Nero55 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, εχω τον ryzen 3700x με stock ψυξη. Στο idle φαινεται κομπλε (37-40c) αλλα σε παιχνιδι ανεβαινει 80-90 για πλακα με 30% χρηση, εχω κανει κατι λαθος?( τα temps τα ειδα με msi afterburner-rivatuner) Εχω βαλει fan settings στα screenshot, 1 ανεμιστηρας βγαζει αερα και 3 βαζουν Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από Nero55
silvano2 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 37-40 σε idle δεν το λες κομπλε...με τον ιδιο επεξεργαστη εχω 23-27c idle και max 54c...βεβαια δεν εχω επανω την μαμα ψυκτρα...απο εκει περνανε ολα να το ξερεις 1
elpenor Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, Nero55 είπε Καλησπερα, εχω τον ryzen 3700x με stock ψυξη. Στο idle φαινεται κομπλε (37-40c) αλλα σε παιχνιδι ανεβαινει 80-90 για πλακα με 30% χρηση, εχω κανει κατι λαθος?( τα temps τα ειδα με msi afterburner-rivatuner) Εχω βαλει fan settings στα screenshot, 1 ανεμιστηρας βγαζει αερα και 3 βαζουν Ο 3700Χ μπορεί και ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα, βάλε τα fans να αλλάζουν ταχύτητα πιο γρήγορα (ίσως πρέπει να πας στο advanced mode για να εμφανιστεί η επιλογή) και βάλτα λίγο πιο aggresive. 2 ώρες πριν, silvano2 είπε 37-40 σε idle δεν το λες κομπλε...με τον ιδιο επεξεργαστη εχω 23-27c idle και max 54c...βεβαια δεν εχω επανω την μαμα ψυκτρα...απο εκει περνανε ολα να το ξερεις 23 idle o επεξεργαστής πως γίνεται, η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στο 23.... 54 max τι εννοείς, εγώ με την καλύτερη αερόψυξη και φτάνω 70 με PBO όταν υπάρχει load με AVX το ίδιο και διάφοροι με AIO, member με custom loop και περνάει τους 65... πως έχεις καταφέρει να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο... 3
Nero55 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, elpenor είπε Ο 3700Χ μπορεί και ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα, βάλε τα fans να αλλάζουν ταχύτητα πιο γρήγορα (ίσως πρέπει να πας στο advanced mode για να εμφανιστεί η επιλογή) και βάλτα λίγο πιο aggresive. 23 idle o επεξεργαστής πως γίνεται, η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στο 23.... 54 max τι εννοείς, εγώ με την καλύτερη αερόψυξη και φτάνω 70 με PBO όταν υπάρχει load με AVX το ίδιο και διάφοροι με AIO, member με custom loop και περνάει τους 65... πως έχεις καταφέρει να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο... Ισχύει, 23-27 δεν έχω δει κανέναν πουθενά με τον 3700χ Τελικά ανέβασα αρκετα τα fan curves για οτιδήποτε 70+ και πάει μέχρι 80 το πολύ Ακούγεται λίγο σαν τουρμπίνα αλλά νταξει με στοκ ψύξη είναι αποδεχτο Σε οτιδήποτε απλό είναι αθόρυβος βεβαια Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από Nero55
elpenor Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 48 λεπτά πριν, Nero55 είπε Ισχύει, 23-27 δεν έχω δει κανέναν πουθενά με τον 3700χ Τελικά ανέβασα αρκετα τα fan curves για οτιδήποτε 70+ και πάει μέχρι 80 το πολύ Ακούγεται λίγο σαν τουρμπίνα αλλά νταξει με στοκ ψύξη είναι αποδεχτο Σε οτιδήποτε απλό είναι αθόρυβος βεβαια Βρήκες την επιλογή στο advanced να ανεβάζει σε 0.1s στροφές το fan; Μπορεί με αυτό να μπορέσεις να κατεβάσεις λίγο το curve.
silvano2 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, elpenor είπε Ο 3700Χ μπορεί και ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα, βάλε τα fans να αλλάζουν ταχύτητα πιο γρήγορα (ίσως πρέπει να πας στο advanced mode για να εμφανιστεί η επιλογή) και βάλτα λίγο πιο aggresive. 23 idle o επεξεργαστής πως γίνεται, η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στο 23.... 54 max τι εννοείς, εγώ με την καλύτερη αερόψυξη και φτάνω 70 με PBO όταν υπάρχει load με AVX το ίδιο και διάφοροι με AIO, member με custom loop και περνάει τους 65... πως έχεις καταφέρει να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο... δεν εχω αεροψυξη
ilos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Στις 12/12/2019 στις 11:16 ΜΜ, Nero55 είπε Καλησπερα, εχω τον ryzen 3700x με stock ψυξη. Στο idle φαινεται κομπλε (37-40c) αλλα σε παιχνιδι ανεβαινει 80-90 για πλακα με 30% χρηση, εχω κανει κατι λαθος?( τα temps τα ειδα με msi afterburner-rivatuner) Εχω βαλει fan settings στα screenshot, 1 ανεμιστηρας βγαζει αερα και 3 βαζουν Μάλλον δεν πατάει καλά η ψύκτρα. Το λεβιεδάκι πρέπει να πάει τέρμα πίσω από την άλλη πλευρά και τα λαμάκια να είναι τέρμα μέσα στο am4 bracket. Καλό είναι να τσεκάρεις και αν το bracket ήταν καλά βιδωμένο με το backplate από πριν. Ενδεικτικά αυτήν την εποχή σου λέω τις δικές μου θερμοκρασίες με την prism: idle 27-35 (ο κλασικός λόξυγγας που κάνει με το boost) και σε games ποτέ πάνω από 60-65 ακόμα και στα πιο απαιτητικά σε cpu. Μόνο στο handbrake μπορεί να δω 70ρια αν το αφήσω ώρα. To cpu fan curve αν είναι agggressive και χωρίς spinup/spindown delays θα σου σπάσει τα νεύρα σε idle γιατί θα ακούς συνέχεια τα fans να φορτσάρουν από το boost με τα fake workloads των windows. Προτείνω normal fan curve και από 2 secs spinup/spindown delays. Από την άλλη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ambient και το airflow στο κουτί. Εγώ έχω 15-20 βαθμούς στο δωμάτιο και το h500p mesh έχει καλό airflow με τους 2 200ρηδές μπροστά. 1
dem Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 13/12/2019 στις 8:39 ΜΜ, elpenor είπε 23 idle o επεξεργαστής πως γίνεται, η εξωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στο 23.... 54 max τι εννοείς, εγώ με την καλύτερη αερόψυξη και φτάνω 70 με PBO όταν υπάρχει load με AVX το ίδιο και διάφοροι με AIO, member με custom loop και περνάει τους 65... πως έχεις καταφέρει να έχεις αυτές τις θερμοκρασίες δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο... @Nero55 Ξαναβάλε το cooler σου. Δεν γίνεται να έχεις 80-90C με παιχνίδια. Ασχέτου cooler. Idle 20λεπτο (λίγο σεφαρισμα και κανά pdf) κλασικά πριονωτή τάση γράφημα για την θερμοκρασία 26-31C και παλμογράφημα η συχνότητα στο ryzen. Μηδενίζω τα ρολογια στο HWinfo για να πάρω ενδείξεις avg και ανοίγω το sottr. μετά από 30λεπτο το κλείνω με 56 GPU avg μέσα σε κλειστό silent κουτί με πόρτα μπροστά. Πρόσεξε τα avg στα hwinfo και afterburner. Ανάλογα αν μιλάμε για ST MT είναι 10 και 15 κάτω σε σχέση με cinebench ας πούμε. 46C το cpu ας πούμε ? μερικές φορές ήταν και πιο κάτω …. και με 400-500rpm σε ένα ψυγείο 30mm είναι ? 1000rpm το αντλιάκι τα temp spikes δεν μπορεί να απάγει εξομαλύνει οποιοδήποτε setup ΑΙΟ custom air αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά θέλω να αφήσω και κάτι άλλο εδώ, έχει γίνει ιστορία ολόκληρη με την idle vcore συμπεριφορά των ryzen και κατ επέκταση των θερμοκρασιών που μέχρι και 1.00 V vcore idle οι idle θερμοκρασίες δεν επηρεάζονται αρνητικά τουλάχιστον με την ΑΙΟ που έχω. Έχω φρεσκοστημένο σύστημα με πού λίγα πραγματάκια πάνω. Δεν είναι ακόμα τυπικός home user υπολογιστής και σίγουρα όχι επαγγελματικός ακόμα που τα services θα κάνουν πάρτυ, και παρόλα αυτό από εκεί που είχα idle vcore από 0.2V κάτι έκανα install και πλέον min ξεκινάω από 0.9V πλέον Τι τον κάνει trigger και δεν τον αφήνει να πέσει στα 0.2V τον ryzen είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσεις και να το εντοπίσεις γιατί δεν είναι συγκεκριμένο το service στο pc σου κάθε φορά μπορεί να είναι και άλλο και αυτό είναι το σημείο που χωλαινει η ryzen vcore idle ιστορία. Στο ίδιο setup χωρίς να πειραχτεί τίποτα μπορεί να είναι μια το icue μία κάποιο update service της LG μία το gforce experience , o εκτυπωτής, τα rgb των τάδε το skype και 1000 άλλα. Αυτό που δεν αφήνει το vcore να πέσει στα 0.2 αλλάζει καρα διαπιστευμένο. Αφού κάθε φορά τερματιζα και διαφορετικό αφήνοντας το προηγούμενο ανοιχτό Επειδή καθώς γεμίζει η registry και το start up και τα services δεν έχει νόημα να παρακολουθήσεις άλλο την ιστορία. πας στο System configuration και κάνεις ένα Load basic devices and services only και βλέπεις αυτό idle ο ryzen ξεκινούσε από 0.144V και πάει μέχρι 0.2V ποσοστιαία τρελή διαφορά με το 0.9-1V ειδικά αν αναλογιστείς ότι load έχεις μέχρι 1.4 - 1.45. για αυτό ασχετα αν πειράζει ή όχι αυτό imo δεν είναι normal συμπεριφορά. BTW αν τρέξεις κανά σινεμπετσ σε αυτή την κατάσταση κερδίζεις αρκετά πονταλάκια χεχεχεχεχεχεχ με τις ίδιες ρυθμίσεις στο bios. σε Φρεσκοστημένο setup εγώ βλέπω ένα 2-3% πάνω στα νούμερα CR15/20 σε σχέση με το κανονικό start up . Φαντάσου πόσα σε ένα setup που έχει την σαρα και την μαρα μέσα xexexexexex. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από dem
elpenor Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @dem Πολύ ωραίες θερμοκρασίες. Εγώ με την Noctua να δουλεύει 310-330 στροφές και τα fan του κουτιού 388 έχω 35-40 idle (σε silent mode το κουτί με όλα τα μαγνητικά καλύματα πάνω). Στο cinebench με PBO και όλα τα fan max έχω 70 (τώρα που έπεσε η θερμοκρασία του χώρου μπορεί να έχω και 1-2 βαθμούς κάτω). Το θέμα του 0.2V idle με είχε απασχολήσει και εμένα, νόμιζα ότι δεν πήγαινε λόγο κάποιου προγράμματος και ξαφνικά το είδα να ξαναπηγαίνει , δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το ενοχλεί και κατεβάζει voltage τόσο σπάνια. Μου φαίνεται περίεργο πάντως ότι το HWInfo γράφει 23 βαθμούς παρόλο το 0.2V με το Load basic devices and services only και τα fan της υδρόψυξης στις 1100rpm, το ίδιο γράφει και στην μέτρηση του AMD Ryzen 7 3700X: Enchanced; Στο Cinebench R20 με PBO on τι θερμοκρασίες έχεις; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
akoinonitos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/12/2019 στις 11:16 ΜΜ, Nero55 είπε Καλησπερα, εχω τον ryzen 3700x με stock ψυξη. Στο idle φαινεται κομπλε (37-40c) αλλα σε παιχνιδι ανεβαινει 80-90 για πλακα με 30% χρηση, εχω κανει κατι λαθος?( τα temps τα ειδα με msi afterburner-rivatuner) Εχω βαλει fan settings στα screenshot, 1 ανεμιστηρας βγαζει αερα και 3 βαζουν Μακρυα πολυ απο το φυσιολογικο οι θερμοκρασιες σου Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
dem Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, elpenor είπε @dem Πολύ ωραίες θερμοκρασίες. Εγώ με την Noctua να δουλεύει 310-330 στροφές και τα fan του κουτιού 388 έχω 35-40 idle (σε silent mode το κουτί με όλα τα μαγνητικά καλύματα πάνω). Στο cinebench με PBO και όλα τα fan max έχω 70 (τώρα που έπεσε η θερμοκρασία του χώρου μπορεί να έχω και 1-2 βαθμούς κάτω). Το θέμα του 0.2V idle με είχε απασχολήσει και εμένα, νόμιζα ότι δεν πήγαινε λόγο κάποιου προγράμματος και ξαφνικά το είδα να ξαναπηγαίνει , δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το ενοχλεί και κατεβάζει voltage τόσο σπάνια. Μου φαίνεται περίεργο πάντως ότι το HWInfo γράφει 23 βαθμούς παρόλο το 0.2V με το Load basic devices and services only και τα fan της υδρόψυξης στις 1100rpm, το ίδιο γράφει και στην μέτρηση του AMD Ryzen 7 3700X: Enchanced; Στο Cinebench R20 με PBO on τι θερμοκρασίες έχεις; κανονικό start up μολις έκανα unistall τα gforce experience χωρίς καν restart !!! δες vcore ! όπου βλέπεις CPU FAN έιναι η αντλία τα φαν είναι 400rpm με icue έλεγχο είμαι. δεν θα βλέπεις στο Hwinfo τα νούμερα στα temp αν δεν το μηδενίζω το ρολόι να πάρεις avg έιτε load είτε idle και δεν το αφήσω σε αυτή την κατάσταση δεν έχει νόημα την στιγμή του screeshot μπορεί να λέει παραπλανητικά νούμερα σε σχέση με τα πραγματικά avg για αυτό σου έβαλα και afterburner να έχεις καλύτερη εικόνα φύγω και επανέρχομαι Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2019 από dem
Nero55 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για τη βοηθεια/ενημερωση παιδια. Ξαναεβαλα την ψυχτρα, δεν ειχα κουμπωσει ενα κλιπ που εχει γιατι φοβομουν μη το σπασω. Τωρα idle εχω τα ιδια(37-40), ενω μεσα σε game(battlefront 2 που εχει μ.ο. 20% χρηση η cpu) επεσε και ειναι στα 65-75. Απο τη μια καλυτερα απο πριν, απο την αλλη ακομη μη φυσιολογικο με βαση αυτα που μου δειχνετε.. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από Nero55 2
ilos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, Nero55 είπε Ευχαριστω για τη βοηθεια/ενημερωση παιδια. Ξαναεβαλα την ψυχτρα, δεν ειχα κουμπωσει ενα κλιπ που εχει γιατι φοβομουν μη το σπασω. Τωρα idle εχω τα ιδια(37-40), ενω μεσα σε game(battlefront 2 που εχει μ.ο. 20% χρηση η cpu) επεσε και ειναι στα 65-75. Απο τη μια καλυτερα απο πριν, απο την αλλη ακομη μη φυσιολογικο με βαση αυτα που μου δειχνετε.. Έκανες reapply νέα πάστα ή απλά την ξανακούμπωσες χύμα?😂 Τα 60-65 μπορεί να είναι και φυσιολογικά για το battlefront, δε το έχω για να κάνω test.
Nero55 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilos είπε Έκανες reapply νέα πάστα ή απλά την ξανακούμπωσες χύμα?😂 Τα 60-65 μπορεί να είναι και φυσιολογικά για το battlefront, δε το έχω για να κάνω test. τετοια ωρα ουτε παστα ζαχαροπλαστειου δε βρισκω 😂 ,οταν ερθει θα βαλω και θα επανελθω Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2019 από Nero55
dem Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 16/12/2019 στις 10:16 ΜΜ, elpenor είπε @dem Πολύ ωραίες θερμοκρασίες. Εγώ με την Noctua να δουλεύει 310-330 στροφές και τα fan του κουτιού 388 έχω 35-40 idle (σε silent mode το κουτί με όλα τα μαγνητικά καλύματα πάνω). Στο cinebench με PBO και όλα τα fan max έχω 70 (τώρα που έπεσε η θερμοκρασία του χώρου μπορεί να έχω και 1-2 βαθμούς κάτω). Το θέμα του 0.2V idle με είχε απασχολήσει και εμένα, νόμιζα ότι δεν πήγαινε λόγο κάποιου προγράμματος και ξαφνικά το είδα να ξαναπηγαίνει , δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω τι το ενοχλεί και κατεβάζει voltage τόσο σπάνια. Μου φαίνεται περίεργο πάντως ότι το HWInfo γράφει 23 βαθμούς παρόλο το 0.2V με το Load basic devices and services only και τα fan της υδρόψυξης στις 1100rpm, το ίδιο γράφει και στην μέτρηση του AMD Ryzen 7 3700X: Enchanced; Στο Cinebench R20 με PBO on τι θερμοκρασίες έχεις; στο CR15 (2100-2080 / 205) είμαι κάπως έτσι , χωρίς PBO, θα δοκιμάσω και με PBO 61 cpu 51 cpu (single core) 1000 rpm pump / 430 rpm fans 54 cpu 49 cpu (single core) 2000 rpm pump / 430 rpm fans -0.075 Vcore για καθημερινά Το fan στην μέση μπροστά από τις ram κάνει καλή δουλειά κρατάει παγωμένες τις ram vdimm 1.36 (1.38 bios) 3666c16 65.7ns , πάνω από 41 δεν πάνε σε membench γενικά είναι πολύ κάτω από 36 συνήθως. οπότε νομίζω είναι μια χαρά για κάθε μέρα (με έβαλε χέρι ο @akoinonitos για αυτό το κότσαρα στη μέση). Επίσης βοηθάει στο να διώχνει το ζεστό αέρα από πάνω αριστερά και από το backplate της gpu. Τα 2 140αρια κάτω σε συνδυασμό με το μισο push μισο case 140mm βάζουν αέρα, θετική πίεση για την σκόνη, στέλνουν και αέρα στην gpu επίσης. γενικά τα fan μπορούν μέχρι και 1600rpm αλλά δεν έχει νόημα τώρα με 23 βαθμούς στο δωμάτιο, και ήθελα ένα silent κουτί με ψευτο ηχοαποροφητικό υλικό με πόρτα μπροστά, χωρίς κάλυμμα πάνω από το psu που ομορφαίνει μεν μειώνει την αναπνοή μέσα δε. Θα μπορούσα να δοκιμάσω και το πιο συνηθισμένο πάνω το ψυγείο και μπροστά τα 2Χ140 αντί για κάτω αλλά ήθελα να ήθελα να είναι κλειστό πάνω λόγο σκόνης και θορύβου, με την silent λογική επιλέχθηκε και μεγαλύτερο psu από όσο χρειαζόμουν. Α και είχα mx 4 αλλά άφησα αυτή που είχε πάνω η corsair μια χαρά μου φάνηκε και είπα να την δοκιμάσω. αλλά μην δίνεις και πολύ σημασία σε όλα αυτά τώρα χειμώνα οι δυνατότητες των συστημάτων ψύξης δεν φαίνονται με 23 βαθμούς θα δείξει με 30 και πάνω. μπορεί να άργησα λιγάκι , (καμια 15αρια χρόνια) αλλά κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα. Spoiler Είναι λίγο 90τίλα ε? χεχεχεχε Α και όλα αυτά τα κινέζικα αντλιάκια των 2Ε όλων αυτών AIO θα χαλάσουν σε κάποια φάση εδώ αντλίες βιομηχανικού τύπου και δεν τις προλαβαίνουμε να τις αλλάζουμε … για αυτό την έχω 1000 μόνιμα μπας και παραταθεί η ζωή της ήξερα ότι θα παραδώσει πνεύμα πριν την πάρω. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από dem 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα