Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για παλιο Lap-top αν σηκώνει W10

vaha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας θέλω να ρωτήσω για παλιό Lap-top HP αγορασμένο το 2006  

Intel T2080 1.73Ghz, 2GB RAM

του έχω περάσει απο Windows Visata σε Windows XP και τώρα έχει Windows 7 

αν είναι καλός ήρωας αυτός πια ...! 

αποτι ακούω πρέπει να περάσουμε σε W10 από τις 14 Ιανουαρίου?

ρωτάω θα τα σηκώσει τα Windows 10? και αν ναι θα λειτουργεί κανονικά η θα σέρνετε??

έχω έναν νέο HDD 1Τ εδώ να βάλω αν ειναι..

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, vaha είπε

Γεια σας θέλω να ρωτήσω για παλιό Lap-top HP αγορασμένο το 2006  

Intel T2080 1.73Ghz, 2GB RAM

του έχω περάσει απο Windows Visata σε Windows XP και τώρα έχει Windows 7 

αν είναι καλός ήρωας αυτός πια ...! 

αποτι ακούω πρέπει να περάσουμε σε W10 από τις 14 Ιανουαρίου?

ρωτάω θα τα σηκώσει τα Windows 10? και αν ναι θα λειτουργεί κανονικά η θα σέρνετε??

έχω έναν νέο HDD 1Τ εδώ να βάλω αν ειναι..

Ευχαριστω

αφησε το να αναπαυθει εν ειρηνη παρα να το βασανιζεις και να βασανιζεσαι, τα windows 10 με 2gb ram δεν ξερω αν τα τραβαει και πως...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

FFFFFFFFFF.......τα 10 είναι ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ τόσο από τα vista όσο και από τα 7, έχουν απίστευτη database σε οδηγούς ειδικά για παλαιότερα και περίεργα περιφερειακά, ασφάλεια αφού με φυσιολογική χρήση μπορεί κάποιος να μην εγκαταστήσει κάποιο πρόσθετο antivirus KAI

Mε ένα ssd 120gb και άλλα 2 gb ραμ σύνολο 4 γίνεται το laptopaki αυτό καθόλα αξιοπρεπές για βασική χρήση internet, office και καμμια ταινία.....

ΔΕΝ θα παίξει games, ΔΕΝ θα κάνει rendering, ΚΑΙ ΔΕΝ θα τρέξει CB20 για να δει το σκορ του.....συνεπώς μην παθαίνετε παράκρουση με την ηλικία κάποιου μηχανήματος ΑΛΛΑ δείτε πρώτα τι μπορεί να κάνει και κυρίως για ποια χρήση προορίζεται ΕΠΙΣΗΣ σε σχέση με αυτό το μπουρδέλο που πωλείται κανονικά στο έτος 2019 https://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-quest-slimbook-141-z3735f2gb32gb-hd/prod8051033pp/

Είναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερο ΟΠΟΤΕ μην γράφετε βλακείες γιατί έτσι.....

10άρια ver. 1909 μπαίνουν μέχρι και σε p4 prescot, ΕΠΙΣΗΣ ναι τα xp είναι πιο ελαφρά από τα 10 ελπίζω να μην το γράψετεκαι αυτό σαν εναλλακτική γιατί έτσι...

Επεξ/σία από Coppermine
  • Like 2

Χαιρετε,

Εχω κατι παρομοιο στα χερια μου. Με επεξεργαστη Τ7200 +3gb ram (δεν διαβαζει το 4ο λογο μητρικης) και τον ειχα με ssd + linux.. Ηθελα να τον δωσω στην αδερφη μου και δοκιμασα αρκετα λειτουργικα.

Mε τα windows xp , πεταει αλλα δεν υποστηριζει ssd , δεν ανοιγει καποιες σελιδες κτλ κτλ.. 

Με τα windows 7, αν και δε το περιμενα ενιωσα το συστημα καπως βαρυ! 

Εβαλα τα windows 10 και οπως ειπωθηκε παραραπανω το μετανιωσα την ιδια μερα!

Τελικα κατεληξα στα windows 8.1 pro. Tα αγορασα απο ebay 5€ (ειχα και δωρο 4€ , οποτε στο τελος 1€). Το λαπτοπ παει αρκετα καλα, αν το αποφασισεις βαλε τα x32 και οχι τα x64. Φυσικα να αγορασεις ενα ssd, προσωπικα εβγαλα το cd-rom και εβαλα 2ο σκληρο. Τα 8αρια απο οτι διαβασα ειναι αρκετα ελαφρια διοτι σχεδιαστηκαν για tablet και το ειδα και στην πραξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ifaist είπε

Χαιρετε,

Εχω κατι παρομοιο στα χερια μου. Με επεξεργαστη Τ7200 +3gb ram (δεν διαβαζει το 4ο λογο μητρικης) και τον ειχα με ssd + linux.. Ηθελα να τον δωσω στην αδερφη μου και δοκιμασα αρκετα λειτουργικα.

Mε τα windows xp , πεταει αλλα δεν υποστηριζει ssd , δεν ανοιγει καποιες σελιδες κτλ κτλ.. 

Τελικα κατεληξα στα windows 8.1 pro. Tα αγορασα απο ebay 5€ (ειχα και δωρο 4€ , οποτε στο τελος 1€). Το λαπτοπ παει αρκετα καλα, αν το αποφασισεις βαλε τα x32 και οχι τα x64. Φυσικα να αγορασεις ενα ssd, προσωπικα εβγαλα το cd-rom και εβαλα 2ο σκληρο. Τα 8αρια απο οτι διαβασα ειναι αρκετα ελαφρια διοτι σχεδιαστηκαν για tablet και το ειδα και στην πραξη. 

Λόγω μητρικής γιατί? Λόγω 32Bit λειτουργίκού εννοείς.

Επεξ/σία από BlueBlood7

11 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Λόγω μητρικής γιατί? Λόγω 32Bit λειτουργίκού εννοείς.

Στην αρχη και εγω αυτο νομιζα.. Και εβαλα τα x64bit αλλα δεν... Τελικα μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι εφταιγε η μητρικη. Κατσε να το ψαξω ξανα .. και αν βρω κατι, επανερχομαι! περασε 1 χρονος απο τοτε.

2 hours ago, ifaist said:

Χαιρετε,

'Ολα αυτά που γράφεις απλά δεν γίνονται,  μπορεί να μην ξέρεις πώς να στήσεις ένα λειτουργικό Δεκτό τα υπόλοιπα ΔΕΝ...

Κανονικά εγκαθίστανται xp σε ssd, και έλα που σε ενα αρχείο fujitsu που είχε πάνω μια βιομηχανική τυποποιημένη θύρα για να συνδεθεί και να τρέξει συγκεκριμένο διαγνωστικό και προκειμένου να γλιτώσει 5000€ η εταιρία από την εταιρία κατασκευής του εξοπλισμού μπήκαν  xp x86 σε ssd IDE ναι κάτι παρόμοιο με αυτό https://www.easytechnology.gr/plerophorike-kai-tablet/phoretoi-upologistes/antallaktika/skleroi-diskoi/kingspec-1.8-inch-mlc-16gb-cf-ide-ssd?ref=bestprice.gr

Τα υπόλοιπα που γράφεις χωρίς να μπορώ να μαντέψω, φαντάζομαι έβαλες x64 εκδόσεις είτε 7 είτε 10 σε σύστημα με 3gb μνήμη και προφανώς επειδή την εξαντλούσε άρχιζε να χρησιμοποιεί τον σκληρό δίσκο, λογικό είναι να σέρνεται το σύστημα, αλλά δεν φταίει ούτε το λειτουργικό ούτε το λάπτοπ αλλά η άγνοια σου φυσικά.

Τα τελευταία με τα win 8 είναι ότι να ναι και αντί να βγάζεις συμπεράσματα και να δίνεις συμβουλές καλό θα ήταν να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το αντικείμενο εφ όσον θες να έχεις άποψη...

6 λεπτά πριν, ifaist είπε

κατι βρηκα....

Δεν έχει να κάνει με την μητρική. Αν ήταν θέμα μητρικής δεν θα διάβαζε ούτε την μία 2αρα που έβαλες.

• Like 1

2 hours ago, Coppermine said:

'Ολα αυτά που γράφεις απλά δεν γίνονται,  μπορεί να μην ξέρεις πώς να στήσεις ένα λειτουργικό Δεκτό τα υπόλοιπα ΔΕΝ...

Κανονικά εγκαθίστανται xp σε ssd, και έλα που σε ενα αρχείο fujitsu που είχε πάνω μια βιομηχανική τυποποιημένη θύρα για να συνδεθεί και να τρέξει συγκεκριμένο διαγνωστικό και προκειμένου να γλιτώσει 5000€ η εταιρία από την εταιρία κατασκευής του εξοπλισμού μπήκαν  xp x86 σε ssd IDE ναι κάτι παρόμοιο με αυτό https://www.easytechnology.gr/plerophorike-kai-tablet/phoretoi-upologistes/antallaktika/skleroi-diskoi/kingspec-1.8-inch-mlc-16gb-cf-ide-ssd?ref=bestprice.gr

Τα υπόλοιπα που γράφεις χωρίς να μπορώ να μαντέψω, φαντάζομαι έβαλες x64 εκδόσεις είτε 7 είτε 10 σε σύστημα με 3gb μνήμη και προφανώς επειδή την εξαντλούσε άρχιζε να χρησιμοποιεί τον σκληρό δίσκο, λογικό είναι να σέρνεται το σύστημα, αλλά δεν φταίει ούτε το λειτουργικό ούτε το λάπτοπ αλλά η άγνοια σου φυσικά.

Τα τελευταία με τα win 8 είναι ότι να ναι και αντί να βγάζεις συμπεράσματα και να δίνεις συμβουλές καλό θα ήταν να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το αντικείμενο εφ όσον θες να έχεις άποψη...

ουφ.. Σκετη ταλαιπωρια εισαι, εχασα και την τυχερη πεινατα. Αnyway,

Δεν ειμαι ειδικος, αλλα οταν το ειχα ψαξει διαβασα οτι τα windows xp δεν υποστηριζουν trim και ο ssd δισκος ειναι καταδικασμενος μετα απο καποιο χρονικο διαστημα. Παραυτα λογο δουλειας και εξιδικευμενου προγραμματος ειμαι αναγκασμενος να εχω 2 pc με τον εναν με windows xp. Eκανα 2 backup σε ενα λειτουργικο ssd (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ) και σε 2ο σκληρο. Τωρα αν προτεινεις ide SSD στον νηματοθετη ειναι αλλο θεμα και να το συζητησουμε, αν θες.

Σε οτι αφορα τα υπολοιπα λειτουργικα δοκιμασα windows 7 x32 +x64. Εψαχνα το θεμα με την μνημη. Τα 10αρια ηταν x32 καθως και τα 8αρια. Οπως ειπα τα 8αρια, τα ενιωσα πιο smooth και κρατησα αυτα. Δε καταλαβαινω την αγανακτηση σου, αναφερα την εμπειρια μου στο ψαξιμο και δοκιμες με OS και οτι διαβασα οτι τα 8αρια ειναι πιο ελαφρια.

• Like 1

10 λεπτά πριν, ifaist είπε

ουφ.. Σκετη ταλαιπωρια εισαι, εχασα και την τυχερη πεινατα. Αnyway,

Δεν ειμαι ειδικος, αλλα οταν το ειχα ψαξει διαβασα οτι τα windows xp δεν υποστηριζουν trim και ο ssd δισκος ειναι καταδικασμενος μετα απο καποιο χρονικο διαστημα. Παραυτα λογο δουλειας και εξιδικευμενου προγραμματος ειμαι αναγκασμενος να εχω 2 pc με τον εναν με windows xp. Eκανα 2 backup σε ενα λειτουργικο ssd (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ) και σε 2ο σκληρο. Τωρα αν προτεινεις ide SSD στον νηματοθετη ειναι αλλο θεμα και να το συζητησουμε, αν θες.

Σε οτι αφορα τα υπολοιπα λειτουργικα δοκιμασα windows 7 x32 +x64. Εψαχνα το θεμα με την μνημη. Τα 10αρια ηταν x32 καθως και τα 8αρια. Οπως ειπα τα 8αρια, τα ενιωσα πιο smooth και κρατησα αυτα. Δε καταλαβαινω την αγανακτηση σου, αναφερα την εμπειρια μου στο ψαξιμο και δοκιμες με OS και οτι διαβασα οτι τα 8αρια ειναι πιο ελαφρια.

Μην ασχολείσαι μαζί του. Από τότε που έκανε εγγραφή είναι πάντα έτσι προκλητικός.

• Like 2

20 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν έχει να κάνει με την μητρική. Αν ήταν θέμα μητρικής δεν θα διάβαζε ούτε την μία 2αρα που έβαλες.

Δεν εννοω οτι ειναι χαλασμενη, αλλα οτι το chipset GM945 το οποιο βρισκεται πανω στην μητρικη αναγνωριζει 3.3 gb. 

2 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Μην ασχολείσαι μαζί του. Από τότε που έκανε εγγραφή είναι πάντα έτσι προκλητικός.

Κατι καταλαβα ! 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...