Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που μερικοί συγκρίνουν τον άνθρωπο με τον σκύλο , ειναι άξιο θαυμασμού. Εδώ θα μου πεις μερικοί πιστεύουν οτι ο σκύλος ... απολαμβάνει το σεξ, στα υπόλοιπα θα κολλήσουν? 

Καποιες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα ζώα ειναι διαφορετικές απο αυτές που χρησιμοποιούνται σε ανθρώπους. Ναι πολλές γυναίκες κάνουν στις μέρες μας προληπτικά μαστεκτομή ή/και υστερεκτομη αν έχουν ιστορικό καρκίνου ή βρεθούν θετικές στη μετάλλαξη του γονιδίου που σου λεει «φίλη έχεις παραπάνω πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του μαστού». 

Οι στειρώσεις προτείνονται απο τους κτηνιάτρους παγκοσμίως, τωρα οποίος θεωρεί οτι δεν ειναι καλο ας μην το κάνει. Το σίγουρο ειναι οτι πολλα αρσενικά «υποφέρουν» αν βρεθεί κοντά θηλυκό σε οίστρο και αρκετά ζώα έχουν χαθεί έτσι απο τα σπίτια τους, περιπλανομενα.

• Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον δικό μου πάντως που είναι 6 ετών δεν έχει νόημα η στείρωση μιας και η συμπεριφορά του προς στα υπόλοιπα αρσενικά έχει πλέον αποτυπωθεί .(αυτό μου είπε ο κτηνίατρος),  Καλό είναι να γίνεται νωρίς αν μετά από εκπαίδευση πάλι επιτίθεται σε αρσενικά ....

6 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Αυτό που μερικοί συγκρίνουν τον άνθρωπο με τον σκύλο , ειναι άξιο θαυμασμού. Εδώ θα μου πεις μερικοί πιστεύουν οτι ο σκύλος ... απολαμβάνει το σεξ, στα υπόλοιπα θα κολλήσουν?

Πες μου ότι κάνεις πλάκα , δε γίνεται ......

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, korakios είπε

Στον δικό μου πάντως που είναι 6 ετών δεν έχει νόημα η στείρωση μιας και η συμπεριφορά του προς στα υπόλοιπα αρσενικά έχει πλέον αποτυπωθεί .(αυτό μου είπε ο κτηνίατρος),  Καλό είναι να γίνεται νωρίς αν μετά από εκπαίδευση πάλι επιτίθεται σε αρσενικά ....

Πες μου ότι κάνεις πλάκα , δε γίνεται ......

Όχι όχι, το χω ακούσει κι αυτο πολλάκις. Γιατί λεει να του το στερήσω του ζώου. Facepalm εντελώς 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όχι όχι, το χω ακούσει κι αυτο πολλάκις. Γιατί λεει να του το στερήσω του ζώου. Facepalm εντελώς 

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά ....Έχεις σκύλο ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Εδώ θα μου πεις μερικοί πιστεύουν οτι ο σκύλος ... απολαμβάνει το σεξ, στα υπόλοιπα θα κολλήσουν? 

Όταν είχα πάει τον δικό μου να σύρει μετά την πράξη ,είχε ένα χαμόγελο να με το συμπαθειο. Ήταν έτοιμος μέχρι και τσιγάρο να ζητήσει...😂

Χωρίς πλάκα,γιατί υπήρξαμε σκύλοι να ξέρουμε πως αισθάνονται στο σεξ.Είναι συντροφικα ζώα,μη κοιτάτε που τα κρατάμε σαν μπιμπελό για την πάρτη μας. Έχω δει σκύλο να "κλαίει" μετά το θάνατο της σκυλίτσας που ήταν χρόνια μαζί για μέρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, margaritagr είπε

Καποιες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα ζώα ειναι διαφορετικές απο αυτές που χρησιμοποιούνται σε ανθρώπους. Ναι πολλές γυναίκες κάνουν στις μέρες μας προληπτικά μαστεκτομή ή/και υστερεκτομη αν έχουν ιστορικό καρκίνου ή βρεθούν θετικές στη μετάλλαξη του γονιδίου που σου λεει «φίλη έχεις παραπάνω πιθανότητες να πάθεις καρκίνο του μαστού». 

Οι στειρώσεις προτείνονται απο τους κτηνιάτρους παγκοσμίως, τωρα οποίος θεωρεί οτι δεν ειναι καλο ας μην το κάνει. Το σίγουρο ειναι οτι πολλα αρσενικά «υποφέρουν» αν βρεθεί κοντά θηλυκό σε οίστρο και αρκετά ζώα έχουν χαθεί έτσι απο τα σπίτια τους, περιπλανομενα.

Που ακριβώς προτείνουν οι κτηνίατροι;; πάλι φίλος φίλου; 

Έχεις μια μελέτη; ένα paper ένα κάτι που να λέει αυτό; σου έβαλα link από μελέτη με τεράστιο στατιστικό δείγμα που λέει ότι οι σκύλες που γίνεται στείρωση πεθαίνουν πιο συχνά από καρκίνο. Και εσύ προτιμάς να πιστεύεις έτσι απλά ότι ακούς; 

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0055937

Αυτό εδώ μιλάει για το πως αυξάνει η δυσπλασια σε golden retriever μετά από την στείρωση... 

There were no cases of CCL diagnosed in intact males or females, but in early-neutered males and females the occurrences were 5 percent and 8 percent, respectively. Almost 10 percent of early-neutered males were diagnosed with LSA, 3 times more than intact males. The percentage of HSA cases in late-neutered females (about 8 percent) was 4 times more than intact and early-neutered females. There were no cases of MCT in intact females, but the occurrence was nearly 6 percent in late-neutered females. 

Επεξ/σία από karaLRS
  • Like 2
Δημοσ.

Μεγάλωσα σε χωριό , ούτε ζωα ευνουχιζαμε , ούτε και εκτρώσεις έκανε ο κόσμος , όλα κυλούσαν φυσιολογικά , εδώ στην Αθήνα ο κόσμος είναι πλέον πολιτισμένος , τέτοια γεγονότα τα θεωρεί πλέον ρουτίνα , επίσης αυτά με καρκίνο στα κατοικίδια είναι μεγάλη μπούρδα , δεν είναι λογικό όταν ένα ζώο στη φύση ζεί 10-12 χρόνια  μέσο όρο , και σαν κατοικίδια φτάνουν 15-20 να βγάλουν και καρκίνους , σαν να λέμε με ανθρώπινους όρους ότι ο παππούς έπαθε καρκίνο στον προστάτη στα 107 του χρόνια , και καθόμαστε και το φιλοσόφουμε κιόλας

• Like 3
Δημοσ.
Στις 12/12/2019 στις 10:24 ΜΜ, Blacklab είπε

Και η κτηνίατρος ετσι είπε. Δεν χρειάζονται ολα τα σκυλιά στείρωση. Αλλα εμάς μολις έκλεισε 15 μηνών δεν μας ακούει καθόλου. Ήταν ζωηρός παντα αλλα τωρα εχει ξεκινήσει να εχει εμμονές. Να σημειωθεί οτι έχουμε και εκπαιδεύτρια 

Μόλις κλήσει τους 24 μήνες ίσως και λίγο νωρίτερα θα δεις άλλο σκυλί. Αν ήταν να τα στειρώνουμε επειδή είναι ατίθασα καήκαμε, ίσως θέλεις κι εσύ λίγο εκπαίδευση για να κατανοήσεις τι ζητάει ο σκύλος σου  και να ασχοληθείς να του κόψεις τις εμμονές  απασχολώντας τον με κάτι άλλο.  Στην ηλικία του θέλει να τα καταστρέψει όλα, να τα φάει όλα κ.λ.π θέλει αγάπη  και υπομονή για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι εντολές σου να είναι αυστηρές και όχι παιχνιδιάρικες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MTX είπε

Μεγάλωσα σε χωριό , ούτε ζωα ευνουχιζαμε , ούτε και εκτρώσεις έκανε ο κόσμος , όλα κυλούσαν φυσιολογικά , εδώ στην Αθήνα ο κόσμος είναι πλέον πολιτισμένος , τέτοια γεγονότα τα θεωρεί πλέον ρουτίνα , επίσης αυτά με καρκίνο στα κατοικίδια είναι μεγάλη μπούρδα , δεν είναι λογικό όταν ένα ζώο στη φύση ζεί 10-12 χρόνια  μέσο όρο , και σαν κατοικίδια φτάνουν 15-20 να βγάλουν και καρκίνους , σαν να λέμε με ανθρώπινους όρους ότι ο παππούς έπαθε καρκίνο στον προστάτη στα 107 του χρόνια , και καθόμαστε και το φιλοσόφουμε κιόλας

Τα κουτάβια τι τα κάνατε στο χωριό;Τα πετάγατε στο ρέμα όπως κάνουν ακόμα στο δικό μου;Σε σακί και στα σκουπίδια;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο έλεγχος των γεννήσεων ωστε να μην υπάρχουν νέα αδέσποτα.Αυτό μόνο με στείρωση μπορεί να γίνει.Το σκυλί δεν ζει στην φύση,τα αδέσποτα κατα ΜΟ δεν ξεπερνάνε τα 2 χρόνια ζωής.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ειδικά στα αρσενικά είναι αστείο πράγμα. Σκεφτείτε στα βοοειδή κόβουμε τους όρχεις στο χωράφι ξέρω γω. 

Μαργαρίτα μας τρομάζεις :fear:

Δημοσ.

Όταν τα ζώα δεν είναι εκτροφικά και αυτά μόνο όσα προορίζονται για αναπαραγωγή, πρέπει να στειρώνοντε. Πέρα από τους λόγους υγείας είναι ο μόνος τρόπος για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Από μια τέτοια γέννα τα περισσότερα θα βρεθούν στο δρόμο. Τόσο δύσκολο είναι για κάποιους να καταλάβουν πως για σκυλιά και γατιά, ειδικά όσα ζουν σε αστικό περιβάλλον, η στείρωση είναι επιβεβλημένη; Είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν τα αδέσποτα. 

Δεν είναι όλοι για όλα. Δεν είναι κακό. Κάποιοι δεν πρέπει να έχουν σκύλο, κάποιοι πάλι δεν πρέπει να έχουν παιδιά. Αυτός που δεν θα στεριώσει σίγουρα δεν θα μαζέψει και το σκατό, σίγουρα θα αφήσει και χωρίς λουρί το σκυλο αδιαφορώντας αν ενοχλεί κτλ. Ο ίδιος αν έχει και παιδιά και πάει σε καμία ταβέρνα θα τα αφήνει ανεξέλεγκτα αδιαφορώντας αν ενοχλούν τους υπόλοιπους που βγήκαν να απολαύσουν ένα πιάτο φαΐ με λίγη ηρεμία. Όλα συνδέονται και είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σεβασμός στα ζώα και σεβασμός στους ανθρώπους. 

Δημοσ.
2 hours ago, vastegial_74 said:

Όταν τα ζώα δεν είναι εκτροφικά και αυτά μόνο όσα προορίζονται για αναπαραγωγή, πρέπει να στειρώνοντε. Πέρα από τους λόγους υγείας είναι ο μόνος τρόπος για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Από μια τέτοια γέννα τα περισσότερα θα βρεθούν στο δρόμο. Τόσο δύσκολο είναι για κάποιους να καταλάβουν πως για σκυλιά και γατιά, ειδικά όσα ζουν σε αστικό περιβάλλον, η στείρωση είναι επιβεβλημένη; Είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν τα αδέσποτα. 

Δεν είναι όλοι για όλα. Δεν είναι κακό. Κάποιοι δεν πρέπει να έχουν σκύλο, κάποιοι πάλι δεν πρέπει να έχουν παιδιά. Αυτός που δεν θα στεριώσει σίγουρα δεν θα μαζέψει και το σκατό, σίγουρα θα αφήσει και χωρίς λουρί το σκυλο αδιαφορώντας αν ενοχλεί κτλ. Ο ίδιος αν έχει και παιδιά και πάει σε καμία ταβέρνα θα τα αφήνει ανεξέλεγκτα αδιαφορώντας αν ενοχλούν τους υπόλοιπους που βγήκαν να απολαύσουν ένα πιάτο φαΐ με λίγη ηρεμία. Όλα συνδέονται και είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σεβασμός στα ζώα και σεβασμός στους ανθρώπους. 

Τι ακριβώς λόγοι υγείας υπάρχουν στην προληπτική στείρωση;

Επίσης οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αποφεύγονται και με το να μην αφήνεις τον σκύλο σου να πάει σε σκύλα. Με κατάλαβες πάντως. Δεν έχω στειρώσει τον σκύλο μου και αφήνω παντού τα περιττώματα του....  🙄🙄🙄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τα κουτάβια τι τα κάνατε στο χωριό;Τα πετάγατε στο ρέμα όπως κάνουν ακόμα στο δικό μου;Σε σακί και στα σκουπίδια;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο έλεγχος των γεννήσεων ωστε να μην υπάρχουν νέα αδέσποτα.Αυτό μόνο με στείρωση μπορεί να γίνει.Το σκυλί δεν ζει στην φύση,τα αδέσποτα κατα ΜΟ δεν ξεπερνάνε τα 2 χρόνια ζωής.

Άστο δυστυχώς τα ζώα στην επαρχία αντιμετωπίζονται ακόμα ως αντικείμενα. Και βλέπεις και νέους ανθρώπους που θα σου πουν «ο παππούς μου τάιζε το σκύλο ψωμοτύρι κι έζησε 10 χρονια» οπότε κάνει και αυτος το ίδιο. Ζώα παρατημένα σε αλάνες μ ενα ξεροκόμματο, δεμένα με σχοινιά, κουτάβια πνιγμένα και αλλα τέτοια όμορφα. 

Βεβαια καμία φορά αντίστοιχα γίνονται και στις πόλεις αυτά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...