Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.amazon.fr/gp/product/B0096W1P5W/

Ο SEL35F18 είναι ο 35αρης φακός της Sony για APS-C φωτογραφικές με διάφραγμα 1.8 στην τελική τιμή €304,89 με τα απλά μεταφορικά (περίπου 8 μέρες).

O φακός έχει OSS (οπτικό σταθεροποιητή) σε αντίθεση με άλλους 30αρηδες άλλων εταιρειών.

Είναι η χαμηλότερη τιμή που έχω πετύχει ποτέ.

Σκρουτζ τιμή: Πήγε έμμεσα  €365 μέσω Sony -€50 cashback (thank @karaLRS για την ενημέρωση)  €415 (γενικά παίζει στα €390 περίπου με χαμηλότερη τιμή Black Friday €329 αλλά νομίζω ο πωλητής δεν τον είχε διαθέσιμο)

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Amazon ξεκινάει από €373 χωρίς τα μεταφορικά.

Ο φακός κάνει για όλες τις APS-C e-mount μηχανές της Sony (τις σειρες α5000 και α6000 δλδ). ΔΕΝ είναι για Full Frame μηχανές (θα λειτουργεί μόνο ως crop).

Επίσης έχει σε προσφορά και τον 50άρι Full Frame f1.8 στα €160 περίπου τελική τιμή (skroutz: €265 για άμεσα διαθέσιμο) (δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή)

sel35.jpg

Επεξ/σία από dinosz750
κωδικός μοντέλου
  • Like 2
Δημοσ.

Καλος φακος τον ειχα απλα ηθελα κατι ποιο wide και πηγα στον Sigma 16mm 1.4

Βρε παιδια που αλλαζουμε το Amazon France σε Αγγλικα;

Δημοσ.

Ναι ο 35άρης σε crop είναι πιο πολύ για street photography/πορτραίτα που σ ενδιαφέρει να συμπεριλάβεις λίγο background. Έχω τον ίδιο σε 50άρι κ δεν με βόλεψε πολύ παρ ότι είναι καλός φακός γιατί παραείναι ζουμαριστός και δεν μπορείς να χωρέσειςτίποτα στο background. Σε διακοπές ειδικά είναι άχρηστος. Θα έπαιρνα εξ αρχης 35αρη αλλά εκείνη την περίδο ήταν +150ευρω απ τον 50αρι.

Το γαλλικό Άμαζον δεν έχει αγγλικά δυστυχώς.  Εγώ κάνω μετάφραση σε 2ο παράθυρο για να μαι σίγουρος ότι πατάω κάθε φορά τα σωστά/διαβάζω τα "μικρά γράμματα".

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κάθε σελίδα του Amazon έχει μόνο την γλώσσα της χώρας που εκπροσωπεί (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κλπ)

Ο μόνος τρόπος είναι να κατεβάσεις addon στον browser σου για auto-translate.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Axelq είπε

Κάθε σελίδα του Amazon έχει μόνο την γλώσσα της χώρας που εκπροσωπεί (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κλπ)

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Κάποιες έχουν επιλογή να τις βλέπεις στα Αγγλικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, parlapipas25 είπε

Έχει μεγάλη διαφορά από τον kit;

Aν και δεν μπορείς να τους συγκρίνεις άμεσα μιας και ο ένας είναι ζουμ και ο αλλος σταθερός, εννοείται ότι ο 35αρης είναι καλύτερος σε εικόνα και αποτέλεσμα. Ο κιτ είναι ένας απλός φακός για γενική χρήση που έχει την ευελιξία μεταξύ 16-50mm.

Ο 35άρης είναι πιό οξύς δλδ προσφέρει πιό καλή εικόνα απ τον κιτ. Επίσης, αν ζουμάρεις τον κιτ στα 35mm έχει διάφραγμα 5,6 ενώ αυτός του θέματος που είναι σταθερός έχει 1,8 το οποίο βολεύει όταν δεν έχεις πολύ φωτισμό ή θες να θολώσεις το background.

Τώρα αν αυτή η διαφορά είναι αρκετή για την χρήση που θέλει ο καθένας και αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά, τότε αυτό φυσικά είναι υποκειμενικό.

Δες παρακάτω ένα συγκριτικό

Spoiler

Επεξ/σία από dinosz750
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dinosz750 είπε

Aν και δεν μπορείς να τους συγκρίνεις άμεσα μιας και ο ένας είναι ζουμ και ο αλλος σταθερός, εννοείται ότι ο 35αρης είναι καλύτερος σε εικόνα και αποτέλεσμα. Ο κιτ είναι ένας απλός φακός για γενική χρήση που έχει την ευελιξία μεταξύ 16-50mm.

Ο 35άρης είναι πιό οξύς δλδ προσφέρει πιό καλή εικόνα απ τον κιτ. Επίσης, αν ζουμάρεις τον κιτ στα 35mm έχει διάφραγμα 5,6 ενώ αυτός του θέματος που είναι σταθερός έχει 1,8 το οποίο βολεύει όταν δεν έχεις πολύ φωτισμό ή θες να θολώσεις το background.

Τώρα αν αυτή η διαφορά είναι αρκετή για την χρήση που θέλει ο καθένας και αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά, τότε αυτό φυσικά είναι υποκειμενικό.

Δες παρακάτω ένα συγκριτικό

Απόκρυψη περιεχομένων

Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και sigma 30mm αλλά ο sigma δεν έχει oss αλλά νομίζω είναι πιο οξύς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, parlapipas25 είπε

Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και sigma 30mm αλλά ο sigma δεν έχει oss αλλά νομίζω είναι πιο οξύς.

Και εγώ ήμουν ανάμεσα αλλά με κέρδισε ο Sony. Ο Sigma σύμφωνα με όσα είδα και διάβασα είναι πιο οξύς. Επίσης έχει διάφραγμα 1,4. Όλα τα συγκριτικά λέγανε οτι είναι πολύ κοντά οι φακοί με ελαφρύ προβάδισμα στον Sigma λόγω οξύτητας, αλλά αυτό με βάση τις αρχικές τιμές όπου ο Sony ήταν 150 ευρώ πιο ακριβώς. Τώρα βγαίνουν ίδια τιμή οπότε αλλάζει το θέμα.

Για μένα προσωπικά, η έλλειψη OSS είναι σημαντική, πέρα την κύρια χρήση (βίντεο), βοηθάει κ λίγο στην σταθερότητα λήψης φωτογραφίας όταν τραβάς με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου. Μέτα, αρνητικό για μένα προσωπικά είναι το μέγεθός του Sigma σε σύγκριση με τον Sony. Τον θέλω για ταξίδια και με τον Sigma η κάμερα δεν χωράει στην τσέπη του μπουφάν, ενώ με τον 35άρη χωράει. Επίσης, είδα οτι ο Sony είναι λίγο καλύτερος στο autofocus.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/12/2019 στις 9:42 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Καλος φακος τον ειχα απλα ηθελα κατι ποιο wide και πηγα στον Sigma 16mm 1.4

Στις 12/12/2019 στις 11:57 ΜΜ, Axelq είπε

Στηυν Ευρωπη, περα απο το Αγγλικο (προφανως), μονο το Γερμανικο εχει αγγλικα χωρις προσθετα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...