dimlevi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα insomniacs. Μου χει γινει μια προταση για μεταφορα στην Ολλανδια εκπαιδευση εκει για reception για 9μιση μηνες και μετα δυνατοτητα ευρεσης εργασιας στην Ολλανδια. Διαμονη, wifi , netflix πληρωμενο οσο γινεται η εκπαιδευση +100 ευρω την εβδομάδα για supermarket. Σου δινουν και μια πιστοποιηση οταν τελειωσεις επιπεδου Associate degree Hotel Management Administrator Το σκεφτομαι σοβαρα μιας και θελω να δοκιμασω κατι καινουριο σαν καριερα , οταν ρωτησα για τι μισθους παιζουν σαν receptionist μου παν για αρχη 1400-1500 καθαρα και για να μεινω μονος πρεπει να εχω συγκάτοικο. Δεν ειναι πολλα χρηματα αλλα σκεφτομαι τις ευκαιριες εξέλιξης Αν σπασω το συμβολαιο και πρεπει να γυρισω θα πληρωσω πεναλτι που ειναι αρκετα μεγαλο αναλογα τους μηνες που εχω κανει σαν εκπαιδευομένος. Υπαρχει καποιος με καποια εμπειρια να μου πει? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από dimlevi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, dimlevi είπε Καλησπερα insomniacs. Μου χει γινει μια προταση για μεταφορα στην Ολλανδια εκπαιδευση εκει για reception για 9μιση μηνες και μετα δυνατοτητα ευρεσης εργασιας στην Ολλανδια. Διαμονη, wifi , netflix πληρωμενο οσο γινεται η εκπαιδευση +100 ευρω την εβδομάδα για supermarket. Σου δινουν και μια πιστοποιηση οταν τελειωσεις επιπεδου Associate degree Hotel Management Administrator Το σκεφτομαι σοβαρα μιας και θελω να δοκιμασω κατι καινουριο σαν καριερα , οταν ρωτησα για τι μισθους παιζουν σαν receptionist μου παν για αρχη 1400-1500 καθαρα και για να μεινω μονος πρεπει να εχω συγκάτοικο. Δεν ειναι πολλα χρηματα αλλα σκεφτομαι τις ευκαιριες εξέλιξης Αν σπασω το συμβολαιο και πρεπει να γυρισω θα πληρωσω πεναλτι που ειναι αρκετα μεγαλο αναλογα τους μηνες που εχω κανει σαν εκπαιδευομένος. Υπαρχει καποιος με καποια εμπειρια να μου πει? που πατε και βρισκετε τετοιες δουλειες ειναι να απορω, αναρωτηθηκατε ποτε το κοστος ζωης για την χωρα εκει? αν η εταιρεια υπαρχει κλπ κλπ, προσοχη σε τι υπογραφεται και στο που μπλεκετε... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από forgotten Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimlevi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, forgotten είπε που πατε και βρισκετε τετοιες δουλειες ειναι να απορω, αναρωτηθηκατε ποτε το κοστος ζωης για την χωρα εκει? αν η εταιρεια υπαρχει κλπ κλπ, προσοχη σε τι υπογραφεται και στο που μπλεκετε... Συμφωνω οτι υπαρχουν απατες γενικα αλλα η συγκεκριμενη δεν ειναι οπως φαινεται μεχρι τωρα μπηκα στο Internet την εψαξα. Καναμε συνεντευξη μεσω skype μου εδωσε ολες τις λεπτομέρειες για τη θεση και θα μιλησω τηλεφωνικα και με μια κοπελα που δουλευει σε καποιο ξενοδοχειο μετα το προγραμμα. Τωρα για το κοστος ζωης προφανως και εγραψα αυτο το post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Αν είναι μέσω recruiting agency/εταιρεία ενοικίασης προσωπικού θέλει ξεψείρισμα ακόμα και στα πιο ψιλά γράμματα. Μισθός και παροχές πάντως είναι τα βασικά για νέο άτομο που ξεκινά τώρα την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Πόσες ώρες δουλειάς είναι; Οι περισσότερες θέσεις receptionist στην Ολλανδία είναι part time. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimlevi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Speculoos είπε Αν είναι μέσω recruiting agency/εταιρεία ενοικίασης προσωπικού θέλει ξεψείρισμα ακόμα και στα πιο ψιλά γράμματα. Μισθός και παροχές πάντως είναι τα βασικά για νέο άτομο που ξεκινά τώρα την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Πόσες ώρες δουλειάς είναι; Οι περισσότερες θέσεις receptionist στην Ολλανδία είναι part time. Ειναι μια ολλανδικη εταιρεία που ψαχνει προσωπικο σε αλλες χωρες (ισπανια,ιταλια,ελλαδα) γιατι δε πανε απο την ολλανδια να δουλεψουν σε ξενοδοχεια. Οι παροχες ειναι για τη διαρκεια της εκπαιδευσης 9.5 μηνες. Ο μισθος εκει παιζει μου ειπε στα 1400-1500. Δεν ειναι αναγκη να μεινω Ολλανδια μετα την πιστοποιηση μπορω να γυρισω Ελλαδα αλλα κανουν κυριως αυτο το προγραμμα ωστε να βρουν προσωπικο για ρεσεψιον γιατι δε βρισκουν ατομα στην Ολλανδια. Τωρα ωραριο θα μιλησω με την κοπελα απο Ελλαδα που εκανε το προγραμμα και μενει εκει και θα μαθω. Απλα ψαχνω και ατομα εδω που να μενουν εκει και να ξερουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lumini Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, dimlevi είπε Ειναι μια ολλανδικη εταιρεία που ψαχνει προσωπικο σε αλλες χωρες (ισπανια,ιταλια,ελλαδα) γιατι δε πανε απο την ολλανδια να δουλεψουν σε ξενοδοχεια. Οι παροχες ειναι για τη διαρκεια της εκπαιδευσης 9.5 μηνες. Ο μισθος εκει παιζει μου ειπε στα 1400-1500. Δεν ειναι αναγκη να μεινω Ολλανδια μετα την πιστοποιηση μπορω να γυρισω Ελλαδα αλλα κανουν κυριως αυτο το προγραμμα ωστε να βρουν προσωπικο για ρεσεψιον γιατι δε βρισκουν ατομα στην Ολλανδια. Τωρα ωραριο θα μιλησω με την κοπελα απο Ελλαδα που εκανε το προγραμμα και μενει εκει και θα μαθω. Απλα ψαχνω και ατομα εδω που να μενουν εκει και να ξερουν. φιλε αν δεν εχεις στον ήλιο μοίρα εδω τοτε να πας. Θα σου ανοιξουν οι οριζοντες και μπορεις να ελπιζεις για καλύτερα. Να ξερεις σε τετοιες δουλειες πανε ευρωπαιοι απο φτωχες χωρες πχ βουλγαρια-ρουμανια που ξερουν πολυ καλα αγγλικα. Απλα να ξερεις οτι η ζωη ειναι ακριβη και η συγκατοίκηση ειναι αναγκαία ακομα και για μισθωτους με μεγαλο μισθο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Από άνθρωπο που έχει ζήσει στην Ολλανδία και έχει δεσμούς δεκαετιών με ανθρώπους αυτής της χώρας: - Θα συγκατοικήσεις ως εκπαιδευόμενος, αναγκαστικά, με άτομα που σπανίως θα είναι διαφορετικής ποιότητας από αυτά που κατατάσσονται στη Λεγεώνα των Ξένων. - Δωρεάν σίτιση υπάρχει; Αν όχι, τα 100 ευρώ θα σου φτάσουν, αλλά θα τρως ότι βρίσκεις στο supermarket. - Πιστοποίηση: Μη φανταστείς ότι με αυτήν θα σου ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες. Τα γραφεία εργασίας που θα απευθυνθείς για να βρεις εργασία μετά, δίνουν προτεραιότητα σε όσους έχουν πολύχρονη προϋπηρεσία. Και θα θελήσουν, στην αρχή τουλάχιστον, να σου πιάσουν τον κ... Θα πρέπει επίσης εκτός από την πολύ καλή γνώση των Αγγλικών, να έχεις και πολύ καλές επιδόσεις στην γρήγορη εκμάθηση των Ολλανδικών. - Μισθός 1400-1500 καθαρά στην Ολλανδία = Και πάλι αναγκαστική συγκατοίκηση με άλλα άτομα, σε διαμερίσματα όπου θα πρέπει να μοιραστείς όλους τους κοινόχρηστους χώρους με κάθε καρυδιάς καρύδι. Θα ζεις με αυτά τα χρήματα; Όχι, απλά θα επιβιώνεις. Μόνο σε μπαράκι θα μπορείς να πας, σε εστιατόριο ξέχνα το, δεν σου φτάνει ένα μεροκάματο για μία επίσκεψη σε αυτό. - Θα σου πρότεινα και εγώ, να πας μόνο αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα και αν διαθέτεις "μπράτσα", είναι απαραίτητα για τους χώρους διαμονής των πρώτων χρόνων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skywalker333 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Για την συγκατοικιση θα ελεγα να μη τρομαζεις. Οι Ελληνες ειμαστε λιγο καλομαθημένοι με το να ζουμε σχεδον ολοι μόνοι μας στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο ειναι απολυτα συνηθισμένο να μένεις με αλλα 1-2-3-4 άτομα, αναλογα με το πόσα χρήματα θέλεις να βάζεις στην ακρη. Αρχη ειναι, βασικο μισθο θα έχεις, προφανως κ θα μεινεις με αλλους. Αν δε σου κατσει καλα καποιος, αλλαζεις σπιτι, δεν εγινε και τιποτα. Εχω ζησει ετσι πολλα χρόνια και με λιγοτερα χρήματα αλλα κ σε ακριβότερα μερη αποτι η Ολλανδία οπότε μη μασάς. απο εκει κ περα, ψαξε να εισαι σιγουρος οτι αυτο που σου προσφερουν ειναι οντως αληθινο και οχι μούφα. Αλλά ειμαι 100% υπέρ του να ζησει κάποιος στο εξωτερικό, έστω για μερικα χρονια. Αλλάζει εντελώς η ψυχοσύνθεσή σου αλλά και το πως αντιμετωπίζεις τον κόσμο και μαθαίνεις πολυ διαφορετικα και ενδιαφέρον πραγματα. Φιλικη συμβουλή, μη κλειστείς να κάνεις παρέα μονο με Ελληνες επειδή ειναι Ελληνες. Αν ειναι καποιος καλό ατομο που αξίζει η παρέα του, οκ, αλλα μη κλειστείς μονο σε Ελληνικό κύκλο. Και δε θα καταφέρεις να νιώσεις πιο "στο σπιτι σου" στο εξωτερικό, και δε θα ζήσεις διαφοτερικους λαους και εμπειρίες αλλά και μπορει να μπεις σε τρυπάκι "Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ" κ να σε φαει το σαρακι. Κανε παρέες με ατομα από παντού και διεύρυνε τους ορίζοντές σου, μονο καλό θα σου κάνει Αντε, με το καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimlevi Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Skywalker333 είπε Για την συγκατοικιση θα ελεγα να μη τρομαζεις. Οι Ελληνες ειμαστε λιγο καλομαθημένοι με το να ζουμε σχεδον ολοι μόνοι μας στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο ειναι απολυτα συνηθισμένο να μένεις με αλλα 1-2-3-4 άτομα, αναλογα με το πόσα χρήματα θέλεις να βάζεις στην ακρη. Αρχη ειναι, βασικο μισθο θα έχεις, προφανως κ θα μεινεις με αλλους. Αν δε σου κατσει καλα καποιος, αλλαζεις σπιτι, δεν εγινε και τιποτα. Εχω ζησει ετσι πολλα χρόνια και με λιγοτερα χρήματα αλλα κ σε ακριβότερα μερη αποτι η Ολλανδία οπότε μη μασάς. απο εκει κ περα, ψαξε να εισαι σιγουρος οτι αυτο που σου προσφερουν ειναι οντως αληθινο και οχι μούφα. Αλλά ειμαι 100% υπέρ του να ζησει κάποιος στο εξωτερικό, έστω για μερικα χρονια. Αλλάζει εντελώς η ψυχοσύνθεσή σου αλλά και το πως αντιμετωπίζεις τον κόσμο και μαθαίνεις πολυ διαφορετικα και ενδιαφέρον πραγματα. Φιλικη συμβουλή, μη κλειστείς να κάνεις παρέα μονο με Ελληνες επειδή ειναι Ελληνες. Αν ειναι καποιος καλό ατομο που αξίζει η παρέα του, οκ, αλλα μη κλειστείς μονο σε Ελληνικό κύκλο. Και δε θα καταφέρεις να νιώσεις πιο "στο σπιτι σου" στο εξωτερικό, και δε θα ζήσεις διαφοτερικους λαους και εμπειρίες αλλά και μπορει να μπεις σε τρυπάκι "Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ" κ να σε φαει το σαρακι. Κανε παρέες με ατομα από παντού και διεύρυνε τους ορίζοντές σου, μονο καλό θα σου κάνει Αντε, με το καλο. Κοιτα μιλησα και με Ολλανδους και καποιους ελληνες που ζουν Ολλανδια το 99% μου ειπαν δεν αξιζει για αυτα τα χρηματα γιατι απλα επιβιωνεις με το ζορι και μου εξηγησαν τα εξοδα που θα εχω. Ισως να δεχομουν να παω αν δεν ειχα καμια προυπηρεσια και καμια εκπαιδευση. Αλλα απο τη στιγμη που πληρωνουν βασικο ακομα και με 9μηνη προυπηρεσια σε ξενοδοχειο και εκπαιδευση δε νομιζω να γινεται. Σκεφτομαι και το 9μηνο που δε θα βγαζω χρηματα και θα ειμαι ισα ισα για σουπερμαρκετ. Πρεπει να παω και αν το ξεκινησω να το τελειωσω ακομα και αν δε μαρεσει λογω ρητρας στο συμβόλαιο. Η συγκατοίκηση δε με πειραζει αλλα ακομα και 500 ευρω δωματιο να βρω(που μου ειπαν οτι ειναι αρκετα δυσκολο) παλι δε βγαινει για να πεις οτι ζεις ανθρωπινά. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από dimlevi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα