Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@dem Έχεις βάλει πολύ ανεμιστήρα! Ωραίο και το fan στην μέση για τις RAM, θα δίνει κάτι και στα VRM. Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει καθημερινά load στο pc του ( rendering κλπ) τόσο airflow βοηθάει πολύ στη μακροβιότητα του συστήματος.

Έκανα και το κόλπο που μου είπες με το Load basic devices and services και είδα και εγώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο idle. Φοβερό power management η AMD.

Λογικά με το PBO (10Χ, +200) θα δεις να ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από 4 βαθμούς, όχι γιατί η ψύξη σου δεν είναι αρκετή αλλά επειδή το chip είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να γίνει εύκολα απαγωγή θερμότητας από αυτό.

Τη θερμοκρασία στις μνήμες πως μπορώ να την μετρήσω; Η μητρική μου έχει ένα κάρο σένσορες αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό

Spoiler

1947112921_Annotation2019-12-23220800.jpg.614526d126878a25ef56b7ebdebe2f7b.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, elpenor είπε

@dem Έχεις βάλει πολύ ανεμιστήρα! Ωραίο και το fan στην μέση για τις RAM, θα δίνει κάτι και στα VRM. Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει καθημερινά load στο pc του ( rendering κλπ) τόσο airflow βοηθάει πολύ στη μακροβιότητα του συστήματος.

Έκανα και το κόλπο που μου είπες με το Load basic devices and services και είδα και εγώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο idle. Φοβερό power management η AMD.

Λογικά με το PBO (10Χ, +200) θα δεις να ανεβαίνει η θερμοκρασία πάνω από 4 βαθμούς, όχι γιατί η ψύξη σου δεν είναι αρκετή αλλά επειδή το chip είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να γίνει εύκολα απαγωγή θερμότητας από αυτό.

Τη θερμοκρασία στις μνήμες πως μπορώ να την μετρήσω; Η μητρική μου έχει ένα κάρο σένσορες αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό

Απόκρυψη περιεχομένων

1947112921_Annotation2019-12-23220800.jpg.614526d126878a25ef56b7ebdebe2f7b.jpg

Θα πρέπει να έχουν thermal sensor οι μνήμες για να σου δείξει θερμοκρασία το hwinfo ,αν δεν βλέπεις να σου έχει dimms τότε δεν έχουν.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/12/2019 στις 8:34 ΜΜ, dem είπε

στο CR15 (2100-2080 / 205) είμαι κάπως έτσι , χωρίς PBO, θα δοκιμάσω και με PBO 

61 cpu 51 cpu (single core) 1000 rpm pump / 430 rpm fans
54 cpu 49 cpu (single core) 2000 rpm pump / 430 rpm fans

-0.075 Vcore  για καθημερινά

Το fan στην μέση μπροστά από τις ram κάνει καλή δουλειά κρατάει παγωμένες τις ram

vdimm 1.36 (1.38 bios) 3666c16 65.7ns  , πάνω από 41 δεν πάνε σε membench γενικά είναι πολύ κάτω από 36 συνήθως. οπότε νομίζω είναι μια χαρά για κάθε μέρα (με έβαλε χέρι ο @akoinonitos  για αυτό το κότσαρα στη μέση). Επίσης βοηθάει στο να διώχνει το ζεστό αέρα από πάνω αριστερά και από το backplate της gpu.  

Τα 2 140αρια κάτω σε συνδυασμό με το μισο push μισο case 140mm  βάζουν αέρα, θετική πίεση για την σκόνη, στέλνουν και αέρα στην gpu επίσης.

γενικά τα fan μπορούν μέχρι και 1600rpm αλλά δεν έχει νόημα τώρα με 23 βαθμούς στο δωμάτιο, και ήθελα ένα silent κουτί με ψευτο ηχοαποροφητικό υλικό  με πόρτα μπροστά, χωρίς κάλυμμα πάνω από το psu που ομορφαίνει μεν μειώνει την αναπνοή μέσα δε. Θα μπορούσα να δοκιμάσω και το πιο συνηθισμένο πάνω το ψυγείο και μπροστά τα  2Χ140 αντί για κάτω αλλά ήθελα να ήθελα να είναι κλειστό πάνω λόγο σκόνης και θορύβου, με την silent λογική επιλέχθηκε και μεγαλύτερο psu από όσο χρειαζόμουν.     

Α και είχα mx 4 αλλά άφησα αυτή που είχε πάνω η corsair μια χαρά μου φάνηκε και είπα να την δοκιμάσω. 

αλλά μην δίνεις και πολύ σημασία σε όλα αυτά τώρα χειμώνα οι δυνατότητες των συστημάτων ψύξης δεν φαίνονται με 23 βαθμούς θα δείξει με 30 και πάνω. 

μπορεί να άργησα λιγάκι , (καμια 15αρια χρόνια) αλλά κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα.

Απόκρυψη περιεχομένων

edit.jpg.3a6390c738a5b8b61db756d5c54c3391.jpg

Είναι λίγο 90τίλα ε? χεχεχεχε

Α και όλα αυτά τα κινέζικα  αντλιάκια  των 2Ε όλων αυτών AIO θα χαλάσουν σε κάποια φάση εδώ αντλίες βιομηχανικού τύπου και δεν τις  προλαβαίνουμε να τις αλλάζουμε … για αυτό την έχω 1000 μόνιμα μπας και παραταθεί η ζωή της ήξερα ότι θα παραδώσει πνεύμα πριν την πάρω.   

Αυτά από κάτω κάνουν δουλειά? Το haf x έχει χώρο να πάρει ένα από κάτω 😂😂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε

Stock.? 

ναι δεν ασχολούμαι με OC. 3800χ στοκ ( black friday  ο 3800χ  ήταν 10 δολάρια πιο φθηνός από τον 3700χ μην βαράτε :) )

Δημοσ.
12 ώρες πριν, headbanger είπε

ναι δεν ασχολούμαι με OC. 3800χ στοκ ( black friday  ο 3800χ  ήταν 10 δολάρια πιο φθηνός από τον 3700χ μην βαράτε :) )

Wooden είσαι και πάλι. βάφτο μπλε και πέτα το στις λίμνες από πάνω του Τορόντο και του Οντάριο.😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...