Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να παραγγείλω το παρακάτω κουτί που αναφέρεται ως Micro-ATX:

NZXT H400i
https://www.nzxt.com/products/h400i-matte-white

Θα πάρω Ryzen 3600, οπότε χρειάζομαι ένα καλό board μητρικής αλλά που να χωράει στο κουτί. Κάποια πρόταση; Τιμή μέχρι 150€. 

Κύρια χρήση είναι η πλατφόρμα Office, Photoshop και περιστασιακό gaming. Δεν θα υπερχρονίσω ποτέ και τίποτα. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gordonas είπε

NZXT H400i

Θα πάρω Ryzen 3600, οπότε χρειάζομαι ένα καλό board μητρικής αλλά που να χωράει στο κουτί. Κάποια πρόταση; Τιμή μέχρι 150€. 

Κύρια χρήση είναι η πλατφόρμα Office, Photoshop και περιστασιακό gaming. Δεν θα υπερχρονίσω ποτέ και τίποτα. 

Για τη χρήση που αναφέρεις ίσως κοιτούσα τον 2700 τώρα που είναι vfm.

Η b450 mortar max της msi είναι καλη επιλογη και οικονομική και υποστηρίζει 3600 χωρίς bios update. Αν μπορείς να περιμένεις τις b550 και εκεί μπορεί να υπάρχουν καλές λύσεις.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gordonas είπε

NZXT H400i

ότι σου είπε ο από πάνω. 

Βέβαια τα υπόλοιπα που γράφεις θέλουν περαιτέρω εξηγήσεις... Τι games παίζεις, τι κάρτα γραφικών θα βάλεις , τι οθόνη έχεις. Όλα αυτά είναι κριτήρια για το cpu Που σου ταιριάζει  

Δημοσ.
11 ώρες πριν, leros2004 είπε

ότι σου είπε ο από πάνω. 

Βέβαια τα υπόλοιπα που γράφεις θέλουν περαιτέρω εξηγήσεις... Τι games παίζεις, τι κάρτα γραφικών θα βάλεις , τι οθόνη έχεις. Όλα αυτά είναι κριτήρια για το cpu Που σου ταιριάζει  

Περιστασιακό gaming. Θέλω ότι έχει να κάνει με office, καθώς και το λειτουργικό να πετάνε καθώς και το photoshop. Περιστασιακό gaming σημαίνει κανένα παιχνίδι τύπου Anno. Η CPU δεν με απασχολεί να είναι κάτι χειρότερο από 3600, για να γλυτώσει 60€. Το PC θα είναι για 5ετία. 

Η κάρτα γραφικών είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Θέλω να μπορεί να κρατήσει στον χρόνο αλλά επίσης πολύ βασικό κριτήριο να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη. Έχω κουραστεί με τον θόρυβο του PC και δεν μου χρειάζεται μια τουρμπίνα αεροπλάνου για να πάρω κάποια fps από παιχνίδια που μάλλον δεν θα παίξω. 

Δημοσ.
Στις 14/12/2019 στις 12:42 ΠΜ, gordonas είπε

Περιστασιακό gaming. Θέλω ότι έχει να κάνει με office, καθώς και το λειτουργικό να πετάνε καθώς και το photoshop

Σε επιδόσεις, ίδιες θα έχεις με τον 3600, ακόμα και με 3700Χ, είτε με 60 είτε με 260 ευρώ μητρική. Δεν υπάρχει διαφορά ταχύτητας γιατί ο memory controller είναι μέσα στο chip, ενώ και ο βασικός κώδικας των bios είναι κοινός και δίδεται από την AMD μέσω των διάφορων agesa versions.

Mόνο οι δυνατότητες σε συνδεσιμότητα, θύρες και εξοπλισμό αλλάζουν, πέραν φυσικά της τροφοδοσίας για απρόσκοπτη υποστήριξη πιο δυνατών επεξεργαστών. 

Αφού το PC σου θα είναι για 5ετία πάντως, κοίτα για 8πύρινο 3700X, ο 3600 είναι ο πιο "αδύναμος" της γενιάς zen2. Έχουμε φτάσει ήδη τους 16πυρήνες στο desktop...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2019 στις 12:42 ΠΜ, gordonas είπε

Περιστασιακό gaming. Θέλω ότι έχει να κάνει με office, καθώς και το λειτουργικό να πετάνε καθώς και το photoshop. Περιστασιακό gaming σημαίνει κανένα παιχνίδι τύπου Anno. Η CPU δεν με απασχολεί να είναι κάτι χειρότερο από 3600, για να γλυτώσει 60€. Το PC θα είναι για 5ετία. 

Η κάρτα γραφικών είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Θέλω να μπορεί να κρατήσει στον χρόνο αλλά επίσης πολύ βασικό κριτήριο να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη. Έχω κουραστεί με τον θόρυβο του PC και δεν μου χρειάζεται μια τουρμπίνα αεροπλάνου για να πάρω κάποια fps από παιχνίδια που μάλλον δεν θα παίξω. 

Αν δε θέλεις να ασχοληθείς καθόλου με oc, για τη χρήση που το θες εγώ θα έπαιρνα 2700x, μαζί με τη mortar max και μνήμες crucial ballistix 3200 cl16.

Αν θελεις να ασχοληθείς 10' με oc, παίρνεις τον 2700 και τα ρέστα τα δίνεις για να πάρεις πχ 32gb ram (2x16gb) αντί για 16gb, η να πάρεις έναν nvme δίσκο που κατά την άποψή μου θα κάνουν μεγαλύτερη διαφορά στη χρήση σου.

My 2 cents 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.

Πάντως για photoshop μόνο χρειάζεσαι ρολόγια και καλό STP. Καλύτερο cpu είναι o 3600 από τον 2700, το ίδιο και για gaming αν και θα πρέπει να πάρεις καλή κάρτα γραφικών και να μη παίζεις σε τέρμα αναλύσεις για να δεις καλές διαφορές. Office τρέχει και σε core2duo 10ετίας. 2700 μόνο αν τρέχεις MT workloads (premiere, blender κλπ) και μόνο αν έχεις όρεξη να τον σκαλίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σύστημα θα έχει 32gb όπως και να έχει. Επίσης θα έχει nvme. Αυτά είναι δεδομένα. Δεν θέλω ποτέ να μου λείπει μνήμη και ο nvme κάνει μεγάλη διαφορά. Επιπλέον οι τιμές μνημών και nvme έχουν κατέβει πάρα πολύ. 

Οι συμβουλές σας με έχουν βοηθήσει πολύ. Μένει να βρω μια ήσυχη κάρτα γραφικών μέχρι 150-180€. 

Επεξ/σία από gordonas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...