Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, octap79 είπε Αν για να έχεις ιδιωτικότητα στο ιντερνετ θα πρέπει να γίνεις γκουρού/hacker τότε είναι σωστό αυτό που λένε οι απο πάνω ότι ΔΕΝ υπάρχε ιδιωτικότητα. Το θέμα είναι τί γίνεται με τον πολύ κόσμο και όχι τι μπορείς να κάνεις αν κάνεις "διδακτορικό" πάνω στο θέμα. Θα υπήρχε ιδιωτικότητα ΑΝ αυτή την έχανες από κάποιο λάθος σου (να κλικάρεις κάτι που δεν πρέπει, να δωσεις στοιχεία σου εκει που δεν πρέπει κτλ), ΟΧΙ όταν by default είσαι εκτεθιμένος και χρειάζονται γνώσεις που διαθέτει το 1% του πληθυσμού για να την διατηρήσεις. Αν σεταρεις ένα raspberry pi hole κ αφήσεις δυο συσκευές, μια Android μια Apple θα δεις ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας η συσκευή του Android (εφόσον χρησιμοποεί google services φυσικά) στέλνει δεδομένα στους servers ενώ της Apple τιποτα. Τωρα όσον αφορά την Apple, η εταιρεία είναι από τις λίγες που δεν βασίζεται σε έσοδα από εκμετάλλευση δεδομένων. Δεν είναι η μόνη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι Παναγία. Άλλο το δεν πουλάω δεδομένα, άλλο δίνω ας πούμε τα στοιχεία σου στην κυβέρνηση όταν μου ζητηθούν. Νομίζω είναι αντιληπτή η διαφορά. Ναι η Apple πουλάει το θέμα ιδιωτικότητας την στιγμή που έχει ακόμα πολλά βήματα να κάνει για να γίνει 99% έμπιστη. Τελος για την ιδιωτικότητα δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ, κ αν δεν μπορείς να κάνεις 3 βασικά βήματα για αρχή πληρώνεις προσωπικό να στο κάνει. Νομίζω το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μας και όχι μόνο στο διαδίκτυο. 7 λεπτά πριν, kanagias13 είπε 🤣😂🤣🤣Θέλω το καλό το enterprise το super duper bussiness που αγοράζει κ η Καρντάσιαν στο aifon της Μη χειρότερα.. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
dimkord Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Rockdye είπε Η google είναι επισης πελάτης της Apple γιατί πληρώνει μέχρι και στην default μηχανή αναζήτησης. Τι φάση??? Ακόμα δεν καταλαβαίνω τις θες να πεις με το σχόλιο σου και ποιο είναι το ποιντ. Τι φαση; Φαση Νο1: Η μια εταιρια πληρωνει για να εχει τα προϊοντα της στο ios και η αλλη πληρωνει σερβερς για να τρεχουν οι cloud υπηρεσιες της. Που ειναι το περιεργο; Φαση Νο2: Τα αρχεια σου (αν χρησιμοποιεις cloud υπηρεσια της εταιριας) μπορει να βρισκονται σε σερβερς της google ή της amazon με ο,τι αυτο συνεπαγεται, αν συνεπαγεται κατι. Το point ειναι οτι οι μεγαλες εταιριες (google, ms, amazon) που ασχολουνται με εταιρικες λυσεις cloud εχουν και τους δικους τους σερβερς. Δε νοικιαζουν απο εδω και απο εκει. Οποτε για να ειναι σοβαρη χρειαζεται και αναλογη υποδομη, που δεν εχει. Για το θεμα των προσωπικων δεδομενων, εγω ως dimkord προτιμω να τα διαχειριζεται μια εταιρια που λεει ξεκαθαρα οτι τα συλλεγει και ειναι διαφανης ως προς τι τα κανει. Οταν μια εταιρια συλλεγει δεδομενα και η υπαρξη της εξαρταται απο αυτα και την ασφαλεια τους, θα κανει ο,τι ειναι δυνατον να τα διαφυλαξει. Και συλλεγει δε σημαινει πουλαει, εκτος αν ειναι κανενα μικρομαγαζο που δεν ξερει τι αλλο να τα κανει. Το "ο,τι γινεται στο iphone, μενει στο iphone" δεν ισχυει σε καμια περιπτωση απο τη στιγμη που η συσκευη συνδεεται στο ιντερνετ. Ειναι παραπλανηση γιατι ο καθημερινος ανθρωπος νομιζει οτι αν ανεβασει instagram story τα οπισθια του, δε θα του τα κλεψει κανενας επειδη το εκανε απο iphone, ή αν κανει κατι παρομοιο σε καποιο messenger, ισχυει το ιδιο. Δεν ειναι ετσι ομως.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, dimkord είπε Τι φαση; Φαση Νο1: Η μια εταιρια πληρωνει για να εχει τα προϊοντα της στο ios και η αλλη πληρωνει σερβερς για να τρεχουν οι cloud υπηρεσιες της. Που ειναι το περιεργο; Φαση Νο2: Τα αρχεια σου (αν χρησιμοποιεις cloud υπηρεσια της εταιριας) μπορει να βρισκονται σε σερβερς της google ή της amazon με ο,τι αυτο συνεπαγεται, αν συνεπαγεται κατι. Το point ειναι οτι οι μεγαλες εταιριες (google, ms, amazon) που ασχολουνται με εταιρικες λυσεις cloud εχουν και τους δικους τους σερβερς. Δε νοικιαζουν απο εδω και απο εκει. Οποτε για να ειναι σοβαρη χρειαζεται και αναλογη υποδομη, που δεν εχει. Για το θεμα των προσωπικων δεδομενων, εγω ως dimkord προτιμω να τα διαχειριζεται μια εταιρια που λεει ξεκαθαρα οτι τα συλλεγει και ειναι διαφανης ως προς τι τα κανει. Οταν μια εταιρια συλλεγει δεδομενα και η υπαρξη της εξαρταται απο αυτα και την ασφαλεια τους, θα κανει ο,τι ειναι δυνατον να τα διαφυλαξει. Και συλλεγει δε σημαινει πουλαει, εκτος αν ειναι κανενα μικρομαγαζο που δεν ξερει τι αλλο να τα κανει. Το "ο,τι γινεται στο iphone, μενει στο iphone" δεν ισχυει σε καμια περιπτωση απο τη στιγμη που η συσκευη συνδεεται στο ιντερνετ. Ειναι παραπλανηση γιατι ο καθημερινος ανθρωπος νομιζει οτι αν ανεβασει instagram story τα οπισθια του, δε θα του τα κλεψει κανενας επειδη το εκανε απο iphone, ή αν κανει κατι παρομοιο σε καποιο messenger, ισχυει το ιδιο. Δεν ειναι ετσι ομως. Φάση νο1 νο2. Ότι μια εταιρεία είναι πελάτης μιας άλλης εταιρείας (χρησιμοποιεί τους σέρβερ της) δεν έχω καταλάβει τι point έχει. Δηλαδή αν νοίκιασε εγώ server από την nextcloud ας πούμε μου κάνει χάρη που δεν προωθεί τα δεδομένα μου; Να αναφέρουμε ότι όλα αυτά γίνονται κρυπτογραφημένα ή στο forum του insomnia θα καταργήσουμε και την κρυπτογράφηση ως έννοια; Υποθέτω δεκάδες custom εταιρεία που φτιάχνουν συσκευές κρυπτογράφησης από κινητά έως δίκτυα, η ελληνική intracom ας πούμε είναι μπαρούφες. Το ότι προτιμάς μια εταιρεία να σου δηλώνει ότι ο τζίρος της εξαρτάται από τα δεδομένα σου, να το πούμε και στο σκάνδαλο της Cambridge analytica. Αν η μόνη και επιλογή είναι ανάμεσα σε εταιρείες, επιλέγω αυτή που ο τζίρος της δεν εξαρτάται από τα δεδομένα μου. Παρολαυτα ξέρω ότι δεν είναι δεδομένο πως δεν θα με δώσει στεγνά αν αύριο ας πούμε γίνει παγκόσμια δικτατορία Τελος επειδή έχουμε μπερδέψει το τι είναι Ίντερνετ, τι είναι cloud, τι είναι θέμα ασφαλείας και πολιτικής ας το παρατήσουμε εδώ. Η φράση «ότι μένει στο iPhone” είναι σαφώς παραπλανητική ως προς την ασφάλεια, αλλά η φράση «δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο» που γράφει ο αλλος πιο πάνω είναι 100% εσφαλμένη.
dimkord Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Rockdye είπε Φάση νο1 νο2. Ότι μια εταιρεία είναι πελάτης μιας άλλης εταιρείας (χρησιμοποιεί τους σέρβερ της) δεν έχω καταλάβει τι point έχει. Δηλαδή αν νοίκιασε εγώ server από την nextcloud ας πούμε μου κάνει χάρη που δεν προωθεί τα δεδομένα μου; Να αναφέρουμε ότι όλα αυτά γίνονται κρυπτογραφημένα ή στο forum του insomnia θα καταργήσουμε και την κρυπτογράφηση ως έννοια; Υποθέτω δεκάδες custom εταιρεία που φτιάχνουν συσκευές κρυπτογράφησης από κινητά έως δίκτυα, η ελληνική intracom ας πούμε είναι μπαρούφες. Το ότι προτιμάς μια εταιρεία να σου δηλώνει ότι ο τζίρος της εξαρτάται από τα δεδομένα σου, να το πούμε και στο σκάνδαλο της Cambridge analytica. Αν η μόνη και επιλογή είναι ανάμεσα σε εταιρείες, επιλέγω αυτή που ο τζίρος της δεν εξαρτάται από τα δεδομένα μου. Παρολαυτα ξέρω ότι δεν είναι δεδομένο πως δεν θα με δώσει στεγνά αν αύριο ας πούμε γίνει παγκόσμια δικτατορία Τελος επειδή έχουμε μπερδέψει το τι είναι Ίντερνετ, τι είναι cloud, τι είναι θέμα ασφαλείας και πολιτικής ας το παρατήσουμε εδώ. Η φράση «ότι μένει στο iPhone” είναι σαφώς παραπλανητική ως προς την ασφάλεια, αλλά η φράση «δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο» που γράφει ο αλλος πιο πάνω είναι 100% εσφαλμένη. Το ποιντ στο εξηγησα. Τωρα αν παρομοιαζεις μια εταιρια τους ενος τρις, που ειναι παγκοσμιος παικτης, με την ιντρακομ ή καποια εταιρια που πουλαει cloud σε τρια γραφεια για να αποθηκευουν word και excell, ok Κρυπτογραφημμενα ειναι ολα φιλε μου, αλλα εγω αν ημουν πολυεθνικη και ηθελα cloud, θα ηθελε μια λυση apple πχ απο το σερβερ μεχρι την οθονη μου. Οχι να μην ξερω που παρκαρονται τα ευαισθητα δεδομενα μου, εστω και κρυπτογραφημενα. Ακριβως επειδη ο τζιρος της δεν εξαρταται απο τα δεδομενα σου, ισως δεν τη νοιαζουν και τοσο. Αν σφιξουν τα πραγματα, οπου και να τα εχεις το ιδιο κανει 1
One+ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, AtiX είπε Τι σχέση το σπάσιμο απλό κωδικών πρόσβασης με την ιδιωτικότητα... πες μου ότι θα κάνεις και μήνυση στον αλουμινά επειδή σε πήραν μάτι τσιτσιδι από τα ανοιχτά σου παράθυρα??? Όσο για το fappening ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη η Apple που δεν είχε δικλειδα ασφαλείας και ο καθένας μέσω phissing αποκτούσε πρόσβαση στα δεδομένα σου. Όφειλε να προστατεύσει τους χρήστες δις. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από One+ 1
atheatos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ το πιο πιθανό βλέπω να παρουσιάζει το δικό της πρότυπο “foldable”iPhone ...
One+ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 37 λεπτά πριν, Rockdye είπε . Η φράση «ότι μένει στο iPhone” είναι σαφώς παραπλανητική ως προς την ασφάλεια Είδες που συμφωνείς τελικά μαζί μου. Αυτό ακριβώς λέω. Ότι είναι παραπλανητική η φράση.
Grimson Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Στις 11/12/2019 στις 8:28 ΜΜ, Rockdye είπε Εκτός και αν έχεις μπεί στο μάτι κανενός χακερ (χαλάλι σου αν συμβαίνει αυτό), μια χαρά μπορεις να κρατήσεις την ιδιωτικότητα στο internet. Φυσικά αυτό απαιτεί λίγο να ασχοληθείς, όπως μάθαμε μικροί να μην παίρνουμε καραμέλες απο ξένους ενα πραγμα (ασχετα που ποτε κανεις δεν προσφέρθηκε να μας δώσει) OK ότι πεις.
octap79 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, Rockdye είπε Αν σεταρεις ένα raspberry pi hole κ αφήσεις δυο συσκευές, μια Android μια Apple θα δεις ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας η συσκευή του Android (εφόσον χρησιμοποεί google services φυσικά) στέλνει δεδομένα στους servers ενώ της Apple τιποτα. Τωρα όσον αφορά την Apple, η εταιρεία είναι από τις λίγες που δεν βασίζεται σε έσοδα από εκμετάλλευση δεδομένων. Δεν είναι η μόνη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι Παναγία. Άλλο το δεν πουλάω δεδομένα, άλλο δίνω ας πούμε τα στοιχεία σου στην κυβέρνηση όταν μου ζητηθούν. Νομίζω είναι αντιληπτή η διαφορά. Ναι η Apple πουλάει το θέμα ιδιωτικότητας την στιγμή που έχει ακόμα πολλά βήματα να κάνει για να γίνει 99% έμπιστη. Τελος για την ιδιωτικότητα δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ, κ αν δεν μπορείς να κάνεις 3 βασικά βήματα για αρχή πληρώνεις προσωπικό να στο κάνει. Νομίζω το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μας και όχι μόνο στο διαδίκτυο. Δεν ανέφερα πουθενά iOs ή Android. Νομίζω όμως ότι γενικότερα τα έχεις μπερδέψει. Θα πω στην μάνα μου να πληρώσει κάποιον να της στήσει κάποιο σύστημα για να είναι προστατευμένη με το smartphone? Εχεις επαφή με τον κόσμο έξω; Δεν εχει ιδέα ο κόσμος για όλα αυτα που συζητάμε. Δεν μιλάμε για εσένα και εμένα. 9.5 στους 10 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επαφή με το αντικειμενο. Σημασία έχει να είναι προστατευμένοι αυτοί που δεν γνωρίζουν, όχι τι μπορούν να κάνουν αυτοι που ξέρουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, octap79 είπε Δεν ανέφερα πουθενά iOs ή Android. Νομίζω όμως ότι γενικότερα τα έχεις μπερδέψει. Θα πω στην μάνα μου να πληρώσει κάποιον να της στήσει κάποιο σύστημα για να είναι προστατευμένη με το smartphone? Εχεις επαφή με τον κόσμο έξω; Δεν εχει ιδέα ο κόσμος για όλα αυτα που συζητάμε. Δεν μιλάμε για εσένα και εμένα. 9.5 στους 10 δεν έχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επαφή με το αντικειμενο. Σημασία έχει να είναι προστατευμένοι αυτοί που δεν γνωρίζουν, όχι τι μπορούν να κάνουν αυτοι που ξέρουν. Ότι κάποιος μπορεί να είναι άσχετος δεν συνεπάγεται με το ότι δεν μπορείς να έχεις ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Απλά ελληνικά μιλάμε. Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να κάνει τις δουλειές του ας φροντίσει τον εαυτό του και να ενημερωθεί. Αν δεν το κατέχει δικό του πρόβλημα. Ειδικα για την δίκη μας κοινωνία ας πούμε, ενώ είμαστε φουλ καχύποπτοι, την ίδια στιγμή δίνουμε στοιχεία αέρα επειδή είμαστε ο 999 νικητής. Καμία εταιρεία δεν θα σε προστατέψει αν δεν προστάτευεσαι μόνος σου. Αν πας ένα ταξίδι ας πούμε σε άγνωστη χώρα, φροντίζεις να μάθεις για τοις νόμους και τους κινδύνους. Δεν πας στο κουκουρουκου. Το ίδιο ισχύει και για smartphone web etc Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα