john4ever7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Έχω έναν υπολογιστή που έχει μια κάρτα δίκτυου D-Link DGE-528T και έχω συνδέσει το καλώδιο του Ethernet. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνω τον υπολογιστή, το φωτάκι στο μόντεμ συνεχίζει να μένει αναμμένο σαν να λειτουργεί ο υπολογιστής. Χθές όταν άνοιξα τον υπολογιστή, δεν συνδεόταν στο ίντερνετ, ενώ άλλος υπολογιστής που είναι κι αυτός συνδεδεμένος με καλώδιο Ethernet στο ίδιο μόντεμ είχε κανονικά internet. Μετά είδα ότι απο πίσω η μητρική της Gigabyte, GA-G31M-ES2L, είχε μια θέση για καλώδιο Ethernet. Εβαλά κι εκεί το καλώδιο αλλά κι εκεί δεν έκανε τίποτα. Μετά άνοιξα το κουτί του υπολογιστή μήπως είχε ζεσταθεί η κάρτα δικτύου, επειδή πιστεύω λειτουργεί συνέχεια, και είδα ότι η μητρική είχε και δεύτερη θέση που μπορούσε να πάει η κάρτα δικτύου. Έτσι την έβαλα στην άλλη θέση και όταν άνοιξα πάλι τον υπολογιστή, το ίντερνετ λειτουργούσε κανονικά. Μόνο που όταν τον έκλεισα, πάλι δεν έσβησε το φωτάκι στο μόντεμ.Τόσο καιρό δεν έδινα σημασία, αλλά επειδή ξαφνικά δεν είχε ίντερνετ είπα να το ψάξω λίγο μήπως έχει χαλάσει η κάρτα δικτύου και δεν λειτουργεί σωστά. Αν γνωρίζει κάποιος, ας βοηθήσει.
Xristaras12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 λογικά υπάρχει κάποια ρύθμιση της κάρτας για wake on lan οπότε και δεν την αφήνει να κοιμηθεί. Το να έχει ζεσταθεί το τσιπάκι και να μην λειτουργεί το ξεχνάς, είτε δουλεύει είτε οχι ασχέτως θερμοκρασίας. 1
john4ever7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε λογικά υπάρχει κάποια ρύθμιση της κάρτας για wake on lan οπότε και δεν την αφήνει να κοιμηθεί. Το να έχει ζεσταθεί το τσιπάκι και να μην λειτουργεί το ξεχνάς, είτε δουλεύει είτε οχι ασχέτως θερμοκρασίας. αυτό μπορώ να το αλλάξω από κάπου εγώ μέσα στις ρυθμίσεις του υπολογιστή ή θέλει ειδικό;; 4 ώρες πριν, john4ever7 είπε Έχω έναν υπολογιστή που έχει μια κάρτα δίκτυου D-Link DGE-528T και έχω συνδέσει το καλώδιο του Ethernet. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κλείνω τον υπολογιστή, το φωτάκι στο μόντεμ συνεχίζει να μένει αναμμένο σαν να λειτουργεί ο υπολογιστής. Χθές όταν άνοιξα τον υπολογιστή, δεν συνδεόταν στο ίντερνετ, ενώ άλλος υπολογιστής που είναι κι αυτός συνδεδεμένος με καλώδιο Ethernet στο ίδιο μόντεμ είχε κανονικά internet. Μετά είδα ότι απο πίσω η μητρική της Gigabyte, GA-G31M-ES2L, είχε μια θέση για καλώδιο Ethernet. Εβαλά κι εκεί το καλώδιο αλλά κι εκεί δεν έκανε τίποτα. Μετά άνοιξα το κουτί του υπολογιστή μήπως είχε ζεσταθεί η κάρτα δικτύου, επειδή πιστεύω λειτουργεί συνέχεια, και είδα ότι η μητρική είχε και δεύτερη θέση που μπορούσε να πάει η κάρτα δικτύου. Έτσι την έβαλα στην άλλη θέση και όταν άνοιξα πάλι τον υπολογιστή, το ίντερνετ λειτουργούσε κανονικά. Μόνο που όταν τον έκλεισα, πάλι δεν έσβησε το φωτάκι στο μόντεμ.Τόσο καιρό δεν έδινα σημασία, αλλά επειδή ξαφνικά δεν είχε ίντερνετ είπα να το ψάξω λίγο μήπως έχει χαλάσει η κάρτα δικτύου και δεν λειτουργεί σωστά. Αν γνωρίζει κάποιος, ας βοηθήσει. Λοιπόν, νομίζω το βρήκα το πρόβλημα. Κοίταζα στο YouTube βιντεάκια για να δω τι είναι το Wake On Lan (WOL) και βρήκα μερικά βίντεο που έκαναν ρυθμίσεις μέσω της Διαχείρησης Συσκευών. Εγώ πήγα εκεί και επέλεξα Προσαρμογείς δικτύου και πάνω στην κάρτα δικτύο πάτησα δεξί κλικ για να δω τις Ιδιότητες. Στις Ιδιότητες έχει καρτέλα που γράφει Διαχείριση Ενέργειας και εκεί σου έχει 2 + 1 επιλογές. Η πρώτη επιλογή γράφει: Να επιτρέπεται η απενεργοποίηση αυτής της συσκευής απο τον υπολογιστή για εξοικονόμιση ενέργειας. Η δεύτερη επιλογή γράφει: Να επιτρέπεται η επανενεργοποίηση του υπολογιστή απο αυτή την συσκευή. Και αν επιλέξεις την δεύτερη επιλογή έχει και άλλη μία τρίτη που μπορείς να επιλέξεις, η οποία γράφει: Να επιτρέπεται η εκ νέου ενεργοποίηση του υπολογιστή μόνο από ένα μαγικό πακέτο. Όταν μπήκα εγώ στην καρτέλα όλες οι επιλογές ήταν επιλεγμένες. Μετά έσβησα την πρώτη επιλογή και μαζί με αυτή, ακυρώθηκαν και οι άλλες από κάτω. Μετά έκλεισα τον υπολογιστή και έσβησε κανονικά το φωτάκι στο μόντεμ. Μετά έκανα και ένα τεστ και επέλεξα το πρώτο και τα άλλα δύο τα άφησα κλειστά, αλλά όταν έκλεισα τον υπολογιστή το φωτάκι στο μόντεμ συνέχιζε να ανάβει. Ελπίζω να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα και να μην δημιούργησα με αυτή την επιλογή κάποιο άλλο πρόβλημα. Ευχαριστώ για την βοήθεια @Xristaras12 γιατί αν δεν μου έλεγες για το Wake On Lan δεν πρόκειται να το έβρισκα μόνος μου. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από john4ever7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα