Προς το περιεχόμενο

Lenovo 100-15ibd not booting

gppapado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετε.

Εχω το λαπτοπ του τιτλου και πλεον δε μπουταρει. Δηλαδη μολις το κανω power on ξεκιναει το ανεμιστηρι και σταματαει μετα απο 1 sec. Επειτα απο 2-3 λεπτα ξεκιναει και δουλευει μεχρι να το κλεισω εγω αλλα η οθονη παραμενει μαυρη. Γενικα θερμαινεται κανονικα και ο cpu και η gpu. Δοκιμασα αποφορτηση, καθαρισμος ολικος, καινουργια παστα. Ακομα δοκιμασα να το αναψω και εντελως γυμνο. Εχω συνδεσει και εξωτερικη οθονη μηπως και απλα εχει κατι η οθονη του αλλα τελικα οντως δε μπουταρει. Το μονο που δε δοκιμασα ειναι να αλλαξω RAM γιατι παιρνει 1.35v και δεν εχω τετοιες.

Να σημειωσω πως δεν εχει led για το caps lock/ num lock ουτε ακουω beeps.

Ιστορικο:

Ξεκινησε να κλεινει αποτομα οταν εγκατεστησα to skyrim. Μετα απο 3-4 αποτομα shutdowns τελικα δε ξαναμπουταρε. Υποπτευομαι υπερθερμανση αλλα δε μπορω να σκεφτω τι μπορει να γινει επειτα (reflow, reballing στην gpu ??)

Επισης το βυσμα του τροφοδοτικου εχει προβλημα και θελει να "παιξω" πανω κατω το βυσμα για να πιασει η τροφοδοσια. Δε ξερω αν σχετιζεται, απλα το αναφερω.

Πανω στη motherboard βρηκα κατι "περιεργα" σημαδια. Μπορει να ειναι και φυσιολογικα, δε ξερω. Επισυναπτω φωτο.

ddddddd.jpg.32ce63ff4ebe6bc83633774f3327463c.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου στελνω τη φωτο ολοκληρη (πριν ηταν κομμενη για να μικρυνει σε mb). Θυμαμαι πριν απο 2 χρονια ειχε πεσει χυμος. Απο τοτε το εχει ξανα παθει αλλη μια φορα αλλα ειχε επανελθει.

IMG_20191211_182535.jpg

Αυτά είναι τσιπάκια μνήμης ram soldered στην μητρική.....δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ αυτό το λάπτοπ τουλάχιστον με αυτά επάνω, στην περίπτωση που είναι λειτουγική η μητρική και αντικατασταθούν αλλά λογικά το όποιο βραχυκύκλωμα έγινε πιθανότατα έστειλε ΙC και chipset μακριά από τον μάταιο τούτο κόσμο οπότε πιθανότατα είναι πλέον ΠΟΕ ή σκραπ.

Σε κάθε περίπτωση για να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα θέλει έλεγχο η μητρική από ηλεκτρονικό και φυσικά από την μεριά σου δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει καποιος να δει/κοιτάξει(με γνώσεις φυσικά/πολύμετρα κλπ) την περιοχή τροφοδοσίας.

αν δεν βρείς κάποιον (Τεχνικό) στειλε πμ..δεν θελω να κανω διαφημιση

την μπαταρία του bios την αφαίρεσες;;για να γίνει(reset)

αθήνα είσαι;

Επεξ/σία από coolerman

19 ώρες πριν, coolerman είπε

Πρέπει καποιος να δει/κοιτάξει(με γνώσεις φυσικά/πολύμετρα κλπ) την περιοχή τροφοδοσίας.

αν δεν βρείς κάποιον (Τεχνικό) στειλε πμ..δεν θελω να κανω διαφημιση

την μπαταρία του bios την αφαίρεσες;;για να γίνει(reset)

αθήνα είσαι;

Καλημερα. ΕΙμαι θεσσαλονικη δυστυχως. Εχω αφαιρεσει και τη cmos ναι (για ολοκληρα βραδια εμεινε εκτος).

20 ώρες πριν, Coppermine είπε

Αυτά είναι τσιπάκια μνήμης ram soldered στην μητρική.....δεν πρόκειται να ξεκινήσει ποτέ αυτό το λάπτοπ τουλάχιστον με αυτά επάνω, στην περίπτωση που είναι λειτουγική η μητρική και αντικατασταθούν αλλά λογικά το όποιο βραχυκύκλωμα έγινε πιθανότατα έστειλε ΙC και chipset μακριά από τον μάταιο τούτο κόσμο οπότε πιθανότατα είναι πλέον ΠΟΕ ή σκραπ.

Σε κάθε περίπτωση για να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα θέλει έλεγχο η μητρική από ηλεκτρονικό και φυσικά από την μεριά σου δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο

Δεν ειμαι γνωστης σε βαθος των λαπτοπ (απλα "i know how to google my way out of a problem" πιο πολυ). Το λαπτοπ ξερω οτι εχει 4gb Ram (ενα στικακι των 4gb) υπαρχει δηλαδη και integrated RAM πανω;

Θα ανεβασω και μια φωτο ολοκληρη τη μητρικη για να δειτε την "ανατομια" αν και μαλλον θα καταληξει σε καποιον τεχνικο

Στις 12/12/2019 στις 11:36 ΠΜ, gppapado είπε

Το μονο που δε δοκιμασα ειναι να αλλαξω RAM γιατι παιρνει 1.35v και δεν εχω τετοιες.

Κανε το! Βρες και δοκιμασε μια αλλη. Και μετα αν φταιει η ram του βαλε 8αρα.

H ram που δειχνεις στη φωτο ειναι απο την 2η vga (Nvidia 920)?, και εχεις στο
bios επιλογη να bootαρει: με την Intel? Υποθετωντας οτι θα ξεκιναει με Nvidia..

α και αν θελεις να μπεις στο bios πατας το NOVO button😋
https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/ht102944
Function Description:
Novo button When the computer is off or running, press this button to start the Lenovo OneKey Recovery System
or the BIOS setup utility, or to enter the boot menu.

5 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Κανε το! Βρες και δοκιμασε μια αλλη. Και μετα αν φταιει η ram του βαλε 8αρα.

H ram που δειχνεις στη φωτο ειναι απο την 2η vga (Nvidia 920)?, και εχεις στο
bios επιλογη να bootαρει: με την Intel? Υποθετωντας οτι θα ξεκιναει με Nvidia..

α και αν θελεις να μπεις στο bios πατας το NOVO button😋
https://support.lenovo.com/gr/el/solutions/ht102944
Function Description:
Novo button When the computer is off or running, press this button to start the Lenovo OneKey Recovery System
or the BIOS setup utility, or to enter the boot menu.

Λοιπόν, του αφαίρεσα τη 1.35v RAM και την έβαλα στο άλλο μου λαπτοπ που φοράει 1.5v. Κάπου διάβασα ότι αν βάλεις 1.35 σε σλοτ για 1.50 δουλεύει. Βασιζόμενος σε αυτό και στο γεγονός ότι η 1.35 τελικά δε δούλεψε ούτε στο άλλο λαπτοπ, καταλήγω στον πρόχειρο συλλογισμό ότι μάλλον η ραμ φταίει. Θα βρω όμως μια για να τη δοκιμάσω στο ίδιο το λαπτοπ. 

Η ραμ που φαίνεται στη φώτο λογικά είναι από την Nvidia γιατί είναι ακριβώς δίπλα της. 

Όσο για το novo button δε μπορεί να με βάλει στο bios γιατί ούτε καν ποσταρει. 

Και μονο λιγο να ψαξεις: παρα πολλοι εχουν προβλημα με αυτο το μοντελο,
🤐
μακαρι να ειναι το ευκολοτερο = η ραμ, και να τελειωσει ετσι εκει το θεμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! 

Μετά από τόσο καιρό είπα να δοκιμάσω να ανοίξω το λαπτοπ και ως δια μαγείας άναψε και λειτουργεί χωρίς πρόβλημα 2 μέρες τώρα. Συνεπώς και η ραμ είναι οκ. 

Μάλλον με τη νέα χρονιά πήρε τις αποφάσεις του και αποφάσισε να είναι πιο δημιουργικό! 

Με τρομάζει το γεγονός ότι μπορεί να ξαναφαει φλασια και να πεθάνει αλλά τι να κάνει κανείς... 

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και σας εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά! 

Στο λιγο διαστημα που δουλεψε κανονικα εκανα memtest και δε παρουσιασε κανενα προβλημα η ΡΑΜ μολις ολοκληρωσε ενα τεστ. Τελικα ξαναεκλεισε και δεν ανοιγει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...