Προς το περιεχόμενο

Dracula (Netflix, 2020)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Zus είπε

Η καλύτερη στιγμή της σειράς συμπυκνώνεται σε αυτή την εικόνα.

6CF0B523-F7DB-41F5-AE60-013FB1630E29.gif

Ξέχασες να βάλεις την σκηνή με τον "κωδικό wi-fi" του 3ου επεισοδίου 😁

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, red1 είπε

Ξέχασες να βάλεις την σκηνή με τον "κωδικό wi-fi" του 3ου επεισοδίου 😁

Επειδή τη θεώρησα τραγική. Μιλάμε για σκηνοθετικό ατόπημα, σε εκείνη τη φάση τον απέλυα αν ήμουν παραγωγός... 

Δημοσ.

Την είδα κι εγώ.

Το πρώτο επεισόδιο καλούτσικο. Πολύ προβλέψιμο, κατάλαβα τα πάντα πολύ νωρίς και ήξερα ακριβώς που θα εξελιχθεί η ιστορία και με ποιο τρόπο, αλλά ΟΚ, έστησε κάποια πράγματα, είχε ενδιαφέρουσες ερμηνείες, κάποιες εικόνες, καλό κείμενο, αλλά τίποτα συγκλονιστικό. Δεν κατάλαβα το λόγο που επιλέχθηκαν κάποια κακά εφέ (φαινόταν ότι ήταν επίτηδες). Με ενόχλησαν. Με κέρδισε το χιούμορ της σειράς.

Το δεύτερο επεισόδιο μου άρεσε λίγο περισσότερο, μάλλον λόγω του ότι έχω μια αδυναμία σε κλειστοφοβικά θρίλερ, αλλά και γιατί κάπου προς το τέλος άρχισαν να ακούγονται ενδιαφέροντα πράγματα και να μιλάει για ενδιαφέρουσες ιδέες (μου άρεσαν και κάποιες ερμηνείες παραπάνω). Επίσης, δεν είχα προβλέψει την ανατροπή, σε αντίθεση με το πρώτο. Βασικά δύο ανατροπές δεν είχα προβλέψει.Υπήρχαν και εδώ παράξενα εφέ που με χάλασαν. Αλλά σίγουρα με έκανε να ανυπομονώ να δω το τρίτο (σε αντίθεση με το πρώτο, που δεν ένιωσα ότι θέλω αμέσως να δω το επόμενο).

Το τρίτο ήταν μακράν το πιο ενδιαφέρον, ήταν πολύ πιο πρωτότυπο, είχε νέες ιδέες, σκέψεις, οι ερμηνείες είχαν τις καλύτερες στιγμές τους και γενικότερα όλα όσα είδαμε στα πρώτα δύο επεισόδια ήρθαν και έδεσαν στο τελευταίο, όταν αποκαλύφθηκε που το πήγαινε όλη αυτή την ώρα και τι στόχους είχε. Γενικότερα μου άλλαξε την αίσθηση και την άποψη για το σύνολο της σειράς. Ένιωσα ότι είχαν περισσότερο νόημα ύπαρξης τα άλλα δύο και πολλές λεπτομέρειες που είχα παρατηρήσει. Είχε και αυτό τα θεματάκια του, αλλά μπορώ να τα προσπεράσω για χάρη του γενικότερου νοήματος, που το βρήκα πάρα πολύ έξυπνο.

Τέλος, είχε μέσα έναν μονόλογο, που θα θυμάμαι για πάντα, καθώς ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ μια ιδέα που λέω εδώ και χρόνια σε συζητήσεις (μου την κλέψανε!). Συγκεκριμένα μιλάω για το κομμάτι, όπου:

Spoiler

ρωτάει την άλλη, που είναι οι υπηρέτες σας, επειδή προφανώς είστε πλούσιοι. 500 χρόνια τώρα δεν υπήρξε βασιλιάς που να έχει ζήσει σε πιο άνετο παλάτι από αυτό. Είναι κάτι που χρησιμοποιώ συχνά όταν κάποιος μου λέει ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο και προσπαθώ να του εξηγήσω ότι η δική του ζωή, είναι πολύ καλύτερη από ενός βασιλιά 200 χρόνια πριν.

Το ίδιο, πάντως, μου είχε συμβεί και με το Σέρλοκ. Στις πρώτες δύο σεζόν ένιωθα ότι είναι μια πολύ καλή σειρά και στις τελευταίες δύο ένιωσα ότι είναι πραγματικά σπουδαία. Όσο ωριμάζουν οι ιδέες, τόσο καλύτερες γινόντουσαν οι σειρές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρα πολυ καλο. Αψογα θα ελεγα και τα 3 επεισοδια. Ο ηθοποιος Δρακουλας φοβερος. Θα ελεγα οτι καλυτερο εχει παιξει σε δρακουλα. καινοτομιες και φρεσκιες ιδεες σε κατι χιλιοπαιγμενο. 
Το οτι ελενχει τον καιρο, μετατρεπεται σε λυκο, φωναζει καποιον guest στο πρωτο επεισοδιο και τον τρωει, ολα ειναι απο το original βιβλιο. Φυσικα προσθεσαν και πολλα πραγματα και το προχωρησαν. Λιγο το τελος με χαλασε μου αφησε κατι ανικανοποιητο. Δεν εχει καλο finale νομιζω.

9/10 

Επεξ/σία από Zerg13
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα μπορούσε να έχει και συνέχεια η σειρά. Πολλά σημεία θα μπορούσαν να επεκταθούν στην ιστορία για εμένα, επειδη ένιωσα ότι προσπεραστηκαν γρήγορα. Θα μπορούσαν να κάνουν και κάποια παράλληλη ιστορία με την τρέχουσα. Η να κάνουν κάποια αντίστοιχη σειρά με κάποιο άλλο τέρας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...