιακό επίδομα έχει 75% αναπηρία και δεν το παίρνω που μπορούμε να ρωτήσουμε
alan2 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, vaggelisgkl είπε Καλημέρα εμένα ο γιος μου παίρνει προνοιακό επίδομα έχει 75% αναπηρία και δεν το παίρνω που μπορούμε να ρωτήσουμε Στην εφορία οπου υπάγεστε.
ptwma Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, vaggelisgkl είπε Καλημέρα εμένα ο γιος μου παίρνει προνοιακό επίδομα έχει 75% αναπηρία και δεν το παίρνω που μπορούμε να ρωτήσουμε Μίλησα με ΗΔΙΚΑ, σήμερα ή αύριο θα αναρτηθούν τηλέφωνα και κουμπί ένστασης για διευκρινήσεις από την ΑΑΔΕ. Δε ξέρουν ακριβώς για ποιο λόγο δεν περνάνε. Διαβάζω οτι περιμέναν 230 χιλιάδες άτομα, έγιναν 250 χιλιάδες αιτήσεις και τελικά το πήραν μόνο 44 χιλιάδες. Οπότε κάτι ξεχάσαν. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από ptwma 1
ELMastas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ντροπή και αίσχος,το οτι αλλάζουν κάθε τόσο τα κριτήρια και οτι κοροιδεύουν τον κόσμο αφήνοντας περισσότερους απ έξω,ενώ έπρεπε να διευρύνουν την βάση,έπρεπε να είναι απλά βάση αληθινού εισοδήματος και της φορολογικής δήλωσης και τέρμα,για τα υπόλειπα θα πρέπει να αυξάνεται απλά το ποσό δηλ πολύτεκνοι ΑΜΕΑ κλπ Ετσι και αλλιώς είναι κοροιδία να σου δίνουν 1 φορά μια ελεημοσύνη,αλλά εφόσον θέλουν να το κάνουν, ας το έκαναν τουλάχιστον σωστά.. Πχ Αυτός που δεν έχει τίποτα σε περιουσία,η έχει ένα σπίτι που ολη του την ζωή πλήρωνε και πληρώνει τώρα και χαράτσια για να μην του το πάρουν και είναι συνταξιούχος και του έχουν πετσοκόψει την σύνταξη σε 300-400 ευρώ με την οποία ζεί και άλλα άτομα στο σπίτι παιδιά κλπ ? δεν έχει ανάγκη για το επίδομα ? δεν δικαιούται να το πάρει ? Η αυτοί που δούλεψαν μόνο εποχιακά για κάποιους μήνες μόνο και είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν 12+ μήνες συνεχώς ανεργία δεν δικαιούνται ? υπάρχουν τόσες κατηγορίες και παραδείγματα ακόμη που απλά τα αφήνουν εκτός ενώ έχουν πολύ μεγάλο περίσσεμα απο την φοροεισπρακτική επιδρομή που όμως πάει αλλού και οχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από ELMastas 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις