Skrez1982 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Χτίζεις νέο σύστημα. Πουλάς όσο προλαβαίνεις το υπάρχον. 4πυρηνοι πέθαναν, ανοίκουν στο παρελθόν. Ειδικότερα αν θες να παίξεις κάποιο Battlefield, stuttering, frame drops και χαμηλό gpu usage θα είναι δωρακι με 4c/8th ( καλά δε λέμε για 4/4 εκεί είναι εμετός ) Βλέπω ΙΤΧ σε ενδιαφέρει. ΙΤΧας εδώ ΛΟΙΠΟΝ Κατ εμε καλύτερα να πας σε Ryzen -πλεον- από το να δώσεις παραπάνω λεφτά σε επεξεργαστή στην Ιντελ για απειροελάχιστα καρέ παραπάνω δώσε τα σε gpu+amd cpu. - αν είναι να μπει μέχρι 8πυρηνος καλύτερα να πας στο εξής combo: α) 3600, ή 3700Χ β) MSI B450i gaming plus - αν έχεις στο νου σου κάτι πιο ισχυρό. Να σημειωθεί ότι άνετα ακόμα και τον 16πυρηνο μπορείς να βάλεις ΚΑΙ να τον κλοκαρεις, ενώ θα παραμένει δροσερός πας στο ακόλουθο: α) 3900 (παράδειγμα), β) GIGABYTE X570 I AORUS PRO ( ναι είναι + 100 ευρώ αλλά έχει vrm που αντέχουν και 16πυρηνο άνετα, βεβαια καλύτερα μια Asus x570i Rog Strix εάν ήταν στα ίδια χρήματα, αλλά είναι πανάκριβη ΔΥΣΤΥΧΏΣ πιθανότατα για λόγους αποθέματος ) Κάρτα γραφικών: Αν παραμείνεις σε 1080p 144Hz ή 1440p 75Hz, AMD RX 5700 XT Ραμ: Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200, οικονομικές και δυνατές σε oc, πλήρη συμβατότητα με Ryzen ( έχουν κοντή ψυχτρουλα κάτι που είναι υπέρ σου σε itx εφόσον θες να βάλεις κάποια πιο low profile ψυχτρα - δε σε εμποδίζει δηλαδή το ύψος των μνημών ) M2/SSD: ADATA 8200 PRO (1TB) Κουτί: Θα βρούμε κάτι άλλο. Όχι το συγκεκριμένο, καλά που είναι τεράστιο για ITX/sff έχει και κακά temps σε κάρτα γραφικών ( καθώς δε θα παίρνει καν αέρα λόγω του psu shroud από κατω, μένεις με ελάχιστο χώρο να αναπνέει η κάρτα, θα πνίγεται με αποτέλεσμα θόρυβο παραπάνω κ να έχεις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες ) Τζάμπα ο χώρος που καταλαμβάνει. Αν θες κάτι τέτοιο σε μέγεθος μπορείς να βρεις καλύτερα κουτιά από άλλη εταιρεία. Τροφοδοτικό: Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και επέλεξε οπωσδήποτε Corsair SF600 ή 750 που είναι sfx form factor και είναι must σε itx build. Έχουν το μισό μέγεθος από ένα ΑΤΧ, ίδιες δυνατότητες και αντοχή αλλά λίγο πιο ακριβά. Δες ενα παράδειγμα τι μπορείς να φτιάξεις πλέον σε ΙΤΧ συστήματα Υπάρχουν και λίγο πιο κοντά σε ύψος. +1 1
Tsar Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Χτίζεις νέο σύστημα. Πουλάς όσο προλαβαίνεις το υπάρχον. 4πυρηνοι πέθαναν, ανήκουν στο παρελθόν. Ειδικότερα αν θες να παίξεις κάποιο Battlefield, stuttering, frame drops και χαμηλό gpu usage θα είναι δωρακι, θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι με 4c/8th ( καλά δε λέμε για 4/4 εκεί είναι εμετός ) Βλέπω ΙΤΧ σε ενδιαφέρει. ΙΤΧας εδώ. ΛΟΙΠΟΝ Κατ εμε καλύτερα να πας σε Ryzen -πλεον- από το να δώσεις παραπάνω λεφτά σε επεξεργαστή στην Ιντελ για απειροελάχιστα καρέ παραπάνω -> δώσε τα σε gpu+amd cpu. - αν είναι να μπει μέχρι 8πυρηνος καλύτερα να πας στο εξής combo: α) 3600, ή 3700Χ β) MSI B450i gaming plus - αν έχεις στο νου σου κάτι πιο ισχυρό. Να σημειωθεί ότι άνετα ακόμα και τον 16πυρηνο μπορείς να βάλεις ΚΑΙ να τον κλοκαρεις, ενώ θα παραμένει δροσερός πας στο ακόλουθο: α) 3900 (παράδειγμα), β) GIGABYTE X570 I AORUS PRO ( ναι είναι + 100 ευρώ αλλά έχει vrm που αντέχουν και 16πυρηνο άνετα, βεβαια καλύτερα μια Asus x570i Rog Strix εάν ήταν στα ίδια χρήματα, αλλά είναι πανάκριβη ΔΥΣΤΥΧΏΣ πιθανότατα για λόγους αποθέματος ) Κάρτα γραφικών: Αν παραμείνεις σε 1080p 144Hz ή 1440p 75Hz, AMD RX 5700 XT ως VFM λύση ( δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει το RTX ή έχεις προτιμήσεις σε Nvidia μεριά, τότε πράττεις αναλόγως ) ( Νέα οθόνη επίσης έχε το υπόψη σου ) Ραμ: Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200, οικονομικές και δυνατές σε oc, πλήρη συμβατότητα με Ryzen ( έχουν κοντή ψυχτρουλα κάτι που είναι υπέρ σου σε itx εφόσον θες να βάλεις κάποια πιο low profile ψυχτρα - δε σε εμποδίζει δηλαδή το ύψος των μνημών ) M2/SSD: ADATA 8200 PRO (1TB) Κουτί: Θα βρούμε κάτι άλλο. Όχι το συγκεκριμένο, καλά που είναι τεράστιο για ITX/sff έχει και κακά temps σε κάρτα γραφικών ( καθώς δε θα παίρνει καν αέρα λόγω του psu shroud από κατω, μένεις με ελάχιστο χώρο να αναπνέει η κάρτα, θα πνίγεται με αποτέλεσμα θόρυβο παραπάνω κ να έχεις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες ) Τζάμπα ο χώρος που καταλαμβάνει. Αν θες κάτι τέτοιο σε μέγεθος μπορείς να βρεις καλύτερα κουτιά από άλλη εταιρεία. Τροφοδοτικό: Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και επέλεξε οπωσδήποτε Corsair SF600 ή 750 που είναι sfx form factor και είναι must σε itx build. Έχουν το μισό μέγεθος από ένα ΑΤΧ, ίδιες δυνατότητες και αντοχή αλλά λίγο πιο ακριβά. Δες ενα παράδειγμα τι μπορείς να φτιάξεις πλέον σε ΙΤΧ συστήματα. Χωρίς σχεδόν κανένα περιορισμό. Υπάρχουν και λίγο πιο κοντά σε ύψος. Ευχαριστώ για το χρόνο φίλε μου, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν απίστευτα cases για itx ειδικά αν έχεις διάθεση να δώσεις το κάτι παραπάνω, ενδεικτικά αναφέρω: https://www.velkase.com/products/velka-5 - απίστευτη μικρή, μεγάλο αρνητικό ότι δεν παίρνει υδρόψυξη https://www.in-win.com/en/gaming-chassis/a1/ - όμορφη μικρή γούστα είναι αυτά, με καλό airflow, προβληματίζει ότι έχει built-in τροφοδοτικό 600 bronze https://www.dan-cases.com/dana4.php - πιο ακριβή επιλογή που όμως χωράει 120 aio, απίστευτα όμορφη επίσης. Μου έχει κινήσει και την περιέργεια αυτό: http://phanteks.com/Enthoo-Evolv-Shift-Air.html Δε βάζω στην εξίσωση κάτι ghost κλπ που που είναι αουτοφστοκ παντού. Το κακό είναι ότι λόγω μεγέθους οι από πάνω είναι λίγο στοίχημα στις θερμοκρασίες. Εννοείται ότι για τροφοδοτικό πας σε σειρά sf corsair. Με ryzen δεν έχω εμπειρία, βασική ερώτηση δεν ξέρω αν οι b450 υποστηρίζουν κλοκ, γιατί αν πας σε x570 εκτινάσσεται η τιμή, οπότε καλύτερα intel. Καλές μνήμες για ryzen είναι οι εξής στα 3600 και με πολύ καλή τιμούλα: https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-G-Skill-Trident-Z-Neo-DDR4-3600-DIMM-CL16-Dual-Kit_1325218.html 2 συστήματα με ryzen για full itx στο μυαλό μου είναι τα εξής, ένα στα 1350 χωρίς κουτί και ένα full amd πιο οικονομικό στα 1100 χωρίς κουτί. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από Tsar
7nisiotis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Κλοκαρει η B450i μη σε φοβίζει αυτό. Με τόσα χρήματα αγοράζεις 32 gb ram
Tsar Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Κλοκαρει η B450i μη σε φοβίζει αυτό. Με τόσα χρήματα αγοράζεις 32 gb ram 3600 cl16 όχι, χωρίς να παίρνω όρκο έχω διάβασει μόνο, καθότι δεν έχω εμπειρία ότι οι ψηλές μνήμες 3600 εμβέλεια, είναι must για ryzen. Επίσης όλοι ξέρουμε ότι to rgb δίνει 10 fps τουλάχιστον 😅
redmedusa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με ταλαιπωρησε πολυ ενα ITX build προσφατα επειδη επρεπε να κανω πολυ ερευνα γυρω απ το θεμα. Μπορω να σε κατευθυνω σε αυτο, σκοπευω να παω σε Dan Cases A4-SFX v4.1 αλλα λογο μεταφορας οχι τοσο λογο αισθητικης. Απο που βλεπουμε εξαρτηματα? Ποσα διαθετεις συνολικα? Αποφασησες αν θα αγορασεις GPU και τα υπολοιπα αργοτερα? ITX τελικα? Σε καιει η αναβαθμιση αμεσως τωρα ή θες να περιμενεις μεχρι καλοκαιρι? Την βγαζεις π.χ. με μια GTX 1660 Super μεχρι το 2021 ή οχι? Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από redmedusa
Fredman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 17 ώρες πριν, Tsar είπε 3600 cl16 όχι, χωρίς να παίρνω όρκο έχω διάβασει μόνο, καθότι δεν έχω εμπειρία ότι οι ψηλές μνήμες 3600 εμβέλεια, είναι must για ryzen. Επίσης όλοι ξέρουμε ότι to rgb δίνει 10 fps τουλάχιστον 😅 Καλημέρα. Γνώμη μου είναι να πας σε μία ανώτερη κάρτα γραφικών (2080 super , 2080ti (2η και 1η καλύτερη κάρτα για gaming, με 10-15 τοις εκατό διαφορά μεταξύ τους ) άμεσα και 1440p monitor. Με τον cpu που έχεις τώρα θα έχεις κάποιο bottleneck, αλλά σε ελάχιστα παιχνίδια. Σε βάθος χρόνου, αλλάζεις και όλα τα υπόλοιπα με ίντελ, αν θες την άποψη μου, αφού πρόκειται για gaming build. Από αυτούς που προσφέρονται τώρα, ο 9700κ είναι η πιο vfm επιλογή σε 8 πυρήνες για παιχνίδια. . 1
Nerazzurri Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είτε τα πουλάς σχεδόν όλα και προσθέτεις μερικά χρήματα ακόμα να βάλεις νέα πλατφόρμα, είτε το πας τμηματικά όπως είπες με μια κάρτα γραφικών για αρχή. Μιας και ο επεξεργαστής είναι δυνατός θα μπορούσες να κάνεις το δεύτερο. Ακόμα και μπουκάλι να τρως λίγο, κάποια στιγμή στο μέλλον θα βάλεις ένα πιο δυνατό επεξεργαστή να δέσει με τη gpu για το μέγιστο frame rate. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από Nerazzurri 1
ptz13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είμαι στην ίδια φάση με εσένα αυτή τη στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που άλλαξα οθόνη και πήγα σε 1440p. Ο 4790k ζορίζεται πολύ σε games τύπου BF V. Εδώ τρώει η μπουκάλι η 2060 super και το max gpu usage που έχω δει είναι 75%(στο μεγαλύτερο διάστημα είναι κάτω από 70%) , ενώ την ίδια στιγμή το cpu αγκομαχάει για να τα βγάλει πέρα. Που να πας και σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εκεί να δεις μπουκάλι... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από ptz13
leros2004 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, ptz13 είπε Είμαι στην ίδια φάση με εσένα αυτή τη στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που άλλαξα οθόνη και πήγα σε 1440p. Ο 4790k ζορίζεται πολύ σε games τύπου BF V. Εδώ τρώει η μπουκάλι η 2060 super και το max gpu usage που έχω δει είναι 75%(στο μεγαλύτερο διάστημα είναι κάτω από 70%) , ενώ την ίδια στιγμή το cpu αγκομαχάει για να τα βγάλει πέρα. Που να πας και σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εκεί να δεις μπουκάλι... Αγκομαχάει ο 4790 σε 1440 με 2060 super? Μήπως βάζεις χαμηλά τις ρυθμίσεις ?
ptz13 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Αγκομαχάει ο 4790 σε 1440 με 2060 super? Μήπως βάζεις χαμηλά τις ρυθμίσεις ? High preset έχω βάλει δεν το λες και χαμηλά...
3DJIN Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 πολυ χαμηλο το high,κανονικα σε 1440 ultra επρεπε να ειναι η καρτα απο 95-99% με τον επεξεργαστη φανταζομαι κλοκαρισμενο τουλαχιστον 4500 3 ώρες πριν, ptz13 είπε Είμαι στην ίδια φάση με εσένα αυτή τη στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που άλλαξα οθόνη και πήγα σε 1440p. Ο 4790k ζορίζεται πολύ σε games τύπου BF V. Εδώ τρώει η μπουκάλι η 2060 super και το max gpu usage που έχω δει είναι 75%(στο μεγαλύτερο διάστημα είναι κάτω από 70%) , ενώ την ίδια στιγμή το cpu αγκομαχάει για να τα βγάλει πέρα. Που να πας και σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εκεί να δεις μπουκάλι... στη συγκεκριμενη περιπτωση το μπουκαλι ειναι ο...user😉
Aten-Ra Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, ptz13 είπε Είμαι στην ίδια φάση με εσένα αυτή τη στιγμή. Ειδικά από τη στιγμή που άλλαξα οθόνη και πήγα σε 1440p. Ο 4790k ζορίζεται πολύ σε games τύπου BF V. Εδώ τρώει η μπουκάλι η 2060 super και το max gpu usage που έχω δει είναι 75%(στο μεγαλύτερο διάστημα είναι κάτω από 70%) , ενώ την ίδια στιγμή το cpu αγκομαχάει για να τα βγάλει πέρα. Που να πας και σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εκεί να δεις μπουκάλι... Πόσα fps βγάζεις έτσι ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα