voltmod Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Σύμφωνα με την εταιρεία IDC, οι αποστολές wearable συσκευών έφτασαν τις 84,5 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2019. Το νούμερο αντιστοιχεί σε αύξηση 94,6% από έτος σε έτος και αποτελεί ρεκόρ για τις τριμηνιαίες αποστολές. Η εταιρεία IDC υποστηρίζει ότι οι μισές από τις αποστολές αφορούσαν την αγορά των «hearables» όπως την ονομάζει, η οποία δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να προμηθευτούν ασύρματα ακουστικά εξαιτίας της απόφασης πολλών κατασκευαστών να εγκαταλείψουν την κλασική υποδοχή για τα ακουστικά (headphone jack, 3.5mm). O Ramon T. Llamas, διευθυντής έρευνας της ομάδας wearables της IDC εξηγεί τους λόγους που τα ακουστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποστολές ρεκόρ για το τρίμηνο: «Τα hearables έχουν γίνει το νέο δημοφιλέστερο προϊόν στην αγορά των φορετών συσκευών. (Αυτή η τάση) Ξεκίνησε με την αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά από πολλούς κατασκευαστές smartphones, ουσιαστικά οδηγώντας τους καταναλωτές να μετακινηθούν προς τα ασύρματα ακουστικά. Συνεχίστηκε με τα hearables να ενσωματώνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που είτε επαυξάνουν είτε επεκτείνουν την εμπειρία ήχου. Ακολούθως, τα hearables έχοντας διάφορους form factors, που κυμαίνονται μεταξύ πραγματικά ασύρματων μοντέλων και φτάνουν να καλύπτουν πλήρως το αυτί, έγιναν ελκυστικότερα σε μία ευρύτερη βάση χρηστών. Τέλος, οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά με ορισμένες να φτάνουν κάτω από τα 20 δολάρια». Αν και η διαθεσιμότητα περισσότερων οικονομικών επιλογών ενίσχυσαν την αγορά των wearables, η Apple ήταν υπεύθυνη για τον μεγαλύτερο αριθμό των αποστολών του τελευταίου τριμήνου. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των AirPods, του Apple Watch και των ακουστικών Beats –που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν ως «οικονομικά»- τοποθέτησε την Apple στην κορυφή της λίστας για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς με μερίδιο αγοράς 35% (29,5 εκατομμύρια αποστολές προϊόντων). Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Xiaomi με 12,4 εκατομμύρια αποστολές wearable χάρη κυρίως στην σειρά Mi Band. Η Samsung κατέλαβε την τρίτη θέση με 8,3 εκατομμύρια αποστολές χάρη σε νέα smartwatches που κυκλοφόρησε αλλά και στα Galaxy Buds. Οι Huawei και Fitbit βρέθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με αποστολές 7,1 εκατομμυρίων και 3,5 εκατομμυρίων αντίστοιχα. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
bahamut_zero Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον να βλεπαμε πως μετρησαν το causality, γιατι το συνπερασμα μου κανει εντελως ραντομ και πιο λογικο μου ακουγεται οτι ο κινεζος εχει φθηνες λυσεις για ολα
panossar95 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Η αλήθεια είναι ότι βολεύουν πάρα πολύ. Πρόσφατα αγόρασα και εγώ, και ειδικά σε τραίνα/λεωφορεία και σε περπάτημα δεν μπλέκεις με καλώδια και τέτοια. 1
Hetfield Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Παλι η Apple εδωσε κατευθυνση και σε αυτη την αγορα. 10 2
logistoulis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Hetfield είπε Παλι η Apple εδωσε κατευθυνση και σε αυτη την αγορα. Καινοτομία όχι αστεία 1
Voodooman Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Εμένα τα ασύρματα μου έσωσαν την ζωή. Μια φορά παλιότερα που φορούσα ενσύρματα, γλίστρησα και, πέφτοντας, το καλώδιο τυλίχτηκε στον λαιμό μου και έκανε και δύο τρεις θηλειές, από θαύμα σώθηκα. Ευτυχώς, όλα αυτά λύθηκαν με τα ασύρματα. Δεν πειράζει που θέλουν φόρτιση και αυτά και η βάση τους κάθε τρεις και λίγο, δεν πειράζει που αναγκάζομαι να έχω το bluetooth ανοιχτό, δεν πειράζει που δεν έχω 3.5mm jack πια στο κινητό μου, το καλώδιο είχε γίνει ο εφιάλτης μου. 1 1
KostasKri Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, logistoulis είπε Καινοτομία όχι αστεία Τι ακριβώς περιμένεις να δεις από κάποιον για να το πεις καινοτομία; Αν δεν ήταν τα airpods καινοτόμα που άλλαξαν όλη την αγορά των ακουστικών τότε τι είναι; 1 9
Agony Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, KostasKri είπε Τι ακριβώς περιμένεις να δεις από κάποιον για να το πεις καινοτομία; Αν δεν ήταν τα airpods καινοτόμα που άλλαξαν όλη την αγορά των ακουστικών τότε τι είναι; Η αγορα ακουστικων σε ασύρματα δεν ηταν καινοτομια της Apple , και ουσιαστικα στο κομματι ηχος η apple δεν εχει απολυτος Τιποτα να πει . Καταλαβαίνω απολυτα ότι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει ιδεα από ακουστικα και ηχο στο insomnia , και επισης καταλαβαίνω ότι ο κοσμος εδώ ξερει μονο ότι κανει η Xiaomi, Apple , Sony, Samsung . Όμως δεν είναι ετσι . 5 2
atheatos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Agony είπε Η αγορα ακουστικων σε ασύρματα δεν ηταν καινοτομια της Apple , και ουσιαστικα στο κομματι ηχος η apple δεν εχει απολυτος Τιποτα να πει . Καταλαβαίνω απολυτα ότι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει ιδεα από ακουστικα και ηχο στο insomnia , και επισης καταλαβαίνω ότι ο κοσμος εδώ ξερει μονο ότι κανει η Xiaomi, Apple , Sony, Samsung . Όμως δεν είναι ετσι . Εντάξει για τα ακουστικά αλλά εσυ το ξεφτίλισες...άφησε και κανέναν ζωντανό. ΥΓ. Μάλλον δεν ξέρει ο κόσμος πραγματικά τι κάνει η Apple , μόνο ότι διαβάζει στο insomnia. Από ότι φαίνεται ούτε εσυ ξέρεις τι κάνει Apple. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos 3 1
Agony Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, atheatos είπε Εντάξει για τα ακουστικά αλλά εσυ το ξεφτίλισες...άφησε και κανέναν ζωντανό. Στο κομματι ηχου γενικα λεω δεν εχει να πει κατι η APPLE , αν εχει να πει η apple τοτε η BOSE, SENNHEISER , BEYERDYNAMIC,SONY,FOCAL,B&O,B&W τι πρεπει να πουν ??? Οκ ειπαμε αγαπάμε APPLE αλλα μην λεμε και ότι θελουμε. 2
atheatos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Agony είπε Στο κομματι ηχου γενικα λεω δεν εχει να πει κατι η APPLE , αν εχει να πει η apple τοτε η BOSE, SENNHEISER , BEYERDYNAMIC,SONY,FOCAL,B&O,B&W τι πρεπει να πουν ??? Οκ ειπαμε αγαπάμε APPLE αλλα μην λεμε και ότι θελουμε. Όπως έγραψα προηγουμένως μάλλον δεν ξέρεις και γράφεις ότι θες. Σεβαστές όλες οι εταιρείες που ανέφερες και πολλές από αυτές συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά με την Apple στο θέμα του ψηφιακού ήχου. Για αυτό τι επόμενη φορά που θα πάρεις φορά και θα ξεκινήσεις να γράφεις για τους άλλους ότι λένε ότι θέλουν , κάνε την αυτοκριτική σου πρώτα. 1 2
Agony Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Όπως έγραψα προηγουμένως μάλλον δεν ξέρεις και γράφεις ότι θες. Σεβαστές όλες οι εταιρείες που ανέφερες και πολλές από αυτές συνεργάστηκαν και συνεργάζονται στενά με την Apple στο θέμα του ψηφιακού ήχου. Για αυτό τι επόμενη φορά που θα πάρεις φορά και θα ξεκινήσεις να γράφεις για τους άλλους ότι λένε ότι θέλουν , κάνε την αυτοκριτική σου πρώτα. Γραφει ότι η apple καινοτομεί με τα apple wireless και απαντώ ότι δεν το κανει , και ότι επίσης η apple δεν εχει να πει Τιποτα στο κομματι ηχου . Ποσο ποιο απλα να τα πω ?και ένα βρεφος τα καταλαβαινει . Το λες και μονος σου ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με την APPLE το λογο τον καταλαβαινεις πιστεύω ??? η και αυτό είναι δυσκολο ? αν ναι τοτε να το κανω και αυτό ευκολο, ΔΕΝ εχει εμπειρια ουτε κατι να πει η APPLE στο κομματι ηχος … οποτε οι άλλες μεγαλες τις προφέρουν. Αυτοκριτική μου σε τι φίλτατε ? στα 30 χρονια μου εμπειρίας στον κομματι ηχου ? Τι να κανω δλδ με το ζορι να πω ότι η apple είναι πρωτοπόρος και η καλυτερη στον κοσμο στα ακουστικα για να παω με τα νερα σας ? Μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ πιστευω θα σου δωσει αυτά που πρεπει να μαθεις . Εγω δεν το νομιζω. 3 1
atheatos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Agony είπε Γραφει ότι η apple καινοτομεί με τα apple wireless και απαντώ ότι δεν το κανει , και ότι επίσης η apple δεν εχει να πει Τιποτα στο κομματι ηχου . Ποσο ποιο απλα να τα πω ?και ένα βρεφος τα καταλαβαινει . Το λες και μονος σου ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με την APPLE το λογο τον καταλαβαινεις πιστεύω ??? η και αυτό είναι δυσκολο ? αν ναι τοτε να το κανω και αυτό ευκολο, ΔΕΝ εχει εμπειρια ουτε κατι να πει η APPLE στο κομματι ηχος … οποτε οι άλλες μεγαλες τις προφέρουν. Αυτοκριτική μου σε τι φίλτατε ? στα 30 χρονια μου εμπειρίας στον κομματι ηχου ? Τι να κανω δλδ με το ζορι να πω ότι η apple είναι πρωτοπόρος και η καλυτερη στον κοσμο στα ακουστικα για να παω με τα νερα σας ? Μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ πιστευω θα σου δωσει αυτά που πρεπει να μαθεις . Εγω δεν το νομιζω. Βρέφος το καταλαβαίνει ότι χωρίς πηγή δεν παίζει κανένα ηχείο. Εσυ μάλλον όχι. Η Apple συνεργάζεται με τις παραπάνω εταιρείες, χρόνια τώρα , για τα μουσικά της προγράμματα ωστε να μπορεί να ελέγχει την απόδοση τους . Όχι ότι δεν μπορεί να το κάνει και μόνη της αυτό , αλλά καλό είναι να δώσει το αποτέλεσμα που θα ταιριάζει σε όλους ωστε να την προτιμήσουν. Οσο για την ασύρματη τεχνολογια που χρησιμοποιεί , μάλλον πρέπει να το ψάξεις καλύτερα. Ειδικά όταν σχεδιάζει μέχρι και το τσιπ που έχουν, όταν οι περισσότεροι το παίρνουν έτοιμο από την Qualcomm.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα