The_Judas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μένω σε ενοικιαζόμενο σπίτι που δεν είχε σε όλες τις πρίζες γείωση πριν από λίγο καιρό. Τον 1ο μήνα μου είχε καεί το τροφοδοτικό από ένα παλιό huawei router που χρησιμοποιούσε. Ετυχε να έχω ίδιο τροφοδοτικό και το άλλαξα. Στην πορεία πέρασα γείωση σε όλο στο σπίτι. Το ρουτερ βρίσκεται πάνω σε apc πολύπριζο. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά μου κάηκε το τροφοδοτικό του huawei. Υπάρχει λέτε θέμα με τα ηλεκτρολογικά; Τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κοιτάξω; ΥΓ: Απ' όσο ξέρω η περιοχή γενικά δεν έχει θέματα με την ηλεκτροδότηση (ώστε να μπορούσα να κατηγορήσω την ΔΕΗ). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από The_Judas
giorgoskouro Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δεν νομιζω να ειναι θεμα γείωσης, κάτι παίζει με το ρεύμα η με την συσκευή. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με την δεη, αποζημιώνουν μόνο σε περιπτώσεις βλαβών από πτωση ουδέτερου.
yannis27gr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Υποθέτω ότι στο έκαψε στην ίδια πρίζα, σωστά; Ίσως μόνο εκεί να έχεις θέμα (αν ήταν γενικό το ζήτημα θα σου έβγαζε σφάλματα κι αλλού). Πες τον ηλεκτρολόγο να έρθει να δει τη συγκεκριμένη πρίζα, μπορεί να δημιουργεί βραχυκύκλωμα.
The_Judas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Δεν νομιζω να ειναι θεμα γείωσης, κάτι παίζει με το ρεύμα η με την συσκευή. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με την δεη, αποζημιώνουν μόνο σε περιπτώσεις βλαβών από πτωση ουδέτερου. αλλιώς το εννοούσα... δεν με ενδιαφέρει αποζημίωση. Απλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές που ξέρεις ότι το δίκτυο της ΔΕΗ είναι χάλια. Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικό γενικά το router και να καίει το τροφοδοτικό του; 33 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Υποθέτω ότι στο έκαψε στην ίδια πρίζα, σωστά; Ίσως μόνο εκεί να έχεις θέμα (αν ήταν γενικό το ζήτημα θα σου έβγαζε σφάλματα κι αλλού). Πες τον ηλεκτρολόγο να έρθει να δει τη συγκεκριμένη πρίζα, μπορεί να δημιουργεί βραχυκύκλωμα. την είχε δει την πρίζα πριν από κάνα μήνα οπότε και πέρασε την γείωση. Επίσης και η πρίζα είναι καινούργια. Πάνω στο ίδιο πολύπριζο έχω και υπολογιστή+εκτυπωτή. Αυτό που λείπει στο σπίτι είναι ρελέ διαρροής, αλλά αυτό έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σχετικό με την συγκεκριμένη περίπτωση... ή μήπως είναι; Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από The_Judas
yannis27gr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Ε τότε είναι θεμα είτε του ρούτερ που προκαλεί βραχυκύκλωμα και σου καίει τα τροφοδοτικά είτε σύμπτωση να σου καούν και τα 2 τροφοδοτικά. Πιο πιθανό θεωρώ να φταίει το ρούτερ. Πάντως η πρίζα δε φταίει αφού έχει ελεγχθεί και δε σου καίει τπτ άλλο, ούτε και το δίκτυο φταίει πάλι γιατί δεν έχεις κάπου αλλού θέμα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Οι συσκευές αυτες ρουτερ τροφοδοτικά τηλεφωνου, μιξερ, μικροσυσκευες δηλαδή δεν εχουν καν γείωση Οποτε ψαξε αλλου για το προβλημα Κακες επαφες, σπινθηρισμοι, ασφαλείες στο πινακα ή η δεη
nvel Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 το ότι συνέδεσες ένα κιτρινοπράσινο καλώδιο στους ρευματοδότες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις και σωστή γείωση, αν έχεις προβλήματα κρουστικών υπερτάσεων στο δίκτυο για να λειτουργήσει η προστασία του apc χρειάζεται σωστή γείωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα