Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Ξέρει κάποιος αν μπορει να δικαιολογηθει αυτοκίνητο 1.600 του 99' με παρα πολύ χαμηλό εισόδημα; 

Και αν ναι πως. Κάπου διάβασα οτι γίνεται αν συμφωνήσει ο πωλητής να δηλώσει οτι στο δινει πολυ φθηνα και να πεις οτι τα μαζευες και τα έχεις απο καιρό. Ισχύει αυτο; 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, aggelos2517 είπε

Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Ξέρει κάποιος αν μπορει να δικαιολογηθει αυτοκίνητο 1.600 του 99' με παρα πολύ χαμηλό εισόδημα; 

Και αν ναι πως. Κάπου διάβασα οτι γίνεται αν συμφωνήσει ο πωλητής να δηλώσει οτι στο δινει πολυ φθηνα και να πεις οτι τα μαζευες και τα έχεις απο καιρό. Ισχύει αυτο; 

Για πόσο χαμηλό εισόδημα μιλάμε; Τα τεκμήρια για 1600αρι του 99 πρέπει αντιστοιχούν σε 6200 εισόδημα(+το κόστος αγοράς για το πρώτο έτος).

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Πάρε τον λογιστή σου και ρώτα τον αν μπορείς να το δικαιολογήσεις και τι ποσό να γράψετε στην μεταβίβαση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Για πόσο χαμηλό εισόδημα μιλάμε; Τα τεκμήρια για 1600αρι του 99 πρέπει αντιστοιχούν σε 6200 εισόδημα(+το κόστος αγοράς για το πρώτο έτος).

-50% το ετησιο τεκμηριο λογω παλαιοτητας 

Για αγορα ανετα μπορει να βαλει 1000 και ακομα πιο κατω ευρω για 20ετιας αυτοκινητο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

-50% το ετησιο τεκμηριο λογω παλαιοτητας 

Για αγορα ανετα μπορει να βαλει 1000 και ακομα πιο κατω ευρω για 20ετιας αυτοκινητο .

3200 αυτοκίνητο (με παλαιότητα)+3000 τεκμήριο διαβίωσης+αγορά

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Ρωτησα το λογιστή. Για 10ετιας αμάξι και βαλε και με χαμηλη αγορα δηλαδή κατω απο 800 πχ ακομα και με μηδενικό εισόδημα γίνεται λόγο οτι εχει 3200 τεκμήρια αν δν εχεις τπτ στο ονομα σουυ. Που σημαίνει οτι και με το ελάχιστο εισόδημα πχ 500€ τ χρόνο μπορείς άνετα. Αλλα ακομα και με μηδενικό μουπε γίνεται αν οχι τελείως ανετα με μια μικρα πατεντουλα.. Ετσι κι αλλιώς μου λεει κ μονο που αναπνεουμε εχουμε 3000 εμεις τεκμήριο.. Το εψαξε σε βιβλία για οσους πουν λεει μαλακιες 😂

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aggelos2517 είπε

Ρωτησα το λογιστή. Για 10ετιας αμάξι και βαλε και με χαμηλη αγορα δηλαδή κατω απο 800 πχ ακομα και με μηδενικό εισόδημα γίνεται λόγο οτι εχει 3200 τεκμήρια αν δν εχεις τπτ στο ονομα σουυ. Που σημαίνει οτι και με το ελάχιστο εισόδημα πχ 500€ τ χρόνο μπορείς άνετα. Αλλα ακομα και με μηδενικό μουπε γίνεται αν οχι τελείως ανετα με μια μικρα πατεντουλα.. Ετσι κι αλλιώς μου λεει κ μονο που αναπνεουμε εχουμε 3000 εμεις τεκμήριο.. Το εψαξε σε βιβλία για οσους πουν λεει μαλακιες 😂

Εφόσον σε καλύπτει το αφορολόγητο είσαι οκ

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν σε καταλαβεινω...Ενα ειναι το τεκμηριο το ετησιο .

Ένα είναι για την κατοχή του οχήματος όχι γενικά...

Ρώτα και το λογιστή σου να στα εξηγήσει...

Δημοσ.

Ναι ενα ειναι και δεν εχει καμμια σημασια αν το καλυπτει το εισοδημα αυτου που το εχει .

Αν δεν το καλυπτει φορολογειται για οσο ειναι το τεκμηριο αυτο που λεγεται διαβιωσης.

Εχω 4 αμαξια στο ονομα μου και δεν εχω προβλημα.

2 1800 κυβικα του 2000

1 2000 κυβικα του 2008

1 1000 κυβικα του 2011

Δημοσ.

Στην φορολόγηση παιζουν πολλα ρολο παιζει τα κυβικα η χρονολογια το εισόδημα που εμφανίζεται και το κοστος του αμαξιού νμζω.

Οπως και να χει για κάποιον που δε ξερει εμενα κ τον καθε ενα που θελει κατι τετοιο κ ειναι στην ιδια κατασταση με καλύπτει κανονικα χωρις κανεναν πρόβλημα. 

Κατι ασχετο..ποσο στοιχίζει η μεταβίβαση για διάβασα οτι πχ για 1.6 ειναι 90€ και πληρωνεις κ το τέλος άδειας 75€ τι ισχύει κ γενικα το κόστος πόσο φτάνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...