Blacklab Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας παιδια, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ 15 μηνών και σκέφτομαι να το στειρώσω. Όταν συναντάμε στο δρόμο αλλα σκυλιά, ολα του γαυγιζουν σχεδόν. Μάρκαρει συνέχεια στις βόλτες και στο σπίτι εχει αρχίσει να καβαλάει τα μαξιλάρια. Το έκανε και πιο παλιά αλλα τωρα το κανει σε πολυ έντονο βαθμό. Η κτηνίατρος που το είχαμε συζητήσει μας είπε οτι δεν ειναι υπέρ της στείρωσης εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Μπορει κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή ?
vins Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Blacklab είπε Καλησπέρα σας παιδια, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ 15 μηνών και σκέφτομαι να το στειρώσω. Όταν συναντάμε στο δρόμο αλλα σκυλιά, ολα του γαυγιζουν σχεδόν. Μάρκαρει συνέχεια στις βόλτες και στο σπίτι εχει αρχίσει να καβαλάει τα μαξιλάρια. Το έκανε και πιο παλιά αλλα τωρα το κανει σε πολυ έντονο βαθμό. Η κτηνίατρος που το είχαμε συζητήσει μας είπε οτι δεν ειναι υπέρ της στείρωσης εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Μπορει κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή ? Χμμμ, εγώ πάλι με όσους κτηνιάτρους μίλησα τάσσονται υπέρ της στείρωσης. Στα αρσενικά η στείρωση προλαμβάνει καρκίνους στους όρχεις. Άποψή μου είναι να πάρεις κι άλλη γνωμη απο αλλους κτηνίατρους αλλά και να διαβάσεις αντίστοιχα Φόρουμ και ελληνικά άλλα και εξωτερικου που αναλύουν το θέμα. 2 1
TechnoState Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 ... συγχωρέστε την άγνοια μου : γιατί να μην στειρώσεις τον σκύλο σου?? 2
karaLRS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ δεν τον έχω στείρωση και εννοείται δεν τον ζευγαρωνω. ΔΕΝ χρειάζεται να τον υποβάλλω σε μια εγχείρηση χωρίς σοβαρό λόγο. Στα θηλυκά το πρόβλημα υπάρχει με την πυομητρα. 8 λεπτά πριν, TechnoState είπε ... συγχωρέστε την άγνοια μου : γιατί να μην στειρώσεις τον σκύλο σου?? Γιατί πρέπει να του κάνεις εγχείρηση και να επέμβεις στις ορμόνες τους. 1 1
Blacklab Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Και η κτηνίατρος ετσι είπε. Δεν χρειάζονται ολα τα σκυλιά στείρωση. Αλλα εμάς μολις έκλεισε 15 μηνών δεν μας ακούει καθόλου. Ήταν ζωηρός παντα αλλα τωρα εχει ξεκινήσει να εχει εμμονές. Να σημειωθεί οτι έχουμε και εκπαιδεύτρια
TechnoState Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 ...καταλαβαίνω ότι το θέμα κατοικίδιο και ειδικά σκύλος, θέλει πολύ διάβασμα κ επίσης πολύ υπευθυνότητα. Θλίβομαι όταν καταλήγουν κηδεμόνες σκύλων άτομα πραγματικά άχρηστα (προσωπική άποψη από αυτά που έχω δει κ έχω βιώσει στην δίκη μου καθημερινότητα). 1
karaLRS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, TechnoState είπε ...καταλαβαίνω ότι το θέμα κατοικίδιο και ειδικά σκύλος, θέλει πολύ διάβασμα κ επίσης πολύ υπευθυνότητα. Θλίβομαι όταν καταλήγουν κηδεμόνες σκύλων άτομα πραγματικά άχρηστα (προσωπική άποψη από αυτά που έχω δει κ έχω βιώσει στην δίκη μου καθημερινότητα). Γιατί στείρωση όμως; πως συνδέεται με την υπευθυνότητα;
lightsout Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μην περιμένετε ότι με την στείρωση θα είναι σίγουρα υπάκουος. Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι. Επίσης, κατά 99% θα αυξηθεί πολύ η όρεξη του για φαγητό, κι αυτό με τη σειρά του θα απαιτεί προσοχή στο τάισμα ώστε να διατηρείται το βάρος του σε καλά επίπεδα. Προσωπικά, είμαι υπέρ της στείρωσης αλλά θα πρέπει να ενημερωθείτε και για τα όποια αρνητικά, από έναν υπεύθυνο και up to date κτηνίατρο. 3
karaLRS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Blacklab είπε Και η κτηνίατρος ετσι είπε. Δεν χρειάζονται ολα τα σκυλιά στείρωση. Αλλα εμάς μολις έκλεισε 15 μηνών δεν μας ακούει καθόλου. Ήταν ζωηρός παντα αλλα τωρα εχει ξεκινήσει να εχει εμμονές. Να σημειωθεί οτι έχουμε και εκπαιδεύτρια Η εκπαιδευτής τι λέει; 1
TechnoState Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 @karaLRS ...δεν στάθηκα σε αυτό καθεαυτό (το θέμα της στείρωσης) απλά μου ήρθαν στο μυαλό (με αφορμή το παρόν θέμα) άχρηστοι ιδιοκτήτες, με σκυλιά (χωρίς σωστή κοινωνικοποίηση) με καμία επίβλεψη. Χωρίς καμία τήρηση κανόνων υγιεινής. Χωρίς καμία περίθαλψη / πρόληψη (εμβολιασμός). Ή δεμένα μέσα στο κατακαλόκαιρο παρά την περίφραξη του χώρου, κάτω από καυτό ήλιο, χωρίς κανένα ίσκιο με ένα κουβά νερό(προφανώς νερό ημερών)....κ όταν προσπαθείς να βρεις κάποιον υπεύθυνο για να παραπονεθείς...εισπράττεις το: "κοίτα την δουλειά σου, δεν έχει κανένα πρόβλημα το σκυλί"....αμφιβάλω αν έκανε κάτι η αστυνομία, στο τηλεφωνημα μου. 2
karaLRS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, TechnoState είπε @karaLRS ...δεν στάθηκα σε αυτό καθεαυτό (το θέμα της στείρωσης) απλά μου ήρθαν στο μυαλό (με αφορμή το παρόν θέμα) άχρηστοι ιδιοκτήτες, με σκυλιά (χωρίς σωστή κοινωνικοποίηση) με καμία επίβλεψη. Χωρίς καμία τήρηση κανόνων υγιεινής. Χωρίς καμία περίθαλψη / πρόληψη (εμβολιασμός). Ή δεμένα μέσα στο κατακαλόκαιρο παρά την περίφραξη του χώρου, κάτω από καυτό ήλιο, χωρίς κανένα ίσκιο με ένα κουβά νερό(προφανώς νερό ημερών)....κ όταν προσπαθείς να βρεις κάποιον υπεύθυνο για να παραπονεθείς...εισπράττεις το: "κοίτα την δουλειά σου, δεν έχει κανένα πρόβλημα το σκυλί"....αμφιβάλω αν έκανε κάτι η αστυνομία, στο τηλεφωνημα μου. Δυστυχώς η χώρα αυτή πάσχει ηθικά. Εδώ καπνίζουμε με παιδιά μέσα στο αμάξι και τα πετάμε μέσα χωρίς ζώνη... στον σκύλο θα κολλήσουμε; Που αγοράζουν τροφή 13 ευρώ τα 20 κιλά... Χώμα να πάρεις πιο ακριβό είναι 6
tsipakis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, vins είπε Χμμμ, εγώ πάλι με όσους κτηνιάτρους μίλησα τάσσονται υπέρ της στείρωσης. Στα αρσενικά η στείρωση προλαμβάνει καρκίνους στους όρχεις. Άποψή μου είναι να πάρεις κι άλλη γνωμη απο αλλους κτηνίατρους αλλά και να διαβάσεις αντίστοιχα Φόρουμ και ελληνικά άλλα και εξωτερικου που αναλύουν το θέμα. πιπες η στειρωση εχει γινει της μοδας στα αρσενικα με αυτη την λογικη για να μη γαβγιζει ας κόψουμε και τη γλωσσα 2 1
Blacklab Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, karaLRS είπε Η εκπαιδευτής τι λέει; Μένουμε στην Γερμανία και εδω δεν ειναι οπως στην Ελλάδα. Και η εκπαιδεύτρια ειναι της άποψης οτι δεν χρειάζονται ολα τα σκυλιά στείρωση. Μας είπε οτι ειναι σχετικά δύσκολο σκυλί γιατι εχει τον χαρακτήρα του και πολλα απο όσα κανει ειναι θεμα ορμονών. 1 ώρα πριν, TechnoState είπε ...καταλαβαίνω ότι το θέμα κατοικίδιο και ειδικά σκύλος, θέλει πολύ διάβασμα κ επίσης πολύ υπευθυνότητα. Θλίβομαι όταν καταλήγουν κηδεμόνες σκύλων άτομα πραγματικά άχρηστα (προσωπική άποψη από αυτά που έχω δει κ έχω βιώσει στην δίκη μου καθημερινότητα). Πίστεψε με για το σκυλί μου κανω οτι καλύτερο μπορω. Για μένα το πιο εύκολο θα ήταν η στείρωση αλλα θεωρώ πως ειναι μεγάλη απόφαση 47 λεπτά πριν, TechnoState είπε @karaLRS ...δεν στάθηκα σε αυτό καθεαυτό (το θέμα της στείρωσης) απλά μου ήρθαν στο μυαλό (με αφορμή το παρόν θέμα) άχρηστοι ιδιοκτήτες, με σκυλιά (χωρίς σωστή κοινωνικοποίηση) με καμία επίβλεψη. Χωρίς καμία τήρηση κανόνων υγιεινής. Χωρίς καμία περίθαλψη / πρόληψη (εμβολιασμός). Ή δεμένα μέσα στο κατακαλόκαιρο παρά την περίφραξη του χώρου, κάτω από καυτό ήλιο, χωρίς κανένα ίσκιο με ένα κουβά νερό(προφανώς νερό ημερών)....κ όταν προσπαθείς να βρεις κάποιον υπεύθυνο για να παραπονεθείς...εισπράττεις το: "κοίτα την δουλειά σου, δεν έχει κανένα πρόβλημα το σκυλί"....αμφιβάλω αν έκανε κάτι η αστυνομία, στο τηλεφωνημα μου. Κρίμα για τα σκυλάκια.
Natha Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Blacklab είπε Καλησπέρα σας παιδια, εχω ενα αρσενικο λαμπράντορ 15 μηνών και σκέφτομαι να το στειρώσω. Όταν συναντάμε στο δρόμο αλλα σκυλιά, ολα του γαυγιζουν σχεδόν. Μάρκαρει συνέχεια στις βόλτες και στο σπίτι εχει αρχίσει να καβαλάει τα μαξιλάρια. Το έκανε και πιο παλιά αλλα τωρα το κανει σε πολυ έντονο βαθμό. Η κτηνίατρος που το είχαμε συζητήσει μας είπε οτι δεν ειναι υπέρ της στείρωσης εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Μπορει κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή ? Ίσα ίσα που πέρα από την πλειοψηφία των κτηνιάτρων, ακόμα και οι φιλοζωικές σου λένε να στειρώνεις τα κατοικίδια σου. Κι εγώ είχα προβλήματα με τον δικό μου, πολύ καυγάς με άλλα αρσενικά και τεντιμποϊλίκια, επίσης πολύ έρωτας με μαξιλάρια. Τον στειρώσαμε περίπου 18 μηνώνω αν θυμάμαι καλά και μια χαρά όλα, καλό θα κάνει στον φίλο σου. Η επέμβαση θα σου κοστίσει γύρω στα 70-80 ευρώ. Τον πας, τον παίρνεις μετά από κανα 2ωρο, απλά αν μπορείς να έχεις αμάξι γιατί θα είναι ζαλισμένος από την αναισθησία. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από Natha 1
Blacklab Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, Natha είπε Ίσα ίσα που πέρα από την πλειοψηφία των κτηνιάτρων, ακόμα και οι φιλοζωικές σου λένε να στειρώνεις τα κατοικίδια σου. Κι εγώ είχα προβλήματα με τον δικό μου, πολύ καυγάς με άλλα αρσενικά και τεντιμποϊλίκια, επίσης πολύ έρωτας με μαξιλάρια. Τον στειρώσαμε περίπου 18 μηνώνω αν θυμάμαι καλά και μια χαρά όλα, καλό θα κάνει στον φίλο σου. Η επέμβαση θα σου κοστίσει γύρω στα 70-80 ευρώ. Τον πας, τον παίρνεις μετά από κανα 2ωρο, απλά αν μπορείς να έχεις αμάξι γιατί θα είναι ζαλισμένος από την αναισθησία. Δεν είχε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα στην συμπεριφορά του ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα