Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση linux (mxlinux) σε lenovo ideapad 330s...

satfoxy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγορασα εδω και λιγες μερες το laptop του τιτλου  ideapad 330s 15arr ryzen 5 2500.

Και μετα απο την ολιγοωρη δοκιμη των windows θελησα να κανω εγκατασταση λινουξ.

Ομως διαπιστωσα οτι δεν ειναι και τοσο απλο στο συγκεκριμενο μηχάνημα.

Το εχει καταφερει απο οτι ειδα και διαβασα ο GreenDragon και ακολουθησα τις οδηγιες του αλλα δεν μου δουλεψε το touchpad και στην επανεκκινηση και παλι δεν εβρισκε το λειτουργικο.

Αν καποιος κατοχος και χρηστης εχει εγκαταστησει λινουξ και τα καταφερε παρακαλω ας γραψει τον τροπο.

Δεν μπορω να το φανταστω οτι εκανα τοοοσοοοο καιρο υπομονη για να μαζεψω τα χρηματα για την αγορα ενος λαπτοπ και να εγκλωβιστω με τα windows.  

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρησιμοποιώ linux πέρα από τη δουλειά αλλά με μία ματιά που έριξα online νομίζω ότι ή πρέπει να κάνεις compile τον kernel προσθέτοντας το ACPI ID του touchpad στο elan_i2c_core.c ή να κάνεις upgrade τον kernel σε κάποια πιο νέα έκδοση ή να βάλεις κάποιο distro με πιο νέο kernel.

Επεξ/σία από elpenor

Τα καταφερα.

Τι αλλαξα απο τις αρχικες προσπαθειες:

Εβαλα αλλον δισκο ssd

Εγραψα το bootable usb disk με το rufus τσεκαρισμενο εκει που ειναι το ESP

Και με το που ξεκινησε και βγηκε το πρωτο μενου του mxlinux προσθεσα στο τελος της γραμμης εκει που τελειωνει το quiet splash "ivrs_ioapic[32]=00:14.0 spec_store_bypass_disable=prctl"

στην συνεχεια ολοκληρωσε το live boot και δουλευαν τα παντα και το touchpad

Στην συνεχεια προχωρησα στην πληρη εγκατασταση και με μεγαλη αγωνια εκανα επανακινηση

και ευτυχως ολα πηγαν καλα.Ξεκινησε και επιτελους εχω το mxlinux στο καινουργιο lenovo.

Τωρα ναι μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος απο την αγορα μου.

Ευχαριστω τον GreenDragon που με τα μηνυματα του που επιβεβαιωνε οτι ειχε βαλει linux κρατουσα το κουραγιο μου για επιπλεον προσπαθειες και ερευνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...