Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω checkup κάθε έτος, τις κλασσικές εξετάσεις αίματος, ούρων, ακτινογραφία και άλλες. Τις ακτινογραφίες τις κρατάω μιας και έχω παθολογικά σε πλάτη-μέση και παίζει να μου τις ζητήσει ορθοπεδικός. 

Έχει κάποιο νόημα να κρατάω τις εξετάσεις αίματος και ούρων; Μήπως π.χ. μπορεί να τις ζητήσει κάποιος γιατρός για να δει όλο το ιστορικό μου ή δεν είναι απαραίτητες; Προς το παρόν τις έχω όλες αποθηκευμένες από πολύ παλιά σε κάτι ντοσιέ διαφόρων μεγεθών, αλλά γίνεται ένας χαμούλης και το χαρτομάνι αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο... 

Δημοσ.

Σκάναρέ τες κάνε ένα αρχείο και βάλτες εκεί για πιθανή αναζήτηση στο μέλλον.

Τα χαρτιά στα σκουπίδια.Για ποιο λόγο να γεμίζουν τα συρτάρια με άχρηστα χαρτιά από τη στιγμή που και οι εξετάσεις είναι αρνητικές;;;;;

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, papoys1 είπε

τα χαρτιά στα σκουπίδια.Για ποιο λόγο να γεμίζουν τα συρτάρια με άχρηστα χαρτιά από τη στιγμή που και οι εξετάσεις είναι αρνητικές;;;;;

Όχι ρε φίλε γιατί να τις πεταξει στα σκουπίδια;;Στην ανακύκλωση ναι..😜

• Moderators
Δημοσ.

Τα περισσότερα ιατρικα κέντρα στελνουν τα αποτελεσματα σε mail, οπότε τα κραταω σε ψηφιακη μορφη. Τα κραταω κυριως για να συγκρίνω τιμες, τωρα να κρατάς πολλών ετων όντως δεν ξερω αν έχει κανενα νοημα.

Νομιζω το καλυτερο ειναι να τα σκαναρεις.

• Like 3
Δημοσ.

πρεπει να εχεις αρχειο. ειτε κρατησε τα ηλεκτρονικα ειτε κρατα τα χαρτια σε ενα φακελο. ειδικα οταν ο γιατρος βλεπει αλλαγες η κατι πο δεν ειναι στα ορια, εαν εχεις προηγουμενες εξετασεις παντα βοηθαει να βγαλει πιο ασφαλες συμπερασμα.

Δημοσ.

Αφού τις έχεις κάνει, όντως ένα γρήγορο σκανάρισμα και κράτησέ τα σε ένα αρχείο.

Αλλά αν δεν έχεις κάτι παθολογικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάθε χρόνο όλες αυτές τις εξετάσεις. Εξετάσεις κάνουμε όταν υπάρχει λόγος και για συγκεκριμένα πράγματα. Αν κάνεις 100 εξετάσεις κάθε χρόνο, κάποια στιγμή μια τιμή θα βγει "μη φυσιολογική" τυχαία και θα τρέχεις χωρίς λόγο. Χώρια το κόστος.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, FilipposMD είπε

Αφού τις έχεις κάνει, όντως ένα γρήγορο σκανάρισμα και κράτησέ τα σε ένα αρχείο.

Αλλά αν δεν έχεις κάτι παθολογικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάθε χρόνο όλες αυτές τις εξετάσεις. Εξετάσεις κάνουμε όταν υπάρχει λόγος και για συγκεκριμένα πράγματα. Αν κάνεις 100 εξετάσεις κάθε χρόνο, κάποια στιγμή μια τιμή θα βγει "μη φυσιολογική" τυχαία και θα τρέχεις χωρίς λόγο. Χώρια το κόστος.

Και πως θα το πιάσουμε πριν έρθει; Καλύτερα να τρέξεις χωρίς λόγο παρά να τρέξεις με λόγο.

Δημοσ.

Το check up το έχω δωρεάν από την ασφαλιστική μου όποτε δεν υπάρχει θέμα κόστους. Έχω αρκετά παθολογικά προβλήματα  και κρατάω τις εξετάσεις που τα αφορούν και τις ζητάνε ολοι οι γιατροί καθώς και τα ΚΕΠΑ τις θέλουν σε έντυπο όπως σε καρδια και σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχω κάποιο χρόνιο πρόβλημα που να εντοπίζεται η να αφορά εξετάσεις σε αίμα και ουρα, μόνο αυξημένη χοληστερόλη που την παρακολουθώ. Μια φορά βέβαια πριν 2 έτη που πήγα σε παθολόγο και τελικά βρέθηκα με ανεπάρκεια σε β12 και β9 μου ζήτησε μαζί με τις πρόσφατες εξετάσεις που έγιναν να φέρω ότι έχω από τα τελευταία χρόνια.... 

2 ώρες πριν, valkon είπε

Και πως θα το πιάσουμε πριν έρθει; Καλύτερα να τρέξεις χωρίς λόγο παρά να τρέξεις με λόγο.

Σωστός, έχω συγγενή μου που εμφάνισε καρκίνο και το πρόλαβαν έγκαιρα μετά από check up πριν επιδεινωθεί με χειρότερες συνέπειες. Εγώ θέλω να προλάβω ότι μπορώ γιατί ήδη περνάω κι εχω περάσει πολλά με προβλήματα υγείας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το

Σωστός, έχω συγγενή μου που εμφάνισε καρκίνο και το πρόλαβαν έγκαιρα μετά από check up πριν επιδεινωθεί με χειρότερες συνέπειες. Εγώ θέλω να προλάβω ότι μπορώ γιατί ήδη περνάω κι εχω περάσει πολλά με προβλήματα υγείας. 

Πολυ καλα κανεις βασιλη φανταζομαι εχεις το οκ του γιατρου σου!

Εμεις τα εχουμε σε βαλιτσες  και πακεττα χρονολογικα ανα 3 5 χρονια και το ονομα του καθενος....ελπιζω να μη χρειαστουν. τις εξετασεις μας τις κανουμε σε συγκεκριμενο κεντρο η νοσοκομειο και τα κρατανε και αυτοι στο αρχειο τους πλεον ψηφιακα. 

Επεξ/σία από ELTASSOS
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...