Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, BritGreek said:

Μιλάω για το κέντρο του Πειραιά. Προτιμώ VDSL γιατί το άλλο έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος συν τα υπόλοιπα. Μια χαρά καλύπτομαι με μια 50ρα αν μου δώσουν. :) 

Όταν το κόστος εγκατάστασης (και το πάγιο) επιδοτείται από το SFBB δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Όταν το κόστος εγκατάστασης (και το πάγιο) επιδοτείται από το SFBB δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. 

Μου άνοιξες τα μάτια για τον Πειραιά, και σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ειλικρινά.  Στο Κερατσίνι δεν είναι καν διαθέσιμο, όπως προκύπτει και από την αναζήτηση στο SFBB. Δεν ήξερα τίποτα από αυτά, και ούτε μου τα είπε κανείς. Μου είπαν για κόστος κατασκευής, κλπ. Οι τιμές που δίνουν στο SFBB είναι για πάντα, ή μετά το δεύτερο χρόνο υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης σε περίπου τα ίδια χρήματα; Ξέρεις; Επίσης, την κατασκευή για διασύνδεση μέχρι το σπίτι, ποιος την πληρώνει;

Επεξ/σία από BritGreek
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η επιδότηση για την εγκατάσταση είναι εφάπαξ, μια φορά και τέλειωσες, νομίζω ότι μεγαλύτερο μέρος της αν όχι όλο επιδοτείται. 

Η επιδότηση παγίου είναι για 24 μήνες, μετά δεν νομίζω ότι προβλέπεται 2η διετία...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Η επιδότηση για την εγκατάσταση είναι εφάπαξ, μια φορά και τέλειωσες, νομίζω ότι μεγαλύτερο μέρος της αν όχι όλο επιδοτείται. 

Η επιδότηση παγίου είναι για 24 μήνες, μετά δεν νομίζω ότι προβλέπεται 2η διετία...

Άρα, έτσι όπως το καταλαβαίνω, μετά κανονικά 50ρια σε ποσό ανά μήνα. 

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, BritGreek said:

Άρα, έτσι όπως το καταλαβαίνω, μετά κανονικά 50ρια σε ποσό ανά μήνα. 

Το 2022 θεωρητικά θα έχει φτάσει η τιμή των 100Mbps στην τωρινή των 50. Αν σου κάτσει και προσφορά φορητότητας ίσως και χαμηλότερα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, divo είπε

Στο κερατσινι δεν ειναι διαθεσιμο το FTTH γιατι εχει καμπινες Fttc. Στο μεγαλυτερο κομματι του. Καποιες απο wind καποιες απο οτε.

Εχεις μπερδευτει μου φαινεται. 

Οπου υπαρχουν καμπινες ΔΕΝ υπαρχει για την ωρα FTTH. Το Ftth ειναι για την ωρα μονο σε συγκεκριμενες περιοχες. Μια απο αυτες ειναι και το κεντρο του Πειραια. Συντομα θα ειναι και οπου υπαρχει κατανεμιτης και σε αποσταση 800μ απο το κεντρο. Εκει δλδ που δεν ειχε βαλει κανεις καμπινα Fttc

Σε ποια περιοχη στο Κερατσινι εισαι? Μου κανει εντυπωση που δεν εχεις. Εκτος αν εισαι κοντα σε κατανεμιτη που ειναι στην κοπη και κατω απο τον αι Γιωργη

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν είναι θέμα μπερδέματος. Λέω ό,τι ακριβώς μου λέει ο πάροχός μου. Προσωπικά δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Δεδομένου ότι στο Κερατσίνι υπάρχουν καμπίνες VDSL της Wind, η μια ακριβώς μπροστά από το χώρο μας, γιατί δεν μπορούν να πάρουν οι υπόλοιποι πάροχοι από αυτήν; Αυτή την απάντηση έχω εγώ από τη Vodafone, και έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Είναι θέμα Wind που δεν δίνει ή θέμα Vodafone που δεν θέλει να πάρει; Αυτό δεν έχω καταλάβει.

Κερατσίνι μιλάω για περιοχή Αγίου Μηνά (Αμφιάλη), σε δύο διαφορετικούς χώρους, όπου το μόνο που μου δίνουν είναι adsl που έχω ήδη.

Όσο για το κέντρο Πειραιά (Πασαλιμάνι), πάλι με τη vodafone, πώς γίνεται ενώ υπάρχουν καμπίνες VDSL να δίνει η Vodafone μόνο FFTH και μάλιστα να ξεκαθαρίζει ότι για να γίνει αυτό έχει κόστος κατασκευής και απαιτείται η συναίνεση της πλειοψηφίας της πολυκατοικίας; Τι δεν καταλαβαίνω σωστά;

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 9:02 ΠΜ, ThReSh είπε

Επίσης ο νόμος ορίζει ότι δεν χρειάζεται η πλειοψηφία της πολυκατοικίας για να μπει FTTH στο κτήριο. Ένας φτάνει να θέλει κι όλοι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Λοιπόν, μόλις μίλησα ξανά με τη Vodafone. Για εκείνους,  ισχύει ό,τι έγραψα και μάλιστα μου είπε ο άνθρωπος που μίλησα ότι τους έχουν κάνει και σεμινάριο πάνω σ' αυτό. Για FTTH χρειαζεται συναίνεση της πολυκατοικίας γιατί φτάνει μέχρι το διαμέρισμα και ότι τους έχουν σταματήσει αιτήσεις γι' αυτό τον λόγο. Όποιος θέλει, μπορεί να καλέσει και να το επαληθεύσει. 

Δημοσ.

το FTTH 100Mbps πλέον κοστίζει γύρο στα 30-35 ευρώ το μηνα ανάλογα τον πάροχο , αν κάποιος κάνει αίτηση για Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας ,24 μήνες επιδότηση από το https://www.sfbb.gr/  , το ύψος τις επιδότησης είναι 13 ευρώ το μηνα και δωρεάν ενεργοποίηση 48 ευρω = 360 συνολο, από τι στιγμή που το κόστος τις 100αράς με την επιδότηση φτάνει τι 50 άρα δεν αξίζει κάτι άλλο , αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα στη περιοχή σας , και χρειάζονται και κάπου 2 μήνες εργασίες για να ενεργοποιηθεί FTTH στη πολυκατοικία με τι σύμφωνη συγκατάθεση όλων τον ενοίκων , εκεί παίζει ένα θέμα , άμα μπλέξεις με τίποτα περίεργους όπως την έπαθα εγώ , δεν μπορείς να κανεις τίποτα , μου εγκρίθηκε η επιδότηση και δεν θέλουνε στη πολυκατοικία , είναι ευχαριστημένοι λένε με αυτά που έχουνε δεν κάνουνε σοβαρή χρήση internet  , 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, MTX said:

με τι σύμφωνη συγκατάθεση όλων τον ενοίκων

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται συγκατέθεση από κανένα άλλο ένοικο/ιδιοκτήτη/whatever...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, divo είπε

Το οτι εχει γινει μια καμπινα δεν σημαινει οτι αυτη ειναι και εμπορικα διαθεσιμη. Μπορει να μην μπορει να δωσει κανεις ακομα. Αυτο ομως δε σημαινει και οτι εχει καμπινα η wind και δε δινει σε κανεναν. Μολις την αφησει η ΕΕΤΤ σε εμπορικη διαθεση θα μπορει να δωσουν ολοι. Ουτε η wind μπορει να βαλει δικο της συνδρομιτη ακομα, μια και θα περασουν οι συνδρομιτες απο τα καφαο του οτε οποτε θα το παρουν χαμπαρι. Αν θες στειλε μου τη διευθυνση σου σε πμ να σου πω για ποτε περπου ειναι να γινει, αν δεν εχει γινει ακομα και απλα τα τηλεφωνικα κεντρα δεν το εχουν παρει χαμπαρι.

Φίλε δεν κατέχω πολλά (σε οικοδομικά είναι η κλίση μου) :D αλλά την 100άρα νομίζω λίγοι την χρειάζονται αλλά δεν ξέρω γιατί.

Είχα 24άρα από fortnet έφτανα 12 με 13 και πήγα σε 50άρα vdsl γραμμή πριν καναχρόνο περίπου στην ίδια τιμή για να μην φύγω.Συνήθως πιάνω σταθερά 50 και αν κατεβάζω μόνο κανένα τορεντ και το αφήσω ελεύθερο καμιά φορά φτάνει και 65. Με 2 και 3 υπολογιστές ανοιχτούς ακόμη και να κατεβάζεις κανένα τορεντ με 20-30 mpps δεν έχουμε πρόβλημα .

Έτσι από περιέργεια τι χρησιμεύει σε κάποιον 100άρα ή και παραπάνω γραμμή και σε τι εξυπηρετεί.Για να λύσω την απορία μου.😊

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, divo είπε

Σημερα αυτοι που παιρνουν 100αρα ειναι για 3 λογους ητε α) χρειαζονται το upload,β)ητε γιατι θελουν μεγαλο download και up γ)ήτε γιατι τους συμφερει.

α)  συνηθως μεγαλες εταιρειες με πολους υπαλληλους ή με βαριά αρχεια για μεταφορα, ητε ιδιωτες κανουν streaming και βγαζουν λεφτα απο αυτο (παιχνιδια, μαθηματα, σεμιναρια).

β) Στους κοινους θνητους σαν και μας για την ωρα δεν χρειαζεται, με εξαίρεση καποιες περιπτωσεις οπως ενα σπιτι φορτωμένο με κάμερες και  2 ή 3 μελη της οικογενειας που βλεπουν online ταινίες σε netflix ή το καινουργιο το OTT της cosmote σε 4K αναλυσεις (ερχονται κι αλλες εταιρειες) εδω να πω οτι το netflix θελει 25mbps για 4Κ, και το ΟΤΤ 16mbps λογω συμπιεσης.

γ) Σε αυτους που υπαρχει η δυνατοτητα σημερα για FTTH υπαρχει επιδοτηση απο το προγραμμα SFBB και η τελικη τιμη του στο προγραμμα βγαινει ιδια ή και κανα δυο ευρο λιγοτερο το μηνα με το 50αρι. Επιπλεον δεν πληρώνουν τίποτα και εχουν οπτικη ινα μέχρι την πρωτη πριζα στο σπιτι τους ουτε για εγκατασταση ουτε για ενεργοποιηση. Η εγκατασταση κυμαίνεται απο 140-350€ αναλογα με την εταιρεια και σημερα το εχουν αλλοι δωρεαν ή το χρεωνουν αλλα εχουν πιο μικρο προγραμμα οποτε τους ερχεται μια η αλλη και η ενεργοποιηση ειναι επιδοτουμενη απο το sfbb. Eνας ακομα λογος ειναι η υπεραξια που παιρνουν τα σπιτια τους airbnb Μια και οι ξενοι που ερχονται το ζητανε. Ειναι κατι αναλογο με το cosmotetv ,nova που βαζουν τα ξενοδοχεια για να μεγαλώσουν τα αστέρια τους. 

και φυσικα υπαρχει και η ψυχολογικη αναγκη λογω στέρησης, μια και μεχρι Χ χρονο ειχαν 0,5mbps. Οπως πηγεναμε πριν καμια δεκαετια σε μαγαζι 2 ατομα παραγελναμε ενα τραπεζι πραγματα τρώγαμε το 1/3 από αυτά και μετά φευγαμε.😉

Γενικα παντως η τεχνολογια προχωραει ραγδαια και το θεωρω βεβαιο οτι συντομα θα μας αναγκασουν εμμεσα να εχουμε τουλαχιστον 100αρι.  Σκεψου μονο πως μπηκε η degea στη ζωη μας καιτι καναμε.☺️

Χρήσιμα και ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω επειδή η μνήμη μου δεν  χωράει τέτοιες πληροφορίες και αν τι ζορίσω ή τη συμπιέσω μπορεί να εκραγεί..:D

Καμιά φορά όμως ρε φίλε σκέφτομαι με τόσες πληροφορίες που βάζουν σε νέα μυαλά (όσα βέβαια μπορούν να τις επεξεργαστούν) όταν έρθουν στην ηλικία μου σε τι κατάσταση θα είναι ο εγκέφαλός τους.

• Like 1
Δημοσ.

Χρονια πολλα . Τι σκληρος ολα τα γραφουν στα social media :P Βρε σεις πανικος γινεται δε περναει τιποτα απο τον οτε αρα και καμια αλλη κινηση και σε άλλους παρόχους ποια πορεια οπισθοπορεια επρεπε να λεει 

Δημοσ.

Χρονια πολλα . Μου ελεγαν κατι παιδια οτι καμία εταιρεία δεν μπορεί να κάνει νέα σύνδεση γραμμής θα τους παει κανα 3μηνο ομηρους η απεργια γιαυτο λεω με την οπισθεν παμε ...

Δημοσ.

Κερατσίνι, πρόσφατα έβαλα 50αρα!!!!! Πάει πολυ καλά και σκέφτομαι 100άρα!!! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το μισό Κερατσίνι το έχει ο ΟΤΕ και το άλλο η Wind. Aπό τι είδα έχουν ξεκινήσει έργα για οπτική ίνα στην Δραπετσώνα κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...