fastnq2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε Τι προ κρίσης προ Χριστού έφτασες 😂 ααα ρε δραχμές με 100 δραχμές αγόραζες όλο το περίπτερο ένα πράγμα και τώρα ούτε μπουκάλι με νερό δεν παίρνεις. Καποτε με 100 δραχμές στο σούπερ μάρκετ έπαιρνες κρουασάν, χυμο, ένα πακέτο μπισκότα, έναν αναπτήρα και ένα πακέτο τσιγάρα. Τώρα έβαλαν κάμερες 😂 6
polaki Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, glight είπε Σε καμιά χώρα στο εξωτερικό που έχω πάει δεν δίνει λεφτά στα κάλαντα. Θεωρείται ανήθικο και επικίνδυνο να κουβαλάνε μετρητά τόσα πιτσιρίκια στους δρόμους. Λεφτά στα κάλαντα ότι πιο ελεεινό υπάρχει.... Εϊναι ένα ωραίο έθιμο της χώρας μας, και έχοντας φτάσει 39 πλέον θυμάμαι ακόμα στα 7-8 μου που πήγαινα και έβγαζα κανένα χιλιάρικο (δραχμές) και αγόραζα κανένα GiJoe ή ότι τελοσπάντων μπορούσα. Η κάθε χώρα έχει τα έθιμα της. Στη Δανία που ανέφερες, έχουν το έθιμο burning the witch. Ούτε εγώ συμφωνώ καθόλου με αυτό. Πήγαινε πες τους ότι είναι ελεεινό. Ξεκολάτε ρε μάγκες, χριστούγεννα είναι, παραδόσεις έχουμε. Αν γουστάρεις δώσε κάνα φράγκο. Αν δε γουστάρεις δώσε κάνα home made cookie που λες. Αν στην τελική δε γουστάρεις μία, κάτσε μέσα και μην ανοίξεις.. Ορισμένοι κάνετε λες και τα έχετε λυμένα όλα και απασχολείστε με ηλιθιότητες. 6
theoritikos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Αν μου πουν τα κάλαντα έτσι, θα τους δώσω ότι έχω
Choutas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, *nenya* είπε POS έχουν;;; Έτσι όπως τα έχουν κάνει βλέπω να κάνουμε μεταφορές για κάλαντα τα Χριστούγεννα και δώρο οι νονοί το Πάσχα
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάντως εγώ άμα βλέπω τίποτα δήθεν συνεπαρμένους από το πνεύμα των ημερών, που θα το αξιοποιήσουν κατάλληλα και θα σκάσουν στο θεματικό καφέ να τα ακουμπήσουν χοντρά ή θα τη βγάλουν τις παραμονές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς σε αυτά τα δήθεν ρεβεγιόν με τα ξενέρωτα στησίματα, τους ατελείωτους "φίλους"-αφεντικά-κοινωνικά/οικονομικά χρήσιμες γνωριμίες, με αυτά τα ηλίθια χαμόγελα "θαλπωρής", όπως αξίζουν οι μέρες άλλωστε, και τα κόμπλεξ στοιβαγμένα κάτω από το φαντεζί δέντρο στη γωνία μαζί με όλο τον αυθορμητισμό τους, λέω, καλύτερα όλο το κεφάλαιο να είχε επενδυθεί σε κάνα ποδήλατο, κανένα xbox, κανένα κιβώτιο σοκολάτες, κανένα σκιν στο fortnite πώς το λένε, κανένα κουτί τσιγάρα, κανένα κασάκι μπύρες (όχι νταξ) όπου τέλος πάντων γούσταρε ο πιτσιρικάς που χτύπησε το πρωί την πόρτα του δηθενόσπιτου. Spoiler Ναι, ναι ξέρω... Τα δούλεψαν και θα τα κάνουν ότι γουστάρουν. Ναι και να μη φθονώ την "επιτυχία/ευτυχία" τους (ΓΕΛΑΩ).... Είμαι εκτός θέματος αλλά είναι σκέψεις στο πνεύμα του νταχτιρντίσματος του νεογέννητου Χριστούλη. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2019 από Ηλεκτροσόκ
giorgoskouro Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Πότε δεν μου άρεσε αυτό το έθιμο και πότε δεν ήθελα να ανοίγω πόρτες, αυτό οφειλόταν στο ότι ήμουν εγωιστής και δεν ήθελα να δίνω, μεγάλωσα καλομαθημενα δεν μου έλειψε τίποτα, Χριστούγεννα Πάσχα και γιορτές η γιαγιά μου με πλακώνε στα δώρα και τα χαρτζιλίκια. Αυτοί που έλεγαν τα κάλαντα προφανώς δεν είχαν να τους δώσουν οι γονεις τους. Η δεκαετία του 90 ήταν μια πολύ καλή δεκαετία. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν σε όλους μας, ηρθαν προβλήματα δυσκολίες και ένα σωρό. Σε αυτές τις μέρες συνήθως προτιμώ να δίνω ένα χρηματικό ποσό σε κάποιον φορέα που βοηθάει και φροντίζει κοινωνικά αναξιοπαθουντες. Πόρτες κτλ σε κάλαντα εξακολουθώ να μην ανοίγω.
maniacos93 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, glight είπε Σε καμιά χώρα στο εξωτερικό που έχω πάει δεν δίνει λεφτά στα κάλαντα. Θεωρείται ανήθικο και επικίνδυνο να κουβαλάνε μετρητά τόσα πιτσιρίκια στους δρόμους. Οι πιο πολλοί κάνουν home made cookies, έχουν καλαθάκια με γλυκά ή ακόμα όμορφα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δεν συμφωνώ καθόλου με τα λεφτά, δεν σας έρχονται άπορα παιδιά αλλά τα παιδιά του γείτονα που αν έχεις πραγματική ανάγκη τον βοηθάς με κάτι άλλο (τους καλείς για γεύμα, δίνεις ρούχα που έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα σου κτλ) Λεφτά στα κάλαντα ότι πιο ελεεινό υπάρχει.... Καλά, κάνε εσύ την καλή πράξη αν θες και άσε τη κάνουν στο εξωτερικό. Και στο Αμέρικα τα παιδιά πάνε σχολείο με τα όπλα, δεν σημαίνει κάτι αυτό. Λες και δίνουμε καμιά περιουσία κάνετε μερικοί... 🤦♂️ 1
crom251 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Επειδη ειμαι στο μαγαζι συνηθως αυτες τις μερες, αν ερθουν γυφτοι τους δινω 20 λεπτα συνολικα οσοι και να ειναι. Στα παιδακια δινω απο 1 ευρω το καθενα, εκτος απο γνωστα-συγγενεις που μπορει να δωσω απο 5 ως 10 ευρω. Αν ημουν σπιτι και μου τραγουδουσαν θα εδινα περισσοτερα (στα παιδακια οχι στους γυφτους).
star12 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 22 ώρες πριν, gianniz_k είπε Σαν να προσπαθείς να γίνεις αστείος αλλά δεν... οχι πραματικα περσυ τους τα χωσα και σε οπιον αρεσει
Nintendo1889 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ πάντα άνοιγα και πάντα θα ανοίγω σε παιδάκια. Όπως και να το κάνουμε είναι κάτι χαριτωμένο και εκτός από αυτό είναι και εμπειρία της ζωής για αυτά και κάτι διαφορετικό για εσένα που ακούς ένα μικρό τραγούδι από παιδιά στην πόρτα σου. Από χρήματα δίνω συνήθως από 1 ευρώ.
Zerg13 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτες τις κοτσανες οτι μπορειτε να δινετε γλυκα κουραμπιεδες σοκολατες που τις ειδατε; Στο halloween; Δωστε ενα διευρο συνολικα. Αν δεν εχετε μην ανοιγετε καν. Μολις φευγουν θα σας τα πεταξουν μεσα στην αυλη και θα εχουν και δικιο 5 ώρες πριν, crom251 είπε γνωστα-συγγενεις που μπορει να δωσω απο 5 ως 10 ευρω. Συγγενεις δινε κανα εικοσαρικο, ισως και 50ρικο ακομα. Λιγο φαινεται το δεκαρικο. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από Zerg13
crom251 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Zerg13 είπε Συγγενεις δινε κανα εικοσαρικο, ισως και 50ρικο ακομα. Λιγο φαινεται το δεκαρικο. Βασικα τώρα που το σκέφτομαι κοντινούς συγγενεις πιτσιρικια δεν έχω. Αλλά ναι αν εχεις π.χ. ανιψιο από αδερφό θα του δώσεις 50ρικο.
taris Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Mε τόσο πολλούς εδώ μέσα που κάθε κάλαντα δεν προλαβαίνετε να διώξετε τον ένα μαντράχαλο και χρειάζεται να κλείσετε την πόρτα στον επόμενο, νομίζω ότι τηλεμεταφέρθηκα σε βιντεοκασσέτα 80ς του Διαλιανίδη για την "σάπια νεολαία". Όπου να'ναι θα πεταχτεί ο πάνος μιχαλόπουλος και ο σταμάτης γαρδέλλης με αλυσίδα να μου πουν "γιατί μου τη βγαίνεις με κόκκινο ρε γέρο";
Προτεινόμενες αναρτήσεις