Rebirth Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Αγαπητοί/ές συμφορουμίτες, Εχω φτάσει στα όριά μου με τη Vodafone. Μένω Παγκράτι, έχω 30άρα VDSL, με το ZTE H267A router. Εδώ και εβδομάδες χάνει τη σύνδεση το wifi (ξαφνικά με πετάει από κινητά, λάπτοπ, smart tv / στα κινητά xiaomi μου για το ρούτερ η ένδειξη είναι: disabled). Αλλες φορές αποσυνδέεται πλήρως (δλδ όχι μόνο το wifi) και κοκκινίζει το broadband. Ηρθε τεχνικός της Vodafone στο σπίτι που τα βρήκε «όλα καλά», αλλά «ας το δούμε, ίσως χρειαστεί αλλαγή ρούτερ κάποια στιγμή». Ο άνθρωπος -φυσικά λειτουργώντας με την πολιτική της εταιρείας, όχι αυτόνομα- δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Απλά άλλαξε τις συχνότητες (σε 5G) και έγινε ακόμα χειρότερο το πρόβλημα στο σπίτι. Εκτοτε ζητώ αλλαγή ρούτερ και ρεζέρβα (καθώς εργάζομαι από τον υπολογιστή μου, δεν τον έχω μόνο για... ταινίες). Μια ημέρα μετά την επίσκεψη τεχνικού (που δεν έλυσε το πρόβλημα και το καταχώρησε ως εκκρεμές) μου ήρθε μήνυμα «το πρόβλημα επιλύθηκε». Καπάκι, φυσικά, μήνυμα «η ρεζέρβα σταματά». Πρέπει να έχω χαλάσει δυο-τρεις εργάσιμες ημέρες για να βρω λύση από τηλέφωνα και τσατ με τη Vodafone. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Χθες έκανα ένα reset στο ρούτερ. Τα κινητά για λίγες ώρες συνδέθηκαν, το λάπτοπ εξακολούθησε να χάνει το σήμα (και όταν το χάνει μετά δεν το... ξαναβρίσκει, για κάποιο λόγο = δεν εμφανίζεται το ρούτερ στη λίστα με τα διαθέσιμα wifi). Εχει κανείς κάποια ιδέα για το αν φταίει το ρούτερ ή η σύνδεση, ή και τα δυο; Σας ευχαριστώ πολύ!
bill2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Πολύ απλά μπες στο ιντερνετ πάρε ένα vdsl router και όλα οκ Αρκέι να μην έχεις voip γτ θα χάσεις το σταθερό 1
VonLoutsos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 1 hour ago, Rebirth said: Αγαπητοί/ές συμφορουμίτες, Εχω φτάσει στα όριά μου με τη Vodafone. Μένω Παγκράτι, έχω 30άρα VDSL, με το ZTE H267A router. Εδώ και εβδομάδες χάνει τη σύνδεση το wifi (ξαφνικά με πετάει από κινητά, λάπτοπ, smart tv / στα κινητά xiaomi μου για το ρούτερ η ένδειξη είναι: disabled). Αλλες φορές αποσυνδέεται πλήρως (δλδ όχι μόνο το wifi) και κοκκινίζει το broadband. Ηρθε τεχνικός της Vodafone στο σπίτι που τα βρήκε «όλα καλά», αλλά «ας το δούμε, ίσως χρειαστεί αλλαγή ρούτερ κάποια στιγμή». Ο άνθρωπος -φυσικά λειτουργώντας με την πολιτική της εταιρείας, όχι αυτόνομα- δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Απλά άλλαξε τις συχνότητες (σε 5G) και έγινε ακόμα χειρότερο το πρόβλημα στο σπίτι. Εκτοτε ζητώ αλλαγή ρούτερ και ρεζέρβα (καθώς εργάζομαι από τον υπολογιστή μου, δεν τον έχω μόνο για... ταινίες). Μια ημέρα μετά την επίσκεψη τεχνικού (που δεν έλυσε το πρόβλημα και το καταχώρησε ως εκκρεμές) μου ήρθε μήνυμα «το πρόβλημα επιλύθηκε». Καπάκι, φυσικά, μήνυμα «η ρεζέρβα σταματά». Πρέπει να έχω χαλάσει δυο-τρεις εργάσιμες ημέρες για να βρω λύση από τηλέφωνα και τσατ με τη Vodafone. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Χθες έκανα ένα reset στο ρούτερ. Τα κινητά για λίγες ώρες συνδέθηκαν, το λάπτοπ εξακολούθησε να χάνει το σήμα (και όταν το χάνει μετά δεν το... ξαναβρίσκει, για κάποιο λόγο = δεν εμφανίζεται το ρούτερ στη λίστα με τα διαθέσιμα wifi). Εχει κανείς κάποια ιδέα για το αν φταίει το ρούτερ ή η σύνδεση, ή και τα δυο; Σας ευχαριστώ πολύ! Για να σου λέει ο τεχνικός οτι στο σπίτι είναι όλα καλά πιστεύω οτι έτσι θα είναι. Δίνε βλάβη συνέχεια και να έρχεται τεχνικός(ασχέτως αν εσύ ξέρεις οτι δεν θα γίνει κάτι). Κάποια στιγμή θα καταλάβουν και θα πιέσουν και αυτοί να δώσουν νέο ρουτερ. P.S: Επειδή δεν ξέρω τι παίζει με τις εγγυήσεις των ρουτερ αυτών. Κοίτα μην μπερδευτείς και βάλεις άλλο τροφοδοτικό και το κάψεις το κακόμοιρο.... 3 minutes ago, bill2015 said: Πολύ απλά μπες στο ιντερνετ πάρε ένα vdsl router και όλα οκ Αρκέι να μην έχεις voip γτ θα χάσεις το σταθερό Το θέμα είναι οτι στην πλειονότητα των περιπτώσεων VDSL=VoIP 2
sarpan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 40 λεπτά πριν, bill2015 είπε Πολύ απλά μπες στο ιντερνετ πάρε ένα vdsl router και όλα οκ Αρκέι να μην έχεις voip γτ θα χάσεις το σταθερό 21 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Το θέμα είναι οτι στην πλειονότητα των περιπτώσεων VDSL=VoIP Ενταξει αμα παρει ένα ρουτερ και το συνδεσει πανω στο ΖΤΕ δεν το χανει το voip. Εγω τουλάχιστον ετσι εχω κανει, εχω το ρουτερ της cosmote για να εχω το voip και εχω πανω του συνδεδεμενο ένα TP-LINK με ο,τι ρυθμισεις θελω που μοιραζει το ιντερνετ σε pc και ασυρματα στις υπολοιπες συσκευες μου. 1
Rebirth Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα παιδιά και ευχαριστώ! Ωραία, επομένως οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι είναι θέμα router και όχι σύνδεσης. Οντως αυτό δείχνει πιο πιθανό. Θα πιέσω για νέα συσκευή -κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το πώς μπορώ να συνδέσω άλλο router πάνω στο ZTE (και, φυσικά, τί router θα μπορούσα να επιλέξω, αν κατέφευγα σε αυτή τη λύση). Παραμένει μεγάλη μου απορία γιατί το λάπτοπ, όταν χάνει το σήμα, μετά θέλει restart για να ξαναδεί το router μου. Στα κινητά απλά μου βγάζει "disabled" και αν πατήσω πάνω επανασυνδέεται άμεσα.
Rebirth Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 update: στέλνουν router, μόλις ειδοποιήθηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα