Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Τι ακριβώς λόγοι υγείας υπάρχουν στην προληπτική στείρωση;

Επίσης οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αποφεύγονται και με το να μην αφήνεις τον σκύλο σου να πάει σε σκύλα. Με κατάλαβες πάντως. Δεν έχω στειρώσει τον σκύλο μου και αφήνω παντού τα περιττώματα του....  🙄🙄🙄

Να ξέρεις όμως είχα έναν φίλο ενός γνωστού ενός κουμπάρου μου που είχε στειρώσει τον κόκκορα του και ψαχνόταν γιατί οι κότες δεν κάνουν αυγά.

Λόγοι υγείας όπως πυομήτρα, ψευδοκύηση, καρκίνος μαστού, καρκίνος στους όρχεις, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Και μην μου πεις πως αν πάθει κάτι τότε θα επέμβεις γιατί πολλές φορές όταν το καταλαβαίνεις είναι πολύ αργά. 

• Like 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Λόγοι υγείας όπως πυομήτρα, ψευδοκύηση, καρκίνος μαστού, καρκίνος στους όρχεις, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Και μην μου πεις πως αν πάθει κάτι τότε θα επέμβεις γιατί πολλές φορές όταν το καταλαβαίνεις είναι πολύ αργά. 

Είσαι κτηνίατρος; Επιστήμονας; Πώς σου έρχονται αυτά στο μυαλό;

πιο πάνω έχω βάλει επιστημονικές δημοσιευμένες μελέτες ότι τα σκυλιά που στειρώνονται έχουν 3 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο.

έχω βάλει μελέτη που τα golden retriever που στειρώνονται έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν δυσπλασίες.

μπορείς να μου βρεις κάτι που να λέει έστω ότι υπάρχει η πιθανότητα να προλάβεις καρκίνο στους όρχεις;;

διάβασε το εξαιρετικό Post από τον Α10Β που στα λέει όλα ΜΕ ΠΑΡΑΘΕΣΗ και ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Δημοσ.

Θα πουμε στους κτηνιάτρους μας να μπουν insomnia να διαβάσουν pubmed κλπ να ξεστραβωθούν :D :D Γ@μωτο ειναι και Σάββατο σήμερα και θα τον βρω δύσκολα 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, margaritagr είπε

Θα πουμε στους κτηνιάτρους μας να μπουν insomnia να διαβάσουν pubmed κλπ να ξεστραβωθούν :D :D Γ@μωτο ειναι και Σάββατο σήμερα και θα τον βρω δύσκολα 

Αν δεν μπορείς να διαβάσεις αγγλικά ή να ψάξεις κάποιες επιστημονικές δημοσιεύσεις μπορείς να εμπιστεύεσαι τυφλά κάποιον που σπούδασε κτηνιατρική πριν μερικά χρόνια...

παρόλα αυτά η επιστήμη δουλεύει και Σάββατα και Κυριακές, προχωράει, ανακαλύπτει, αποδεικνύει, δημοσιεύει.

Αν συνεχίζεις να πιστεύεις μόνο την γνώμη του κτηνιάτρου σου ή το ότι το λαμπ μιας φίλης σου πέθαινε γιατί δεν το στείρωσε από τα κλινικά αποτελέσματα ερευνητών παγκοσμίως με χιλιάδες σκυλιά για στατιστικό δείγμα δεν ξέρω τι να πώ....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, karaLRS είπε

Αν δεν μπορείς να διαβάσεις αγγλικά ή να ψάξεις κάποιες επιστημονικές δημοσιεύσεις μπορείς να εμπιστεύεσαι τυφλά κάποιον που σπούδασε κτηνιατρική πριν μερικά χρόνια...

παρόλα αυτά η επιστήμη δουλεύει και Σάββατα και Κυριακές, προχωράει, ανακαλύπτει, αποδεικνύει, δημοσιεύει.

Αν συνεχίζεις να πιστεύεις μόνο την γνώμη του κτηνιάτρου σου ή το ότι το λαμπ μιας φίλης σου πέθαινε γιατί δεν το στείρωσε από τα κλινικά αποτελέσματα ερευνητών παγκοσμίως με χιλιάδες σκυλιά για στατιστικό δείγμα δεν ξέρω τι να πώ....

Δεν έχεις ιδέα για τα κλινικά αποτελέσματα των ερευνητών παγκοσμίως, γιατι μονο και μονο για να κανεις μια τέτοια βιβλιογραφική έρευνα απαιτεί πολλεεεεες ώρες και μέρες αναζητησης, πρόσβαση σε «κλειδωμένα» αρχεία, ανάλυση των στατιστικών δειγμάτων και φυσικά σύγκριση των θετικών και αρνητικών συμπερασμάτων. Ακόμα κι αυτοί που κάνουν μία κλινική μελέτη συσχέτισης δύο παραγόντων, δεν καταλήγουν να γράφουν «έτσι ειναι και τέλος». Χρησιμοποιούν λέξεις όπως “may” κι οτι χρειάζονται περισσότερες μελέτες επι του θέματος. 

Το να ποστάρεις 5-10 links δεν λεει απολύτως τίποτα. Αν ψάξεις στο google με λέξεις στείρωση μειονεκτήματα και στείρωση πλεονεκτήματα , θα σου βγάλει ενα καρο αποτελέσματα. 

Εσυ μη στειρώσεις το σκύλο σου, δε σε ανάγκασε κανεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Δεν έχεις ιδέα για τα κλινικά αποτελέσματα των ερευνητών παγκοσμίως, γιατι μονο και μονο για να κανεις μια τέτοια βιβλιογραφική έρευνα απαιτεί πολλεεεεες ώρες και μέρες αναζητησης, πρόσβαση σε «κλειδωμένα» αρχεία, ανάλυση των στατιστικών δειγμάτων και φυσικά σύγκριση των θετικών και αρνητικών συμπερασμάτων. Ακόμα κι αυτοί που κάνουν μία κλινική μελέτη συσχέτισης δύο παραγόντων, δεν καταλήγουν να γράφουν «έτσι ειναι και τέλος». Χρησιμοποιούν λέξεις όπως “may” κι οτι χρειάζονται περισσότερες μελέτες επι του θέματος. 

Το να ποστάρεις 5-10 links δεν λεει απολύτως τίποτα. Αν ψάξεις στο google με λέξεις στείρωση μειονεκτήματα και στείρωση πλεονεκτήματα , θα σου βγάλει ενα καρο αποτελέσματα. 

Εσυ μη στειρώσεις το σκύλο σου, δε σε ανάγκασε κανεις. 

Μάλλον δεν έχεις σχέση με το τι σημαίνει paper.-

Δημοσ.
Μόλις τώρα, karaLRS είπε

Ακριβως ναι, ουτε ξερω αγγλικά, γνωστά αυτά. 

Αυτο βρήκες να γράψεις σε όλο το πόστ. Λογικό, γιατί αντικειμενικά δεν έχεις κατι να αντικρούσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/12/2019 at 01:02, A10B said:

Έχω τρία σκυλάκια.

Ένα ημίαιμο αδεσποτάκι που μάζεψα από το δρόμο. Ένα ημίαιμο κακοποιημένο που το πήρα από φιλοζωική. Και ένα καθαρόαιμο για εκθέσεις μορφολογίας.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο ισχυρισμός της καλύτερης υγείας αλλά και συμπεριφοράς όλων των σκύλων ως αποτέλεσμα της στείρωσης με αφαίρεση οργάνων δεν έχει επιστημονική βάση.

Τα οφέλη της στείρωσης στην υγεία των αρσενικών σκύλων περιλαμβάνουν:

• Μηδενισμό του ήδη χαμηλού κινδύνου (πιθανότατα κάτω από 1%) για θάνατο από καρκίνο των όρχεων
  • Μείωση του κινδύνου εμφάνισης μη καρκινογόνων διαταραχών του προστάτη
  • Μείωση του κινδύνου εμφάνισης περιεδρικών συριγγίων

Στα προβλήματα που προκαλεί η στείρωση στους αρσενικούς σκύλους καταγράφονται:

• Αν η στείρωση γίνει πριν το 1ο έτος ζωής του σκύλου, υπάρχει σημαντική αύξηση του κινδύνου οστεοσαρκώματος (καρκίνου των οστών)
  • Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης αιμαγγειοσαρκώματος σε ποσοστό 60%
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου λεμφοσαρκώματος (καρκίνου του λεμφώματος) στα golden retriever που στειρώνονται πριν την ηλικία των 12 μηνών
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου υποθυρεοειδισμού
  • Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης προοδευτικών γεροντικών νοητικών προβλημάτων
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου παχυσαρκίας
  • Τετραπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 0,6%) για καρκίνο του προστάτη
  • Διπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 1%) ανάπτυξης καρκίνων του ουροποιητικού
  • Αύξηση του κινδύνου ορθοπεδικών διαταραχών
  • Αύξηση του κινδύνου αρνητικών αντιδράσεων στους εμβολιασμούς
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου ατοπικής/αλλεργικής δερματίτιδας
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου εξάρθρωσης της επιγονατίδας

Τα οφέλη της στείρωσης στους θηλυκούς σκύλους περιλαμβάνουν:

• Σχεδόν μηδενίζει τον κίνδυνο εμφάνισης πυομήτρας, η οποία προσβάλλει τους θηλυκούς αστείρωτους σκύλους σε ποσοστό 23% και σκοτώνει το 1%
  • Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης περιεδρικών συριγγίων
  • Μηδενίζει τον ήδη χαμηλό κίνδυνο (0,5%) εμφάνισης όγκου στη μήτρα, στην τράχηλο και στις ωοθήκες.

Στα προβλήματα που προκαλεί η στείρωση στους θηλυκούς σκύλους καταγράφονται:

• Αν η στείρωση γίνει πριν το 1ο έτος ζωής του σκύλου, υπάρχει σημαντική αύξηση του κινδύνου οστεοσαρκώματος (καρκίνου των οστών)
  • Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης σπληνικού αιμαγγειοσαρκώματος σε ποσοστό 120%, και καρδιακού αιμαγγειοσαρκώματος κατά περισσότερο από 400%
  • Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης λεμφώματος και λεμφοσαρκώματος
  • Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης όγκου δερματικών κυττάρων
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου υποθυρεοειδισμού
  • Αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας κατά 60% έως 100%
  • Σε ποσοστό 4% έως 20% προκαλεί ακράτεια ούρων
  • Αύξηση των επίμονων ή επαναλαμβανόμενων μολύνσεων του ουροποιητικού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 200% έως 300%
  • Αύξηση του κινδύνου κολπώματος, κολπικής δερματίτιδας και κολπίτιδας, ιδιαίτερα όταν η στείρωση πραγματοποιείται πριν την εφηβεία
  • Διπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 1%) ανάπτυξης όγκων στο ουροποιητικό
  • Αύξηση του κινδύνου ορθοπεδικών διαταραχών
  • Αύξηση του κινδύνου αρνητικών αντιδράσεων στους εμβολιασμούς
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου ατοπικής/αλλεργικής δερματίτιδας
  • Τριπλασιασμός του κινδύνου εξάρθρωσης της επιγονατίδας
  Reveal hidden contents
  1. ASPCA, Spay/Neuter Your Pet
  2. Beauvais, W, (2012) “The Effect of Neutering on the Risk of Mammary Tumors in Dogs – A Systematic Review, Journal of Small Animal Practice (30 May), Vol. 53, pp. 198 – 204.  18/8/2017
  3. Gretes Torres de la Riva, Hart, B.L., Farver, T.B., Oberbauer, A.M., Messam, L.L.McV, Willits, N. & Hart L.A.  (2013) “Neutering Dogs: Effects on Joint Disorders and Cancer in Golden Retrievers”, PLOS ONE, February, Vol. 8, Issue 2, e55937
  4. Holland, C.C., (2016) “The Spay/Neuter Debate: When and Should I Do it?”, WholeDog Journal (Jul. 5)
  5. Korneliussen, I., (2011) “Should Dogs Be Neutered?” ScienceNordic (Dec. 29)
  6. Neilson, J.C., Eckstein, R.A. & Hart, B.L., (1997) “Effects of Castration on Problem Behaviors in Male Dogs with Reference to Age and Duration of Behavior”, Journal of the American Veterinary Medical Association, Jul. 15, Vol. 211, Issue 2, pp. 180 – 182
  7. Sanborn, L.J., (2007) “Long-Term Health Risks and Benefits Associated with Spay/Neuter in Dogs”, National Animal Interest Alliance (May 14)
  8. Valente, S. (n.d., a) “Physical Effects of Neuter”, Healthy and Happy Dog
  9. Valente, S. (n.d., b). “Physical Effects of Spay”, Healthy and Happy Dog
  10. Valente, S. (n.d., c). “Countering the Effects of Neuter”, Healthy and Happy Dog

Πέραν 2-3 λινκ τα οποία είναι απο peer-reviewed journals τα υπόλοιπα είναι απο blog, forum και προσωπικές απόψεις ατόμων online. Αυτό δεν είναι απόδειξη για κάτι. Τα μισά "προβλήματα" που έχεις βάλει σχετίζονται κατα βάση με την εκπαίδευση/συμπεριφορά και ερεθίσματα, οπότε είναι ανούσια.

Επίσης, τα ποσοστά που αναφέρονται είναι σε skewed population (που σημαίνει με απλά λόγια σε έναν πληθυσμό ζώων που έχει δημιουργηθεί βάση επιλογής "στειρωμένα labrador και golden retriever" χωρίς να είναι age matched με ίδια σκυλιά που δεν έχουν στειρωθεί για να ελέγξεις τις παρεκκλίσεις στα ποσοστά). Με λίγα λόγια, ενδιαφέρον το paper αλλά δεν έχει control group.

34 minutes ago, karaLRS said:

πιο πάνω έχω βάλει επιστημονικές δημοσιευμένες μελέτες ότι τα σκυλιά που στειρώνονται έχουν 3 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο.

έχω βάλει μελέτη που τα golden retriever που στειρώνονται έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν δυσπλασίες.

μπορείς να μου βρεις κάτι που να λέει έστω ότι υπάρχει η πιθανότητα να προλάβεις καρκίνο στους όρχεις;;

διάβασε το εξαιρετικό Post από τον Α10Β που στα λέει όλα ΜΕ ΠΑΡΑΘΕΣΗ και ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η βιβλιογραφία αφορά σε peer-reviewed journals και όχι τυχαία φόρουμ. Το οτι βρέθηκαν 2-3 studies (με εν μέρη λάθος σχεδιασμό ή με σχεδιασμό που βόλευε τον author που χρειαζόταν ένα publication) δεν σημαίνει οτι είναι κανόνας.

7 minutes ago, karaLRS said:

Τουαλέτας, κουζίνας ή peer-reviewed; 😁

Καλό να διαφωνούμε, καλό να γράφουμε online την γνώμη μας, αλλά όταν δεν έχουμε το βασικό background σε γενετική, στατιστική, προδιάθεση φυλών, έλεγχος των ζώων πριν το ζευγάρωμα για να βγάλεις συμπέρασμα για τους απογόνους κλπ για να κάνουμε critically review ενα paper/study και να καταλάβουμε τα ελαττώματα και προτερήματα, καλό είναι να μην είμαστε ισχυρογνώμονες. Just my two cents, συνεχίστε να φαγώνεστε ακάθεκτοι.

Επεξ/σία από j0hnn1e
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ακριβως ναι, ουτε ξερω αγγλικά, γνωστά αυτά. 

Αυτο βρήκες να γράψεις σε όλο το πόστ. Λογικό, γιατί αντικειμενικά δεν έχεις κατι να αντικρούσεις. 

Μα εγώ σου έδειξα με δημοσιεύσεις ερευνητών ότι αν στειρώσεις την σκύλα σου έχει 10% παραπάνω να πάθει καρκίνο και δυσπλασία πέρα τις οποίες πιθανές επιπλοκές έχει μια νάρκωση.... Και εσύ μου λες για κτηνίατρο και φίλους σου... 

34 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Πέραν 2-3 λινκ τα οποία είναι απο peer-reviewed journals τα υπόλοιπα είναι απο blog, forum και προσωπικές απόψεις ατόμων online. Αυτό δεν είναι απόδειξη για κάτι. Τα μισά "προβλήματα" που έχεις βάλει σχετίζονται κατα βάση με την εκπαίδευση/συμπεριφορά και ερεθίσματα, οπότε είναι ανούσια.

Επίσης, τα ποσοστά που αναφέρονται είναι σε skewed population (που σημαίνει με απλά λόγια σε έναν πληθυσμό ζώων που έχει δημιουργηθεί βάση επιλογής "στειρωμένα labrador και golden retriever" χωρίς να είναι age matched με ίδια σκυλιά που δεν έχουν στειρωθεί για να ελέγξεις τις παρεκκλίσεις στα ποσοστά). Με λίγα λόγια, ενδιαφέρον το paper αλλά δεν έχει control group.

Η βιβλιογραφία αφορά σε peer-reviewed journals και όχι τυχαία φόρουμ. Το οτι βρέθηκαν 2-3 studies (με εν μέρη λάθος σχεδιασμό ή με σχεδιασμό που βόλευε τον author που χρειαζόταν ένα publication) δεν σημαίνει οτι είναι κανόνας.

Τουαλέτας, κουζίνας ή peer-reviewed; 😁

Καλό να διαφωνούμε, καλό να γράφουμε online την γνώμη μας, αλλά όταν δεν έχουμε το βασικό background σε γενετική, στατιστική, προδιάθεση φυλών, έλεγχος των ζώων πριν το ζευγάρωμα για να βγάλεις συμπέρασμα για τους απογόνους κλπ για να κάνουμε critically review ενα paper/study και να καταλάβουμε τα ελαττώματα και προτερήματα, καλό είναι να μην είμαστε ισχυρογνώμονες. Just my two cents, συνεχίστε να φαγώνεστε ακάθεκτοι.

Τότε γιατί να δεχτούμε ότι η στείρωση πρέπει να επιβάλλεται για ιατρικους λόγους; να γίνονται δημοσιεύσεις ή να μείνουμε στην γνώμη του τυχαίου κτηνιατρου και στο τεράστιο ποσοστό.... μιας φίλης; 

Πως μπορώ πέρα από ανάγνωση ερευνών να βγάλω κάποια άποψη για το τι είναι καλύτερο για το σκυλί μου; έτσι απλά λέμε κοφτου τις μπάλες; 

Επεξ/σία από karaLRS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, karaLRS είπε

Καλά εσύ που δεν έχεις τη γνώση και τα φίλτρα για να αξιολογήσεις την πληροφορία εμπιστεύσου ότι διαβάζεις στο ιντερνετ και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Για να αξιολογήσεις σωστά μια πληροφορία χρειάζεται γνώση. Ειδικά αν αυτή η πληροφορία προέρχεται από το ίντερνετ που αν βάλεις στην αναζήτηση γιατί σε πονάει το κεφάλι σου, το πρώτο απιτελεσμα θα είναι ότι έχεις όγκο. 

Μεγάλη προσοχή σε τι διαβάζεις και το αναδημοσιεύεις ως θέσφατο. Άσε τώρα τις βιβλιογραφίες γιατί τα πραγματικά έγκυρα δημοσιεύματα που ενημερώνονται και οι γιατροί είναι σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες συνδρομητικές που δεν έχει πρόσβαση κάθε άσχετος με το αντικείμενο. 

Επεξ/σία από vastegial_74
Δημοσ.
55 minutes ago, karaLRS said:

Μα εγώ σου έδειξα με δημοσιεύσεις ερευνητών ότι αν στειρώσεις την σκύλα σου έχει 10% παραπάνω να πάθει καρκίνο και δυσπλασία πέρα τις οποίες πιθανές επιπλοκές έχει μια νάρκωση.... Και εσύ μου λες για κτηνίατρο και φίλους σου... 

Τότε γιατί να δεχτούμε ότι η στείρωση πρέπει να επιβάλλεται για ιατρικους λόγους; να γίνονται δημοσιεύσεις ή να μείνουμε στην γνώμη του τυχαίου κτηνιατρου και στο τεράστιο ποσοστό.... μιας φίλης; 

Πως μπορώ πέρα από ανάγνωση ερευνών να βγάλω κάποια άποψη για το τι είναι καλύτερο για το σκυλί μου; έτσι απλά λέμε κοφτου τις μπάλες; 

Στο πρώτο bold, oχι ακριβώς, έδειξες οτι τα Golden και Labrador έχουν αυτή την προδιάθεση. Δεν μπορείς να κάνεις extrapolate τα figures απο ενα pedigree breed σε όλες τις φυλές. Επίσης, συκριτικά στα figures τα intact με late neutered έχουν σημαντικές αποκλίσεις (θετικές και αρνητικές) σε αρκετές ασθένειες/προδιαθέσεις. 

Στο δεύτερο bold, δημοσιεύσεις υπάρχουν αλλά όταν δεν υπάρχει το επιστημονικό background για να κάνεις ορθή κριτική σε αυτά που διαβάζεις ή να κάνεις περεταίρω έρευνα, παραμένεις ισχυρογνώμων στην άποψη σου. 

1. "Early ovariohysterectomy dramatically reduces the risk of dogs developing mammary neoplasia as illustrated by an increasing risk of 0.5%, 8%, to 26%, depending on whether the ovariohysterectomy is performed before the 1st, 2nd, or any estrus thereafter, respectively, of developing mammary tumors" (Schneider R, Dorn CR, Taylor DON. Factors influencing canine mammary cancer development and postsurgical survival. J Natl Cancer Inst 1969;43:1249–1261)

2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1939-1676.2000.tb01165.x

Τελευταίο ποστ απο εμένα, δεν είμαι εδώ να αλλάξω την γνώμη κανένα, έτσι και αλλιώς ο Έλληνας φορουμίτης είναι υπεράνω όλων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι εσείς οι φιλόζωοι που δεν στειρώνετε τους σκύλους σας, θα σκεφτόσασταν με τον ίδιο τρόπο και για την γάτα σας? 

Στις 12/12/2019 στις 6:58 ΜΜ, Blacklab είπε

Καλησπέρα σας παιδια,

εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ 15 μηνών και σκέφτομαι να το στειρώσω. Όταν συναντάμε στο δρόμο αλλα σκυλιά, ολα του γαυγιζουν σχεδόν. Μάρκαρει συνέχεια στις βόλτες και στο σπίτι εχει αρχίσει να καβαλάει τα μαξιλάρια. Το έκανε και πιο παλιά αλλα τωρα το κανει σε πολυ έντονο βαθμό. Η κτηνίατρος που το είχαμε συζητήσει μας είπε οτι δεν ειναι υπέρ της στείρωσης εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Μπορει κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή ? 

Βρήκες και εσύ μέρος να ρωτήσεις. 

Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου (αν και δεν έχω υπάρξει ιδιοκτήτης) μετά την στείρωση θα ηρεμήσει αλλά τα μαξιλάρια αφού ξεκίνησε να τα καβαλάει θα το συνεχίσει και μετά, βέβαια σε μικρότερο βαθμό. Αν και προσωπικά είμαι υπέρ, για εμένα μίλα με κτηνίατρο και εκπαιδευτήρια και πράξε αναλόγως.  

Επεξ/σία από giorgos4ever
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Όλοι εσείς οι φιλόζωοι που δεν στειρώνετε τους σκύλους σας, θα σκεφτόσασταν με τον ίδιο τρόπο και για την γάτα σας? 

Συνήθως οι "φιλοζωοι" που δε στειρωνουν τα αρσενικα τους συνηθως σκυλια για να "μη του στερησουν την χαρα" δε θεωρουν τη γατα ζωο συντροφιας καμμια φορα ουτε καν ζωο οποτε για αυτους λυθηκε το ζητημα.

• Sad 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Καλά εσύ που δεν έχεις τη γνώση και τα φίλτρα για να αξιολογήσεις την πληροφορία εμπιστεύσου ότι διαβάζεις στο ιντερνετ και κάνε ότι καταλαβαίνεις. Για να αξιολογήσεις σωστά μια πληροφορία χρειάζεται γνώση. Ειδικά αν αυτή η πληροφορία προέρχεται από το ίντερνετ που αν βάλεις στην αναζήτηση γιατί σε πονάει το κεφάλι σου, το πρώτο απιτελεσμα θα είναι ότι έχεις όγκο. 

Μεγάλη προσοχή σε τι διαβάζεις και το αναδημοσιεύεις ως θέσφατο. Άσε τώρα τις βιβλιογραφίες γιατί τα πραγματικά έγκυρα δημοσιεύματα που ενημερώνονται και οι γιατροί είναι σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες συνδρομητικές που δεν έχει πρόσβαση κάθε άσχετος με το αντικείμενο. 

Δηλαδή ένα τέτοιο citation πως εγώ ο άσχετος το βρήκα; λες και είναι το κρατικό μυστικό να ψάξεις για δημοσιεύσεις και να κατεβάσεις το full pdf... 

Και το IEEEXPLORE συνδρομητικό είναι και βρίσκεις ότι θες και σε ανοιχτό library. 

Torres de la Riva G, Hart BL, Farver TB, Oberbauer AM, Messam LLM, Willits N, et al. (2013) Neutering Dogs: Effects on Joint Disorders and Cancers in Golden Retrievers. PLoS ONE 8(2): e55937. doi:10.1371/journal.pone.0055937

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...