Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Αποφάσισα το τελευταίο διάστημα να επαναφέρω στην ενεργό δράση ένα παροπλισμένο Corsair Strafe RGB με Cherry MX Brown. Το βασικό πρόβλημα είναι το chattering σε κάποια πλήκτρα. Το συγκεκριμένο έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως για δακτυλογράφηση και λιγότερο για παιχνίδια(70/30 ποσοστό).

Ξεκίνησα λοιπόν να δίνω λίγο αγάπη το προηγούμενο Σ/Κ. Βγήκαν όλα τα πλήκτρα κάνανε μπανάκι σε χλιαρό νερό με σαπούνι πιάτων και γίνανε σαν καινούργια. Μετά περάστηκαν o-rings 2mm ενώ το backplate καθαρίστηκε ευλαβικά με νοτισμένες μπατονέτες(4 περάσματα). Κατόπιν αναποδογυρίστηκε κάμποσες φορές να φύγουνε σκόνες, τρίχες, ο Γοντζίλα και ό,τι άλλο έιχε μαζευτεί και μετά πολύ ήπιο σκουπάκι.

Ως εδώ έχει αλλάξει τρομερά προς το καλύτερο η συμπεριφορά του. Το μόνο πλέον που αντιμετωπίζω σε 3-4 πλήκτρα είναι chattering όταν δεν τερματίζω τη διαδρομή στο διακόπτη. Έκανα την έρευνά μου και καταλήγω στο εξής:

Βήμα 1: Πατάω το διακόπτη κάτω και φυσάω ελάχιστα με πεπιεσμένο αέρα κρατώντας κάθετα το πληκτρολόγιο για να μη βγάλει υγρασία το σπρέυ.

Βήμα 2: Κάποιοι προτείνουν ελάχιστο καθαριστικό επαφών μέσα στο διακόπτη να φύγουνε τα στέρεα σωματίδια.

Βήμα 3: Επειδή το προηγούμενο βήμα αφαιρεί(εν μέρει ή εντελώς) το λιπαντικό του διακόπτη, 2-3 σταγόνες dry lube για να επανέλθει.

Το έχω καταλάβει καλά; Υπάρχει κάτι προς αποφυγή ή που χρειάζεται περισσότερη προσοχή; Από προϊόντα για τις παραπάνω δουλειές, υπάρχει κάτι ειδικά για τέτοιες δουλειές;

Πάσα προσφορα δεκτή!

Δημοσ.

Προσωπικά ,οταν 2-3 κουμπια μου,δε δουλευαν καλα,εριξα σπρέι επαφών,το φυσηξα,το καθαρισα και ολα μια χαρα μετα και μεχρι τωρα. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Dantε είπε

Προσωπικά ,οταν 2-3 κουμπια μου,δε δουλευαν καλα,εριξα σπρέι επαφών,το φυσηξα,το καθαρισα και ολα μια χαρα μετα και μεχρι τωρα. 

Ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ και μια χαρά από τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...