kospas12345 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, έχω στήσει ένα σύστημα υπολογιστών όπου ως επι τω πλήστων αποτελούνται από Mac. Τα μηχανήματα μοιράζονται αρχεία μέσω ενός QNAP NAS. Παρατηρώ ότι στο pc η ταχύτητα αντίδρασης είναι τραγικά καλύτερη από ότι στα Mac. Μπορείς άνετα να δουλέψεις απευθείας σαν να είσαι localy. Στα imac πάλι το σύστημα σέρνεται. Αργούν οι συνδέσεις ...χάνεται συνέχεια η σύνδεση ...πιο αργές ταχύτητες. Για την ιστορία έχω ενεργοποιημένα και jumbo frames 9000 στον imac. Έχετε κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Χρειάζεται να κάνω κάποια ειδική ρύθμιση που αγνοώ? Ευχαριστώ
atheatos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, kospas12345 είπε Καλησπέρα, έχω στήσει ένα σύστημα υπολογιστών όπου ως επι τω πλήστων αποτελούνται από Mac. Τα μηχανήματα μοιράζονται αρχεία μέσω ενός QNAP NAS. Παρατηρώ ότι στο pc η ταχύτητα αντίδρασης είναι τραγικά καλύτερη από ότι στα Mac. Μπορείς άνετα να δουλέψεις απευθείας σαν να είσαι localy. Στα imac πάλι το σύστημα σέρνεται. Αργούν οι συνδέσεις ...χάνεται συνέχεια η σύνδεση ...πιο αργές ταχύτητες. Για την ιστορία έχω ενεργοποιημένα και jumbo frames 9000 στον imac. Έχετε κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Χρειάζεται να κάνω κάποια ειδική ρύθμιση που αγνοώ? Ευχαριστώ Μπροεις να δώσεις πληροφορίες για τα mac? Specs? Αν πιστεύεις ότι είναι θέμα software εγκαθιστάς με boot camp windows και βλέπεις. Αν και εκεί έχεις θέμα κάτι γίνεται με το hardware.
lamargos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Ενδεχομένως να παίζει ρόλο το πρωτόκολλο με το οποίο επικοινωνούν οι υπολογιστές με το QNAP. Δηλαδή, με τα windows-pc η επικοινωνία γίνεται μέσω του SMB ενώ η επικοινωνία με τα mac μέσω του afp (δεν υποστηρίζεται από τα windows). Η αλήθεια είναι ότι ενώ το afp είναι απαραίτητο τουλάχιστον να τρέχει στο παρασκήνιο για μερικές υπηρεσίες πχ time machine backup στο QNAP, ωστόσο το SMB, είναι γρηγορότερο. Όταν χρησιμοποιούσα το QNAP, στον mac μου έβγαζε στο finder αριστερά στη πλαϊνή στήλη δύο QNAP, το ένα για σύνδεση μέσω afp και το άλλο μέσω smb. Είδα όντως διαφορά ανάμεσα στα δύο, βέβαια, δεν ξέρω αν είναι όντως αυτό το πρόβλημά σου. Παίζει ρόλο και το είδος και το μέγεθος των αρχείων ενίοτε, όπως και άλλοι παράγοντες. Πάντως μια πρώτη σκέψη είναι να επιχειρήσεις σύνδεση μέσω SMB. Δες και το άρθρο αυτό.
kospas12345 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Έχω δοκιμάσει και τους δύο τρόπους όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Δεν έχω δει απολύτως καμία διαφορά ή για να είμαι ειλικρινής είναι λίγο με τις ώρες του. Το μέγεθος των αρχείων θεωρητικά δεν θα έπρεπε ν απασχολεί καθως ακριβως τα ίδια αρχεία διαχειρίζομαι και στο pc και στον mac. Δυστυχώς απογοήτευση....
atheatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πως συνδέονται στο QNAP? Παρεμβάλλεται κάποιο switch? Δοκιμασες με διαφορετική αρίθμηση ή static ip? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos
kospas12345 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, atheatos είπε Πως συνδέονται στο QNAP? Παρεμβάλλεται κάποιο switch? Δοκιμασες με διαφορετική αρίθμηση ή static ip? με 1000άρι switch. Αλλά και με απευθείας σύνδεση το ίδιο κάνει
atheatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, kospas12345 είπε με 1000άρι switch. Αλλά και με απευθείας σύνδεση το ίδιο κάνει Δες με το activity monitor την κίνηση του δικτύου σε κάθε mac, μήπως τρέχει τίποτα από πίσω και τρώει ταχύτητα. Επίσης nvram reset καλό είναι να γίνει σε όλα. Υπάρχουν προγράμματα που μετράνε την ταχύτητα δικτύου η μπορείς να βάλεις το blackmagic να κάνει speedtest σε ένα φάκελο στο QNAP. Ισως το πρόβλημα να μην είναι το hardware αλλά ένας τρόπος να βεβαιωθούμε είναι να δοκίμαζες με Windows μέσω boot camp πως συμπεριφέρεται. Το λειτουργικό έχει τις ιδιαιτερότητες του αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Καλό είναι να ρωτήσεις και την QNAP για το θέμα . Πολλα mac είναι σε δίκτυο και μάλιστα ασύρματο και τέτοια αργή ανταπόκριση όπως την περιγράφεις , πίστεψε με δεν έχουν.
atheatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 https://www.qnap.com/en/how-to/faq/article/how-do-i-improve-slow-file-transfer-speeds-between-mac-os-10-11-5-and-newer-and-my-nas-via-smb-protocol αυτό φαντάζομαι το έχεις ήδη δοκιμασει. 1
kospas12345 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, atheatos είπε Δες με το activity monitor την κίνηση του δικτύου σε κάθε mac, μήπως τρέχει τίποτα από πίσω και τρώει ταχύτητα. Επίσης nvram reset καλό είναι να γίνει σε όλα. Υπάρχουν προγράμματα που μετράνε την ταχύτητα δικτύου η μπορείς να βάλεις το blackmagic να κάνει speedtest σε ένα φάκελο στο QNAP. Ισως το πρόβλημα να μην είναι το hardware αλλά ένας τρόπος να βεβαιωθούμε είναι να δοκίμαζες με Windows μέσω boot camp πως συμπεριφέρεται. Το λειτουργικό έχει τις ιδιαιτερότητες του αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Καλό είναι να ρωτήσεις και την QNAP για το θέμα . Πολλα mac είναι σε δίκτυο και μάλιστα ασύρματο και τέτοια αργή ανταπόκριση όπως την περιγράφεις , πίστεψε με δεν έχουν. Η ανταπόκριση είναι αργή αλλά όχι σε σημείο που δεν μπορείς να δουλέψεις. Απλά σχολιάζω το γεγονός ότι έχει σοβαρή διαφορά σε σχέση με ένα pc. Επίσης έχω έρθει σε απευθίας επικοινωνία με την apple αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν.
atheatos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, kospas12345 είπε Η ανταπόκριση είναι αργή αλλά όχι σε σημείο που δεν μπορείς να δουλέψεις. Απλά σχολιάζω το γεγονός ότι έχει σοβαρή διαφορά σε σχέση με ένα pc. Επίσης έχω έρθει σε απευθίας επικοινωνία με την apple αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν. Δεν είναι αργή αν το δίκτυο σεταριστει σωστά. Την QNAP έπρεπε να ρωτήσεις για λύση ή να ψάξεις λύση στο forum της, όπως την παραπάνω με το smb signing.Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το smb v1 στο QNAP. https://support.microsoft.com/en-us/help/2696547/detect-enable-disable-smbv1-smbv2-smbv3-in-windows-and-windows-server Οι υπολογιστές έχουν πρόσβαση μεταξύ τους ?Δηλαδή ο mac βλέπει τα αρχεία του pc και το αντίστροφο? Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos
kospas12345 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, atheatos είπε Δεν είναι αργή αν το δίκτυο σεταριστει σωστά. Την QNAP έπρεπε να ρωτήσεις για λύση ή να ψάξεις λύση στο forum της, όπως την παραπάνω με το smb signing.Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το smb v1 στο QNAP. https://support.microsoft.com/en-us/help/2696547/detect-enable-disable-smbv1-smbv2-smbv3-in-windows-and-windows-server Οι υπολογιστές έχουν πρόσβαση μεταξύ τους ?Δηλαδή ο mac βλέπει τα αρχεία του pc και το αντίστροφο? Έχω ήδη ενεργοποιημένο highest smb V3 & Lowesy V1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα